F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Geçen TEI nin ürettiği parçaların başka üreticilere kaydırılması sonrası motor problemlerinin arttığına dair bir haber vardı Mesajı Paylaş

#3531
ABD, fırlatma koltuğunda sorun tespit edilmesinin ardından F-35 savaş uçaklarının uçuşlarını İsrail gibi geçici olarak durdurdu.

Ayrıca T-38 , T6 uçaklarının uçuşları da durduruldu... Mesajı Paylaş

Alıntı YapEleftherostypos | Çok sayıda savaş İHA'sının Türk cephaneliğine girmesi nedeniyle güç dengelerinde zaten bir terslik varken, Lockheed Martin kaynakları, Türkiye'ye F-35 satışının en geç 2025 yılına kadar onaylanacağını söylüyor.


eleftherostypos.gr
Ευχάριστα νέα για την Πολεμική Αεροπορία - Τι αποφασίστηκε για τα F-16
Mesajı Paylaş
]

Uzun bir süredir F-35 savaş uçağının idame masraflarının yüksekliği sebebiyle eleştirilen Lockheed Martin ve Pentagon, bu fiyatı dizginlemeye çalışıyor.

Lockheed Martin ve F-35 Müşterek Program Ofisi (JPO), 2021 yılında F-35 Lightning II savaş uçağının birim maliyetini ve idame masraflarını açıklamadı. Ancak JPO yetkilileri, birim maliyetin 2020 yılı rakamlarına kıyasla düştüğünü açıkladı.



Resmi raporlara göre bir F-35A uçağını uçurmak, 2020 yılında yaklaşık 7.8 milyon dolara mal oldu. Bu, hedeflenen 4.1 milyon dolarlık hedefin neredeyse iki katına denk geliyor. F-35A'ın birim maliyetinin yaklaşık 80 milyon dolar olduğu hesap edildiğine uçağın yıllık idame maliyeti, kendi birim maliyetinin neredeyse %10'una tekabül ediyor.

F-35'in uçak gemilerinde kullanılan F-35C konfigürasyonun idame maliyetleri ise 2020 yılında yaklaşık 9.9 milyon dolara mal oldu. Bu, F-35C için hedeflenen 7.5 milyon olarak yıllık maliyetin oldukça üzerinde bulunuyor. Yine F-35'in kısa kalkış ve dikey iniş (STOVL) versiyonu olan F-35B'nin 2020 yılındaki yıllık idame masrafı, hedeflenen 6.8 milyon dolarlık maliyeti oldukça aşarak 9.1 milyon dolar olarak gerçekleşti.



ABD'li milletvekilleri, hükümet denetçileri ve gözlemci grupları, F-35 programını yüksek idame maliyetleri ve çalışır durumda tutmanın getirdiği zorluklar nedeniyle eleştirdiler. F-35 programı harcamaları dizginlenmediği sürece tüm ABD kuvvetleri için yıllık maliyet aşımlarının, 2036 yılına kadar 6 milyar dolara yaklaşabileceği söylendi.

Þirket yetkilileri, Lockheed'in Arlington, Virginia'daki ofisinde gazetecilerle Çarşamba günü yaptıkları brifingde, F-35'i uçurma maliyetini düşürmek için adımlar attıklarını ve bunların bir kısmını da maliyetleri azaltmak için uçakta yedek parçaların daha uzun süre tutulmasının oluşturduğunu açıkladı.

Lockheed Martin'in F-35'in idamesinden sorumlu başkan yardımcısı Audrey Brady, F-35'teki parçaların %90'ından fazlasının jette tahmin edilenden daha uzun süre kaldığını ve bunun uçuş başına maliyeti azalttığını söyledi.

Lockheed Martin şimdiye kadar 15 ülkenin ordusuna 825'ten fazla F-35 teslim etti ve şirket bu sayının önümüzdeki beş yıl içinde neredeyse iki katına çıkmasını bekliyor.

https://www.savunmasanayist.com/lockheed-martin-ve-pentagondan-f-35e-dizginleme/ Mesajı Paylaş

çözüm basit parçaları ya Türkiye ye ya da Çin'e yaptırsınlar Mesajı Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı, F-35 uçağındaki F135 motorunda kullanılan mıknatıslardan birinin alaşımının Çin'den ithal edildiğini tespit etmesi üzerine uçağın Amerikan ordusu ve müşteri ülkelere teslimatını geçici olarak askıya aldığını açıkladı.

Parçanın Honeywell şirketi tarafından Çin'den alınan mıknatıs alaşımı ile üretilip motor imalatçısı Pratt&Whitney'e tespit edildiğine dikkat çekildi. Üretimde yer alan parça hakkında ağustos ayında yapılan tespit ardından ABD Savunma Bakanlığı'nı rapor hazırladığı öğrenildi. Parçaların değiştirilmesine kadar F-35 üretim ve teslimat sürecine ara verildi.



Teslimat ve üretim durdu

Uçağın ana üreticisi firma Lockheed Martin'in yaptığı açıklamada, uçağın turbo motor pompalarından birinde kullanılan bir mıknatısın alaşımının Çin'den ithal edildiğinin belirlendiği ifade edildi. Açıklamada, uçakta kullanılan malzemenin gerekli yasa ve düzenlemelere uygunluğunu sağlamak üzere uçağın ABD ordusuna ve uçağın alıcısı olan müşteri ülkelere teslimatının askıya alındığı kaydedildi.

Açıklamada şu anda teslim edilmiş ve kullanılan uçakların bu süreçten etkilenmediği belirtildi.



ABD Savunma Bakanlığı Kontrat Yönetim Ajansının 19 Ağustos'ta Müşterek Savaş Uçağı F-35 Ofisi'ne, uçakta kullanılan söz konusu mıknatısın Çin'den ithal edilen ham madde ile üretildiği uyarısında bulunduğu ifade edilen açıklamada, ağustos sonlarında tedarikçilerden birinin şirkete kullandıkları ham maddenin Çin'den alındığını ancak mıknatısların ABD'de manyetize edildiğini bildirdiğine dikkat çekildi.

https://tolgaozbek.com/savunma/f-35-imalati-cin-parcasi-nedeniyle-durduruldu/ Mesajı Paylaş


reklam kokuyor daha önceden bilmiyorlardi Mesajı Paylaş

#3538
Güney Kore Hava Kuvvetleri'nin ABD'den teslim aldığı F-35'lerle ilgili bazı zorluklar yaşadığı bildirildi. Güney Kore Ulusal Meclisi Ulusal Savunma Komitesi üyesi Shin Won-min tarafından elde edilen hava kuvvetleri verilerine göre Ocak 2021'den Haziran 2022'ye kadar yapılan F-35 denetimlerinde 234 arıza tespit edildi. 2021'de 45, 2022'de 17 görev uçuşu başarısızlıkla sonuçlandı.



F-4 ve F-5'ten daha beter

Star'da yer alan haberde; F-35'lerde yaşanan başarısızlık yüzdesinin Güney Kore'nin Vietnam Savaşı dönemindeki F-4 ve F-5 savaş uçaklarının iki katından fazla olduğu kaydedildi.

Shin, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze tehditlerinin arttığı dönemde, F-35'lerde karşılaşılan zorlukların kabul edilemez olduğunu belirtti.

F-35 model uçak elektronik sistemlerinde yaşanan sorunların çok sık olduğu, uçakların iniş takımlarının arıza yapması nedeniyle gövde üzerine defalarca zorunlu iniş yaptığına dikkat çekildi.

Kimliğinin açıklanmasını istemeyen Güney Koreli bir askeri yetkili, F-35'lerde yaşanan zorlukları ciddi sorun olarak niteledi. F-35'in zamanla düzeleceğine dair umutlar olsa da, eksikliklerin giderilmesinin uzun yıllar alacağı ifade edildi.

KF-21'ler masada

KF-21 programı kapsamında geliştirilen yerli 5. nesil savaş uçağı, Güney Kore'ye hava filosunun çeşitlendirilmesi bakımından daha fazla seçenek sunuyor.

İlk uçuşunu Temmuz ayında yapan ve 2030'dan önce hizmete girecek olan KF-21'in, F-35'in iki katından fazla sayıda alınması ve en az altı filo oluşturması bekleniyor.

https://tolgaozbek.com/savunma/hava-kuvvetleri/guney-Korede-f-35-sorunu-f-4-ve-f-5ten-daha-beter/ Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz