İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Danışıklı dövüş olduğuna inancim yüzde 98....:)

Bunun tersini ispat edecek tahribat ya da veri goremiyorum...

Ne İran ne İsrail umurunda değil de artık ṣu HSS katmanlarini tamamlayıp her yeri donatsak iyi olacak...peynir ekmek gibi atilabilecek ucuzlukta ve miktarda HSS füzesi lazim..

Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Efes - 14 Nisan 2024, 09:57:44
Bu saldırının İsrail üzerinde yarattığı tahribat insan ve bina kaybının çok çok ötesinde. ABD nin İsrail'i koruyamayacağı ve İsrail'in dokunulmaz olmadığı kanıtlandı.israilin gururu fena halde incindi.

Malesef İslam ülkelerinin bazıları İsrail'e yardım ettiler. Bu satten sonra Filistin konusundan İslam ülkelerinden birşey beklememek lazım.

Bu saldırının İsrail'e etkisi sınırlı olacaktır. Zaten Biden 'de İsrail'e karşılık verme diye çağrıda bulundu arka planda ne gibi gelişmeler yaşandıysa artık. Mesajı Paylaş

Biden saldırma dedi çünkü hazırlanıp saldıracaklar Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Satılık Arap yönetimleri sırt dönsede Arap sokağında İran puan topladı. Hamiliğini üstlendiği gurupların sayısı artabilir.

İsrail medyasında bu gece uyumama sırası İran'da deniyor. Bu gerçekleşirse işler çığrından çıkar Mesajı Paylaş

İran saldırısını beğenmeyenler şuraya İsrail'e balistik füze ile saldıran 1-2 ülke yazsınlar aydınlanalım...

Sosyal medyada İran saldırısından en çok Sünni ihvancilar , siyasal İslamcılar rahatsız olmuş. Sorsan "Kahrolsun Siyonizm"

İran saldırısını kötüleyenler , siyasal islamcılarin Gazze'de 33 bin Müslüman şehit olduktan sonra ticareti kisitlamaktan başka ne yaptıklarını söylesinler...

Bizim gibi olaya askeri strateji olarak eleştiriyle yaklaşan objektif insanlar hariç ; siyasal İslamcıların Filistinlileri felan düşündükleri yok işleri güçleri mezhepçilik. Þii'ler Kudüs'ü kurtaracağına Kudüs İsrail'e kalsın diyecek kadar bağnaz bunlar... 

Bu arada Iran'ın balistik füze tehdidini kimsenin küçümsediği de yok. Son yıllarda bizim yerli  balistik fuzelerimizin meydana çıkarılma nedenlehinde bir de bu Acem tehditi...
Hss ile balistik füze tehditi önlenemez hele ki bu kadar uzun-ortak sınırımız varken  Attığı an sen  10 tane atacaksin Mesajı Paylaş

İran derin devleti ve ABD nin gizli bir ittifak halinde olduğundan yüzde yüz eminin.
      İran demek aktif koruma sistemleri olan tanklara rpg7 ateşlemek denek
      Yüzde 85 ABD parçası ile yapılmış dronlar ile İsrail demir kubbeye saldırmak demek
      Rotası belirli seyir füzeleri ve balistik füzeler ile canlı yayın ile İsrail'e saldırı demek
      İran demek Þii  Cumhuriyeti demek Þii propagandası demek Sünniler i şiileştirmeye çalışmak demek danışıklı dövüş ile Sünni Müslüman lara bakın liderleriniz ABD ile ittifak halınde ana ben savaş halindeyim demek. Mesajı Paylaş

Bence de İsrail'e Amerikan sopası gösterildi. Adam ol yoksa seni de küçük düşürürüm demek bu. Yakında Gazze operasyonu tamamen biter. Mesajı Paylaş

Aksam Iran devletinin Israilin daha onceden Iraktaki  Iran Elciligine yapmis oldugu saldirinin karsiligidir . Yani Iran evet benim elciligimi vurdun ama ben de seni kendi ulkende vurabilecek yetkinlige sahibim lafini fiiliyata gecirmis oldu. " Bu isin ozu"

Iran ,Ukraynada Ruslar tarafindan bolca kullanilmakta olan  ve saha deneyimi olan drone sistemlerini devreye sokarak Irandan Israile karsi suru seklinde hucum gelistirme yolunu secti . "Iranin kullandigi dronlar sayet Irandan degil de bir sekilde Lubnandan devreye sokulabilmis olsa idi kisisel gorusum suru drone saldirisi ortulu balistik fuze saldirisi da daha basarili olabilirdi"  Saldirinin yapilis sekli ile dronlarin yavas ve kat edilecek mesafenin uzun olmasi nedeni ile Iran dronlarinin bir kismi Israile ulasmadan Israil dostu olan ABD+Birlesik kirallik ucaklarinca havada vurulma imkani oldugu gibi Urdun +Irakta konuslu ABD uslerinden de yapilan atislar ile hedef Israile ulasilmadan imha edildiler. Yani bu dronlarin asil gorevi olan HSS ve Radar +haberlesme sistemlerini Koreltemediler hali ile  Iran tarafindan gonderilen balistik fuzelerin bir kismi ise faal Israil HSS sistemleri tarafindan imhasi yapilabildi. "Bir baska deyisle yapilan saldiri  fiiliyatta pek basarili oldugu soylenemez ancak Taktik bir basaridir cunku Iran ben senin ulkeni vurabilirimi gostermis oldu"

Yapilmis olan saldiri evet beklenen sekilde oldu ve iki tarafda bir birinin az cok elindeki kartlari gorup sinamis oldular bu cercevede Israil nerelerde yetersiz kaldigini da gormus oldu. Israilin su asamada  iran saldirisina Iranin yapmis oldugu buyuklukte bir saldiri ile karsilik verecegini dusunmuyorum. Elbette Israil bu saldirinin karsiligini bir sekilde kesecektir cunku az da olsa fiyakasi su an itibari ile cizilmis oldugunu dusunuyorum.
Mesajı Paylaş

Tüm seyir füzeleri, tüm dronelar düşürülmüş. Balistik füzelerin de %90 üstü düşmüş. 

Tam hikaye ya. Mesajı Paylaş

Paylaşılan videoların çoğu Ukrayna'dan alınmış. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz