F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Alıntı yapılan: boxer - 11 Mart 2011, 17:04:04
Alıntı yapılan: enes38 - 11 Mart 2011, 11:19:35
Alıntı yapılan: çiğil42 - 11 Mart 2011, 10:46:19
bu kodlar öyle birgisayar şifresi gibi rakam ve sayı gibi şeyler değil 3 boyutlu karmaşık bir çizim ve yapı yani nerdeyse imkansız
bizdeki bilgisayar mühendisleri kimde varmışki?  bence kendimizi biraz küçümsüyoruz , aynı şeyi  kobra helikopterler için söyledik  şimdi kobralar milli yazılımla uçuyor  yetmedi f-16 lar için söyledik  şu anda milli yazılım çalışması devam ediyor  ,  bence f-35 içinde milli yazılım yapılacaktır.  ayrıca 3 boyutlu dediğin yazılımlarda tıpkı  diğerleri gibi 8 li yazma sistemiyle  yazılır.  önemli olan milli yazılım  için atılan adımlar  önlenirmi?  bizim için önemli olanda  bu konu ,  eğer devletimiz aynı kararlılıkta ilerlerse bu problemi aşacaktır  ve emin  olun bizim kafamızı karıştıran sorunlar için  bir  çözüm  üretmişlerdir  yada düşünmüşlerdir.
Posası çıkmış kobralarla en eski f-16 block 30 lara izin verilmiş sadece.
İzin verilir verilmez. Onlar buna karışamazlar. Yazılımları kendin üretirsin. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 11 Mart 2011, 18:07:30
Alıntı yapılan: ist_eternal - 11 Mart 2011, 17:56:17
kim nederse desin bu uçaklar alınacak ama iyi olacak ama değil çarpan etkisi diye diye fena çarpılacağız o olacak başka birşey değil,dünyada hiçir ticarette %40 fiyat artışıyla ticaret yapılmaz ne olursa olsun maç onanırken kural değiştirilmez ben israilin parasını niye finanse edeyim kardeşim bu işler israil işin içine girince başladı hollanda kadar kurnaz olamadık.
konu  uçakların alınmasının dışına taştı ,  bende uçaklar alınsın diye diretmiyorum , ayrıca %40 değil %400 artış olacak bakın  görün bu uçakların 1 tanesi min. 150 milyon dolara gelecek , peki bu uçakları almayıpta Rus yada avrupa yapımı uçaklardan alsak dahamı az para verecektik? hiç sanmıyorum  ::)  tek çözüm milli uçak  hiç olmazsa 1 uçağa  150 milyon dolar  para verirken  ''paramızı bir cebimizden diğerine koyuyoruz''  diye avunuruz , bu sorun daha öncede vardı, f-16 için dünya kadar para öderken kimseden bir eleştiri duymadım  yani  milli uçak tek çözüm  aksi halde  bu sorun bitmez.
50 defa yazdım bu uçağı biz yapalım az eksik olsun geliştire geliştire yaparız adamların arkasında 100 yıl ve 2 büyük savaşın tecrübesi var biz o kadarda uğraşmayacağız teknoloji hızla el değiştiriyor zaten o para kullanılacak silahıda muhimmatıda yapar motoruda,falanıda filanıda nelere para harcamadık bu zamana kadar Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ASPARUK - 11 Mart 2011, 02:07:18
Kardeşim Amerika silahı teknolojik manada kendi kendine yeten devletlere satmıyor ki zaten. Huzurunda el pençe divan durup teknoloji dilenen ülkelere satıyor. Onlar da tabii ki almak zorunda kalıyorlar çünkü eleri kolları bağlı. Tabii ki Türkiye kendi kendine yeten bir ülke olursa onun vereceği silahları almak gibi bir seçeneği kalmayacak ki bu da bizim en çok görmek istediğimiz arzumuzdur. Amerika çıkarları geldiğinde o yazılımlar ile istediği gibi oynar. Yoksa durduk yere neden sattığı bir maldan zarar etsin ki! Amerika'dan bu hususda silah alan devletler bunu bilmiyor mu sanıyorsun? bal gibi de biliyor. Lakin şartlar bunu mecbur kılıyor.



Teknolojik manada kendi kendine yeten kaç ülke var? ABD'nin müşterileri arasında Japonya, Güney Kore, İngiltere, İsrail, İtalya vs gibi pek çok ülke var. Muz cumhuriyeti değil bunlar. Bunun dışında mesela Brezilya, kendi havacılık sanayi olan bir ülke. Ama savaş uçağı ihalesinde ABD uçağı da var. Hiçbiri el pence divan durup teknoloji dilenmiyor. (F-22 dışında). Parayı basıp alıyorlar veya başka seçeneklere yöneliyorlar. Ticaret bu. ABD yazılım kodlarını vermiyor bu uçak için. Zaten bu en baştan beri bilinen birşey, birilerinin tarftarlığını yapanların şimdi yaygara koparması birşeyi değiştirmiyor. Yazılım kodlarını vermemesinin ne büyük nedeni de alıcıyı kendisine bağlaması. Uçakta kullanılacak sistemlri kendi belirlediği sistemler olarak kabul ettirmesi. Bu da uçağın birim maliyetini, ömrüyle değerlendirirsek oldukça artırıyor.

F-35 2020 de bizde olacak. Bizimle birlikte pek çok ülkede de olacak. Aynı şekilde T-50, J-20, KFX gibi yeni nesil uçaklar da göklerde olacaklar. Bşzşm bu uçağı almamıızın en önemli nedeni, elimizdeki uzatmalrında uzatmalarını oynayan F-4'lerimizi en kısa sürede değiştireceğimiz son nesil başka bir uçak olmayışıdır. Bu uçağı almak için ortak olduk zaten. Senin belirttiğin şartlar bunlara dahil. Ancak bundan sonrası için kendi savaş uçağımıız yapma hedefimiz de var. Bu da sonraki aşama ve ciddi olarak düşünüyor. Sonrası için bunu düşünen tek ülke de bz değiliz zaten. ABD havacılık pazarında epey kayba uğramamak için ileride mutlaka tavizde bulunacaktır.

Bunların dışında vay efendim ABD bize uçağın kodlarını vermiyor ( zaten vermeyeceğini belirtmişti), biz bu nedenle bu uçağı almayalaım (sanki daha öncekilerde vermişti), yok efendim uçağın kodları olmazsa uçaklarımız uzaktan düşürebilir (öncekileri düşürdü mü ki?), yok şöyle olabilir, yok uçağı kendimiz yapalım (kağıttan mı?) vs vs konuşmak çocukluktan başka bir şey değil.

Herşeyin bir zamanı var... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

bilgisizliğimi mazur görün ama hep derler uçaklarımız düşürülebilir diye bu mümkünmü kaynak kodları uçakların uzaktan kumanda kullanır gibi kapatılmasına yararmı ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kosavalı1989 - 11 Mart 2011, 22:30:41
bilgisizliğimi mazur görün ama hep derler uçaklarımız düşürülebilir diye bu mümkünmü kaynak kodları uçakların uzaktan kumanda kullanır gibi kapatılmasına yararmı ?
Evet kardeşim uçağı pilot gibi kontrol edemez ama çok rahat silahlarını kullanmasını engelleyebilir ya da düşürebilirler veya da belli bir sınır içerisinde uçmasını sağlayabilir. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Mevzu kod olunca bilen bilmeyen hemen gaza geliyor, atışa devam:S Mesajı Paylaş

Dünyada silah açısından kendi kendine yeten devletler Rusya, Çin, Amerika, İngiltere ve Fransa'dır. Þayet izin çıkar ise Almanya ve Japonya'da bu listeye dahil olacak lakin 2.Dünya savaşından yenilgi ile çıkan bu iki müttefikin istediği her silahı üretmesi sınırlandırılmıştır. Bu gruba yakın bir gelecekte Hindistan çok uzak olmayan bir gelecekte de Türkiye, Brezilya ve İran'ın gireceği kanısındayım.

F-35 uçağı Nato'nun projesidir ve de Türkiye bir üye ülke olarak bu projeye dahil olmuştur. Bir yerde en üst teknolojiye sahip bir uçak mevcutsa ona rağbet tabii ki beklenir ve de kaçınılmazdır. Lakin diğer ülkelerin -burada küçük devletçikleri saymıyorum- düşman unsur olarak algılanan Þangay dörtlüsünün bu projenin meyvesine rağbet edeceğini sanmıyorum. Neden mi sadece bir örnek vereyim. George W. Bush döneminde Çin Amerika'dan devlet başkanlığı için bir uçak satın almıştı. Çin satın aldıktan sonra uçağı mühendislerine yenibaştan tekrar inceletti ve uçağın gizli bölmelerine saklanmış üç casus cihazı bulundu. Bush'un Çin ziyaretinde bu durum kendisine iletildi. Çin bu cihazların içeriğinin ne olduğuna dair herhangi bir ayrıntılı malumatı basınla paylaşmadı. Cihazların uçağı yazılımıyla bir ilgisi yok idi ancak Amerika'nın bu cihaz ile ne tür bir şeytanlığı düşündüğünü bilemeyiz. Böyle bir tecrübe yaşayan Çin gibi bir devlet asla kalkıpta bu projeden bir medet ummaz. Bu projeden medet umanlar ancak teknoloji açısından geri kalmış garibanlardır. Bu proje başta Nato ve de onun YakınDoğu'daki üssü İsrail için hazırlanmış bir proje.

Daha önce dediğim gibi Amerika bu yazılımlar ile çıkarı geldiğinde ve de seninle cenge tutuştuğunda oynar. Yoksa durduk yere neden oynasın ki! Irak'a uçak satan ve o uçakların yıllarca nasıl ve nerede kullanıldığına karışmayan Amerika Irak savaşı sırasında yazılımlar ile istediği gibi oynadı ve Irak'a ait hiçbir uçak havalanamadı. Aşağıdaki sözler bana ait değil Vecdi Gönül'e aittir:

"Dünyanın en büyük ordularından birine sahip olan Irak'ın, birinci Körfez Savaşı sırasında başarı gösterememesinde, kullandığı silah ve teçhizatın yabancı teknoloji ile üretilmiş olması rol oynamıştır. Körfez Savaşı'nın son üç gününde Irak ordusu 150 bin kayıp verirken, koalisyon güçlerinin tüm savaş boyunca kaybettiği asker sayısı üç binin biraz üzerindedir.

Birinci Körfez Savaşı'nda Saddam'ın uçakları uçmadı, Batı'dan aldığı tanklar çalışmadı.
Sebebi; Batı, sattığı uçakların kodlarını koalisyon kuvvetlerine vermişti.
Demek ki silah; eğer teknoloji sizin değilse, sizin silahınız olmuyor. Türkiye hiçbir ülkeyle savaş niyetinde değil...""
Daha ayrıntılı bilgi için bu adrese bakabilirsiniz

http://www.alucraforum.com/mutlaka-okunmasi-gereken-t3334.html?s=9931ef1c5b953a6b0039e5b318a08651&p=6331

Hadi Amerika'nın yazılımlar üzerinde oynamasından vazgeçtim. Bu yazılımları Amerika yapacak ve tüm Nato kullanacak. İşin kötü tarafı şu biz herhangi bir Nato ülkesiyle bu uçaklar ile savaşa girsek uçaklar dost ve düşman ayırımını  yapamayacağı için uçaklarımız düşman  uçaklarını her zaman dost olarak algılayacak. Umarım 10-15 yıl sonra adam akıllı bir uçak teknolojisine ulaşırızda bu Amerika itinin oyunlarından kurtuluruz. Amerika'nın ipi ile asla kuyuya inilmez. Düşmanın silahı ile düşman yenilmez.
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ASPARUK - 12 Mart 2011, 00:11:36
Dünyada silah açısından kendi kendine yeten devletler Rusya, Çin, Amerika, İngiltere ve Fransa'dır. Þayet izin çıkar ise Almanya ve Japonya'da bu listeye dahil olacak lakin 2.Dünya savaşından yenilgi ile çıkan bu iki müttefikin istediği her silahı üretmesi sınırlandırılmıştır. Bu gruba yakın bir gelecekte Hindistan çok uzak olmayan bir gelecekte de Türkiye, Brezilya ve İran'ın gireceği kanısındayım.

F-35 uçağı Nato'nun projesidir ve de Türkiye bir üye ülke olarak bu projeye dahil olmuştur. Bir yerde en üst teknolojiye sahip bir uçak mevcutsa ona rağbet tabii ki beklenir ve de kaçınılmazdır. Lakin diğer ülkelerin -burada küçük devletçikleri saymıyorum- düşman unsur olarak algılanan Þangay dörtlüsünün bu projenin meyvesine rağbet edeceğini sanmıyorum. Neden mi sadece bir örnek vereyim. George W. Bush döneminde Çin Amerika'dan devlet başkanlığı için bir uçak satın almıştı. Çin satın aldıktan sonra uçağı mühendislerine yenibaştan tekrar inceletti ve uçağın gizli bölmelerine saklanmış üç casus cihazı bulundu. Bush'un Çin ziyaretinde bu durum kendisine iletildi. Çin bu cihazların içeriğinin ne olduğuna dair herhangi bir ayrıntılı malumatı basınla paylaşmadı. Cihazların uçağı yazılımıyla bir ilgisi yok idi ancak Amerika'nın bu cihaz ile ne tür bir şeytanlığı düşündüğünü bilemeyiz. Böyle bir tecrübe yaşayan Çin gibi bir devlet asla kalkıpta bu projeden bir medet ummaz. Bu projeden medet umanlar ancak teknoloji açısından geri kalmış garibanlardır. Bu proje başta Nato ve de onun YakınDoğu'daki üssü İsrail için hazırlanmış bir proje.

Daha önce dediğim gibi Amerika bu yazılımlar ile çıkarı geldiğinde ve de seninle cenge tutuştuğunda oynar. Yoksa durduk yere neden oynasın ki! Irak'a uçak satan ve o uçakların yıllarca nasıl ve nerede kullanıldığına karışmayan Amerika Irak savaşı sırasında yazılımlar ile istediği gibi oynadı ve Irak'a ait hiçbir uçak havalanamadı. Aşağıdaki sözler bana ait değil Vecdi Gönül'e aittir:

"Dünyanın en büyük ordularından birine sahip olan Irak'ın, birinci Körfez Savaşı sırasında başarı gösterememesinde, kullandığı silah ve teçhizatın yabancı teknoloji ile üretilmiş olması rol oynamıştır. Körfez Savaşı'nın son üç gününde Irak ordusu 150 bin kayıp verirken, koalisyon güçlerinin tüm savaş boyunca kaybettiği asker sayısı üç binin biraz üzerindedir.

Birinci Körfez Savaşı'nda Saddam'ın uçakları uçmadı, Batı'dan aldığı tanklar çalışmadı.
Sebebi; Batı, sattığı uçakların kodlarını koalisyon kuvvetlerine vermişti.
Demek ki silah; eğer teknoloji sizin değilse, sizin silahınız olmuyor. Türkiye hiçbir ülkeyle savaş niyetinde değil...""
Daha ayrıntılı bilgi için bu adrese bakabilirsiniz

http://www.alucraforum.com/mutlaka-okunmasi-gereken-t3334.html?s=9931ef1c5b953a6b0039e5b318a08651&p=6331

Hadi Amerika'nın yazılımlar üzerinde oynamasından vazgeçtim. Bu yazılımları Amerika yapacak ve tüm Nato kullanacak. İşin kötü tarafı şu biz herhangi bir Nato ülkesiyle bu uçaklar ile savaşa girsek uçaklar dost ve düşman ayırımını  yapamayacağı için uçaklarımız düşman  uçaklarını her zaman dost olarak algılayacak. Umarım 10-15 yıl sonra adam akıllı bir uçak teknolojisine ulaşırızda bu Amerika itinin oyunlarından kurtuluruz. Amerika'nın ipi ile asla kuyuya inilmez. Düşmanın silahı ile düşman yenilmez.


Kusura bakma ama verdiğiniz adrese baktımda konuyla ilgili birşey göremedim. Ancak gördüklerim ne kadar ciddiye alınacak bir site olduğunu anlamaya yetti de arttı.  Körfez savaşında Saddamın uçaklarının uçamadığı, tanklarının çalışmadığı vs hepsi palavra. Irak'ın elinde batıdan alınan savaş uçağı yoktu ki az miktardaki MirageF1 dışında. Rus yapımı uçaklara sahipti. Tankları da aynı şekilde. O uçamayan uçaklar nasıl oldu da İran'a kaçabildiler. Herhalde karayolundan yürüyerek gittiler. Mesela bir Irak Mig-25'i ABD F-18'ni herhalde pisten kalkmadan attığı füzeyle düşürdü. Bir tarihçi olarak oldukça yakın bir tarihte sayılacak Körfez Savaşı hakkında pek bilginiz olmadığı anlaşılıyor.

Þu dost düşman ayrımını yapamayan uçaklarımız konusu da çok komik  doğrusu. Yapmayın böyle, her okuduğunuz yazının, özellikle alakasız internet sitlerindeki sözde uzmanların salladıklarının gerçek olduğunu sanmayın. Gerçekten çok komik oluyor... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Kardeşim ben tarihçiyim fakat yakınçağ tarihçisi değilim. Zaten en nefret ettiğim tarih dönemleri de Yakınçağ, Osmanlı ve Türkiye cumhuriyeti tarihi dönemleridir. Yaşça senden belki biraz daha büyüğümdür. Körfez savaşını dün gibi hatırlayan biri olarak şunu rahatlıkla diyebilirim ki, neredeyse 20 yıldan beri yapılan analizlerde herkes aynısını söylerken bunlara nasıl burun kıvırdığını da anlayabilmiş değilim. Vecdi Gönül dahi meğer yalan söylüyormuş da haberimiz yokmuş. Ülkemizde maalesef son zamanlarda siyasi manada iki keskin kesim ve uçurum oluştu. Þayet site adresleri kişinin siyasi görüşüne uyuyorsa kabul edilir uymuyorsa hor görülür oldu. Alakalı siteler de dahi aynı malumatlara rastlarsın. Biz bol keseden bunları sallamıyoruz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ASPARUK - 12 Mart 2011, 00:11:36


"Dünyanın en büyük ordularından birine sahip olan Irak'ın, birinci Körfez Savaşı sırasında başarı gösterememesinde, kullandığı silah ve teçhizatın yabancı teknoloji ile üretilmiş olması rol oynamıştır. Körfez Savaşı'nın son üç gününde Irak ordusu 150 bin kayıp verirken, koalisyon güçlerinin tüm savaş boyunca kaybettiği asker sayısı üç binin biraz üzerindedir.

Birinci Körfez Savaşı'nda Saddam'ın uçakları uçmadı, Batı'dan aldığı tanklar çalışmadı.
Sebebi; Batı, sattığı uçakların kodlarını koalisyon kuvvetlerine vermişti.



1-körfez savaşında Irak dünyanın 4. büyük kara ordusuna sahipmiş.(asker sayısı olarak)
2-batı'dan aldığı tank derken? iran-ırak savaşında ele geçenler olabilir mi?
3-ırak haberleşme sistemini almanlar kurmuş. tabi almanlar koalisyon güçleri içinde olunca bunun kodlarını paylaşmışlar. galiba sığınak sistemlerini de almanlar kurmuştu.

benim bildiklerim bunlar yanlışsa düzeltilmeleri rica olunur. uçak kaynak kodları ile ilgili birşey bilmiyorum. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz