İsrail, Hindistan’a savaş uçağı satmaktan vazgeçti.

Başlatan Þahinbey, 07 Temmuz 2009, 16:38:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

İsrail Havacılık Sanayisinin, ABD'nin baskıları sonucu Hindistan'a savaş uçağı satmaktan vazgeçtiği bildirildi. Jerusalem Post'un bugünkü haberinde, İsrail'in Hindistan'a 12 milyar dolara, İsveç'in Saab şirketinin ürettiği 120 geliştirilmiş "Gripen" savaş uçağı satmaktan vazgeçtiği belirtildi.
Haberde, ABD Dışişleri Bakanlığının, İsrail ile Hindistan arasındaki sözleşme çerçevesinde İsrail'in Amerikan teknolojisinden yararlanmasını istemediği yorumu yapıldı.
İsrail Havacılık Sanayisi yetkilileri, konuya ilişkin bilgi vermedi. ABD, Rusya ve Fransa'dan sonra İsrail, dünyadaki dördüncü büyük silah satıcısı.

Kaynak:http://www.milliyet.com.tr/Dunya/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=1114618

Mesajı Paylaş
  • Gösterim 10,323 
  • Yabancı Hava Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 13 Yanıtlar





Nasıl yani Gripenleri Hindistana ABD mi satacaktı???


Neden İsveç satmıyor???



:-\ :-\ :-\ Mesajı Paylaş


Ben Orta Asya'dan türeyen Anadolu'da büyüyen Avrupa içlerine yürüyen Türküm...

Çok ilginç.  :)
Uçak İsveç yapımı...
Teknoloji ABD...
Satıcı İsrail...
Alıcı Hindistan.

;D ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


İsrail küçük ama sivil ve askerî teknolojide oldukça büyük bir ülke. Yedi milyonluk bu ülke dünyanın dört köşesine silah ve askerî donanım satıyor.
Bu bapta mesela geçen günlerde askerî teknolojide lider ülkelerden birisi olan Rusya'ya insansız uçak satışıyla gündeme gelmişti.

Bugünlerde de çeşitli gazetelerde Hindistan'a yaptığı askerî teknoloji satışlarıyla adından söz ettiriyor. Nitekim, Hindistan her şey yolunda giderse yarın İsrail'den satın aldığı özel bir casus uyduyu ülkenin Siriharitoka bölgesinden uzaya gönderip yörüngesine oturtacak ve bu önemli bir haber olacak..

PSLV C12 kodlu uzaktan sensörlü bu uydu gece gündüz her türlü hava şartlarında (bulutlu, sisli havalarda bile) çalışabiliyor ve elde ettiği görüntüleri yer istasyonuna gönderiyor.

Bu uydu, İsrail ile Hindistan arasında savunma ve askerî donanım alanında gittikçe gelişen ve çeşitlenen ilişkilere son örnek sayılır. Buna ilaveten iki ülke geçen ayın sonlarında 70 kilometre menzilli denizde üslendirilecek bir füzesavar sistemi anlaşması da imzalamışlardı. İki milyar dolar civarından olan bu anlaşmayla İsrail Hindistan'ın en büyük silah ve askerî donanım tedarikçisi konumuna yükselmiş bulunuyor. Bundan önce birinci tedarikçi Rusya'ydı.

Bu son haberlerin de gösterdiği gibi, İsrail-Hindistan ilişkileri genel anlamda her yönde gelişmekle birlikte bu gelişme kendisini en çok güvenlik ve askerî alanlarda hissettiriyor. Bugün İsrail, Hindistan'a yılda milyarlarca dolar civarında askerî satış yapıyor. Bu satışların içinde çeşitli silahlar, askerî donanımlar ve hizmet satışları da var.

İsrail, Hindistan'a yıllardır karadan karaya füzeler (Baraklar), insansız keşif gözetleme uçakları, topçu donanımı, çeşitli cephaneler, radar sistemleri, sabit ve hareketli gözlem istasyonları, sensörler, gelişmiş askerî kamera donanımı, balonlar üzerine monte edilmiş kamera sistemleri ve birçok başka askerî donanımı satıyor.

Radarların arasında Yeşil Çam denen balistik füze, uçak ve insansız hava uçaklarının havadaki faaliyetlerini izleyen gelişmiş bir radar sistemi var. İsrail 8 yıl kadar önce bu radarlardan iki bataryayı 400 milyon dolar karşılığında Yeni Delhi'ye satmıştı. Bunlar tahminen Keşmir bölgesinde Pakistan'a karşı konuşlandırılmış bulunuyorlar. Ayrıca bu radarlar özel insansız keşif-gözetleme uçaklarıyla koordinasyon içinde çalışıyorlar. İsrail yapımı insansız uçaklardan birisi 2002 yılında Pakistan F-16 uçağı tarafından Pakistan içlerinde düşürülmüştü.

Bu uçak ve radarlara ilaveten Hindistan İsrail'den 1,2 milyar değerinde Phalcon adlı üç de AWACS benzeri erken uyarı uçağı alıyor. Nitekim, 2004 yılında sözleşmesi imzalanan bu uçaklardan ilki önümüzdeki ay teslim edilecek. Ayrıca, Hindistan'ın bu uçaklardan üç adet daha ek sipariş vereceği de söyleniyor. İsrail, Hindistan'a bu silahları satarken Hindistan da kendi tersanelerinde İsrail donanması için Devorah-2 adlı özel devriye gemileri inşa ediyor.

Bugüne kadar aldığı ve alacağı gelişmiş silah ve donanımlarla yetinmeyen Yeni Delhi, İsrail'den dünyada halen tek çalışır füzesavar sistemi olan Arrow-2 bataryalarından da muhakkak almak istiyor.

İsrail-Hindistan ilişkileri şüphesiz sadece askerî-güvenlik alanlarında gelişmiyor; ekonomik, siyasî ve kültürel alanlarda da ilişkiler yeni boyutlar kazanıyor. Ekonomik alanda ikili ticaret hacminin en az askerî alan kadar büyük olduğu (2 milyar dolar) söylenebilir. Ancak buna rağmen ilişkilerin en çok askerî ve savunma alanında gelişmekte olduğu bir gerçek. Nitekim, bu konuda İsrail Savunma Bakanlığı'nın Sibat adlı İhracat Dairesi'nin Başkanı Tümgeneral Udi Þani 'Hindistan ile özel bir savunma ilişkilerine sahibiz.' diyor.

Anlattığımız gibi öyle de görünüyor ve bu ilişki şüphesiz en çok Pakistan'ı ilgilendiriyor. Dolaylı olarak elbette bizi de; çünkü bizim de İsrail ile önemli savunma ilişkilerimiz var. İsrail'in kime, ne sattığı önemli velhasıl...

Kaynak:http://www.timeturk.com/fikret-ertan-israil-ve-hindistan-ozel-iliskiler...--11566-yazisi.html

Arkadaşlar haber yanlış falan değil..Benim bu konuda bir öngörüm var şöyle ki;
Bu makalede İsrail'in Hindistan'a neler sattığından bahsediyor. Peki İsrail'in bu kadar kısa zamanda bu kadar güçlü bir savunma sanayine sahip olmasının sebebi nedir?Elbette Abd den yapılan teknoloji transferi..İsrail Abd desteği olmadan bunları başaramazdı ve destek almayada devam ediyor. Saab Gripen uçakları meselesine gelince, Hindistan bu uçakları üzerinde sırf Saab teknolojisi ile almaz. Muhtemelen İsrail İsveç'le anlaştı, bu uçaklara Abd'den edindiği bazı yüksek teknolojik donamınlar eklemeyi tahattüt ederek ortaklaşa bir programla Hindistan'ın savaş uçağı ihalesini kazandılar. Abd'nin karşı çıkmasının sebebinin bu olmalıdır.Aksi takdirde neden karşı çıksın. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Þahinbey - 08 Temmuz 2009, 09:03:41

Bugüne kadar aldığı ve alacağı gelişmiş silah ve donanımlarla yetinmeyen Yeni Delhi, İsrail'den dünyada halen tek çalışır füzesavar sistemi olan Arrow-2 bataryalarından da muhakkak almak istiyor.


Nasıl yani?
Diğer füzasavar sistemleri göstermelik mi?
Çalışmıyorlar mı?
Scudları vuran Patriotlar hayal miydi? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Þahinbey - 08 Temmuz 2009, 09:03:41

Arkadaşlar haber yanlış falan değil..Benim bu konuda bir öngörüm var şöyle ki;
Bu makalede İsrail'in Hindistan'a neler sattığından bahsediyor. Peki İsrail'in bu kadar kısa zamanda bu kadar güçlü bir savunma sanayine sahip olmasının sebebi nedir?Elbette Abd den yapılan teknoloji transferi..İsrail Abd desteği olmadan bunları başaramazdı ve destek almayada devam ediyor. Saab Gripen uçakları meselesine gelince, Hindistan bu uçakları üzerinde sırf Saab teknolojisi ile almaz. Muhtemelen İsrail İsveç'le anlaştı, bu uçaklara Abd'den edindiği bazı yüksek teknolojik donamınlar eklemeyi tahattüt ederek ortaklaşa bir programla Hindistan'ın savaş uçağı ihalesini kazandılar. Abd'nin karşı çıkmasının sebebinin bu olmalıdır.Aksi takdirde neden karşı çıksın.

Doğrudur, olay aynen bu şekilde.

Hindistan'ın 126 adet uçağın alımını içeren bir savaş uçağı ihalesi var. Bu ihaledeki şartlardan biri, uçağın AESA radara sahip olması. Saab Gripen da, Hindistan'a Gripen IN versiyonunu teklif ediyor. İsveçliler bu uçağın başta radar olmak üzere aviyonik sistemlerini birlikte geliştirmek için İsrailliler'e teklifte bulundular. İsrail'in Hindistan ile çok sıkı, yoğun savunma işbirliği mevcut. ABD de İsrail'e, Gripen için İSveçlilerle işbirliği yapmayın uyarı / tehdidinde bulundu. Ne tesadüftür ki (!) Hint ihalesindeki en şanslı iki aday F-18 Super Hornet ile F-16IN.

Yani Türkçe kaynak haberi bayağı bir yanlış aktarmış.


Date Posted:  07-Jul-2009

Jane's Defence Industry
US discourages IAI collaboration on Gripen

Matthew Bell Jane's Industry Reporter

Israel Aerospace Industries (IAI) was encouraged by the US not to work with Saab to develop a joint version of the Gripen for the Indian Air Force's (IAF's) multirole combat aircraft (MRCA) requirement, according to an Israeli official speaking to Jane's on 6 July.

The figure confirmed recent industry reports that the US had intervened to discourage IAI from working with the Swedish company on a new version of the aircraft, adding that state-owned IAI had hoped to provide the radar system, but that the US "sent messages to the Israeli Minister of Defence" indicating that they "did not see [the potential partnership] in a very positive way".

The official added that the US "did not officially veto" the possibility, but "preferred that Israel's Minister of Defence did not propose the idea [of working with Saab on a joint Gripen aircraft] to India's Minister of Defence".

A spokesperson for Saab told Jane's on 6 July that IAI "was one of several options considered during the tender for the radar for the Next Generation Gripen", but that Saab instead opted to work with Selex to develop its AESA radar for the aircraft.

The other contenders for India's MRCA requirement are Boeing's F/A-18E/F Super Hornet, Dassault Aviation's Rafale, Eurofighter's Typhoon, Lockheed Martin's F-16IN, and Russian Aircraft Corporation's MiG-35.

The IAF hopes to induct the first batch of 18 imported MRCAs by 2013-15, while the remaining 108 fighters will be built under licence in India and inducted into service by 2021-22. Mesajı Paylaş

O halde Washington'un İsrail'e kızgınlığının sebebi Abd teknolojisini Gripen'e montajlayarak Abd savaş uçaklarını ihaleyi almasını engellemesinden, Hindistan'a kendi savaş uçağı teknolojisi vermek istemiyorsa ihaleye neden girsin..Fakat Türk haber medyasında olayın veriliş şekli yukarıdaki gibi.Ne yazık ki yine sapla samanı karıştırmışlar galiba. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Þahinbey - 08 Temmuz 2009, 10:19:09
O halde Washington'un İsrail'e kızgınlığının sebebi Abd teknolojisini Gripen'e montajlayarak Abd savaş uçaklarını ihaleyi almasını engellemesinden, Hindistan'a kendi savaş uçağı teknolojisi vermek istemiyorsa ihaleye neden girsin..Fakat Türk haber medyasında olayın veriliş şekli yukarıdaki gibi.Ne yazık ki yine sapla samanı karıştırmışlar galiba.

Muhtemelen... Türkiye'ye satışına taş koydkları Arrow siseminin kilit unsuru olan Green Pine radarının Hindistan'a satışına ya da zamanında Çin'ee satışını engelledikleri Phalcon HEİK sisteminin Hint Il-76 uçaklarına entegrasyonuna engel olmadılar. Bunlardan daha stratejik olmayan AESA uçak radarı sorun teşkil etmez diye düşünüyorum. Bence bunda, İSrail aviyonikleri ile elini güçlendirebilecek Gripen'ın, F-18 ve F-16 karşısında ihalede öne geçmesine mani olma niyeti rol oynadı. Mesajı Paylaş

Alıntı YapMuhtemelen... Türkiye'ye satışına taş koydkları Arrow siseminin kilit unsuru olan Green Pine radarının Hindistan'a satışına ya da zamanında Çin'ee satışını engelledikleri Phalcon HEİK sisteminin Hint Il-76 uçaklarına entegrasyonuna engel olmadılar. Bunlardan daha stratejik olmayan AESA uçak radarı sorun teşkil etmez diye düşünüyorum. Bence bunda, İSrail aviyonikleri ile elini güçlendirebilecek Gripen'ın, F-18 ve F-16 karşısında ihalede öne geçmesine mani olma niyeti rol oynadı.

Bu AESA radarının önemi/özelliği nedir?Bizim uçaklarımızda bu radarlarda varmı? Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz