İran - İsrail Gerilimi

Başlatan SKYWOLF, 03 Temmuz 2009, 10:54:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Iran'ın hedefi Sünni müslümanları şii'leştirmek, itibarını yükseltmek vs ise amacına ulaşmıştır.

Siz ne kadar füzelerin %90'ı , drone'arın tamamı yok edilmiş desniz de , bu iş show'da dese İran amacına ulaştı.
"Arap Dünyasının siyasi önderi-lideri benim" demiştir...
Sokaktaki müslüman için gerçek budur...Diğer Arap'lar İsrail'e gelecek füzeleri ülkelerindeki ABD üslerinden ateşlenen HSS'ler ile vurarak rezilliklerini bir daha göstermişlerdir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SH - 14 Nisan 2024, 11:51:43
Paylaşılan videoların çoğu Ukrayna'dan alınmış.

Hangisi?

Youtube'ta olmayan sadece canlı olarak dakika dakika takip ettim ve telegramda yayınlanan videolardı. Tatar arkadaş youtube yükledi ve ben de burda paylaştım.

Ukrayna'daki neden saldırıların videoları sadece Rus dron tarafından çekildiğinin haberiniz varmı, çünkü saldırı ve patlama anının paylaşmak Ukrayna'da yasaktır, paylaşırsan cezası hapis Nisan 2022'den itibaren bu kanun var, yüzlerce insan bu kanundan dolayı mahkemelik oldu.

İnsanların sesisiden, coğrafik yapıdan vs bile farketmek mümkün Ukrayna olmadığını.

Mesajı Paylaş

arkadaş kendin diyorsun tatar arkadaşın paylaşımı diye bildiğin acem palavrasına inanmışsın bende bakıyorum sabahtan beri vuruldugu söylenen hava üssünün bundan haberi yok gördüğüm iranın atııgı füzelerin havada vuruş viedolarından başka hasar almış bir yer videsu görmedim varsa gösterin iranın füze tehdidini hafife almıyorum ama öyle ahım şahım bir tesiride yok israil üzerinde

iranın arap dünyasının lideri olması gram umurumda degil o arapların mallıgı iranı gerçekten matah buluyorlarsa tek gördüğüm iranın sosyal medya daşşak geçilmesi Mesajı Paylaş

Þu unutulmamalı İran elindeki tüm balistik füzeleri yada drone'ları yada seyir füzelerini atmadı ve proxy güçlerini sahaya sürmedi..

Emin olun savunan taraf daha fazla harcama yapmak zorunda

İsrail en fazla vekil güçleri vurabiliyor

İran ise doğrudan İsrail anavatınını vurabiliyor

Bu farkı atlamayın unutmayın

Birde drone kullananlar için söz konusu pervaneli 185 km maks hızı olan sistemler çok uzaktan tespit edilip hedefe varmadan etkisiz hale getirelebiliyor,en yakın mesafeden bu drone'ları kullanmak mantıklı Mesajı Paylaş

İran propagandası yapmış gibi olmuşum burdaki paylaşımımdan dolayı.
Olan biteni takip ederek video görüntüsüyle paylaştık.

İran'dan nefret edebilirsiniz, ama bu ülkenin de kendine ait duruşu var Türkiye gibi, bazen NATO'inin çizdiği sınırları zorlayarak ceza kesmeler oluyor ya sizlere, Iran bunun kata ve kat fazlasını yapıyor.

İlk defa İran kendi topraklarından göstere göstere saldırı yaptı, önce uyardı. Elçilik bombalamak ne demek, 3000 senedir insanlık savaş halindeyken bile elçilere dokunmamıştır. Bazı kişilerin kendi iradesiyle katliam yaptığı olmuştur ama devlet olarak bunu yapmamıştır. İsrail'in yaptığı yobazlıktır, bana kimse dokunamaz fikrindeydi, cezasını da aldı.

Avuç kadar toprağını güçlü SAM füzeleriyle kororum demişti ama İran böyle olmadığını kanıtladı.
New York Times göre 185 adet kamikaze dron, 36 seyir füzesi ve 110 bailsitik füzesiyle saldırı yapılmış.
Dronların çoğu, hatta yüzde 99 vuruldu diyebiliriz, seyir füzelerin bilançosu henüz belli değil ama balistik füzelerin yarısından çoğu hedefine ulaşmıştır diyebiliriz, bunu gördük ve kanıtlandı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: göktürk77 - 14 Nisan 2024, 12:09:18
arkadaş kendin diyorsun tatar arkadaşın paylaşımı diye bildiğin acem palavrasına inanmışsın bende bakıyorum sabahtan beri vuruldugu söylenen hava üssünün bundan haberi yok gördüğüm iranın atııgı füzelerin havada vuruş viedolarından başka hasar almış bir yer videsu görmedim varsa gösterin iranın füze tehdidini hafife almıyorum ama öyle ahım şahım bir tesiride yok israil üzerinde

iranın arap dünyasının lideri olması gram umurumda degil o arapların mallıgı iranı gerçekten matah buluyorlarsa tek gördüğüm iranın sosyal medya daşşak geçilmesi

Ben youtube yükleyemedim bazı sebeplerden dolayı, ona söyledim şu videoları  telegramdan alarak youtube koy ben paylaşırım dedim, adam da dediğimi yapti.

Hoşunuza gider veya gitmez bu saldırı, akisini iddia eden kanıtlasın. Bu video şu tarihte Rusların Ukrayna'nın burasına saldırısı yapılırken çekilmişti vs desin. Mesajı Paylaş

Þov bitti asıl bundan sonra ne olacak? İran, Suriye, Rusya iyice pusacaksa Suriye'de PKK devletinin önünde engel sadece Türkiye kalacak. Yapılması gereken Arap ve Türkmenler ile müttefik kalan Kürtleri organize ederek yumuşak ve yarı sert güç olarak PKK/YPGyi bölgeden çıkarmaya çalışmak. Halk direnişi, protestolar şeklinde PKK'yı yıldırmak, sabotajlar direnişler yaratmak. Kısaca 40 yıldır bize yaptıklarını fazlası ile iade etmek. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 14 Nisan 2024, 12:16:50

Ben youtube yükleyemedim bazı sebeplerden dolayı, ona söyledim şu videoları  telegramdan alarak youtube koy ben paylaşırım dedim, adam da dediğimi yapti.

Hoşunuza gider veya gitmez bu saldırı, akisini iddia eden kanıtlasın. Bu video şu tarihte Rusların Ukrayna'nın burasına saldırısı yapılırken çekilmişti vs desin.

Nevatim Airbase'in haritasına bakınca hiç sivil yerleşim yeri varmış gibi görünmüyor. Videolar bayağı şehrin ortasına düşüyor gibi görünüyor.

Ben Twitter'da videoların altında bu video doğru değil. Ukrayna'dan alındı diye düzeltme gördüm. Bulabilirsem paylaşacağım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 14 Nisan 2024, 06:12:39

Negev çölündeki askeri hava üssün vuruluş anı. İsrail'in resmi açıklamasına göre toplam  7 adet balistik füzesi isbaet etmiş

Zaten Negev çölündeki  hava üssü ve çevresinde yerleşim yeri olamaz, dünkü paylaşımımdan takip edebilirsiniz.
Bu videolar Yahudilerin kendi çektikleri videolar, ilk önce Telegramda paylaşıldı bu video Sovyet asıllı Yahudiler tarafından. Arap gelip de paylaşmıyor propaganda yaparak. İsrail de saldırıyı resmen doğruladı, 7 adet füze isabet etmiş. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: marmara - 14 Nisan 2024, 12:35:44

Zaten Negev çölündeki  hava üssü ve çevresinde yerleşim yeri olamaz, dünkü paylaşımımdan takip edebilirsiniz.
Bu videolar Yahudilerin kendi çektikleri videolar, ilk önce Telegramda paylaşıldı bu video Sovyet asıllı Yahudiler tarafından. Arap gelip de paylaşmıyor propaganda yaparak. İsrail de saldırıyı resmen doğruladı, 7 adet füze isabet etmiş.

Dün şov başladı demiştiniz ama bu bayağı komik oldu. Muppet Show olur bu ancak.

Dağ fare doğurdu diye bir atasözümüz var bizim. İsrailli yetkililer, İran'ın onları uyarıp uyarmadığı konusunda bilgi vermek istememişler. O mesafeden drone ve seyir füzelerinin erişemeyeceği bariz belliydi. Kala kala balistik füzeler kaldı. Onlar da durum çok iç açıcı değil. İsabet eden füzeler kim bilir nereye isabet etti. Bu iş zaten baştan ayarlandıysa yalan dolan hasar bildirimi olur. İran'ın o mesafeden doğru düzgün isabet ettireceğine inancım ayrıca neredeyse yok.

Bu İran'ın apar topar açıklama yapıp, bizim işimiz bitti demesini de ayrıca komik buluyorum. Zaten Pakistan bunlara geçen aylarda saldırınca hemen kuyruğu titretmişlerdi. Belliki yalan dolan bir şeyler var. 

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz