F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Sayın SKYWOLF Vecdi Gönül'ün verdiği bilgilere inanmadınız. Aşağıdaki bağlantıda Tuğgeneral Aytekin Ziylan'ın yazısını bulabilirsiniz. O da aynısını söylüyor. İşte bir örnek "Birinci Körfez Savaşı'nda Saddam'ın elinde çok güzel silahlar vardı. Çok iyi hava savunma sistemleri vardı. Hiçbirini çalıştıramadı. Bir tek uçak düşüremedi. Çünkü Batı'dan aldığı sistemleri Batılılar körletti. Dolayısıyla ilk Körfez Savaşı'nda Saddam'ın uçaksavar sistemleri, elektronik atış kontrol sistemlerini kullanamadı. Radarla değil, görerek ateş etmeye kalktı. Radarları açtıkları an radar ikazını alan uçak, "radara giden füzeyi" yolluyor, uçaksavar mevziini yok ediyordu.".

http://caganturker.blogcu.com/istihbarat/sayfa/1

Bu zat-ı muhterem de mi konu ile alakasız ve sizin bildiklerinizden bihaber? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ASPARUK - 12 Mart 2011, 15:12:42
Sayın SKYWOLF Vecdi Gönül'ün verdiği bilgilere inanmadınız. Aşağıdaki bağlantıda Tuğgeneral Aytekin Ziylan'ın yazısını bulabilirsiniz. O da aynısını söylüyor. İşte bir örnek "Birinci Körfez Savaşı'nda Saddam'ın elinde çok güzel silahlar vardı. Çok iyi hava savunma sistemleri vardı. Hiçbirini çalıştıramadı. Bir tek uçak düşüremedi. Çünkü Batı'dan aldığı sistemleri Batılılar körletti. Dolayısıyla ilk Körfez Savaşı'nda Saddam'ın uçaksavar sistemleri, elektronik atış kontrol sistemlerini kullanamadı. Radarla değil, görerek ateş etmeye kalktı. Radarları açtıkları an radar ikazını alan uçak, "radara giden füzeyi" yolluyor, uçaksavar mevziini yok ediyordu.".
Bu zat-ı muhterem de mi konu ile alakasız ve sizin bildiklerinizden bihaber?
10 yaşındaki tıra bile uzaktan bağlantıyla müdahale edebiliyorlar sistemsel problem varsa çözebiliyorlar veya da kendi anahtarını tanımayan arabayı uzaktan müdahaleyle çalışır hale getirebiliyorlar bunlar gözümün önünde olan olaylar görünce çok şaşırmadım zaten bilgisayar sisteminin girdiği heryerde bu tür şeyler olabilir.Þimdi bilgisayar yazılımlarını bu otomobil üreticilerinden 20 sene önce kullanan ve dünyada kendisinden habersiz hiçbirşey yapılmamasını isteyen herşeyden haberdar olmak isteyen ABD bu geliştirmek için milyarlarca dolar harcadığı uçakları boş geçer mi geçmez bunu böyle düşünmek saflıktır ya da bu gerçeğe inanmaya korkmaktır. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Silah üreten şirketlerin eline yeni pazar kapmamak gibi bir lüksü varmı sayın skywolf ....üreten belli..yapar export mod olayını girer ihaleye..Bu adamlar f 22 satmıyorlar ise önümüzdeki 20 sene nato dışı hic bir ülkeye savaş ucağı satmayacaklarmı sayın skywolf...yorumunuzdan şumu cıkarılmalı yada...F 35 hindistan ve Brezilya ihalelerine girecek kadar güvenilir ve istenilen ucak mi???yada cokmu pahalı geliyor adamlara...yemiyormu macası Muhtesem F 35 imizin ABD peyki olan ülkeler dışında ihaleye girmeye....

Sayın skywoly soğuk savaş bitti..ve ülkemiz cok zaman kayıp etti ...biraz dünyayı ve olayları dikkatli takip iyi gelir...arkadaşların fikirlerine katlıyorum yazılıma müdahele kısmında..anlamadığım nokta ise neden kendi yazılımımızı koymak için abd ile aramızın kötü olmasını bekleyelim...neden illaki sadece her sabah simit çay ikilisi gibi 50 senedir göbekten abd ucaklarına bağlı kalalım ..

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 11 Mart 2011, 17:28:01
Alıntı yapılan: boxer - 11 Mart 2011, 17:04:04
Alıntı yapılan: enes38 - 11 Mart 2011, 11:19:35
Alıntı yapılan: çiğil42 - 11 Mart 2011, 10:46:19
bu kodlar öyle birgisayar şifresi gibi rakam ve sayı gibi şeyler değil 3 boyutlu karmaşık bir çizim ve yapı yani nerdeyse imkansız
bizdeki bilgisayar mühendisleri kimde varmışki?  bence kendimizi biraz küçümsüyoruz , aynı şeyi  kobra helikopterler için söyledik  şimdi kobralar milli yazılımla uçuyor  yetmedi f-16 lar için söyledik  şu anda milli yazılım çalışması devam ediyor  ,  bence f-35 içinde milli yazılım yapılacaktır.  ayrıca 3 boyutlu dediğin yazılımlarda tıpkı  diğerleri gibi 8 li yazma sistemiyle  yazılır.  önemli olan milli yazılım  için atılan adımlar  önlenirmi?  bizim için önemli olanda  bu konu ,  eğer devletimiz aynı kararlılıkta ilerlerse bu problemi aşacaktır  ve emin  olun bizim kafamızı karıştıran sorunlar için  bir  çözüm  üretmişlerdir  yada düşünmüşlerdir.
Posası çıkmış kobralarla en eski f-16 block 30 lara izin verilmiş sadece.
İzinmi ???  kim ne zaman izin vermiş ??? yoksa taraf gazetesi böyle bir haberdemi yaptı? o posası çıkmış kobralar şu anda kara kuvvetlerinin bel kemiği, yoksa başka saldırı helikopterimiz varda benmi bilmiyorum  , blok 30  diye  küçümsediğiniz  uçakların  nasıl bir öneme sahip olduğunu bilmiyorsunuz  sanırım ,ayrıca blok 30 lara yapılacak milli  yazılım diğer uçaklar  için bir temel oluşturacaktır ,  hoş f-16 ve f-35 uçaklarının yazılımları millileşse bile  yine memnun olmayacaksınızdır hoş milli savaş uçağı yapılsa bile  sizi memnun etmek zor  sonuçta baştakileri pek sevmiyorsunuz  
mantık basit   ,  meclisi  akp yönetiyor  o yüzden devletimiz işe yaramaz ve her yaptığının altında bir  kötülük var  değilmi? bırakın artık şu akp ile devleti birbirine bağlamayı biraz gerçekleri görün , devletimiz  düşündüğünüz  kadar çaresiz değil ve olmayacaktır   
Ak partiyle uzaktan yakından alakası yok. F-35 e izin veriyor mu , Apache ye izin verdi mi?150 GMH alımı gibi büyük bir proje için bile yazılımla ilgili bir taahhütte bulunmadılar. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Pardon? Uçamayan Irak uçakları, çalışmayan Irak tankları şimdi de hava savunma sistemi mi oldular? Siz herhalde ne yazdığınızı ve benim size ne cevap verdiğimi bilmiyorsunuz? Sizin o çalışmadığını iddia ettiğiniz Irak hava savunma sistemleri nasıl 6 İngiliz Tornado savaş uçağını düşürdü merak ettim doğRusu.  Sizin verdiğiniz linkde bahsedilen konu ile, bu başlıkta bahsedilen konu apayrı. Yazdığınızı iyi okuyup anlayınız. Bu konulardan hiç anlamadığınız çok net belli oluyor.

Anlayabileceğiniz şekilde anlatayım. Irak hava savunma sistemlerini genel olarak çalıştırmadı. ÇALIÞTIRAMADI değil. Çünkü bahsettiğiniz şekilde radarlar çalışırken genelde radar güdümlü AGM-88 Harm füzesini radarlara kilitleyip imha ediyordu. Ancak mobil sistemlerde bunda oldukça aksamalara neden oldu.  Çünkü bu sistemler radarlarını kapatıp yer değiştirebiliyorlardı. Kara kuvvetlerinin bir dergisinde seneler önce Körfez savaşıyla ilgili yazdığı bir yazıya göre atılan HARM füzelerinin yaklaşık %80'i hedefi vuramadı. Kısacası bunun silah sistemlerindeki yazılımları uzaktan kontrol ederek etkisiz kılma ile ile hiçbir alakası yok. Elmayla armutu karıştıryorsunuz ve haberiniz yok.

Boxer sen de bunu iyi oku...

Alıntı yapılan: Loneatilla - 12 Mart 2011, 16:25:59
Silah üreten şirketlerin eline yeni pazar kapmamak gibi bir lüksü varmı sayın skywolf ....üreten belli..yapar export mod olayını girer ihaleye..Bu adamlar f 22 satmıyorlar ise önümüzdeki 20 sene nato dışı hic bir ülkeye savaş ucağı satmayacaklarmı sayın skywolf...yorumunuzdan şumu cıkarılmalı yada...F 35 hindistan ve Brezilya ihalelerine girecek kadar güvenilir ve istenilen ucak değilmi???yada cokmu pahalı geliyor adamlara...yemiyormu macası Muhtesem F 35 imizin ABD peyki olan ülkeler dışında ihaleye girmeye....

Sayın skywoly soğuk savaş bitti..ve ülkemiz cok zaman kayıp etti ...biraz dünyayı ve olayları dikkatli takip iyi gelir...arkadaşların fikirlerine katlıyorum yazılıma müdahele kısmında..anlamadığım nokta ise neden kendi yazılımımızı koymak için abd ile aramızın kötü olmasını bekleyelim...neden illaki sadece her sabah simit çay ikilisi gibi 50 senedir göbekten abd ucaklarına bağlı kalalım ..

Bilmem saçmaladığının farkında mısın? Ben F-35 Hindistan ve Brezilya'nın ihalesine girecek kadar güvenilir bir uçak mı demişim. Okuduğunu anlama güçlüğün olduğunu çoğumuz zaten biliyoruz. İstersen cevap yazdığın iletimi bir kere daha oku da böyle komik duruma düşme bir daha. Gerçi bu konuda hiç umudum yok ya... :D :D

Bu iki ülkenin savaş uçağı ihalesinde F-35 yok. Bunun nedeni bu uçağın bu uçağı kullanacak olanların belirlediği ihale şartlarına uygun olmaması veya henüz uçağın seri üretimde olmaması olabilir mi?Sonuçda  ihalede yarışan uçakla alt nesildeki uçaklar değil mi? Kavrayabilmek bu kadar zor mu? Sen dünyayı ve olayları takip etme konusunda akıl vereceğine, cevap verdiğin iletide gerçekte ne anlatılmak istenmiş onu takip etsen diyorum.

Tamam koyalım uçağa kendi yazlımımızı. ABD de olur canım böyle şeyler der ne de olsa. Sesini çıkarmaz. :D :D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Tornada hikaesi
bu uçak elektronik karıştırma yapıyordu
[IMG]http://img21.imageshack.us/img21/476/477cw.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us
bunlarda hedefe rahat şekilde ilerliyordu hatırladığım kadarı ile tesadüf miglerle karşılaşıyorlardı yada uçaksavar ateşinde korkan  üst resimdeki uçak geri çekilince alttaki tornadolar armut gibi açıkta kalıyordu samlar tarafından bir güzel beceriliyorlardı tabii sayı 6 değil o sanırım düşen toplam tornado sayısı 20 yıl geçti bu şekil hatırlıyorum

Uploaded with ImageShack.us Mesajı Paylaş

Alın size habercilik
kaynak gösterilen o link
http://caganturker.blogcu.com/
şimdi o linkte yer alan bir yazı
http://caganturker.blogcu.com/bir-anekdot/587914
şimdi baştan aşağı yalan nasıl olurmuş onu görelim bu barış manço ile ilgili doğru ilgiler ölüm 99
http://tr.wikipedia.org/wiki/Bar%C4%B1%C5%9F_Man%C3%A7o
burdada 90-2005 arası kullanılan paralar
http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_liras%C4%B1#1990-2005_serileri

şimdi anektotu okuyorsun birde gerçeklere bakıyorsun.

Mesajı Paylaş

Sen evvela insanlar ile nasıl muhabbet edileceğini yahut da onlarla nasıl iletişim kurulacağını öğrenmek için halkla ilişkiler kursuna katıl. Bunu kendi adıma söylemiyorum. Sitenin her tarafı insanlara tepeden bakan, onları hor gören ve aşağılama duygularından ilham alan iletilerinle dolu. Evvela adam olmayı öğren! Nezaketsizliğin lüzumu yok. Seni ne ilgilendirir elalemin nasıl konuyu anlatmış olduğu! Herkes aynı güzellikte yazı yazmaya muktedir değil ve yazmak mecburiyetinde de değil. Bu sitedeki ana amaç kişilerin birbiriyle fikir mütaalasında bulunması olmalıdır birbirini incitmeye yönelik hakaretler savurması değil. Seviyeyi düşürürsen emin ol senin seviyenden daha aşağıya inecek insanlar çıkar karşına hem bu sitede  hem de normal hayatında.

Gelelim senin sözlerine. Evvela sen neyi kabullenmediğini anlamak için bir bir iletilerine bak. Uçaklar, tanklar lafından sonra vs ekini koyan kim? Bu ekin ne manaya geldiğini umarım biliyorsundur. Sen Irak'ın hiçbir şekilde Avrupa menşeli bir silah sahip olmadığı iddiasındasın. Irak İran savaşında Irak'a silahları kim sattı acaba Türkiye mi? Irak ve İran savaşının bitiminden sonra Kuveytin işgali arasında ne kadar zaman farkı vardır? O kadar küçük bir zaman dilimde Irak batı menşeli silah ve techizatları oturup yedi mi acaba?

Biz sadece savunma sanayinin başındaki adam olarak senden daha fazla bilgiye sahip olduğu hiçbir surette su götürmeyen Vecdi Gönül'ün ve Aselsan gibi bir kurumda da görev almış Tuğgeneral  Ziylan'ın ifadelerini belirttik. Þahsi adıma konuşacak olursam  sana mı inanayım yoksa Aselsan gibi Türkiye'nin en stratejik kurumunda 10 yıl görev yapmış Tuğgenaralin lafına mı dersen hiç tereddütsüz Tuğgeneral derim. Onlar en azından işin içerisinde olmaları hasabiyle konuya çok daha vakıflar. Senin sorunun ısrarla bildiğini okumandan kaynaklanıyor. Muhtemelen oğlak burcu olmanın da bu inatçılığında payı var. Kızılderililere çiçek hastalığı mikrobu bulaştırılmış battaniyeleri gönülden kopmuş bir hediye gibi bağışlayıp kadim bir halkı tarihin karanlık sayfalarına gömen aşağılık bir ırkın başta Türkler olmak üzere dünyanın diğer toplumları için olumlu bakmasını düşünmek ancak saflık ötesi bir saflıkla açıklanabilir.
Mesajı Paylaş

Tuğgeneral Ziylan'ın yazısını sadece o sitede değil pekçok sitede ve hatta Aksiyon dergisinin sayılarında da bulabilirsin. Sadece önüme o site geldiğinden bağlantı olarak onu yazdım. Bir zahmet araştırma yapsa idin aynı yazıyı başka sitelerde de bulurdun.  İkincisi Wikipedia'nın umarım ne olduğunu biliyorsundur. O kişisel olarak bilgi yüklenilen bir net ansiklopedisidir. İstersen bir konu hakkında arzu ettiğin bir makale yaz ve Wikipedia'ya gönder beğenilirse senin makalen de yayınlanır. Dolayısıyla oradaki bilgilerde çelişkiler bulman çok doğaldır. Herkes kafasına estiğini yazar çünkü Mesajı Paylaş

Çok komiksiniz gerçekten. Herkeze hak ettiği şekilde davranırım. Herzaman...

İyi okuyalım. Ben nerede Irak'ın hiçbir şekilde Avrupa menşeli silah kullanmadığı iddiasında bulunmuşum. Uydurmayalım, iyi okuyalım. Anlamak için okuyalım. Irak'ın körfez savaşında uçaklarını kaldıramadığını, tanklarının çalışmadığını, çünkü batıdan alınmış olduklarını belirttiniz. Bende Irak'ın elindeki uçakların ve tankların genelde Rus yapımı olduklarını, batı yapımı Franzsız MirageF1 uçaklarından az sayıda bulunduğunu belirttim. Bunların hepsi gerçeğin ta kendisi araştırın öğrenin... Öğrenmeden sadece burada böyle boş söylemlerde bulunarak sadece kendinizi komik duruma düşürürsünüz.

Daha önce yazdığınız Tuğgeneral  Ziylan'ın ifadelerine aynen katılıyorum. Ancak onun ifadelerinin sizin algıladığınızla alakası olmadığının bir kere daha altını çiziyorum. Ne demek istediğini gayet anlaşılır bir şekide açıkladım daha önce. Okumak, ama anlamak için okumak zahmetinde bulunursanız anlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Dolayısıyla ısrarla bildiğinini okumak sizin araştırmadan, öğrenmeden, bilgi sahibi olmadığınız konularda aynı şeyleri söylemeniz oluyor. Örneğin benim oğlak burcu olmadığım gerçeği gibi... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz