F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

İran Irak savaşında Irak Amerika ve Avrupa'dan fazlaca askeri destek aldığını da söylemeliyiz. Dolayısıyla Irak2ınsahip olduğu silahlar arasında kesinlike batı menşeli silahlar mevcuttu Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ASPARUK - 12 Mart 2011, 00:35:08
Kardeşim ben tarihçiyim fakat yakınçağ tarihçisi değilim. Zaten en nefret ettiğim tarih dönemleri de Yakınçağ, Osmanlı ve Türkiye cumhuriyeti tarihi dönemleridir. Yaşça senden belki biraz daha büyüğümdür. Körfez savaşını dün gibi hatırlayan biri olarak şunu rahatlıkla diyebilirim ki, neredeyse 20 yıldan beri yapılan analizlerde herkes aynısını söylerken bunlara nasıl burun kıvırdığını da anlayabilmiş değilim. Vecdi Gönül dahi meğer yalan söylüyormuş da haberimiz yokmuş. Ülkemizde maalesef son zamanlarda siyasi manada iki keskin kesim ve uçurum oluştu. Þayet site adresleri kişinin siyasi görüşüne uyuyorsa kabul edilir uymuyorsa hor görülür oldu. Alakalı siteler de dahi aynı malumatlara rastlarsın. Biz bol keseden bunları sallamıyoruz

Alakasız kişilerin yaptığı analizler, özellikle de siyasetçilerin sözleri beni zerre kadar ilgilendirmez. Sağlam kaynaklardan, Körfez Savaşı hakkında yeterli bilgi bulabilirsiniz. Yukarıda birkaç örneğini verdiğim uçabilen uçaklar ve çalışan tanklar hakkında çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Önce araştırınız, özellikle yabancı kaynakları araştırınız. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alakasız kişilerin yaptığı analizler, özellikle de siyasetçilerin sözleri beni zerre kadar ilgilendirmez. Sağlam kaynaklardan, Körfez Savaşı hakkında yeterli bilgi bulabilirsiniz. Yukarıda birkaç örneğini verdiğim uçabilen uçaklar ve çalışan tanklar hakkında çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Önce araştırınız, özellikle yabancı kaynakları araştırınız. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
[/quote]

Sn. skywolf benim bilgilerim kesinlikle senden fazla değildir ama oldu ki savaşa girdik ve Amerika'da bize ambargo uyguladı. F-35'lere takacağımız mühimmatları alamadık ve kaynak kodları elimizde olmadığı için kendi mühimmatlarımızı da kullanamadık. sadece göz korkutmak için mi F-35 'leri uçuracağız? ya da mühimmatları savaş stokuna göre alacağız. bunun içinde yine milyar dolarlar harcayacağız. Bunun en somut örneğini Kıbrıs çıkartmasında yaşamıştık. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Gezenti - 12 Mart 2011, 03:34:25

Alakasız kişilerin yaptığı analizler, özellikle de siyasetçilerin sözleri beni zerre kadar ilgilendirmez. Sağlam kaynaklardan, Körfez Savaşı hakkında yeterli bilgi bulabilirsiniz. Yukarıda birkaç örneğini verdiğim uçabilen uçaklar ve çalışan tanklar hakkında çok daha fazlasını bulabilirsiniz. Önce araştırınız, özellikle yabancı kaynakları araştırınız. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.

Sn. skywolf benim bilgilerim kesinlikle senden fazla değildir ama oldu ki savaşa girdik ve Amerika'da bize ambargo uyguladı. F-35'lere takacağımız mühimmatları alamadık ve kaynak kodları elimizde olmadığı için kendi mühimmatlarımızı da kullanamadık. sadece göz korkutmak için mi F-35 'leri uçuracağız? ya da mühimmatları savaş stokuna göre alacağız. bunun içinde yine milyar dolarlar harcayacağız. Bunun en somut örneğini Kıbrıs çıkartmasında yaşamıştık.
[/quote]

İşte dediğiniz şey en büyük ve benim de canımı sıkan sorun. Amerikanın uçağı kontrol edecek falan olmaları değil sorun. Bu. Bunun için ya kaynak kod lazım yada yeni yazılım. Mesajı Paylaş

doğru ,  uçağı kontrol etmesine gerek yok ,  eğer kaynak kotları yoksa  uçak için  yeni silah tasarlamakta  mümkün olmuyor  bu da  uzun vadeli bir harp anında  uçaklarda kullanacak mühimmat  sıkıntısına yol açacaktır ,  mke nin ürettiği bazı mühimmatlar var  ama  orta menzilli  bir  havadan havaya mühimmat olmadan  bir uçak ne kadar hava savaşında başarı sağlayabilirki  yakın menzilli füzeler  4. nesil uçaklara karşı  nekadar etkili olacaktır?  sonuçta it  dalaşı dediğimiz  olay günümüz teknolojisinde çok düşük ihtimal olarak  görünüyor , adamlar  onlarca kilometre mesafeden füzesini yolluyor   uçak yaklaşmadan hedef  yok ediliyor.
elimizde toplamda 300 +  kadar orta menzilli  havadan havaya  AIM-120 serisi füze var ve c serisi füzelerin teslimatıyla 400 + olacak ve bu füzeleri biz üretemiyoruz (üretimide  kolay birşey değil ama) , peki bir harp durumunda bitince ne yaparız  ???  bütün olumsuzlukları  düşünmeli ve ona göre çözümler  üretmeliyiz  bence  yerli  füze teknolojisine  ciddi  yatırımlar  yapmalı  ve  bu eksiklikler  giderilmeli ,  bu  hayati bir  öneme sahip. Mesajı Paylaş

10 milyar dolarlık bir projeydi..4 milyar dolar sonradan istendi..projeye üye olan ortak olan diğer ülkelerden nasıl tepkiler geliyor ..ona bakıp F 35 in gercekten iyi bir ucak olup olmadığını anlarız...

F 35 en iyisimi ?? neye göre ?? acılan en büyük ihalelerde kim tarafından tercih edilmiş..Brezilya tercih etmişmi?? Hindistan istekte bulunmuşmu???

Hep bir lafımız vardır..Büyük ülkeyiz..Konumumuz özel..o bu şu....Kusura bakmayın ama bu kadar kritik bir coğrafyada yaşayan bir ülke olarak..İsvecin saabı gibi bir ürün cıkartamamız yüzünden bugun hala F 35 e milyar dolarlar ucuyor..ben şahsen Dışarıdan alınan EF yada su serileri yada F 35 ler arasında bir fark görmüyorum aralarında tek fark belki cebimizden cıkacak paralardır..bağımlı olacağımız güç odağının değişmesidir..en az 10 sene daha F 16 tılar ucabilecek durumdayken 15 milyar dolar F 35 e yatırılmamalı..milli uçağı aynen atakta,altayda olduğu gibi uygun partnerlar ile tasarlanmalı..15 milyar dolar F 35 e vermek yerine milli olanaklar ile birşeyler üretmeye calışmak arasında secim yapılmalı..

saygılar Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: EfsaneAsker - 12 Mart 2011, 09:32:23

Sn. skywolf benim bilgilerim kesinlikle senden fazla değildir ama oldu ki savaşa girdik ve Amerika'da bize ambargo uyguladı. F-35'lere takacağımız mühimmatları alamadık ve kaynak kodları elimizde olmadığı için kendi mühimmatlarımızı da kullanamadık. sadece göz korkutmak için mi F-35 'leri uçuracağız? ya da mühimmatları savaş stokuna göre alacağız. bunun içinde yine milyar dolarlar harcayacağız. Bunun en somut örneğini Kıbrıs çıkartmasında yaşamıştık.

İşte dediğiniz şey en büyük ve benim de canımı sıkan sorun. Amerikanın uçağı kontrol edecek falan olmaları değil sorun. Bu. Bunun için ya kaynak kod lazım yada yeni yazılım.

Ben de bu başlık altında bunu anlatıyorum ya. Uçağın bizim kullanımımıza girmesine daha 10 yıl var. Þu an hava araçlarına yazılım da yapabiliyoruz. Bu uçak için "gerek görüldüğünde"  kullanılmak üzere kendi yazılımımızı yapabiliriz. Tabi bunu kimseye söylemeden... İleride baktık ABD ile aramız mı açıldı, ambargo falan mı var, ayırırız yolları, kullanırız hazırladığımız sistemi. Kim takar o noktadan sonra ABD'yi...

Alıntı yapılan: Loneatilla - 12 Mart 2011, 11:31:59
10 milyar dolarlık bir projeydi..4 milyar dolar sonradan istendi..projeye üye olan ortak olan diğer ülkelerden nasıl tepkiler geliyor ..ona bakıp F 35 in gercekten iyi bir ucak olup olmadığını anlarız...

F 35 en iyisimi ?? neye göre ?? acılan en büyük ihalelerde kim tarafından tercih edilmiş..Brezilya tercih etmişmi?? Hindistan istekte bulunmuşmu???

Hep bir lafımız vardır..Büyük ülkeyiz..Konumumuz özel..o bu şu....Kusura bakmayın ama bu kadar kritik bir coğrafyada yaşayan bir ülke olarak..İsvecin saabı gibi bir ürün cıkartamamız yüzünden bugun hala F 35 e milyar dolarlar ucuyor..ben şahsen Dışarıdan alınan EF yada su serileri yada F 35 ler arasında bir fark görmüyorum aralarında tek fark belki cebimizden cıkacak paralardır..bağımlı olacağımız güç odağının değişmesidir..en az 10 sene daha F 16 tılar ucabilecek durumdayken 15 milyar dolar F 35 e yatırılmamalı..milli uçağı aynen atakta,altayda olduğu gibi uygun partnerlar ile tasarlanmalı..15 milyar dolar F 35 e vermek yerine milli olanaklar ile birşeyler üretmeye calışmak arasında secim yapılmalı..

saygılar

Brezilya, Hindistan vs ihalesine F-35 teklifte bulunulmuş mu ki teklif etsin?? F-35 Ef ve SU serilerinin, Gripenin üzerinde bir nesilde uçak... Arada nesil farkı var ve bu çok önemli... Tabi bu önemli faktörü bilmeden böyle komik konuşmanız gayet doğal... O ihalelerin şartnamesine F-35 uygun mu acaba Sayın Loneatilla?? Bu işler Süper Tucano ile yunan apachesi avlamak gibi parlak fikirlerle olmuyor malesef!!!! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Adamlar Kodları vermiyor, uçak yapamıyoruz, F-35 lerde en iyi uçak olarak görünüyor ne yapmamız gerekiyor sizce arkadaşlar? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: darkevvilboy - 12 Mart 2011, 13:13:27
Adamlar Kodları vermiyor, uçak yapamıyoruz, F-35 lerde en iyi uçak olarak görünüyor ne yapmamız gerekiyor sizce arkadaşlar?
Aramızı iyi tutup tarafsız bir şekilde devam etmeliyiz ne doğuyu ne batıyı tutmalıyız ortasında yani nasıl desem bir arkadaş gibi Selamun Aleyküm Aleyküm Selam şeklinde.

Ama el altında çalışmaları yapmamız lazım amerikan filmlerinde olduğu gibi TOP SECRET yazısını koyacağız.

F-35 için yazılımlar yapmamız lazım mevcut yazılımı inceleyip alternatif sistemler oluşturulmalı yardım lazımsa bu işte uzman olan ülkeler tarafından el altından ve birazda parayı yükselterek işler yapılabilir.

Hemen yazılım yapabiliyoruz yok yaptık yok şu bu niye yardım alıyoruz demeyin F-35 ile F-16 birbirinden farklı sistemler çalışma prensipleri farklı kodları farklı elektronik veri bankası farklı her şeyi ile farklı bir sistem.

Bütçeyi aşırı derece fazla yapmamız lazım özellikle mühimmat konusunda yani 300 400 milyon dolar ile olmayacak 20 30 milyar dolar ile olacak hatta daha fazla.

Milli uçak projesinide unutmamak lazım öğrenilen teknolojiler tecrübeler sonucu ortaya çıkabilecek uçağın en iyisi yapmak lazım yani mevcut teknolojinin verebileceği maksimum seviyeye ulaşmak lazım ha yaptık oldu bitti birde uçtumu tamamdır malesef en iyisinin yapılması lazım.

Ama gerçeği değiştiremeyiz bunların olması nerdeyse imkansız geçmiş gelecekten intikamını alıyor işte. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz