F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Alıntı yapılan: seyyah - 03 Haziran 2011, 15:06:34
kardesim ucagin yazilimlari abd de oldugu surece biz ucaklari nerde kullanirsak kullanalim abd gorebiliyor cunku bu ucaklar yazilim ile ucuyor isik kosaner bosunami istiyor bu f 35 kodlari gecmiste yasanmis sikintilari istemiyoruz diyor bu zaten gayet acik bir mesaj degilmi daha neyi tartisiyoruzki
Sayın seyyah, bu kodların istenmesindeki amaç hgk,demet,milli seyir füzesi,nüfus edici bomba gibi kendi mühimmatlarımızı f-35 lere entegre edebilmek,daha önceki sorunlardan kasıt muhtemelen kıbrıs harekatındaki ambargo,bunu tekrar yaşamamak için milli mühimmat geliştiriyoruz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: nightshade - 03 Haziran 2011, 19:11:09
kardesim ucagin yazilimlari abd de oldugu surece biz ucaklari nerde kullanirsak kullanalim abd gorebiliyor cunku bu ucaklar yazilim ile ucuyor isik kosaner bosunami istiyor bu f 35 kodlari gecmiste yasanmis sikintilari istemiyoruz diyor bu zaten gayet acik bir mesaj degilmi daha neyi tartisiyoruzki
Sayın seyyah, bu kodların istenmesindeki amaç hgk,demet,milli seyir füzesi,nüfus edici bomba gibi kendi mühimmatlarımızı f-35 lere entegre edebilmek,daha önceki sorunlardan kasıt muhtemelen kıbrıs harekatındaki ambargo,bunu tekrar yaşamamak için milli mühimmat geliştiriyoruz.

Anlamak isteyen anlar. Þehir efsanelerine inanarak yaşayanlar değil.

Yazılım konusunda artık çok iyi bir seviyedeyiz diye daha önce yazmıştım. Kendi saldırı helikopterimizin görev bilgisayarı çalışıyor. Kendi füzelerimiz test aşamasında ve daha yeni sistemler de yolda. Halen kod  da kod diye tutturan arkadaşlara şaşıyorum. Yemişim kodunu derim biri kafamı bozarsa, koyarım kendi yazılımımı arkadaş. Zaten daha en az 10  yıl var. Bu gelişme hızına bakrsak 10 yıl sonra nerelerde olacağız düşünebilenler vardır aranızda... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 03 Haziran 2011, 19:52:06
Sayın seyyah, bu kodların istenmesindeki amaç hgk,demet,milli seyir füzesi,nüfus edici bomba gibi kendi mühimmatlarımızı f-35 lere entegre edebilmek,daha önceki sorunlardan kasıt muhtemelen kıbrıs harekatındaki ambargo,bunu tekrar yaşamamak için milli mühimmat geliştiriyoruz.

Anlamak isteyen anlar. Þehir efsanelerine inanarak yaşayanlar değil.

Yazılım konusunda artık çok iyi bir seviyedeyiz diye daha önce yazmıştım. Kendi saldırı helikopterimizin görev bilgisayarı çalışıyor. Kendi füzelerimiz test aşamasında ve daha yeni sistemler de yolda. Halen kod  da kod diye tutturan arkadaşlara şaşıyorum. Yemişim kodunu derim biri kafamı bozarsa, koyarım kendi yazılımımı arkadaş. Zaten daha en az 10  yıl var. Bu gelişme hızına bakrsak 10 yıl sonra nerelerde olacağız düşünebilenler vardır aranızda...

syn.skywolf arkadasımıza katılıyorum.
ve ben inanıyorum ki, 10 sene sonra f35'e yerli mühimmatlarımızı takıp uçuracağız. Mesajı Paylaş

hocam bizde aynisini dedik zaten ef de yazilim bizde olcagi icin istedigimizi yapabiliriz demistik ama f 35 in olacaginida biliyorduk gayet belliydi bizinkisi temenni idi sadece Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

bana göre 10 sene icinde kendi jetimizi üretecegiz.... :) demedi demeyin.... o zaman f-35 muhtac olmayacagiz....
simdilik tek sorun jet motoru..... gerisini yarina kadari hazir derim....
ama o konudada adimlar atildigina inaniyorum........
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: akrep - 05 Haziran 2011, 00:27:22
bana göre 10 sene icinde kendi jetimizi üretecegiz.... :) demedi demeyin.... o zaman f-35 muhtac olmayacagiz....
simdilik tek sorun jet motoru..... gerisini yarina kadari hazir derim....
ama o konudada adimlar atildigina inaniyorum........

Bence de yapılabilir ama F-35 i yine satın alacağız büyük ihtimal. YApılabilmesi mümkün diyorum çünkü haberimiz olmdan birden ortaya bir şeyler çıkıyor. Geçende seyir füzesi projesi duyuruldu bugün testler tamamlandı deniyor. Ekstradan uçak için teknoloji de var aslında. Bir havacı subaydan aldığım bilgiye göre Eskişehirdeki Ana Bakım üssünde gerçekten reversible engineering uygulanıyor. ABD menşeli ürünler orda tersine mühendislikle üretiliyor ama tabii bu işinde hukuku var. Mesajı Paylaş

evet projeler sorunsuz isliyor bu sevindirici Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

bu uçakların türkiyeye teslimi 2019 herhalde ben bu tarihe kadar bu hızlı ilerleyiş sürerse milli yazılımla uçacagına inanıyorum zaten şu anda da f 16 ların yazılımları üzerinde çalışıldığını ve kısa zamanda kobralar gibi bunlarında yerli yazılımla uçacagını duymuştum.
Mesajı Paylaş

??? Son ssik 'de genelkurmay başkanı'nın uyarısıyla jsf alımı askıya alındı.Bu bence Türkiye için çok büyük dezavantaj
zira f4'ler çoktan kullanım ömürlerini tamamladılar.F16'lar bile demode durumda. Türkiye'nin acil olarak en az 150 yeni
ve modern savaş uçağına ihtiyacı var.Jsf alınmıyacaksa yeri nasıl doldurulacak.Türk tasarımı savaş uçağı için 2020
yılları tekafuz ediliyor.Bu tarihe kadar hava kuvvetlerimiz vietnam savaşından (1960) kalma uçaklarlamı idare edecek.
Bence bu ülke yönetimi ve generallerimiz Eurofighter alımını tekrar gündeme almalı.Eurofighter firması yazılım kodları
dahil bütün teknolojiyi transfer etmeye hazır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KEMAL61 - 06 Haziran 2011, 15:40:58
F16'lar bile demode durumda.

Çok da değil aslında...

Alıntı yapılan: KEMAL61 - 06 Haziran 2011, 15:40:58
Eurofighter firması yazılım kodları dahil bütün teknolojiyi transfer etmeye hazır.

Eurofighter firması mı? Öyle bir firma mı var? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz