F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

yazılım  konusunda çok tartıştık  ama sonuç olarak  ikilemde kaldık  o konuda  bir  sonuca ulaşamadık  peki fiyat konusunda.
bence f-35 in 1 tanesi bize min. 150 milyon dolara gelecek  sizce fazlamı?
en son aldığımız f-16 blok50+ uçaklarımızın montajını kendimiz yapmamıza rağmen  1 tanesi 55 milyon dolara geliyor 30 uçak için   1.650 milyar dolar para ödedik bu parada yedek parça alımı  yada eğitim gibi ek masraflar yok sadece 30 uçak için ödenen para ,   yeni üretim bir  f-15 teslimatı  100 milyon doları buluyor ,  abd nin kendisi için  ürettiği f-18 lerin  yeni olanları ise  40 milyon dolar  sizce  pahalımı?
rus uçakları yada avrupa uçaklarının fiyatları hakkında bilgim yok  araştırdım ama viki de yazan saçma sapan rakamlar  dışında bir  fiyat  göremedim    bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim. Mesajı Paylaş

Ben Taraf'ı günahım kadar sevmem ama ilk defa Eurofighter'ı da düşünür oldum. Bize yazılımını verirlerse Eurofighter alalım Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Akşam haberlerinde de konuya dair aynı malumatlar zikredildi. Þayet durum böyle ise Türkiye'nin hiçbir şekilde bu projeye dahil olmaması gerekir. Umarım durum tam tersi istikamette cereyan eder ancak işin içinde Amerika varsa habere itimat ediyorum. Zira Amerika kendinden gayrı hiçbir milleti düşünmez. Bize helikopter ihalesinde de yazılımı vermek gibi bir niyetleri olmadıklarını söylemişlerdi.  O vakit Türkiye İtalya'ya yönelmiş ve teknoloji transferi edebilmek gibi bir fırsata nail olmuştu. Bazen bir musibet bin nasihattan hayırlıdır. Aselsan Kıbrıs harekatından sonra bize yapılan haksız silah amborgası neticesinde kuruldu. Her işte bir hayır vardır misali bu şerden de Türkiye'ye bir hayır çıkar inşaallah! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: levo - 10 Mart 2011, 18:47:14
"Taraf'ın elindeki Savunma Sanayii Müsteşarlığı yazışmalarında ABD'nin yazılım kodlarını Türkiye'ye vermemesinin ileride çok ciddi sorunlar yaratacağı belirtiliyor" Projeyle ilgili endişeler Savunma Bakanlığı,GenelkurmayBaşkanlığı veHava KuvvetleriKomutanlığı'yla da paylaşılmış.
"Uçağın tüm harekât bilgileri, ABD'deki üretici firma olan Lockheed/Martin firmasına sürekli uydu üzerinden gönderebilecek. Bu yolla ABD'nin uçağın tüm harekâtlarını ve gittiği yerleri öğrenebileceği belirtiyor"
"Uçaklardaki yazılım kaynak kodları alınamamakta ve içeriği bilinmemekte. Bu yüzden Hollanda ortaklıktan çekildi.İngilterede çekilebilir"
"Türkiye'nin üretimine ortak olarak katılacağı Müşterek Taarruz Uçağı F- 35'lerin yazılım kodları dahil teknik bilgileri Türkiye'ye verilmemesine rağmen projeye imza atılacak. 15 milyar dolara mal olacak projede tüm yazılım ve kontrol ABD'de olacak"

bu satirlar gercekten kafa karıştırıyor...
Bunu defalarca söyledim bu uçaklar sürekli online bilgisayarlar herşeyi yaparlar uçaklar pistten hiç kalkamaz ya da uçarken elektriğini keserler ... Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Alıntı yapılan: boxer - 10 Mart 2011, 21:15:06
"Taraf'ın elindeki Savunma Sanayii Müsteşarlığı yazışmalarında ABD'nin yazılım kodlarını Türkiye'ye vermemesinin ileride çok ciddi sorunlar yaratacağı belirtiliyor" Projeyle ilgili endişeler Savunma Bakanlığı,GenelkurmayBaşkanlığı veHava KuvvetleriKomutanlığı'yla da paylaşılmış.
"Uçağın tüm harekât bilgileri, ABD'deki üretici firma olan Lockheed/Martin firmasına sürekli uydu üzerinden gönderebilecek. Bu yolla ABD'nin uçağın tüm harekâtlarını ve gittiği yerleri öğrenebileceği belirtiyor"
"Uçaklardaki yazılım kaynak kodları alınamamakta ve içeriği bilinmemekte. Bu yüzden Hollanda ortaklıktan çekildi.İngilterede çekilebilir"
"Türkiye'nin üretimine ortak olarak katılacağı Müşterek Taarruz Uçağı F- 35'lerin yazılım kodları dahil teknik bilgileri Türkiye'ye verilmemesine rağmen projeye imza atılacak. 15 milyar dolara mal olacak projede tüm yazılım ve kontrol ABD'de olacak"

Bunu defalarca söyledim bu uçaklar sürekli online bilgisayarlar herşeyi yaparlar uçaklar pistten hiç kalkamaz ya da uçarken elektriğini keserler ...

Palavra... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

F-16'lar için %100 palavra. F-35 sistemi için teknik olarak münkün. Çünkü sistemin kendi içinde dost F-35'lerle bilgi paylaşımı F-35'in özelliği ABD'ye göre büyük bir artısı. Ama F-16'larda artık böyle bir şey söz konusu olamaz, uçak intenetten eski. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 10 Mart 2011, 22:15:48
Alıntı yapılan: boxer - 10 Mart 2011, 21:15:06

Bunu defalarca söyledim bu uçaklar sürekli online bilgisayarlar herşeyi yaparlar uçaklar pistten hiç kalkamaz ya da uçarken elektriğini keserler ...

Palavra...
Arkadaşlar sizin mantığınızı anlayamıyorum lanet olası 10-15 senelik bir çekici(tır) veya da dandik bir arabanın bilgisayarına bile uzaktan müdahale edebiliyorlar.Siz milyon dolarlık ve dünya siyasetini değiştirecek güce sahip bu uçaklarda bu sistemin kralının olabileceğini kavrayamıyorsunuz ben daha ne diyeyim size yuhh... Mesajı Paylaş

Yani bu ülkede hangi silahın nerede kullanılacağını bilen, kullandıkları ve kullanacakları sistemlerin zayıf yönlerini çok iyi bilen, artık yazılım konusunda oldukça iyi seviyeye gelmiş bir savunma sanayine uzmanlarına sahip bir ülkede, hangi sistemin alınacağına karar verenler birşey bilmiyor da kafalarına göre seçiyorlar bu silahları, bir tek kahvehane mantığına sahip birkaç yüce insan herşeyi biliyor. Asıl bu zihniyete yuuuuuuhhhhhh. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 10 Mart 2011, 23:54:16
Yani bu ülkede hangi silahın nerede kullanılacağını bilen, kullandıkları ve kullanacakları sistemlerin zayıf yönlerini çok iyi bilen, artık yazılım konusunda oldukça iyi seviyeye gelmiş bir savunma sanayine uzmanlarına sahip bir ülkede, hangi sistemin alınacağına karar verenler birşey bilmiyor da kafalarına göre seçiyorlar bu silahları, bir tek kahvehane mantığına sahip birkaç yüce insan herşeyi biliyor. Asıl bu zihniyete yuuuuuuhhhhhh.
O mühendisler sazı eline aldığında  gırtlakları kesilip intahar etti diyorlar SKYWOLF. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 10 Mart 2011, 23:54:16
Yani bu ülkede hangi silahın nerede kullanılacağını bilen, kullandıkları ve kullanacakları sistemlerin zayıf yönlerini çok iyi bilen, artık yazılım konusunda oldukça iyi seviyeye gelmiş bir savunma sanayine uzmanlarına sahip bir ülkede, hangi sistemin alınacağına karar verenler birşey bilmiyor da kafalarına göre seçiyorlar bu silahları, bir tek kahvehane mantığına sahip birkaç yüce insan herşeyi biliyor. Asıl bu zihniyete yuuuuuuhhhhhh.

Kardeşim meseleyi habere göre değerlendirmeye çalışınız kendi fikirlerinize göre değil. Türkiye'nin bu projeye yapacağı katkının uçakların yazılımını yazmak olduğunu mu düşünüyordunuz? Türkiye'nin bu projede yapacağı tek şey, diğer uçak projelerinde olduğu gibi parça monte etmektir yazılımını yapmak değil. Türkiye bu projeye  Nato üyesi olduğu için katılmıştır. Çünkü proje bir nevi Nato'ya ait projedir. Þükrü Elekdağ'ın lafı da mı palavra acaba! Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz