Corona Virus

Başlatan metin62, 10 Mart 2020, 10:54:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Mermi - 09 Nisan 2020, 22:04:04
Alıntı yapılan: serkan1976 - 09 Nisan 2020, 19:12:11
Arrow 3 füzesinin teknolojisini versinler , maskeyi gönderelim...
Hocam, yuh. Biraz yavaştan başlayalım. Barak-8 Er veya Davud'un sapanı var onları yeğlerim ben. Spike NLOS 'ta iyi bir game changer. Bunların teknolojisini versin yeter.
Yuh muh yok.  F-35 yanında son satırlarına kadar kaynak kodlarınıda istiyorum.



Derhal!! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 09 Nisan 2020, 23:54:05
Alıntı yapılan: Mermi - 09 Nisan 2020, 22:04:04
Alıntı yapılan: serkan1976 - 09 Nisan 2020, 19:12:11
Arrow 3 füzesinin teknolojisini versinler , maskeyi gönderelim...
Hocam, yuh. Biraz yavaştan başlayalım. Barak-8 Er veya Davud'un sapanı var onları yeğlerim ben. Spike NLOS 'ta iyi bir game changer. Bunların teknolojisini versin yeter.
Yuh muh yok.  F-35 yanında son satırlarına kadar kaynak kodlarınıda istiyorum.



Derhal!!

İsrail: "oturuyor muyuz, ayakta mi?"

😂😂

Saka yapiyorum. Pazarlik sunnettir tabi. Taraflara hayirli alisverisler. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Son dakika... Türkiye'den İsrail'e flaş corona adımı
Son yıllarda ilişkilerin gergin olduğu Ankara-Tel Aviv hattında sıcak bir gelişme yaşandı... Bloomberg, Türkiye'nin İsrail'e insani sebeplerden tıbbi ekipman satma kararı aldığını duyurdu.

Corona virüsü salgını 1.6 milyondan fazla insanı etkilerken, Türkiye ile İsrail arasında da bir yakınlığa sebep oldu... ABD merkezli Bloomberg, Türkiye hükümetinin İsrail'e insani sebeplerden ötürü tıbbi malzeme satma kararı aldığını yazdı.

Bloomberg'in haberinde benzeri bir paketin Filistin'e de ulaştırılacağı belirtildi. İsmini açıklamayan üst düzey bir Türk yetkili, Filistin'e gönderilecek malzemelerin durdurulmayacağını da söyledi.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-turkiyeden-israile-flas-corona-adimi-5738158/ Mesajı Paylaş

Fransa'ya kaçırılmak istenen maskeler İpsala Sınır Kapısı'nda ele geçirildi
İpsala Sınır Kapısı'nda tırda yapılan aramada yurt dışına kaçak götürülmek istenen 767 bin tıbbi maske, 12 bin antibakteriyel ıslak mendil ve 4 bin 80 el dezenfektanı ele geçirildi.

https://www.yenisafak.com/gundem/fransaya-kacirilmak-istenen-maskeler-ipsala-sinir-kapisinda-ele-gecirildi-3533944 Mesajı Paylaş


Alıntı Yap
T.C. Millî Savunma Bakanlığı
@tcsavunma
BAKAN AKAR: Tasarımı ve üretimi tamamen yerli ve milli olan Sahra mekanik solunum cihazını üretmiş bulunuyoruz. Bir taraftan TSK'nın, diğer taraftan da halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.
https://msb.gov.tr/SlaytHaber/1742020-41616
Mesajı Paylaş
]

#236
Mesajı Paylaş

Alıntı Yap
TÜRKİYE'DEN ABD'YE SOLUNUM CİHAZI PARÇASI SATILACAK. Edindiğimiz bilgilere göre,CB Erdoğan Ford'un ürettiği solunum cihazı için gerekli parçanın satış onayını ABD Başkanı Trump'la telefon görüşmesinde verdi. Satışa parçadan TR'de yeterince olduğu için onay verildiği ifade edildi.
https://mobile.twitter.com/senaalkan/status/1252527556479406086
https://mobile.twitter.com/UretimYerli?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
Mesajı Paylaş
]

#238
Taşınabilir solunun cihazı geliştirildi
Sabancı Üniversitesi Tümleştirilmiş Üretim Araştırma ve Uygulama Merkezi ve ELAA Teknoloji iş birliğiyle Kovid-19 hastaları için taşınabilir mekanik solunum cihazı üretilecek.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 enfeksiyonu geçiren hastaların yüzde 2,4-5,6'sı yoğun bakım ünitelerinde solunum sıkıntısı nedeniyle soluk borularına bir tüp yerleştirilmesi yoluyla solunum cihazlarına bağlanıyor.

Yoğun bakım ünitelerinde kullanılan mevcut solunum cihazlarının büyük ve hantal olması nedeniyle yaşanan sıkıntıları gidermek için taşınabilir kolay kullanımlı ventilatör tasarlandı. Ventilatör ile hastanın bulunduğu oda yoğun bakım odası haline dönüşebilecek ve tedavisi hızlanacak.

Mekanik solunum cihazında aynı zamanda Kovid-19 tedavisi için gerekli solunum destek modlarının bulunduğu elektronik kontrol üniteleri de yer alıyor. Böylece yoğun bakım yatağına gerek duyulmadan, tıbbi oksijen ve hava bağlantılarının olduğu herhangi bir hasta yatağında veya ambulansta bu mobil ventilatörün kullanılması, hastanın bulunduğu yerin yoğun bakım odasına dönüşebilmesi sağlanacak.

Yeni nesil şehir hastanelerinin oda tasarımları da her bir hasta yatağı yoğun bakım yatağına dönüşebilme potansiyeli taşıdığından, üretilecek ventilatörün bu hastaneler için vazgeçilmez bir cihaz olması bekleniyor. Geliştirilecek ventilatörün önce ülkede daha sonra da tüm dünyanın kullanımına sunulması hedefleniyor.

Tasarım ve teknik çizimleri tamamlanan ve malzeme spesifikasyonları belirlenen cihazın prototip çalışmaları devam ediyor. Prototip çalışmaları ve testlerinin tamamlanmasının ardından Türkiye İlaç ve Cihaz Kurumu'na ürünün sunulması ve seri üretime geçilmesi planlanıyor.

https://bundle.app/YGzb4GjU

Sabancı üniversitesinden güzel bi haber. Belki ileriki zamanlarda bu cihaz sayesinde hastalar evde bile tedavi olabilirler. Mesajı Paylaş

Korona virüsü ile mücadele de bir güzel cihaz haberi daha.

Türk bilim insanları, koronavirüse karşı dev hamle
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde çalışan 4 bilim insanının 2 haftalık çalışması sonucu, covid-19 salgınında Yoğun Bakım Üniteleri'nde kullanılan solunum cihazlarının ventilatörleri için geliştirdiği 'UV-C' ışın temelli cihazın tanıtımı yapıldı. Devlet Hastanesi konferans salonundaki tanıtım töreninde AKÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Sadık Kağa, gazetecilere yaptığı açıklamada, kısa sürede yaptıkları cihazın temel amacının yoğun bakımdaki sağlık personelinin viral (virüs yayılması) yükten korunması için geliştirilmiş bir sterilizatör (sterilizasyon makinesi) olduğunu söyledi.

"Virüs yayılmadan kaynağında engelleyen bir sistem"
Hastaların soludukları havanın direkt cihazdan geçip yoğun bakım ortamına verilerek viral yükün arttığını dile getiren Kağa, "Bu da sağlık çalışanları için çok büyük bir tehlike. Normalde önerilen filtreler, bu konuda biraz daha yetersiz kalıyor. Bir miktar buradaki yükü azaltsa da tam olarak sorunun çözümünde etkili olamıyor. Bizler de bu sorunun çözümünde çok daha iyi etki gösterebileceğini düşündüğümüz UV-C ışın temelli bir cihaz tasarladık. Bu cihazın asıl görevi, filtreden geçen havanın ortama verilmeden önce UV-C ışın hattından geçerek hastanın soluduğu havada bulunan virüsler etkisizleştirilerek, sağlık çalışanlarına çok daha güvenli bir ortamda çalışma fırsatı sunmak. Kısacası, şu anda ortama bu virüsü yayılmadan kaynağında engelleyen bir sistem olarak bu cihazın prototipini geliştirmiş durumdayız" dedi.

"Dünyada başka bir örneği yok"
Bu cihazın henüz dünyada bir örneği olmadığını vurgulayan Kağa, kullanımda olan bir örneği veya benzerini araştırdıklarını fakat bulamadıklarını kaydetti. Cihazın Türkiye adına gurur verici bir gelişme olduğunu düşündüklerini anlatan Kağa, "Birçok ülkede sağlık çalışanlarının tulum, maske gibi kişisel koruyucu donanımlarının ihtiyacı bile tam olarak karşılanamazken, bizim ülkemizde sağlık çalışanlarının korunması için daha derin önlemler sağlayacak cihazlar geliştirilmesi de ülkemiz adına sevindirici bir durumdur diye düşünüyorum. Bu cihazı birçok ventilatöre uyumlu olarak geliştirdik. Aynı zamanda bütün ventilatörlere takıldıktan sonra çok daha etkin bir koruma sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"Düşük maaliyetli yerli üretim olacak"
Cihazın prototipini geliştirmelerinin 2 hafta gibi bir süre aldığını aktaran Kağa, şöyle devam etti:

"Bunu kendi imkanlarımızla yaptık. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'nın (TUSEB) şu anda açık olan bir çağrısı var. Prototipi geliştirilmiş cihazların preklinik ve klinik çalışmalarının TUSEB tarafından gerçekleştirilebileceği bir proje çağrısı bu. Oraya başvuracağız ve bu prototipin ürüne dönüşmesi için belki bazı yatırımcılarla işbirlikleri de yapabiliriz. Böylelikle bu cihazın en kısa sürede ürüne dönüşüp, sahada kullanılması için tüm adımları atmayı planlıyoruz. Maliyeti de oldukça düşük. Bunda asıl maliyet içindeki UV-C lamba. Bu, UV-C lambanın da ömrü 9 bin saat, yani bir yıldan uzun. Cihaz sürekli kullanılsa bile lambasını yılda bir defa değiştirmek yetiyor. Bu sayede geliştirdiğimiz sterilizatörün uzun vadede çok daha ekonomik olacağını düşünüyoruz. Maliyetinin 500 ila 1000 TL arasında değişebileceği bir ön fizibilite çalışması yaptık. Tabii ki seri üretimde bu daha da ucuza mal edilebilir."



"UV-C lambasına çok daha ihtiyacımız olacak"
AKÜ Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Uğur Fidan da Türkiye'nin ne kadar yerli ve milli cihaz yaparsa o kadar güçlü olabileceğini ifade etti. Prototipini geliştirdikleri cihazlarında kullandıkları UV-C lambaların ülkede üreticisinin olmadığına dikkati çeken Fidan, şöyle devam etti:

"Sanayici ve üreticilerimizin de bu UV-C lamba üretimi konusunda bir takım girişimler yapmasının çok daha önemli olduğunu görüyoruz. Bu pandemi kontrol altına alınıp, bir süre sonra azalacaktır. Ama bunun ilerleyen zamanlarda tekrardan oluşmaması için herhangi bir sebep de yok. Fakat bu noktada UV-C lambasına çok daha ihtiyacımız olacak. Bu konuda farklı bilim insanlarıyla sanayicilerimizin girişimleriyle dışa bağımlılığımızı azaltacağını düşünüyoruz."

https://bundle.app/kNdouGMx

Aslında, uv c çok daha önce hayatımıza girmeli idi. Fakat, nedense onca grip v.s riskine rağmen zorunlu tutulmadı. Halbu ki tüm toplu yaşam alanlarında zorunlu olmalı idi.  Zannımca, sağlık sektörü çalışsın diye böyle etkili çözümler devreye alınmıyor olabilir! Bu benim görüşüm. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz