F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Defense Minister Ehud Barak's approval of the purchase comes after more than two years of tough negotiations involving the Israeli and U.S. defense establishments and Lockheed Martin.
By Anshel Pfeffer

Defense Minister Ehud Barak approved the purchase of 20 F-35 fighter planes for the Israel Air Force on Sunday.

The planes, manufactured by the American company Lockheed Martin, are expected to arrive in Israel around the year 2015.

Barak's approval of the purchase came after more than two years of tough talks between the Israeli defense establishment, the U.S. Pentagon, and Lockheed Martin.

The talks were complicated by the IAF's demand to install Israeli systems on the aircraft and the refusal of the Americans to allow those changes.

In the end, the IAF's desire to be the first air force in the Middle East to use the F-35 overcame its demand for the Israeli systems and it agreed to purchase 20 F-35s without the Israeli systems installed.

The Americans have promised, however, that if Israel buys more F-35s, as the IAF intends to do in the coming years, it will be possible to install the Israeli systems on those aircraft.

"The F-35 is the fighter plane of the future that will allow Israel to maintain its aerial superiority and its technological advantage in the region," Barak said. "The F-35 will give the IAF better capabilities, both near and far, to help strengthen Israel's national security."

The Lockheed Martin F-35 is a fifth-generation, single-seat, single-engine, stealth-capable military strike fighter, which can evade radar and anti-aircraft missile systems.
Çevirisi
Satın alma Savunma Bakanı Ehud Barak'ın onayı İsrail ve ABD savunma kuruluşları ve Lockheed Martin içeren zorlu müzakerelerin iki yıldan sonra geliyor.
Anshel Pfeffer By

Savunma Bakanı Ehud Barak Pazar günü İsrail Hava Kuvvetleri için 20 F-35 savaş uçaklarının satın onayladı.

Amerikan şirketi Lockheed Martin tarafından üretilen uçaklar, yıl 2015 civarında İsrail'e gelmesi bekleniyor.

Satın alma Barak'ın onayı İsrail savunma kuruluşu, ABD'nin Pentagon ve Lockheed Martin arasında zorlu görüşmeler fazla iki yıl sonra geldi.

Görüşmeler uçak ve bu değişiklikleri sağlamak için Amerikalıların reddetmesi üzerine İsrail sistemleri yüklemek için IAF talebini takip ve tedavi edilmiştir.

Sonunda, IAF arzusu F-35 kullanmak Ortadoğu'da ilk hava kuvvetleri olmak üzere İsrail sistemleri talebini üstesinden ve yüklü İsrail sistemleri olmadan 20 F-35s satın almak için anlaştı.

Amerikalılar IAF önümüzdeki yıllarda yapmayı planladıklarını olarak İsrail, daha fazla F-35s satın alır, eğer bu uçak İsrail sistemler kurmak mümkün olacaktır ki, söz verdiler.

"F-35 İsrail bölgedeki hava üstünlüğü ve teknolojik avantajı korumak sağlayacak geleceğin savaş uçağı ise," Barak "dedi. "F-35 İsrail'in ulusal güvenliği güçlendirmek için, hem de yakın ve uzak IAF iyi yetenekleri verecektir."

Lockheed Martin F-35 beşinci nesil radar ve uçaksavar füze sistemleri kaçmasına edebilirsiniz tek kişilik, tek motorlu, gizli yetenekli askeri saldırı uçağı.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-approves-purchase-of-20-f-35-fighter-planes-1.308177 Mesajı Paylaş

israil sadece 20 adetle kalmaz  ilk etapta 20 adet eğitim amaçlı alıyor  eğitimin ardından asıl alımını gerçekleştirecektir. bizim israilden daha fazla f-35 imizin olacağını sanmıyorum hatta  2020 yılına varmadan israilin elinde 100 f-35 olursa hiç şaşırmam nede olsa abd nin yavru vatanı daima torpilli olacaktır. Mesajı Paylaş

Israil'in bu tayyareyi bu kadar cabuk alabilmesinin altinda ilk lotlarin cok yuksek fiyatini karsilayabilecek olmasi da var.. Turkiye ne bu maliyete aday ne de henuz gelisimini tamamlamamis bir tayyareyi ucurmaya.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HDS - 09 Ekim 2010, 12:42:34
Israil'in bu tayyareyi bu kadar cabuk alabilmesinin altinda ilk lotlarin cok yuksek fiyatini karsilayabilecek olmasi da var.. Turkiye ne bu maliyete aday ne de henuz gelisimini tamamlamamis bir tayyareyi ucurmaya..
Yani erken alınacak uçakların maliyeti daha mı yüksek oluyor sebep nedir? Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Biraz tuhaf bu isler..

Elbet sen daha iyi bilirsin ama.. Su anda kimse, buna ABD hava kuvvetleri de dahil, "bu tayyareden 2000 tan alacagim" demis degil.. Ama niyet o.. Dolayisi ile, tayyarenin su anda ongorulen, bazi risk faktorleri de dahil edilmis siparis adetleri uzerinden bicilen bir fiyati var.. Bunda da agirlikli olarak gelistirme maliyetleri var..

Onun disinda tayyarenin ilk partileri epey deneyerek ve yanilarak yapiliyor.. Zira tayyare henuz bitmis degil.. Yani tek tek, elle yapiliyor.. Belki de her 10 adetlik partide tayyarenin bir taraflari degisiyor.. Dolayisi ile normalden farkli bir emek harcaniyor.. Uzerine muhendislik konuyor.. Bu vesile ile, LM'in LRIP6 fazina kadar cikardigi birim fiyatlar son derece yuksek.. USMC, ellerindeki Harrier'lardan kurtulmalari gerektigi icin buna razi oldu.. Zaten, aslinda F-35 projesinin maliyetinin bu kadar artmasi ve gecikmesinin ana sebeplerinin basinda olan ve bunlar icin gelistirilen B versiyonunun da talepkari olarak, biraz da kefaretlerini oduyorlar.. Israil de iste bu surecte, F-35'in ilk uluslarasi kullanici olma yolunu secti.. Tayyresi olmadigindan mi?. Hayir.. Elinde cok yeni ve dinc F-16I ve F-15I filosu ve yine defaaten modernize edilmis F-15C/D ve F-16 C/D'leri var.. Ama onlar "ilk" olmak istiyorlar.. Yani Turkiye, Hollanda falan gibi ulkeler oynamaya, tayyare ile ilgili bilgi ve tecrube ortaya sacilmadan almak istiyorlar.. "Stealth" yetenegi, radar izi haln tamamen bir bilinmez iken istiyorlar.. Ve belli ki bir seyler bekliyor ve buna hazirlaniyorlar..

Zaten parasini da aslinda ABD tarafindan karsilanan yilli 3 Milyar $'i bulan savunma destegi ile odeyecekleri icin, muhtemelen birim maliyeti de cok dert etmiyorlar.. Mesajı Paylaş

#135
Alıntı yapılan: HDS - 09 Ekim 2010, 19:31:13

Zaten parasini da aslinda ABD tarafindan karsilanan yilli 3 Milyar $'i bulan savunma destegi ile odeyecekleri icin, muhtemelen birim maliyeti de cok dert etmiyorlar..
AIPAC sagolsun..
Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (American Israel Public Affairs Committee, AIPAC), 55.000 üyesi bulunan, ABD ile İsrail Devleti ilişkilerini düzen AIPAC, ABD-İsrail ticaret ilişkilerinin derinleştirilmesine, ortak askeri programların gerçekleştirilmesinde önemli bir etkiye sahip bir kuruluştur. 1951'de kurulmuştur. Bütçesi 30 milyon dolardır.

AIPAC, askeri yardımlarda da çok etkindir. Örneğin,1986'da ABD Dışişleri Bakanı Shultz'un AIPAC'a bizzat yazıyla başvurarak, İsrail'e yollanacak silah türleri ve yardım paketleri konusunda görüş istemesi örgütün gücünü gösteriyor. İsrail'e yapılan yardımlar, 1985'den sonra, AIPAC sayesinde, karşılıksız hale gelmiştir.
Şu kongreleri ve lobileri biz bi avrupada gerçekleştirebilseydik Almanya ve Fransayı satın alırdık ya ..Her istedigimiz çabukça elde edebilir ve onaylatabilirdik.
Mesajı Paylaş

F-35'te ek bütçe krizi

F-35'te ek bütçe krizi
Türkiye'nin de üreticisi olduğu F-35 savaş uçağı projesinde ek bütçe krizi
Proje için 10 milyar dolar bütçe ayıran Türkiye'ye, maliyetler gerekçe gösterilerek 14 milyar dolar fatura çıkarıldı.

Zaman gazetesinin haberine göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Genelkurmay'ın isteğiyle Hazine'nin kapısını çaldı. Görüşmelerin sürdüğü öğrenilirken, Hazine'nin takınacağı tavır projenin geleceğini belirleyecek.

TÜRKİYE'YE 4 MİLYAR DOLAR EK FATURA
Türkiye, geleceğin avcı uçağı olarak tasarlanan F-35 projesinde İngiltere, İtalya, Danimarka, Norveç, Avustralya, ABD ve Kanada ile birlikte üretici ülkeler arasında yer alıyor. İlk teslimatı 2014'te gerçekleşmesi gereken proje için Hazine 10 milyar dolar bütçe ayırmıştı. Ancak uçaklar teslim edilmeden maliyetler gerekçe gösterilerek Türkiye'ye 4 milyar dolar ek fatura çıkarılması işleri karıştırdı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ilave maliyetin finansmanı için Genelkurmay'ın isteği doğrultusunda geçtiğimiz günlerde Hazine'nin kapısını çaldı. Başkent'te şimdi, artan maliyet karşısında Hazine'nin takınacağı tavrın projenin geleceğini belirleyeceği konuşuluyor. Diğer taraftan yaklaşık 250 savunma sanayii projesinin yürütüldüğü Savunma Sanayii Destekleme Fonu'nda da bu rakamı karşılayabilecek bir bütçe yok. İleriye dönük senaryolarda 22-25 milyar dolara ulaşacağı hesaplanan proje için çıkarılan ek maliyeti yüksek bulan savunma uzmanı gazeteci Lale Kemal, silah alımları denetlenemediği için büyük meblağların gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Eski Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Veysel Yayan ise bu tür projelerde maliyetlerin sürekli arttığına dikkat çekiyor.

FATURA 22 MİLYAR DOLARI BULABİLİR
Projeyi yürüten yetkililerin yaptığı hesaplamalara göre, önümüzdeki dönemde artan maliyetler yüzünden projenin Türkiye'ye faturasının 22 milyar doları bulabileceği kaydediliyor. Kötümser senaryoda ise bu rakamın 25 milyar doları bulacağı öngörülüyor. Projenin olumlu tarafı ise Türkiye'nin alacağı iş payı. F-35'in üreticileri arasında yer alan Türkiye'nin süreç içinde 6 milyar dolarlık bir iş payına kavuşacağı ifade ediliyor. Türkiye proje kapsamında, F-35'in kaportasının bir bölümünü üretecek. Yine F-35'in motorunun bazı parçalarının üretimi de uluslararası ortaklıklarla birlikte Türkiye'de yapılacak. Ayrıca, uçağın diğer ülkelere satışından da pay alınacak.

TÜRKİYE KABUL EDERSE MAALİYET 200 MİLYON DOLARI GEÇECEK
Geleceğin savaş uçağı olarak sunulan F-35'in birim maliyeti önce 60 milyon dolar olarak hesaplanıyordu. Daha sonra rakam 100 milyon dolara çıktı. Savunma çevrelerinin verdiği bilgiye göre, Türkiye projeye 4 milyar dolar daha aktarmayı kabul ederse, bir uçağın maliyeti 200 milyon doları geçecek. Asker ve sivil bürokratlar şimdi projenin akıbetinin ne olacağı konusunda çalışmalar yapıyor. Ek kaynağın nasıl karşılanacağında ise tam bir mutabakata varılmış değil. Görünmez olma ve gelişmiş savaş yetenekleri sebebiyle beşinci jenerasyon olarak ilan edilen F-35'ten, Türkiye 100 adet almayı planlıyor. Türk Hava Kuvvetleri'nin bel kemiğini oluşturan F-16'ların yerini F-35'lerin alması bekleniyor. Uçakların 2016 yılından önce teslimata hazır olması sürpriz olarak değerlendirilirken, teslimatların daha da sarkabileceği belirtiliyor. Eski Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Veysel Yayan, bu kadar büyük ölçekli bir projede önceden netleşmeyen maliyetlerin sonradan ortaya çıkabileceğini belirterek, "Önemli olan, üretime ortak ülkelerin daha sonraki satışlardan alacakları paylarla maliyetlerinin bir bölümüün karşılayıp karşılayamayacağı sorusunun cevabıdır." dedi. Savunma uzmanı gazeteci Lale Kemal ise bahsedilen rakamları 'çok yüksek' olarak nitelendirdi. 4 milyar dolarlık ek maliyeti fazla bulan Kemal ayrıca, Türkiye'de silah alımları denetlenemediği için bu tür büyük meblağların gündeme gelebileceğini dile getirdi.

Öte yandan Pentagon'un toplam 2.400 adet satın alacağı uçak, dikey kalkış ve iniş haricinde, hızını saatte 135 km/saate kadar düşürerek çok kısa mesafede de iniş ve kalkış yapabiliyor. Türkiye'nin satın alacağı uçaklarda ise dikey kalkış-iniş özelliği bulunmuyor.

http://www.ensonhaber.com/f-35te-ek-butce-krizi-2010-10-14.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

1 uçak 60 milyon dolar hesaplanırken 200 milyon dolara çıktı inşallah hazine 4 milyar dolar vermez biz de kurtuluruz... adamlar bizim en büyük düşmanımız ve en zor anlarında onların projesine 15 milyar dolar verip onları kurtaracağımıza çekilelim biz çekilince maliyet iyice yükselecek diğer ülkelerde çekilmeye başlayacak rezil olsunlar bitiremesinler projeyi batışları hızlansın. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Onca para verilip çekilmez biraz aptallık olur bence hiç başlanmasaydı PAK-FA gibi ondan kral bir proje varken asıl aptallığı bizmi yaptık karar veremiyorum ama büyük ihtimal projeye devam edilecektir.PAK-FA alternatifleride var SU serisi veya Mig serisinden. Mesajı Paylaş

Bu saatten sonra bu projeden çekilmek faydamıza mı? Bu aşamaya gelmesi bile ne kadar uzun zaman almış bir projenin alternatifi olabilecek başka bir proje için harcanacak zaman ve para elimizdeki son kullanma tarihi uzatmaları oynayan F-4'lerimizin artık pistten kalkamayacak hale geldiği durumlarda mı meyvelerini vermeye başlayacak? PAK-FA? Ortak mı istiyorlar kendilerine? Su, Mig? 2020 sonrası için yeterli mi? vs vs... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz