Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS) Projesi

Başlatan fırtına06, 17 Ekim 2019, 19:26:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#140
Alıntı yapılan: Denizci16 - 21 Haziran 2023, 01:55:22

Boy en yükseklim vesaire ABD mk41 strike modül ile birebir aynı mı?


8 metre olacak diye biliyorum. Strike modülden birazcık uzun Mesajı Paylaş

Türk savaş gemileri, 100 kilometre menzilli hava savunma füzesiyle teçhiz edilecek. Entegrasyona yönelik çalışmalar Roketsan bünyesinde başladı.

MİLGEM İSTİF Sınıfı Firkateyn Projesi'nin ilk gemisi olan TCG İSTANBUL (F-515)'un, bu yıl içerisinde hizmete girmesi planlanıyor. Hava savunma füzesi ile dikey atım sisteminde karşılaşılan ambargo sonrası, Roketsan iki sistemi geliştirmek için de çalışmalara başlamıştı.



Bu kapsamda; Roketsan tarafından geliştirilen Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), karadan gerçekleştirilen atış sonrasında İSTANBUL Firkateyni'ne entegre edildi. HİSAR-O RF Orta İrtifa Hava Savunma Füzesi, deniz şartlarına uyumlu hale getirilerek MİDLAS ile atıldı.

Kısa süre içerisinde TCG İSTANBUL üzerinden MİDLAS ise HİSAR-D RF atışının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Öte yandan yaklaşık 35-40 kilometre menzile sahip olduğu tahmin edilen HİSAR-D RF'in ardından, SİPER Ürün-1 Füzesi de MİDLAS'a uyumlu yapıya büründürülerek Türk savaş gemilerinin kullanımına sunulacak. 100+ kilometre menzile sahip SİPER Ürün-1, Türk Donanması'nın en uzun menzilli hava savunma füzesi olacak.



SavunmaSanayiST.com tarafından edinilen bilgilere göre; entegrasyon çalışmaları kapsamında, SİPER Ürün-1'in de deniz şartlarına uygun hale getirilmesi için bazı donanımsal ve yazılımsal çalışmalar gerçekleştirilecek. Öte yandan SİPER Ürün-1 Füzesi'nin karadan atılan versiyonunun, 2023-24 bandında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmesi planlanıyor.

SİPER Ürün-1, Türkiye'nin milli imkanlarla geliştirdiği ilk uzun menzilli hava savunma füzesi olma özelliğine sahip. İlk atışı kısa süre önce gerçekleştirilen SİPER Ürün-2 ise 150 kilometre menzile sahip. SİPER Ürün-2'nin ise 2024-25 bandında envantere girmesi bekleniyor.

Nihai aşamada ise mevcut hava savunma füzelerinin Quad-Pack yapısına uygun hale getirilmesi hem de deniz platformlarına yönelik yeni hava savunma füze sistemi çözümlerinin geliştirilmesi planlanıyor. Quad-Pack kabiliyeti sayesinde 16 hücreli bir MİDLAS, 64 adede kadar hava savunma füzesi barındırabilecek.

https://www.savunmasanayist.com/turk-savas-gemilerine-100-km-menzilli-hava-savunma-fuzesi/ Mesajı Paylaş

#142
Acaba sadece midlas ile mı kullanılacak siper blok1
Yoksa barbaros ve gabyaların bazılarında da mk41 var buna uyarlarsak süper olur.

Birde acaba mk13 lançerinden siper blok1 atabilir miyiz? böyle bir çalışma düşünülüyor mu? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 16 Ekim 2023, 20:18:29
Birde acaba mk13 lançerinden siper blok1 atabilir miyiz? böyle bir çalışma düşünülüyor mu?

Konu MK-13 lü Gabya'ları daha ne kadar kullanacağımız ile alakalı. Teknolojik ve gövde ömürlerinin sonundalar. Biliyorsunuz MK-13 Harpoon da atıyor. Basit bir revizyon veya yazılım ile hallolacak iş değil. Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Þu an kaynağı hatırlamıyorum ama burada Gabya sınıfı fırkateynlerin A BD tarafından açık denizler için çok sağlam olarak yapıldığı, dolayısıyla bizim donanma tarafından rahat rahat 50 yıl kullanılabileceği, ayrıca bunlardan yedek parça maksatlı gemilerin de alındığı ifade edilmişti. Doğruysa bu gemileri bir 10 sene daha kullanabiliriz gibi bir anlam çıkıyor. Mesajı Paylaş

Amiral cem gurdeniz 2035e kadar kullanılabilir gabyalar diyor. Surada detaylara da girmiş https://mavivatan.net/emekli-tumamiral-cem-gurdeniz-ile-mavi-vatan-ve-turk-donanmasi-yazi-dizisi-1/

Gönül ister ki finansal kaynağımız olsun çabucak 8 tane tf2000 yapalim gabyalari da daha erken emekli edelim. Mesajı Paylaş

Yani şu an mevcut durumda MDLAS'tan sadece Hisar O RF atılıyor değil mi? Mesajı Paylaş

Alman gemileri personelin rahatına ve göz konforuna önem veren gemiler olarak rahattır. Amerikan gemileri ise daha işlevseldir. Geminin bakım tutumlarında gabya sınıflarının kablaj ve alt sistemlerine çok kolay ulaşıp sorunun nerede olduğunu çok kolay bulabilirken mekoda bu durum için çok fazla komponent açmanız ve uğraşmanız lazımdır. Bunun dışında Gabyaların Amerikan donanması envanterine uçak gemilerine açık denizlerde eskortluk yapması için üretilmiş gemiler olması hasebiyle donanmamız personeli tarafından sevilen gemilerdir.

Mevzu gemileri faal tutmak ise bu konuda sorun olacağını sanmam, şu an envanterde 60 seneyi geçkin seyir yapan okul gemileri var. Gabyalar özelinde bakılırsa kemirilecek çok gemi olmasıda olumlu bir durumdur. Bu noktada önemli olan gemilerin teknolojisini güncel tutmaktır. Bu temelde özellikle genesis + smart-s + 8'li mk-41 vls 'e sahip 4 gemi gayet iyi seviyededir. Açıkcası envanterde tutmak konusunda bu 4 gemiye yoğunlaşmanın ilk başta diğer 4 gemiden başlayarak envantere çıkarmak daha önemli gözükmektedir.

Ancak bunun için donanmamızın bu gemilere yeniden biçeceği rol önemlidir. Tf-2000'lere geçiş sürecinde bu gemiler eskiden olduğu gibi hava savunma rolünde mi olacak yoksa istif sınıfları ve barbaroslar gerisinde maksat harbinde mi faaliyet gösterecek?
Açıkcası biz siperi quadpack yapmakla uğraşmak veya gemilerimize ekstra vls'ler sığdırmakla yıpranmak yerine mk-13 lançerine siper entegre edip cas radarı yerine bir mar-d ve 2 akr desteği ile 32xsiper + 32x essm desteği ile bizi çok kolay rahatlatabiliriz. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Alıntı yapılan: serkan1976 - 17 Ekim 2023, 20:10:42
Yani şu an mevcut durumda MDLAS'tan sadece Hisar O RF atılıyor değil mi?

Siper blok1 ve hisar O RF atacak halihazırda
Hisar D Quadpack üzerinde çalışılıyor benim anladığım bu. Mesajı Paylaş

Milli Dikey Atım Lançer Sistemi'nin (MİDLAS) İstanbul Fırkateyni'ne entegrasyonunun tamamlandığı bilgisini veren ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, "MİDLAS'tan hava savunma sistemi füzemizin atışını gerçekleştirmek istiyoruz. MİDLAS'ın diğer fırkateynlere de yaygınlaştırılmasını istiyoruz. MİDLAS da 'kötü komşu mal sahibi yapar' örneklerinden bir tanesi. Türkiye'nin alamadığı bu sistemi ROKETSAN olarak geliştirdik. Büyük bir ihracat potansiyeli var. Uzak Doğu'daki ülkelerle gemi modernizasyonu ve gemi inşası konusunda MİDLAS'ın ürün olarak yerleştirilmesi noktasında ciddi çalışmalarımız var. Bunu da en kısa sürede sözleşmeye çevirmeyi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

https://www.haberler.com/guncel/roketsan-genel-muduru-murat-ikinci-turkiye-nin-uzay-yarisinda-var-oldugunu-gostermek-bizim-icin-cok-16864747-haberi/

Güzel haber. Demekki TCG İstanbul'a MİDLAS'ın montajı yapıldı atışlı testlerin başlamasını bekliyoruz. Umarım en kısa zamanda testler başlar. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz