F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

ABD avukatlığıyla ne alakası var? Ladin'den ne kadar ABD avukatı olursa herhalde onun yarısı kadar benden olur. :D
Gerçekleri söylemek neden başkalarının avukatlığı oluyor.
Açık açık söylüyorum, artık dünya soğuk savaş kaprisleriyle yönetilmiyor. 1974 ile bugün arasında büyük fark var. O fark hergeçen gün daha da büyüyor.

Alıntı yapılan: seyyah - 02 Haziran 2011, 20:34:39

bunu nasil soyliyebiliyorsunuz ciddiden anlamiyorum biz abd den  30 adet f 16 almayi dusunuyorduk ve sonra haber geldi kibrista kullanamazsiniz yunanistana kullanamazsiniz israil nasil kafasina gore kullaniyor kisitlama yok birakin hocam su abd avukatligini

Ne zaman haber geldi böyle? Bizim F-16'lar neredeyse her Allah'ın günü Ege'de Yunan jetleriyle kapışıyor. Yok böyle bir saçmalık. Nedense sadece inanmak istediklerinize inanıyorsunuz. Gerçeği söyleyenleri de birilerinin avukatlığını yapmakla suçluyorsunuz. Çok ayıp. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Başladı gene kaynak kodu muhabbeti ??
Arada gündeme geliyor böyle,hepte aynı cevap veriliyor... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Haziran 2011, 20:54:48
ABD avukatlığıyla ne alakası var? Ladin'den ne kadar ABD avukatı olursa herhalde onun yarısı kadar benden olur. :D
Açık açık söylüyorum, artık dünya soğuk savaş kaprisleriyle yönetilmiyor. 1974 ile bugün arasında büyük fark var. O fark hergeçen gün daha da büyüyor.

bunu nasil soyliyebiliyorsunuz ciddiden anlamiyorum biz abd den  30 adet f 16 almayi dusunuyorduk ve sonra haber geldi kibrista kullanamazsiniz yunanistana kullanamazsiniz israil nasil kafasina gore kullaniyor kisitlama yok birakin hocam su abd avukatligini

Ne zaman haber geldi böyle? Bizim F-16'lar neredeyse her Allah'ın günü Ege'de Yunan jetleriyle kapışıyor. Yok böyle bir saçmalık. Nedense sadece inanmak istediklerinize inanıyorsunuz. Gerçeği söyleyenleri de birilerinin avukatlığını yapmakla suçluyorsunuz. Çok ayıp.

burada arkadaşımız 30 ucak için şart koşuldugu söylemişti ve siz yanmılmıyorsam yanlış anlamışsınız...

Türk ordusunun bünyesindeki 300 F-16 savaş uçağı için geçerli olmadığını belirtti. Gazete, ayrıca proje için öngörülen yaklaşık 2,9 milyar dolarlık bedel üzerinde de taraflar arasında anlaşmazlık yaşandığını kaydetti. Amerikan Kongresi, Türkiye'ye 30 adet yeni F-16 Block 50 tipi savaş uçağının satılmasını geçtiğimiz ekim ayında onaylamıştı.
]http://www.kenthaber.com/Haber/ekonomi/Normal/kibris-sarti-f-16-alimini-durdurdu/08f4eb06-c95d-4c61-ba00-331ba19b945f]
Mesajı Paylaş

mixer hay agzina saglik guzel anlatmissin sayin skywolf ve falcon da anlamistir umarim bizde gercekleri yaziyoruz ve herkez bildigini inandigini yaziyor benim inandigim bildigim bu bunlari yazdim katilan katilir katilmiyan katilmaz herkezin dusuncesine saygiliyiz ama dediklerimin arkasindayim arastirin sartnameyi bulursunuz :) Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Alıntı yapılan: Falcon - 02 Haziran 2011, 20:37:46
Abd avukatlıgı yaptıgımız yok kimse şu zamanda özelliklede Amerika ekonomisi zor durumdayken para kayıp etmez sıcak paraya ihtiyaç varken birazcık daha bekletmek sonuçta 15 milyar dolar para az degil.O parayı sermaye olarak sokarsa sonuçta o kadar kalmıcaktır.Kodlar verilecektir.
16 milyar dolari kimse kaybetmek istemez tabikide ama isin ucunda yazilim var ve bu proje 400 milyar dolarlik bir proje 16 milyarini biz koymusuz yani abartmayin okadar 100 200 bin dolar vermedik evet abd sicak parayi kaybetmek istemez ama biz  yazilim gibi kritik bir konuda herkeze verilmez okumadinizmi yazida abd li yetkili nediyor herkeze yazilimlari verirsek geri donuslerde bakim onarim isin icinden cikilmaz bir hal alir diyor falcon cok net konusmus yazilimlari alicaz diye bakin burdayiz gorucez ne olursa olsun abd bu ucagin yazilimini vermicek cunku en ufak tavizde diger 8 ortakda ayni hakki isticeklerdir buda dedikleri gibi isin icinden cikilmaz hal alir hem zaten biraz tarafsiz dusundugumuzde boyle yeni nesil bir ucagin yazilimini kim verirki :) Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

yazılımın kimseye verilmediğini nereden çıkarıyorsunuz? ingiltere ve israil  bu yazılımı  almayacakmı  diyorsunuz?   türkiyeye vermezler  ama ingiltere ve israile  kesinlikle  verirler. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mixer - 03 Haziran 2011, 06:04:13
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Haziran 2011, 20:54:48

Ne zaman haber geldi böyle? Bizim F-16'lar neredeyse her Allah'ın günü Ege'de Yunan jetleriyle kapışıyor. Yok böyle bir saçmalık. Nedense sadece inanmak istediklerinize inanıyorsunuz. Gerçeği söyleyenleri de birilerinin avukatlığını yapmakla suçluyorsunuz. Çok ayıp.

burada arkadaşımız 30 ucak için şart koşuldugu söylemişti ve siz yanmılmıyorsam yanlış anlamışsınız...

Türk ordusunun bünyesindeki 300 F-16 savaş uçağı için geçerli olmadığını belirtti. Gazete, ayrıca proje için öngörülen yaklaşık 2,9 milyar dolarlık bedel üzerinde de taraflar arasında anlaşmazlık yaşandığını kaydetti. Amerikan Kongresi, Türkiye'ye 30 adet yeni F-16 Block 50 tipi savaş uçağının satılmasını geçtiğimiz ekim ayında onaylamıştı.
]http://www.kenthaber.com/Haber/ekonomi/Normal/kibris-sarti-f-16-alimini-durdurdu/08f4eb06-c95d-4c61-ba00-331ba19b945f]

Yahu inanmayın böyle haberlere,yazı yanlışlarla dolu zaten.Mesela mevcut f-16 sayımız 300 değil hiçbir zamanda olmadı,yeni f-16 larla beraber envanterde 240 küsür f-16 olacak.Ayrıca alınan f-16 lar block 50 değil,block 50+.
Yani bu gibi konularda doğru düzgün bilgi sahibi olmadan,yıllardır konu ile ilgilenenlere inatla muhalefet olamayın derim. Mesajı Paylaş

ülkeler arasında hukuk kuralları değil orman kurallarının geçerli oldugunu daha dün israil mavi marmarada göstermedi mi yine birleşmiş milletlerden kararın çıkmasını abd engellemedi mi peki ingiltere abd nin kök hücresi degil mi ( tarihden) beyin fırtınası yapmaya gerek yok biraz düşünüldüğünde israilin ve ingilterenin şöyle yada böyle sudan bahanelerle kaynak kodlarını alacağını düşünüyorum türkiyenin ise kendi kaynak kodunu  ancak 15 yıl sonra yazabileceğine inanıyorum ( kobra helikopter örnektir) bu projenin en büyük avantajı gövde kanat ve bazı motor parçalarının türkiyede üretileceğinden dolayı yerli savaş uçaği için alt yapı saglaması diye düşünüyorun ayrıca biz bu yazılım ve üretim işine 1990 larda başlamış olsaydık belki şimdi pilotlarımız kendi jetlerimizle uçuyor olurdu zararın neresinden dönersen kardır Mesajı Paylaş

kaynak kod konusunda yanlış bilgiler var
1. kaynak kod hiçbir şekilde uzaktan kumanda vs kontrol edilemz,
2.uçağu kapatma vs yaramaz
3.tehdit olarak tanımlana uçakları tanımlamaz

verilmeyişinin sebebi ise ticari ve güvenlik konusudur
USAF kaynak kodla bizim ne kadar mühimmat elimizde bulunduracağımızı kontrol eder ve mühimmat şatışyla ayrıca kar eder
güvenlik açısından ise mesela kaynak kodlar çin in eline geçtiğinde çin bu uçakları limitlerini zorlayarak upragede edebilir

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: çiğil42 - 03 Haziran 2011, 11:48:32
kaynak kod konusunda yanlış bilgiler var
1. kaynak kod hiçbir şekilde uzaktan kumanda vs kontrol edilemz,
2.uçağu kapatma vs yaramaz
3.tehdit olarak tanımlana uçakları tanımlamaz

USAF kaynak kodla bizim ne kadar mühimmat elimizde bulunduracağımızı kontrol eder ve mühimmat şatışyla ayrıca kar eder
güvenlik açısından ise mesela kaynak kodlar çin in eline geçtiğinde çin bu uçakları limitlerini zorlayarak upragede edebilir

süpersin kardeşim sabahtır şunu arıyorum ya
kaynak kod tamamiyen sipariş amaçlıdır.Bu arenaya giren ülkeler modernizasyon yapamıyor mu
hiç bir şekilde yükseltim yapamıyormu mühimmatı yok mu amerika da mı alıyor sürekli
Hiç bir şekilde seni durdurmaz seni sadece üzerindeki yükleri bilir ve yerini görebilir.Mühimmatını bilebilir. yok havada patlatırmış mış ta yok kaldırılamazmışta ee denesin bir görek merak ettim.
Tamamiyen katılıyorum.Buldunuz bir tavuk yol anasını satıyım stilinde.Bir kere modernizasyon yapsın amerika bir kere hava parası alsın.Sence akıllık mı herkes üretse senden birşey almasa
ne olur senin projen nanay.Bu uçak projelerinden çok mühimmat ve buna benzer sistemler para eder.Uçak ancak işin bir kısmıdır.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz