F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Lockheed Martin'in, uçak gemilerinden katapult (mancınık) ile kalkış-iniş yapabilme özelliğine sahip F-35C savaş uçağı, ilk defa Amerikan Donanmasında görevli bir pilot tarafından uçuruldu. F-35C'nin ilk test platformu olan CF-1 ile 11 Þubat'ta yapılan uçuşun, yaklaşık 2 saat sürdüğü bildirildi. Binbaşı Eric Buus tarafından gerçekleştirilen uçuş, aynı zamanda CF-1'in 32'inci uçuşu olma özelliğini de taşıyor. Aynı pilot, 3 Þubat'ta dikey kalkış-iniş yapabilme özelliğine sahip F-35B ile de uçmuştu.

F-35C'nin, yerden mancınıkla kalkış ve iniş testleri, bu yılın sonuna doğru gerçekleştirilecek. 2013'te ise gemi üzerindeki testlerine başlanması planlanıyor. F-35B'nin Deniz Piyadelerinin amfibi çıkartma gemileri üzerindeki testlerine ise önümüzdeki sonbaharda başlanacak. Bugüne dek F-35 test platformları 624 uçuş testini geride bırakmış bulunuyor.

http://www.milscint.com/haberdetay.asp?haberid=1656&hid=3 Mesajı Paylaş

#191
F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Tam 15 milyar dolarlık tartışmalı F-35 Müşterek Taarruz Uçağı projesinde tarihi skandal.

Türkiye'nin üretimine ortak olarak katılacağı Müşterek Taarruz Uçağı F- 35'lerin yazılım kodları dahil teknik bilgileri Türkiye'ye verilmemesine rağmen projeye imza atılacak. 15 milyar dolara mal olacak projede tüm yazılım ve kontrol ABD'de olacak.

ABD, uçakların yazılımını Türkiye'yle paylaşmayacak. Kontrol ABD'de olduğu için, tüm uçuş bilgilerinin ABD'ye gönderileceği belirtildi. Gizli ve bağımsız hareket etme imkanı olmayan projeyle ilgili onlarca olumsuz görüşe rağmen imza atılması bekleniyor. Konuyla ilgili yasal düzenlemenin yapıldığı 2008 yılındaki Meclis görüşmelerinde,CHP Milletvekili Þükrü Elekdağ uçakları "uçan soba boRusu ve uçan tabuta" benzetmişti.

15 milyar dolar çöpe gidebilir

Taraf'a konuyla ilgili açıklama yapan bir yetkili anlaşmanın imzalanması durumunda 15 milyar doların çöpe gideceğini iddia etti. Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın (SSM) uçaklarla ilgili olumsuz rapor ve yazışmalarını da Taraf'a veren yetkili, Elekdağ gibi uçakları "tabut" olarak nitelendiriyor.

Taraf'ın elindeki Savunma Sanayii Müsteşarlığı yazışmalarında ABD'nin yazılım kodlarını Türkiye'ye vermemesinin ileride çok ciddi sorunlar yaratacağı belirtiliyor. Projeyle ilgili endişeler Savunma Bakanlığı,GenelkurmayBaşkanlığı veHava KuvvetleriKomutanlığı'yla da paylaşılmış.

Üretici firma rüşvetten sabıkalı

Uçakların üretici firması Lockheed Martin'in (LM) adı, Türkiye'de iki kez rüşvet olayına karıştı. 1970'li yıllarda F-104 uçakları alımı ile ilgili olarak LM'nin birçok Avrupa ülkesinde ve Türkiye'de rüşvet verdiği ortaya çıkmıştı. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Emin Alpkaya'nın ismi rüşvet iddialarına yansıdı. İkinci rüşvet iddiası ise F-16 uçaklarının alımında yaşanmıştı. Dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Þahinkaya'nın ismi bu kez iddialara karıştı. Þahinkaya'nın dünyanın en zengin generali olarak Time dergisinde adının çıktığı iddia edilmiş ancak geçtiğimiz ay Habertürk'e çıkan Þahinkaya bu iddiaları yalanlamıştı.

Türkiye'ye maliyeti büyük olacak

İşte skandal olarak nitelendirilen projenin detayları ve raporlardaki çarpıcı bilgilerden satır başları.

» Proje ABD'nin liderliğinde, altı ülkenin katıldığı bir şirketler birliği tarafından tasarlanıp üretilecekti. İsrail'in de katılmasıyla ülke sayısı yediye çıktı.

» 35 milyon dolara mal olması beklenen uçakların maliyeti şu anda 100 milyon dolara ulaştı. Raporlara göre Türkiye'ye 2020 yılına kadar maliyeti 15 milyar dolar civarında olacak.

» Uçağın tüm harekât bilgileri, ABD'deki üretici firma olan Lockheed/Martin firmasına sürekli uydu üzerinden gönderebilecek. Bu yolla ABD'nin uçağın tüm harekâtlarını ve gittiği yerleri öğrenebileceği belirtiyor.

http://www.samanyoluhaber.com/h_522291_f--35-projesinde-abd,-ucaklarin-yazilimini-turkiyeyle-paylasmayacak!.html

» Uçaklardaki yazılım kaynak kodları alınamamakta ve içeriği bilinmemekte. Bu yüzden Hollanda ortaklıktan çekildi.İngilterede çekilebilir. Mesajı Paylaş

Bir taraf gazetesi klasiği.Ayrıca F-35 ile ilgili birçok konu mevcutken yeni bir konu açmak çok anlamlı gelmiyor bana ,hele ki haberin kaynağı taraf iken.... Mesajı Paylaş


ruhumuz var teslim etmeden önce

Bu tarafın kocası kim bu konuda hep çelişkide düşüyorum. Mesajı Paylaş

askere vuracam diye ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. öyle ki pitbull gibi kendi efendilerine bile saldırıyorlar artık farkında olmadan. okyanus ötesinden bir ayar gelebilir. ama ince ama kalın o tarafın algısına kalmış. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Taraf gazetesi degilde baska bir medya ayni haberi yapsaydi yorumlariniz farkli olurmuydu ? Taraf'in amaci malum ama bu haberin içerigini tartismaya engel degil, önemli olan idaa edilen hususlar... Mesajı Paylaş

Haber ajanslarında savunma ve sağlıkla ilgili haberlere inanmayacaksn. Ellerinde bir şey kalmayınca geçiştirme bir şeyler eklerler. Tank ihalesi için de deli saçması şeyler yazılmıştı. Mesajı Paylaş

"Taraf'ın elindeki Savunma Sanayii Müsteşarlığı yazışmalarında ABD'nin yazılım kodlarını Türkiye'ye vermemesinin ileride çok ciddi sorunlar yaratacağı belirtiliyor" Projeyle ilgili endişeler Savunma Bakanlığı,GenelkurmayBaşkanlığı veHava KuvvetleriKomutanlığı'yla da paylaşılmış.

"Uçağın tüm harekât bilgileri, ABD'deki üretici firma olan Lockheed/Martin firmasına sürekli uydu üzerinden gönderebilecek. Bu yolla ABD'nin uçağın tüm harekâtlarını ve gittiği yerleri öğrenebileceği belirtiyor"

"Uçaklardaki yazılım kaynak kodları alınamamakta ve içeriği bilinmemekte. Bu yüzden Hollanda ortaklıktan çekildi.İngilterede çekilebilir"

"Türkiye'nin üretimine ortak olarak katılacağı Müşterek Taarruz Uçağı F- 35'lerin yazılım kodları dahil teknik bilgileri Türkiye'ye verilmemesine rağmen projeye imza atılacak. 15 milyar dolara mal olacak projede tüm yazılım ve kontrol ABD'de olacak"


bu satirlar gercekten kafa karıştırıyor...

Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz