F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Herkese hakettiği gibi davranıyorum diyerek zaten nasıl bir halet-i ruhiye içerisinde olduğunu gözler önüne sermektesin. Tuğgeneralin sözüne aynen katıldığını söylüyorsun da neden onun Saddam'ın ordusunun silahlarının çalışmadığı konusundaki beyanatını es geçiyorsun. General Irak'ın elindeki silahların çalışmamasını Batının kodlar ile oynamasına bağladığını alenen söylüyor. Peki ben bundan ne anlayacaktım? Adamın ortada gizli bir el var ifadesinden senin yaptığın sözüm ona açıklama gibi tamamen tezat bir sonuca mı varacaktım?
Þimdi meseleyi daha farklı bir açıdan değerlendirelim. Aynı Tuğgeneral Amerika'nın bal gibi istediği zaman istediği gibi uçakların kodlarıyla oynacağını söylüyor makalelerinde sen ise F-35 örneğinde olduğu gibi bu iddianın tam tersini savunmaktasın. Þimdi ben Tuğgeneralin bu husustaki  ifadelerinden yine senin inandığın gibi bir sonuç mu çıkaracağım ya da böyle bir sonucu çıkarmamı mı bekliyorsun? Ya biz adamın sözlerini anlayamayacak kadar aptalız ya da sen çok zekisin. Aslında sorun, işin içinde olan bir  kişiden daha fazla bu konularda bilgiye sahip olduğuna  inanan senin gibilerin kişiliğinde yatıyor. Þunu temin ederim ne kadar çok şey biliyorsan o kadar çok şey bilmiyorsundur. Bu gerçeği bana kendi ilgilendiğim saha öğretmiştir.

Iraktaki silahların Batı menşeli olduğu konusunda belki de bizden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma vardır. İletilerinden bizlerde bıraktığın intiba böylesi bir sonuca varmamızda etkili olmuştur. Esasen tartışmanın ana sebebi kodlar ile oynanıp oynanmama meselesine yaptığın itirazlardır. Tarihi sabıkalarla dolu olan sözüm ona bir bir medeniyetin müsebbibleri Batılı üllkeler ve o barbar medeniyetin en büyük temsilcisi durumundaki Amerika'nın ürettiği savaş araçlarında insanlık adına hiçbir kötülük düşenmeyeceğini farzetmesi için kişinin tarihi bir bilgiden yoksun olması gerekir. 

Dikkat ettiysen ben muhtemelen lafını kullandım. Umarım bunun da ne anlama geldiğini biliyorsundur. Emin ol tahminim doğru çıkmış dahi olsaydı senin gibi bir kişilikten benim tahminimin sonucunu teyit etmesini asla beklemezdim.
Mesajı Paylaş

Cahile laf anlatmak deveye laf anlatmaktan daha zordur. Herkeze kesinlikle hake ettiği şekilde davranmak benim için gayet normal bir şey.

Lafı işinize geldiği gibi kıvırarak cehaletinizi gizleyemiyorsunuz boşuna uğraşmayın. O kadar yazıyı sizin iddia ettiğiniz Irak'ın sözde yazılımları nedeniyle çalışması engellenen uçakları ve tankları için yazdığımı anlayabilmek için 5 yaşından büyük olmak bile yeterli. Irakta olmayan Batılı araçlar için iddia ettiğiniz şeyi neden gizlemeye çalışıyorsunuz. Aynı şeyi hava savunma sistemleri için de söylediniz ve cehaletinizi bir kere daha tescillediniz. İddianızı desteklemek için verdiğiniz örneğin zihninizde yarattığınızla alakası olmadığını gayet net olarak da açıkladım. Biraz bu konularda bilgisi olanlar da gayet net anladılar. Halen bilgi sahibi olmadığınız konularda ahkam keserek kendinizi daha da küçültüyor, bu konuda bilgi sahibi olanlara da aklınızca etiket yapıştırarak kurutlacağınızı sanıyorsunuz. Defalardır diyorum, araştınız, öğreniniz... Körfez savaşı sırasındaki Irak ordusuna ait envanteri araştırın bir zahmet. O savaşla ilgili yabancı makaleleri okuyun.

İletilerimin sizlerde bıraktığı intiba beni değil sizi ilgilendirir. Genel olarak okumadan veya okuduğunuz anlamadan cevap yazıyorsunuz. Dikkat ettiyseniz  Bu başlıkta bunu yapan fazla insan yok. Örnek yalnızatilla... Sanki Brezilya ve Hindistan ihalesinde F-35'in olmamamsının Bu uçağın satılık olmadığı veya güvenlir olmadığını iddia etmişim gibi saçmalamış. F-35 aynı zamanda bir ticari ürün. Anlayamayanlar, anlamakta zorluk çekenler için tekrar edeyim, bir uçak üreticisi neden sattığı savaş uçağının uzaktan müdahale ederek çalışmasını önler? Biraz olsun mantığınızı çalıştırın yahu... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Artık şu uzaktan  sinyalle uçak düşürme olayına bir nokta koysak... Arkadaşlar bir düşünün,atıyorum herhangi bir savaş oldu ve amerika saldırdığı ülkenin f-35 ini düşürdü diyelim.Sizce bu olaydan sonra bırakın f-35 i amerikan yapımı silahlara güven kalırmı dünyada.Amerikan savunma sanayisine darbe vurur böyle bir skandal.Bu bir ulusal güvenlik meselesi arkadaşlar,bu kadar basite almayalım.Daha öncede belirttiğim gibi biz bunu burda düşünüyoruzda türk mühendisleri genelkurmay düşünemiyormu? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: nightshade - 13 Mart 2011, 13:34:20
Artık şu uzaktan  sinyalle uçak düşürme olayına bir nokta koysak... Arkadaşlar bir düşünün,atıyorum herhangi bir savaş oldu ve amerika saldırdığı ülkenin f-35 ini düşürdü diyelim.Sizce bu olaydan sonra bırakın f-35 i amerikan yapımı silahlara güven kalırmı dünyada.Amerikan savunma sanayisine darbe vurur böyle bir skandal.Bu bir ulusal güvenlik meselesi arkadaşlar,bu kadar basite almayalım.Daha öncede belirttiğim gibi biz bunu burda düşünüyoruzda türk mühendisleri genelkurmay düşünemiyormu?

+10000
Ben de bunu anlatıyorum da defalarca, ama nedense.... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Evet haklısın o Tuğgeneral ve de savunma sanayinin başındaki Vecdi gönül denen adam bile zır cahil bir tek sen akıllısın. O sözleri de bana malettinye helal olsun valla. İşine geldiği gibi sen kıvırıyorsun. Yok F-35 ile oynanmazmış vesaire. Tuğgeneral bile oynandığını alenen söylerken senin hala aynen katıldığın adamın beyanatlarına kulak tıkaman ancak yobaz bir zihniyete sahip olmanla açıklanabilir. Bilgiye gelince neye göre bilgi dediğim gibi ne kadar çok şey biliyorsan o kadar çok şey bilmiyorsundur. Ha birde savunma alanında çok şey bilmek gibi asla bir niyetim olmadı. Ben kendi ilgilendiğim alanda dünya çapında tanınacak kadar elimin altında halihazırda bilgiye ve sonuca ulaşmış bir adamım. Sen şayet cahilikle beni itham edeceksen korkarım yanıma bile yaklaşmazsın. Senin gibi bildiğini düşünüp te işin ehillerinin yaptığı açıklamalara inandığı görüş doğrultusunda at gözlüğüyle bakan bir kişi olmaktansa dünyanın en zır cahil adamı olmayı yeğlerim. Lafın tamamı aptala söylenir. Tabii bu sözleri anlayacak bir zeka seviyen var ise. Mesajı Paylaş

Senin gibi bir anlayış sorunu olanla uğraşmaya mecbur muyuz? Ya da aslında çok iyi anlayıp da anlamamazdan gelerek herkesi uyutabileceğini sanan uyanık geçineni mi diyelim. Artık okumadan, anlamadan yazamayacaksın. Ya da anlamamazlıktan geldiğin konularda böyle saçmalıkları dayatamayacaksın... Mesajı Paylaş

Saçmalayan sensin  SKYWOLF bana bu cevabı neden verdiniz mesajımı göster benimle alakası yok Brezilya , Hindistan ?İkincisi olayları sizden çok daha iyi kavrayabilecek kabiliyete sahibim  ,okuduğumu da senden daha iyi kavrayabilirim ve kullandığım teknolojileri ne kadar güzel yapmışlar diyerek kullanmam sorgularım  bu teknolojilerin sınırlarını sizin kavrayamadığınız bilgisayar yazılımlarının ne işe yaradığını çok iyi bilirim referans olarak gösterdiğiniz orko arkadaşınızın da bu konudan bi haber olduğunu söyleyebilirim ne mühendisi olursa olsun yazılımla alakası yok bu adamın.Başta  bu konuyu kabul etmedin olmaz böyle şey dedin sonra herkes birden bu yazılım konusunu doğruladığında  eee ABD riske atar mı kaç milyar dolarlık pazarını diyerek cehaletinin ne büyük seviyede olduğunu gösteriyorsun.ABD nin güvenliği tehlikeye girerse pazar mazar dinlemez herşeyi yapar uçakların pistten bile kalkamaz vururlar hiçbirşeyi ispatlayamazsın benim uçaklarım çalışmadı kaldıramadım işte böyle forumlarda dedikodu olarak gezer senin 1995 F-16 olayına gülüp geçtiğin gibi unutulur gider , ABD nin pazara hiçbirşey olmaz.Bu düzende ABD nin pazarına hiçbirşey olmayacağının birçok örneği var ama bunları görebilecek birikime sahip değilsin. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Hay hay seni de arkadaşının yanına gönderelim. Orada bereberce saçmalamaya devam edersiniz...

Başka kaşınan var mı?  >:( >:( Mesajı Paylaş

videonun 53. saniyesi tartışmalara son noktayı koyar herhalde Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz