F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.6%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.9%)
Rafale
11 (12.9%)
SU-35
12 (14.1%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.5%)
JF-17 Block3
9 (10.6%)
FC-31
10 (11.8%)

Toplam Oy Verenler: 85

F-35 24 senede ilk uçuşunu yaptı. F/A-XX de 2012'de rfi si yayınlandığına göre 2036 ları bulacaktır. F-35'in B modeli Harrierların C modeli ise Hornetler ve eskiyen Super Hornetlerin yerine geçecek. Ancak anlaşılan ellerinde bir sürü gıcır super hornet olduğundan bunların yerine de ileride F/A-XX i düşünüyor olabilirler.

E bunu düşünmeleri gayet normal. Çünkü bunun olması için bir çok neden var. Biraz Stratejik düşünelim ;

+ Çin'in elinde yeterli nüfus, yeraltı kaynağı ve nakit para var. Yani herhangi bir seferberlikte hızla Amerikaya eş uçak ve uçak gemisi yapabilir. Amerikanın hem Çin'i dengelemesi hemde dünyanın her yerinde filo bulundurması için iki katı uçak gemisi , savaş uçağı ve pilot bulundurması gerekebilir ve bu ekonomik konjonktür de  imkansız demektir.

+ İnsansız Stealth Savaş uçağı demek hemde bunların birden fazlasının tek kullanıcıdan yönetilmesi demek daha az ve kolay pilot eğitimi, daha çok havada kalış süresi vb. bir çok fayda demektir.  Bu en totalinde çok daha az maliyet demektir.

+ Günümüzdeki uçak gemilerinin yarı boyutlarında, 10 da 1'i pilot muhafaza eden tam otomasyona sahip uçak gemileri mi daha az maliyetli olur yoksa günümüzün devasa taşıyıcılarımı ?

+ İnsansız sürü savaş uçakları nüfus sorunundan dolayı İsral'inde ayrıca ilgisini çeker. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Alıntı yapılan: SKYWOLF - 03 Ekim 2019, 17:04:38
Alıntı yapılan: Mermi - 03 Ekim 2019, 16:58:02
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 03 Ekim 2019, 16:49:03
Bence F/A-XX ile F-35'lere bye bye demeyecekler. İleride O uçağı F/A-18E/F uçaklarının yerine düşünüyorlar bence.
Bye Bye demeyecek o biraz abartı.  Ana platform F-35 olmayacak. F-35 çok rollü mini bir Awacs gibi bir uçak. Bunun yanında uzun menzilli , çift motorlu daha güçlü bir uçaga ihtiyaç duyuyorlar. Onuda tasarlarken 6. Nesil olarak tasarlayacaklar. Þuan da zaten ciddi ordular ingiltere, Japonya, Güney Kore gibi F-35'leri birinci platform olarak kullanmayacaklar. Ilerde aslında F-35 çok stratejik bir uçak olmayacak. En azından 5. ve 6. Nesillerin içinde. F-16 gibi birşey olacak. Tabi ilerde başka neler olur onu bilemeyiz.

Zaten plan böyleydi. Bu yeni bir şey değil ki!
https://www.military.com/defensetech/2014/11/20/navy-plans-for-fighter-to-replace-the-fa-18-hornet-in-2030s

Eskiyen uçaklarının yerine yeni nesil uçakları koyuyorlar. F/A-18E/F uçaklarının yerini 6, nesil bir uçak alması düşünülüyordu. F-35 şu an için yeni sayılır. Ama 2030 sonrası için pek de yeni sayılmayacak.  Özellikle başkaları 6. nesil uçaklar üzerine çalışırken.
Süreç çok hızlı ilerliyor bende onu söylüyorum. Mesajı Paylaş

Pek hızlı sayılmaz. ABD Donanma Hava Komutanlığı 2030'larda  F/A-18E/F Super Hornet ve EA-18G Growler uçaklarının yerini almak üzere yeni bir uçak için teklife çağrı dosyasını Nisan 2012'de yayınlamış. Ama ortada halen gözle görülür bir uçak yok! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı YapGeçen seneden beri geliştirme çalışmaları süren ALIS-SDM (Sovereign Data Management) ilk testleri olumlu sonuçlanmış. 2020'de faal hizmete geçmesi planlanıyor.
Mesajı Paylaş
]

Alıntı Yap
Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzelerini teslim almaya başlamasıyla birlikte ABD, F-35 programında Türkiye'nin üyeliğini dondurdurmuştu. Türk pilotlar ve bakım ekininin yeniden ABD'ye döneceği iddia edildi.

Türk Hava Kuvvetleri için üretimi tamamlanan 5 numaralı F-35 savaş uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Amerikalı pilotlar tarafından yapılan ilk uçuşun ardından testlerin tamamlanması ile F-35, diğer Türk uçaklarının da bulunduğu Arizona'daki Luke Hava Üssü'ne götürülecek.
Mesajı Paylaş
]

Alıntı yapılan: カメせ - 05 Ekim 2019, 00:26:06
Alıntı Yap
Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzelerini teslim almaya başlamasıyla birlikte ABD, F-35 programında Türkiye'nin üyeliğini dondurdurmuştu. Türk pilotlar ve bakım ekininin yeniden ABD'ye döneceği iddia edildi.

Türk Hava Kuvvetleri için üretimi tamamlanan 5 numaralı F-35 savaş uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Amerikalı pilotlar tarafından yapılan ilk uçuşun ardından testlerin tamamlanması ile F-35, diğer Türk uçaklarının da bulunduğu Arizona'daki Luke Hava Üssü'ne götürülecek.

Lütfen bu tür haberleri yayınlarken kaynak belirtiniz....
Mesajı Paylaş

Hollanda hükümeti salı günü, envanterine ilave dokuz adet F-35 Lightning II uçağı dahil etmek istediğini açıkladı. Yedek parça tedariki, eğitim, simülatör gibi ek istekleri de içeren yaklaşık 1,1 milyar ABD Doları değerindeki satın alım gerçekleşirse, Hollanda'nın envanterindeki F-35 Lightning II sayısı 46'ya yükselecek.



İlave platformların, Hollanda hava kuvvetlerinin NATO misyonları için dört adet jet uçağı bulundurma hedefine katkı sağlarken, aynı zamanda taarruz görevleri ve personel eğitimi için de seçenek olarak kullanılması hedefleniyor. 

http://www.c4defence.com/Gundem/11-milyar-abd-dolari-degerinde-f35-talebi/8770/1 Mesajı Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Müsteşarı Ellen Lord, F-35 savaş uçakları için Türkiye'de yapılan parça üretiminin Mart 2020'de sona ereceğini belirtti.



Lord, bugünkü basın toplantısında, "Türkiye ve F-35'e gelince, Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesi konusunda hiçbir değişiklik yok" diye açıkladı.
Pentagon yetkilisi, Türkiye'nin halen F-35 için 900 parça ürettiğini ve taahhütlerini Mart 2020'de tamamlayacağını kaydetti.

Lord, "Türkiye bunu, sorumlu olduğu üretim hattı Mart 2020'de (başka ülkeye) devredilinceye kadar yapmaya devam edecek" diye belirtti.

https://tr.sputniknews.com/abd/201910191040427473-pentagon-f-35-icin-turkiyede-uretilen-parcalar-icin-tarih-verdi/ Mesajı Paylaş

Pentagon, F-35'in tam kapasite seri üretimine ilişkin olarak 2020'nin sonlarından önce karar vermeyecek.



Gecikme, uçaktan değil test tesisi altyapısından kaynaklanıyor. Uçağın yüksek savunmalı bir tehdit ortamında görev için denenmesi gerekiyor. Pentagon ancak bu denemeden sonra tam kapasite seri üretim kararını ele alabilecek. Öte yandan bu tür testler için simülasyonda bir gelişme sağlanması gerekiyor. Pentagon, tam kapasite üretim (FRP) düğmesine bu test gerçekleşmeden basmakta isteksizdir.

Tedarik ve Sürdürülebilirlikten sorumlu Savunma Müsteşarı Ellen Lord, gazetecilere verdiği demeçte, bu duyurunun tam kapasite seri üretim kararının 2020 Aralık veya 2021 Ocak ayından önce alınmayacağı anlamına geldiğini söyledi.

http://www.c4defence.com/Gundem/f35-seri-uretimi-2020-nin-sonlarinda/8839/1 Mesajı Paylaş

F-35'ler radara nasıl yakalandı?

Beşinci Nesil radara düşük görünümlü Stealth kabiliyetli uçakların görünmezlik yeteneğinin giderek azaldığına dair son yıllarda basında pek çok haber yayınlanmış ve açıklamalar yapılmıştır. Havacılık konularında uzman Defence News yazarı Sebastian Sprenger'in 29 Eylül 2019 tarihinde çıkan makalesinde de F-35 JSF uçağının, Alman HENSOLDT firmasının ürettiği Twinvis-Passive radarla takip edildiği anlatılmıştır.

Makalede, 2018 Nisan ayında Berlin / Schoenefeld Havalimanı'nda düzenlenen havacılık fuarına katılmak üzere ABD'nin Arizona eyaletindeki Luke Hava Üssü'nden kalkan ve ara meydanlara inmeden, havada yakıt ikmali yaparak 11 küsur saatlik direkt bir uçuşla Berlin Schonefeld havaalanına gelen ikili F-35 kolunun Airshowdan sonra geriye dönüş rotasında Twinvis radarıyla 150 kilometre takip edildiği anlatılmaktadır. Twinvis radarının fotoğrafı aşağıya çıkarılmıştır.

Kaynak : http://www.kokpit.aero/f35-radara-nasil-yakalandi-irfan-sarp Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz