F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Forumda son zamanlarda, fikirleri aşıp kişisel tartışmalara kayma şeklinde bir gidişat var. Nedense. Eskiden de mi böyleydi, yoksa yeni mi oluyor?

Ayrıca;

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 12 Mart 2011, 22:53:53
Çok komiksiniz gerçekten. Herkeze hak ettiği şekilde davranırım. Herzaman...

Herke "z" ? :( Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Alıntı yapılan: abrek - 13 Mart 2011, 16:32:54

videonun 53. saniyesi tartışmalara son noktayı koyar herhalde

Ne noktası? Referans aldığınız adam büyük ihtimalle asker değil, tulum, armalar falan on numara da, rütbesi yok. Ne omzunda, ne apoletinde hiçbir rütbe belirtici işaret yok.

Ek olarak, Eşref Bitlis helikopter değil uçak kazasında öldü, ve bilirkişi raporları motorların donma sebepli işlev kaybına uğradığı yönünde. Olayın yeterince derin araştırılmadığı yönündeki genel kanaat, uçağın motorunun kaza esnasındaki çevresel sıcaklığa normalde dayanabiliyor olmasının gerektiği düşüncesi ve hangar civarındaki nöbetçinin kazanın gecesinde hangar civarında birilerini gördüğü yönündeki ifadesi nedeniyle, genel olarak uçağın sabotaj  sonucu düştüğü algısını yarattı kamuoyunda. Mesajı Paylaş

Seri üretim seviyesindeki test amaçlı F-35 uçaklarından AF-06 kuyruk nolu ilkinin (F-35A CTOL) geçtiğimiz 26 Þubat tarihinde ilk uçuşunu yapmasının ardından, 4 Mart tarihinde de ikinci uçak ve yine bir konvansiyonel (klasik/yatay) kalkış-iniş (CTOL) versiyonu olan AF-07 kuyruk nolu F-35A, üretici Lockheed Martin'in Texas'taki Fort Worth tesislerinden ilk defa havalandı. İkinci seri üretim seviyesindeki F-35A AF-07 uçağının ilk uçuşu yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.

ABD Hava (USAF) ve Deniz (USN) Kuvvetleri yanında, Deniz Piyadeleri Alayı (USMC) için toplamda 4 Düşük Seviye Üretim (LRIP) fazında çoğunluğu F-35A olmak üzere 19 adet F-35A (CTOL), F-35B (STOVL) ve F-35C (CV) üretilecek ki bunların bir çoğu üretildi ve ilk uçuşlarını yaptıktan sonra test filosuna teslim edilerek yukarıdaki kuvvetler için denenecekler. Söz konusu uçaklar seri üretim seviyesinde olsalarda, düşük donanımları ve test/Ar-Ge amaçlı üretildiklerinden ileride operasyönel filo hizmetine girmeden test uçuşlarına devam edecekler.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: rstr617 - 13 Mart 2011, 16:38:03
Forumda son zamanlarda, fikirleri aşıp kişisel tartışmalara kayma şeklinde bir gidişat var. Nedense. Eskiden de mi böyleydi, yoksa yeni mi oluyor?

Ayrıca;

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 12 Mart 2011, 22:53:53
Çok komiksiniz gerçekten. Herkeze hak ettiği şekilde davranırım. Herzaman...

Herke "z" ? :

Bundan sonra uzun süredir gösterdiğim hoşgörüyü göremeyeceksiniz. Kurallara aykırı davranan herkezin veya herkesin hiç farketmez gözünün yaşına bakmayacağım. Hatta TRbizansdan kılıcı trasnfer edip sitenin başına yerleştirmeyi bile düşünüyorum.

Burası bu ülkenin alanında ciddi olarak en iyi sitelerinden biri olması için kuruldu. Bilgisiz insanların bilmedikleri konularda ahkam keserek, bu konuda gerçekten çalışan tartışmasız uzman olarak nitelendirilecek arkadaşlara hakaret edebilecekleri bir kahvehane köşesi olması için değil. Bilgi sahibi olmadığını bir konuda fikrinizi belirtebilirsiniz. Ama önünüze koyulan gerçekleri yok sayarak karşınızdakine hakaret edemezsiniz. En azından bu forumda bunu kimse yapamayacak artık. Burası çocuk bahçesi değil... >:( >:( >:( >:( Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

aman hocam ABD ürünlerini eleştirmeyin...sakın karar vericiler cıplak 14 milyar dolar ucuyor demeyin..nedendir bu sinir anlamam skywolftaki...insanda art niyet uyandırıyor...kraldan cok kralcılık yapan tipler...cok bilen ....yemiş yutmuş...silah endistirisi hakkında derin mevzulara hakim olan moderator arkadaşlar...nedense konu ABD malı olunca karşı fikirleri kişiselleştirmeye calışıp..kişisel saldırıda bulunurlar ..hocam hazım edeceksin..dunya sana anlatılan dünya  cık dolaş biraz..Bu gun o adamı nedensiz banlarsın bakarsın yarında seni banlarlar.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Loneatilla - 14 Mart 2011, 08:25:36
aman hocam ABD ürünlerini eleştirmeyin...sakın karar vericiler cıplak 14 milyar dolar ucuyor demeyin..nedendir bu sinir anlamam skywolftaki...insanda art niyet uyandırıyor...kraldan cok kralcılık yapan tipler...cok bilen ....yemiş yutmuş...silah endistirisi hakkında derin mevzulara hakim olan moderator arkadaşlar...nedense konu ABD malı olunca karşı fikirleri kişiselleştirmeye calışıp..kişisel saldırıda bulunurlar ..hocam hazım edeceksin..dunya sana anlatılan dünya değil cık dolaş biraz..Bu gun o adamı nedensiz banlarsın bakarsın yarında seni banlarlar..

Sorma, Savunma bakanı, savunma sanayi müsteşarı vs diğer arkadaşlar arada bir toplanıp SSİK adını verdikkeri bir etkinlik düzenlerler. Burada ülkenin savunma ihtiyacı için alıncak veya yapılacak sistemleri konuşurlar. Sonra cepten beni ve forumdaki bazı arkadaşları arar sorarlar, hangisini seçelim diye. Ben de büyük bir ABD hayranı olduğum için her zaman ABD sistemlerinin seçilmesini isterim. Ben istediğim için alıyorlar zaten herşeyi, kendilerinin birşey bildiği yok. Dalga geçtiğini mi sanıyorsun sen. >:( >:(

Alıntı yapılan: DEFENCETURK.COM ÜYELİK SÖZLEÞMESİ VE KURALLARI - 22 Mart 2009, 00:32:22
DEFENCETURK.COM ÜYELİK SÖZLEÞMESİ VE KURALLARI

10 - Daha önce ceza alarak forumdan süresiz olarak uzaklaştırılmış kişilerin farklı isimlerde yeniden foruma katıldıkları tespit edilirse, yönetimin alacağı karara göre tekrar uzaklaştırılabilirler. Bunun dışında yapılan yorumlarda alıngan davranan, konuları kişisel tartışmalara dönüştüren,  dolaylı da olsa aşağılayıcı yazılar yazan, forumda bulunma amacının genel huzuru bozmak olduğunu açıkça belli eden ve bu konuda başka sitelerde de sabıkası bulunan kişiler uyarılmadan uzaklaştırılabilirler.

İnsanların istenmedikleri yere kılık değiştirerek, fakrklı görünmeye çalışarak gelmeleri onların ne kadar yüzsüz bir karaktere sahip olduklarını göstermez mi? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: heruamarth
Alıntı yapılan: abrek

videonun 53. saniyesi tartışmalara son noktayı koyar herhalde

Ne noktası? Referans aldığınız adam büyük ihtimalle asker değil, tulum, armalar falan on numara da, rütbesi yok. Ne omzunda, ne apoletinde hiçbir rütbe belirtici işaret yok.

Ek olarak, Eşref Bitlis helikopter değil uçak kazasında öldü, ve bilirkişi raporları motorların donma sebepli işlev kaybına uğradığı yönünde. Olayın yeterince derin araştırılmadığı yönündeki genel kanaat, uçağın motorunun kaza esnasındaki çevresel sıcaklığa normalde dayanabiliyor olmasının gerektiği düşüncesi ve hangar civarındaki nöbetçinin kazanın gecesinde hangar civarında birilerini gördüğü yönündeki ifadesi nedeniyle, genel olarak uçağın sabotaj  sonucu düştüğü algısını yarattı kamuoyunda.

Eyvahlar olsun.. Ne dediği belli olmayan... Dam üstünde saksağan şeyler söyleyen bu adam da sorgusuz sualsiz referans oldu ya.. Vah ki vah..

Yahu, gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum.. Herkes müthiş şüpheciyi oynuyor, güya her şeyden şüphe ediyor.. Külyutmazı oynuyor.. Aklınca "sizi ütüyorlar olum!" diye ders veriyor, ama delil diye şarlatanın tekini kulağından çekip getiriyor yahu.. İnanmak istediğimizi söyleyenden şüphe etmiyoruz, ama aksi hiç bir şeye de inanmıyoruz, sonra da bu bağnazlığa pabuç bırakmayanı da ağzımıza ne gelirse onunla suçluyoruz..

Mesajı Paylaş

Bence konuyu biraz donduralım.. Sitenin iyiliği için..birbirimizi boş yere kırıyoruz... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 14 Mart 2011, 10:08:36
İnsanların istenmedikleri yere kılık değiştirerek, fakrklı görünmeye çalışarak gelmeleri onların ne kadar yüzsüz bir karaktere sahip olduklarını göstermez mi?

Kim o SKYWOLF? Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Alıntı yapılan: kanas - 14 Mart 2011, 12:55:25
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 14 Mart 2011, 10:08:36
İnsanların istenmedikleri yere kılık değiştirerek, fakrklı görünmeye çalışarak gelmeleri onların ne kadar yüzsüz bir karaktere sahip olduklarını göstermez mi?

Kim o SKYWOLF?

Kim veya kimler olduklarını başından beri yönetim olarak biliyoruz. Bilmemezlikten geliyoruz. Kendileri de biliyor. Gerisinin önemi yok. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz