TÜBİTAK

Başlatan カメせ, 22 Haziran 2019, 14:10:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı YapTÜBİTAK MAM tarafından geliştirilen ve giysi altında gizlenen tehlikeli nesneleri dışarıda 10 m içeride 6 m olmak suretiyle güvenli mesafeden görüntüleyip, otomatik tespit edebilen Terahertz Görüntüleme Sistemi.

Mesajı Paylaş
]

#11
Sistem harika ama hergün 10larca işidli yakalanıyor ülkede binlercesi hala aramızda dolanıyor. Güvenlik güçlerimizin saçının kılına zarar gelmesin hepsi bizim canımız ama nedense Avrupaya kaçan mültecileri yakalama konusundaki başarılı performanslarını ülkeye girenleri yakalamada göremiyoruz. Suriyeyi , Irağı geçtim hergün mavi tura çıkmış rahatlıgına sahip yüzlerce afganlı , pakistanlısı ülkeye giriyor. Bunlar hep kendi ülkelerinin iti kopuğu...Ülkenin içinde binlerce potansiyel canlı bomba adayı bizimle yan yana nefes alıyor... Bu kafayla yaşıyoruz... Sonra bu sistemi yapıyorsun. Sistem harika birçok kullanım alanı var , çok kullanışlı ama ne diyeceğimi bilemedim. İnsanın ister istemez "hojdur ama banana" diyesi geliyor. Mesajı Paylaş

Alıntı YapTÜBİTAK SAGE'den bir ilk. İleri Teknoloji milli Lityum Bor Alaşımlı Isıl Pil. Geliştirilen Lityum Bor Alaşımlı Isıl Pil teknolojisi ile milli mühimmatlarımızın kalbi şimdi daha güçlü.

https://mobile.twitter.com/SageTubitak/status/1208029812465504256
Mesajı Paylaş
]

Alıntı yapılan: カメせ - 20 Aralık 2019, 18:12:00
Alıntı YapTÜBİTAK SAGE'den bir ilk. İleri Teknoloji milli Lityum Bor Alaşımlı Isıl Pil. Geliştirilen Lityum Bor Alaşımlı Isıl Pil teknolojisi ile milli mühimmatlarımızın kalbi şimdi daha güçlü.

https://mobile.twitter.com/SageTubitak/status/1208029812465504256

Güzel gelişme ancak bor nasıl bir ekstra kattı acaba ? Önemli olan nokta bu.
Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Alıntı YapTÜBİTAK Faaliyet Raporundan:

Sıvı Yakıtlı  Ramjet Brahmos/Yakhont/Moskit gibi gemisavar füzelerin ya da ASMP gibi seyir füzelerinin geliştirilmesinin önünü açabilir



https://mobile.twitter.com/Dromercay/status/1209568793997037569
Mesajı Paylaş
]

]

]

Alıntı YapASELSAN ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında Terahertz (THz) Gerçek Zamanlı Yolcu Görüntüleme Sistemi Projesi sözleşmesi imzalandı.

https://mobile.twitter.com/vizyonergenccom/status/1247517741478604800
Mesajı Paylaş
]

Haber, direk savunma üretimi ile ilgili değil ama, ürün geliştirme konusunda çok destek olacak bi proje.

TÜBİTAK BİLGEM ve Zagreb Üniversitesinden, Süper Bilgisayarlardan 30 Kat Daha Güçlü "Exascale Bilgisayarlar" Konusunda Ortak Çalışma
1 Ocak 2020'de başlayan ve koordinatörlüğünü Barcelona Supercomputing Center'ın (BSC) yapacağı Avrupa Birliği (AB) destekli The MareNostrum Experimental Exascale Platform (MEEP) Projesinde, TÜBİTAK BİLGEM ve University of Zagreb (UNIZG-FER) ortak olarak yer alacak.
MEEP projesi, AB programı EuroHPC'nin gelecekteki exascale (süper bilgisayarlardan en az 30 kat daha güçlü) süper bilgisayarlarına bütünleşmiş ve bu konuda rekabetçi Avrupa teknolojisi yaratma hedefinde şekillendirilmiş bir projedir. Özellikle, Avrupa tarafından geliştirilen fikri mülkiyete (IP) dayalı exascale sistemlerinin bir parçasını oluşturabilecek çeşitli teknolojilerin geliştirilmesi, entegrasyonu, test edilmesi ve ortak tasarımı için süper hesaplama altyapısı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Nihai hedef, hem yüksek performanslı hem de gömülü hesaplama gibi birçok Avrupa sisteminin temelini oluşturabilecek açık kaynak full-stack (yazılım ve donanım) ekosistemi yaratmaktır.

Dijital tasarım ve bilgisayar mimarisi teknolojileri konularında TÜBİTAK BİLGEM'in katkı sağlayacağı proje ile bilgisayar mimarisinin yeni nesil keşfinin yanı sıra, ilaçtan otomobile kadar birçok sektör arasında ortaya çıkan yapay zekâ iş yükleri de dâhil olmak üzere mevcut ve gelecekteki HPC uygulamalarının yazılım geliştirilmesine olanak tanıması planlanıyor ve bu açıdan oldukça büyük önem arz ediyor.

MEEP projesi 946002 sayılı hibe anlaşması kapsamında Avrupa Yüksek Performanslı Hesaplama Ortak Girişimi'nden (JU) finansman aldı. Mesajı Paylaş

Alıntı YapHGK-82/83 İkili Taşıma.

HGK 500 Ib 1000 ıb sınıfında iki versiyona sahiptir
Her iki versiyon da ikili taşımaya uygun ağırlık sınıfındadır
F-16 A/C uçakları için ikili taşıyıcı olan BRU-57 taşıyıcısı ile ikili entegrasyon çalışmalarına başlanmıştır
Bu sayede tek sortide dört ayrı hedefe angajman sağlaması planlanmaktadır
Sorti verimliliği ve kuvvet çarpanı arttırılacaktır.


https://www.defenceturk.net/kgk-82-83-ikili-tasima
https://www.defenceturk.net/hgk-82-83-ikili-tasima
Mesajı Paylaş
]


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz