F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Onlar üretmiyor, ortak üretiyoruz ama kabul ediyorum, kaynak kodlarını onlar buldu. Bize 1-2 yem attılar işte, ileride f-16 fiyatına alacaksınız, işte TÜBİTAK'ın Hassas Güdüm Kit'inin kaynak kodlarını ekleyeceğiz gibi.

Benim düşüncem şu, eğer kod vermeyeceklerse kesinlikle başkalarından alalım Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Alıntı yapılan: kanas - 17 Mayıs 2011, 10:58:23
Onlar üretmiyor, ortak üretiyoruz ama kabul ediyorum, kaynak kodlarını onlar buldu. Bize 1-2 yem attılar işte, ileride f-16 fiyatına alacaksınız, işte TÜBİTAK'ın Hassas Güdüm Kit'inin kaynak kodlarını ekleyeceğiz gibi.

Benim düşüncem şu, eğer kod vermeyeceklerse kesinlikle başkalarından alalım
F-35  Olmazsa  türkiye  savunmasız  kalacakmış  gibi bir  senaryo  oluşturuyorlar  , bu uçakların benzerinin olamayacağını  ve  bu uçaklara  zorunlu  olarak  muhtacız  gibi  düşünmemizi  sağlıyorlar 
sonuçta biz nekadarda diretsek onlar  kaynak kodlarını  vermeyecekler ve  bizde bu uçakları alacağız 
neden verilmiyor?
*herzamanki olduğu  gibi  ilk ihtimal  uçağa uzaktan müdahele  edebilmek amacıylamı ?
*kodların düşman ülkelere sızdırılması  ihtimalimi , yani bize  güvenmiyorlarmı?
*modernize  ve kendi silahlarını  kullanmaya  zorunlu  tutmak amacıylamı?
3 ihtimalde  uçağın alınmamasına  yeterli  sebeplerdir ,  çıkarlarımız ve  milli  güvenliğimiz  söz konusu.
bence  sonuç alımın iptali bile  olsa kararımızdan vazgeçmemeliyiz  ,  3 paralık israile  verilen kodlar bize verilmiyorsa  türkiyeye israile  güvenildiği  kadar güvenilmiyorsa  bırakalımda  uçak onların olsun. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 12 Mayıs 2011, 09:24:54
tusunamide  çok sayıda  f-2  uçakları  hasar gördü  , 1 askeri havaalanları kullanılamaz duruma  geldi   en iyimser  ihtimalle  düşündüğümüzde  1 uçak filosu  tusunaminin azizliğine  uğradı  bazı uçakları  şehir içlerine kadar sürüklendi yani  japon hava kuvvetlerinin  envanterindeki uçak miktarı azaldı  , çin ise teknolojisini ilerletmeye devam ediyor  buda japonları tedirgin ediyor yani japonların  f-35 istemeleri hiçte sürpriz olmadı .

Evet katılıyorum.

Mesajı Paylaş
∂ιzℓєяιмιη üzєяιη∂є уαşαмαктαηѕα αуαкℓαяιмιη üzєяιη∂є öℓмєуι тєя¢ιн є∂єяιм

¢нє

neoldu fiyati 150-200 mln$ olan ucak birden bire f-16 block 50+ seviyyesine dusdu.koseye sıkışdıkca kartlarini acmaya basliyorlar.bunu daha once neden soylemediler? bize 16 milyar dolar gibi bir fiat yukleme soz konusuydu.
belkide yalnis analiz yaptim ama amerika bu durumda geri adaim atacakdir zorladikca.kod konusu haric.
ef(italyanin son teklif etdiyi 40 adet ef-2020 kasd ediyorum.)  de neden bunlar bahane etmilmiyor? eyer dogru kiyaslama yaptiysam. Mesajı Paylaş

Japonya yeni nesil savaş uçağını Tsunami'den dolayı istemiyor. Bu proje uzun zamandır gündemdeydi. Tsunami'de zarar gören savaş uçakları 18 adet F-2B çift kişilik versiyonu.

Öte yandan F-35 bu projenin adaylarından biri sadece. Diğer adaylar F/A-18E/F Super Hornet ve Eurofighter Typhoon. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kanas - 17 Mayıs 2011, 10:58:23

Benim düşüncem şu, eğer kod vermeyeceklerse kesinlikle başkalarından alalım

Maliyet kaygısı olmasa zaten bize ihtiyaçları olmadan üretirler..Eğer gerçekten "ortak" olsaydık bize kaynak kodu muhabbeti yapamazlardı..Bu projede mali kaynak sağlayan ve bazı parçaları kendi ülkesinde üreterek yerli katkı sağlayıp kendi açısından maliyeti aşağı çekmeye çalışan bir "müşteriyiz" bence  :) Mesajı Paylaş

ben cidden bizim basimizdakileri anlamiyorum adamlar herseyi kisitliyorlar ama bizim yoneticiler genede vazgecemiyorlar bakin ab liler eurofighterin butun kodlarini uretimini bize vericekti hatta diyorlardi fabrika kuralim turkiyeye uretim satis hakki olsun ve biz turkiyeye ozgun ucak gelistirebilecek tum ozellikleri veriyoruz dedi ama bizinkiler maliyetini bahane etti biseyler uydurup bu treni kacirdilar zaten mantikli hareket etseydik eurofighter kullanimda suan f 35 2015 te teslim edilecek suan belkide eurofighterlerimiz teslim ediliyor olacakti ve soyle dusunelim diyelimki bizimkiler f 35 super bir ucak kacirilmaz falan gibi bir dusunceye sahipdi madem ozaman gene alirsin eurofighteri f 35 nezaman duzene girer fiyati bir f 16 fiyatina dustugu vakit alirsin ihtiyacin kadar ve bu sekilde elinde hem ozgun bir ucak gelistirebilecek bilgi olurdu eurofighter sayesinde hem gecmisten kalan bilgilerin biraz da f 35 den alirdin super bilgi birikimin olurdu ama bizinkiler soyle dusundu f 35 alirsak 5 milyar dolar yillik uretim yapicaz bu tekliften daha guzelini eurofighter getirmisti ucagi satabilirsiniz uretebilirsiniz istediginizi takip kullanabilirsiniz eurofighteri 0dan uretip satabilecektik kaldiki parcalari turkcem biraz bozuk yurt disinda yasadigim icin cok ozur dilerim saygilarimla Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Benden sonra yapılan tüm yorumlara katılıyorum. Mesajı Paylaş
Ne Mutlu Türküm Diyene. Gazi Mustafa Kemal Atatürk

eurofighter kesinlikle kabul edilmekti bak milli savas ucagi projesi baslattilar 10 20 yil sonra ancak ortaya cikicak diyorlar f 35 3 5 parca bize yaptiricak diye gittik onu sectik abd bunu zaten her zaman saticak f 22 gibi sadece kendine yapmadiki istedigimiz zaman zaten alirdik bence eurofighter harika bi secenekti simdi bilgilerimize bilgi eklenicekti belki eurofighterden daha guzel ucak yapardik ah ah Mesajı Paylaş

sn. orko yazdiginiz metine bir kac cumle eklemek istiyorum izninizle abd yani Lockheed Martin asya pasifik ulkelerine 500 adet f 35 satmayi planliyordu zaten hedefleri arasinda gostermisti ve bu ulkeler soyleydi japonya,guneyKore,avustralya ve singapur du sanirim ve projeye yanilmiyorsam avustralya bu ulkelerden once katildi Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz