F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

F35'lere alternatif Eurofighter teklifi

ABD'nin F35 savaş uçağının kodlarını vermeyeceğini açıklaması ve Ankara'nın siparişleri bir süre askıya almasının ardından, bu kez Avrupa'dan kritik bir hamle geldi
.

Zaman'a konuşan Avrupa'nın yeni nesil savaş uçağı Eurofighter konsorsiyumundan üst düzey bir yetkili, "Biz Türkiye'ye tüm kaynak kodları ve kritik teknolojileri vermeye hazırız." açıklamasını yaptı.

Türkiye'ye 16 milyar dolara mal olması beklenen geleceğin savaş uçağı F-35 projesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD'nin uçağın kodlarını vermeyeceğini açıklaması ve Ankara'nın siparişleri bir süre askıya almasının ardından, bu kez Avrupa'dan kritik bir hamle geldi. Zaman'a konuşan Avrupa'nın yeni nesil savaş uçağı Eurofighter konsorsiyumundan üst düzey bir yetkili, "Biz Türkiye'ye tüm kaynak kodları ve kritik teknolojileri vermeye hazırız." açıklamasını yaptı. Aynı yetkili, Türkiye'nin Eurofighter konsorsiyumuna katılması halinde tüm araştırma ve geliştirme safhalarında rol alabileceğini ifade etti.

Lockheed Martin'in F-35'lerden sorumlu Başkan Yardımcısı Stephen O'Bryan, "Yazılımı paylaşmak demek ondan sonra sürekli kullanıcı isteklerine göre değişiklik demek. Bu zaman ve maliyet açısından karşılanabilir bir durum değil. İngiltere ve İsrail dahil hiçbir ülke kaynak kodlarına sahip olmayacak." diyerek, Türkiye'nin isteklerine kapıları kapamıştı. Avrupa ise kaynak kodları vermeyi teklif ediyor. Öte yandan Lockheed Martin, Zaman'ın konuyla ilgili sorularını cevapsız bıraktı. 16 milyar dolarlık F-35 projesinin masaya yatırıldığı son Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) toplantısında, yazılım konusundaki endişeler dile getirilirken Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, daha önce alınan F-16 savaş uçaklarında yaşanan sorunları hatırlatmıştı. Başbakan Erdoğan da yazılım kodlarının verilmemesinin kabul edilemeyeceğini net bir dille ifade etti. Geçtiğimiz aralık ayında ABD lisansı ile Türkiye'de üretilen F-16 savaş uçaklarının uçuşta beyni kabul edilen görev bilgisayarlarının yerli olarak üretilmesi yönünde karar alınmıştı. Milli görev bilgisayarının üretilmesiyle birlikte F-16'ların ABD'nin muhtemel elektronik etkisinden kurtarılması hedefleniyor.

Türkiye'ye kaynak kodları verme vaadinde bulunan Eurofighter Typhoon konsorsiyumu İngiltere, İtalya, Almanya ve İspanya'nın müşterek projesi. İlk uçuşunu 1994'te gerçekleştiren çift motorlu ve çok amaçlı Eurofighter, şu anda Avrupa orduları tarafından kullanılıyor. Eurofighter yetkilileri, Ankara'nın bu konsorsiyuma katılması halinde, elde edeceği bilgi birikimiyle yüksek teknoloji gerektiren milli projeler için de elini güçlendireceğini dile getiriyor. Aynı zamanda Türkiye'ye 'eşit ortaklık' teklifinde bulunuyor.

ZAMAN Mesajı Paylaş

ben bu konu ile ilgili eurofighteri almamiz gerekir dedigimde herkez yok soyle yok boyle demisti arkadaslar suan bizim icin en iyi secim eurofighter bu adamlar ucagi resmen ortak uretelim diyorlar her hakki vericez diyorlar en kritik teknolojiler vs vs turkiye kendi ucagini yapmak istemiyormu al iste super bir tecrube helikopter yapmasini ogrendik teknoloji transferi ile bu projeye katilirsak savas ucagi yapmayida ogrenicez burdan kazandigimiz bilgiler ilede milli savas ucagini rahat bir sekilde yapabiliriz abd 6 milyar dolarlik is hakki vermiste bu adamlar bize ucagin her hakkini verip ortak yapmayi teklif ediyorlar ve yanilmiyorsam satilan her ucaktan turkiyede pay alicakti jsf ne veriyor ya tm super bir ucak ama daha envartere girmesi seneler surucek ve kodlar yok g.kurmay baskasi soylemisti kodlari almamiz gerekir f 16 da cok sikinti cektik vs vs diye bence varya bu eurofighter turkiyenin basina konmus bir talih kusu dunyada kac ulke savas ucagi yapabiliyor katilirsak bizde onlardan biri olucaz zaten yillardir abd ucagi kullandigimiz icin bilgi tecrubemiz var bu projeye girdigimiz zaman bir ucak nasil yapilir herseyi ogrenicez bu bilgiler arti yilardir abd bilgileri birbirine kattigimiz taktirde super birsey cikartabiliriz ortaya ve ciddiden boyle bir olay olursa turkiye harbiden bu sefer bolgesel guc olma yolunda ciddi yol alir kendi helikopterini yapabilecek kendi savas ucagini yapabilecek bagimsiz istedigini alip takabilecek kendi insansiz hava aracini ureticek yarin bugun silahlisida cikar ortaya ayriyetten ab nin insansiz hava araci projesine katildik buda arti milli seyir fuzesi milgem milli torpido milli tank milli  fuze menziller artirilmasi gerekir tabiki denizaltilar ve saymadigim bussuru guc 2 eksigimiz kalir bence uzun menzilli hava savunma fuzesi onuda aselsan radar konusunda baya bir yol aldi suanda orta menzilli hava savunma sistemi calismasi var diger bir eksikte soyle 2000 3000 km menzilli balistik fuzeler varya acayip birsey olur ustune basa basa soyluyorum issallah jsf olmaz ef i alirlar da kendi ucagimizi ucurabiliriz Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

ben cidden bizim basimizdakileri anlamiyorum adamlar herseyi kisitliyorlar ama bizim yoneticiler genede vazgecemiyorlar bakin ab liler eurofighterin butun kodlarini uretimini bize vericekti hatta diyorlardi fabrika kuralim turkiyeye uretim satis hakki olsun ve biz turkiyeye ozgun ucak gelistirebilecek tum ozellikleri veriyoruz dedi ama bizinkiler maliyetini bahane etti biseyler uydurup bu treni kacirdilar zaten mantikli hareket etseydik eurofighter kullanimda suan f 35 2015 te teslim edilecek suan belkide eurofighterlerimiz teslim ediliyor olacakti ve soyle dusunelim diyelimki bizimkiler f 35 super bir ucak kacirilmaz falan gibi bir dusunceye sahipdi madem ozaman gene alirsin eurofighteri f 35 nezaman duzene girer fiyati bir f 16 fiyatina dustugu vakit alirsin ihtiyacin kadar ve bu sekilde elinde hem ozgun bir ucak gelistirebilecek bilgi olurdu eurofighter sayesinde hem gecmisten kalan bilgilerin biraz da f 35 den alirdin super bilgi birikimin olurdu ama bizinkiler soyle dusundu f 35 alirsak 5 milyar dolar yillik uretim yapicaz bu tekliften daha guzelini eurofighter getirmisti ucagi satabilirsiniz uretebilirsiniz istediginizi takip kullanabilirsiniz eurofighteri 0dan uretip satabilecektik kaldiki parcalari ve neden illede  f35 anlamiyorum abd bu ucagi f 22 gibi sadece kendine yapmadiki satmasin zaten bu ucak bize seneler sonra teslim edilecek illeki aksaklirda olacak ohoho ama biz simdi ab nin envarterinde olan eurofighterlerden alsak daha erken teslim alabiliriz ve suanda yapmak istedigimiz milli savas ucaginin tarihini 2020 gibi birsey demislerdi alin bu icagi bastan asagi ucak yapmayi ogrenin ozaman 20 senede degil daha erken ve daha iyi bir ucak yapabiliriz butun gonlum ef den yana Mesajı Paylaş

Sayın seyyah, soluklanmadan yazdınız herhalde; ne nokta var, ne virgül.. EF için o kadar da sevinmemek lazım sanırım, sonuçta ürünlerini pazarlamaya çalışıyorlar, abartı yapabilirler. Bu nedenle temkinli olmak gerek. Bize önerdikleri uçak da EF-2020 yani henüz uçmamış bir EF türevi, şu anda kullanılanlar EF-2000 olarak adlandırılmakta. Anlayacağınız F-35'den de sonra uçacak gibi görünüyor.. Mesajı Paylaş

urunlerini pazarlamaya calisiyorlar abd ne yapiyor peki oda aynisini yapmiyormu yok 6 milyar dolarlik is verdik turkiyeye falan ve biz secim ile hangi bilgiyi kayanabilcegiz govdemi peki ya ef secilirse hem ef yetkilileri bi teklif getiriyorsa ve ortak yapicaz diyorlarsa bu sozun baska alternatifi yada malini satma cabasi gibi birsey soz konusu bile olamaz bence bu secimin bir cok artisi olacak Mesajı Paylaş

arkadaşlar  bu işin  amerikası  avrupası  yok , adamlar  her konuda kendi çıkarlarını  gözetiyorlar  yani  avrupanın  uçağınıda alsak  amerikanınkinide  alsak  aynı kapıya  çıkıyor  , biz  ya kendi  uçağımızı  yapacağız  yada  kendi uçağımızı yapacağız  , bunun içinde zaman  ve sabır  gerekiyor , biraz sabredelim  ben  2023 te milli savaş  uçağımızın olacağına inanıyorum. Mesajı Paylaş

nasil ayni kapiya cikiyor ya ben anlamadim biraz daha acarmisin sonucta ortada iki taraf var herkez verebilecegi tavizleri sunuyor ef ucagin herseyini veriyor ortak yapiyor her hakkina sahip olucagimiz bir ucak jsf ne veriyor 6 milyar dolarlik ismi arkadaslar biraz mantikli dusunursek jsf yi zaten istersek ilerdede alabiliriz hem ozamanlar ucak oturcagi icin maliyetide az olacak daha kolay alabiliriz ayni sekilde (yazilimsiz) ama ef alirsak kendi ucagimizi yapabilecegimiz alt yapimiz mumkun olur Mesajı Paylaş

Avrupanın satamadığı eurofighter'i biz mi satacağız? Kime? Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Alıntı yapılan: rstr617 - 31 Mayıs 2011, 16:25:42
Avrupanın satamadığı eurofighter'i biz mi satacağız? Kime?
E o zaman sorarlar adama ingilterenin satamadığı type 26 gemilerini türkiye mi satacak?Niye ortak üretim öneriyorlar? diye. Türkiye avrupanın ulaşmakda zorlandığı bazı pazarlara ulaşabiliyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: rstr617 - 31 Mayıs 2011, 16:25:42
Avrupanın satamadığı eurofighter'i biz mi satacağız? Kime?
1.eurofighter için bize kaynak kodlarını veriyorlar kritik teknoloji ve ortak üretim veriyorlar.Bunlar çok iyi tabiki.
2.ABD F35 için kaynak kodları vermicek bize F-16 gibi..türkiye kendi mühimmatını üretiyor bilindiği üzere 3-5 seneye kadar bunları görürüz.bunları F35 de kullanamayacağız ABD izin verirse ancak takıp kullanabileceğiz.

Bakıyorsunuz hangisi avantajlı eurofighter ama F35 daha iyi uçak deniyor özellikleri bana kaynak kodunu vermedikten sonra 10 nesil olsa neolur.ben ayrıca olası bir savaşta bu F35 leri ABDnin uydudan sinyalle bloke edeceğine inanıyorum en ileri teknoloji adamlarda bu boş bir iddaa değil bana kalırsa.oyüzden bu alıcağımız uçaklarda milli yazılım şart gerisi boş bana göre..
         Kendi uçağımızı üretmek istiyoruz ozaman ortak üretim ve kritik teknoloji konusunda tecrübe edineceğimiz eurofighter bizim için daha iyi.. Mesajı Paylaş
05 Eylül 1795 - ABD ile Osmanlı İmparatorluğu arasında ABD'yi yıllık vergiye bağlayan ABD-Osmanlı sözleşmesi imzalandı.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz