F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Alıntı yapılan: sahin1 - 08 Kasım 2024, 21:06:10
2030'larda F-16 ve Kaan'la 2 tip muharip uçağımız olacak derken şimdi 4 tipe ulaşma ihtimali var. F-16, Kaan, Typhoon, F-35. İlginç günler yaşayacağız.

Bütçe çok kötü kullanılıyor. Normal şartlarda Türkiye gibi bir ülke için o kadar dert olmayacak bu durum, şimdi milletin elini ayağına doladı. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 08 Kasım 2024, 21:06:10
2030'larda F-16 ve Kaan'la 2 tip muharip uçağımız olacak derken şimdi 4 tipe ulaşma ihtimali var. F-16, Kaan, Typhoon, F-35. İlginç günler yaşayacağız.

Fazla mal göz çıkarmaz muazzam bir kombinasyon bile olur. Hiç itirazım yok. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sahin1 - 08 Kasım 2024, 21:06:102030'larda F-16 ve Kaan'la 2 tip muharip uçağımız olacak derken şimdi 4 tipe ulaşma ihtimali var. F-16, Kaan, Typhoon, F-35. İlginç günler yaşayacağız.

Eurofighter işi olursa bizimkiler yerli savaş uçakları hariç yabancı uçak olarak sadece Eurofighter ile devam edecekler diye düşünüyorum...

Yani 2040 'larda KAAN + Eurofighter ( trench 4-5-6 ...) ile devam edilir..
F-35 işi olmayacak diyorum ben. Mesajı Paylaş

Zaten F-35 alamadığımız için Eurofighter almak istiyoruz. O nedenle F-35 sahibi olma ihtimalimiz düşük. Olabiliyorsa ben kabul ederim tabi. Yeni nesil, kullanıma hazır savaş uçağını kim istemez! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Kasım 2024, 10:46:21Zaten F-35 alamadığımız için Eurofighter almak istiyoruz. O nedenle F-35 sahibi olma ihtimalimiz düşük. Olabiliyorsa ben kabul ederim tabi. Yeni nesil, kullanıma hazır savaş uçağını kim istemez!

Kayıplar olsa bile artık yeni F-16 alımı olmaz bundan sonra anlamında söyledim...Alım olursa bundan sonra F-16 değil Eurofighter alımı olur...

Ben bu iş olursa Eurofighter sayısının bu 40'a ilaveten 40 eklenerek en az 80 olacağını düşünüyorum...Hatta 120 bile olabilir.

KAAN+120 Eurofighter+120 F-16(  F-16V-Block 50 )

Zaten F-16 öyle kendini kanıtlamış  bir uçak ki elde kalan block-30/40'lar anında satılabilir.

Hatta Özgür modernizasyonlu F-16 sayısını bile sınırlı tutabilir kuvvet... Mesajı Paylaş

İngiltere'de sendikalar ve EF2000 üretiminde çalışanlar çok kızgınlar. Kendi uçakları dururken, F35'e yatırım yapılmasını ve yeni Typhoon siparişi verilmemesini protesto ediyorlar. Hükümeti İngiliz uçak sanayiini baltalamakla suçluyorlar. F35B, uçak gemisi için alınıyor olsa da, hava kuvvetlerinin eskiyen ve kullanım dışı bırakılan Typhoon'ların yerine F35A alımı proğramlamasının kabul edilemez olduğu söyleniyor. Konsorsiyum üyeleri arasında yeni Typhoon siparişi vermeyen tek ülke İngiltere. Ülkedeki üretim hatlarının kapanma noktasına geldiğini ve de 6500 kişinin doğrudan, 14000 kişininde dolaylı olarak etkilenerek işsiz kalacağı belirtiliyor.
Ayrıca Sendikalar, Typhoon üretiminin durdurulmasının "bu ülkede hızlı jetlerin tasarım, üretim ve montajını sona erdirebileceğini" ve bunun, İngiltere'nin egemenlik yeteneklerine zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Bazı milletvekillerinin hükümete yazdıkları dilekçede; Yurt içi bir siparişin, Typhoon'u İngiltere'den satın almayı düşünen Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır ve Polonya gibi ülkelere, platforma yatırım yapma konusunda güven vereceği, ülkeye ihracat geliri sağlayacağı ve tesislerin ömrünü uzatacağı belirtilmektedir.

https://ukdefencejournal.org.uk/production-essentially-stopped-for-british-built-typhoons/ Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 15 Kasım 2024, 11:00:58
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Kasım 2024, 10:46:21Zaten F-35 alamadığımız için Eurofighter almak istiyoruz. O nedenle F-35 sahibi olma ihtimalimiz düşük. Olabiliyorsa ben kabul ederim tabi. Yeni nesil, kullanıma hazır savaş uçağını kim istemez!

Kayıplar olsa bile artık yeni F-16 alımı olmaz bundan sonra anlamında söyledim...Alım olursa bundan sonra F-16 değil Eurofighter alımı olur...

Ben bu iş olursa Eurofighter sayısının bu 40'a ilaveten 40 eklenerek en az 80 olacağını düşünüyorum...Hatta 120 bile olabilir.

Zaten F-16 öyle kendini kanıtlamış  bir uçak ki elde kalan block-30/40'lar anında satılabilir.

Hatta Özgür modernizasyonlu F-16 sayısını bile sınırlı tutabilir kuvvet...
Bu düşünceye bende katılıyorum.
Ama bunun için Ingilizler'le oturup EF2000 uçağının ve motorlarının, Türkiye'de üretimini de konuşmak lazım. Parti parti alım yapıp yüksek paralar ödemektense, 120+ uçağın ve 250 motorun üretim konusunu masaya bugünden yatırmada fayda var derim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 15 Kasım 2024, 14:29:19
Alıntı yapılan: serkan1976 - 15 Kasım 2024, 11:00:58

Hatta Özgür modernizasyonlu F-16 sayısını bile sınırlı tutabilir kuvvet...
Bu düşünceye bende katılıyorum.
Ama bunun için Ingilizler'le oturup EF2000 uçağının ve motorlarının, Türkiye'de üretimini de konuşmak lazım. Parti parti alım yapıp yüksek paralar ödemektense, 120+ uçağın ve 250 motorun üretim konusunu masaya bugünden yatırmada fayda var derim.

Motor işine Hürjet'i de Ej-200 ekleseydik harika ötesi olurdu Mesajı Paylaş

Benim bahsettiğim ihtimal önümüzdeki bir kaç yıl için değil. Sınırlı sayıda F-35 alımını ilerideki yıllarda olası görüyorum. Öyle bir coğrafyadayız ki yarın nelerle karşılaşacağımız belli değil. Süreçte ben yeni F-16 ve Typhoon alımına karşı değilim. Hatta 2. el Typhoon'a bile kabul derim. Zira bizim sadece kaliteye değil aynı zamanda sayıya da ihtiyacımız var/muhtemelen olacak. Bu arada Hürjet muharipi de listeye ekleyelim derim.
Birirleri bize beddua etmiş galiba. "Tuhaf günler görün" demişler galiba. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz