F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Eurofighter Gmbh firması ben uçağı üreten firmanın bu isimde olduğunu biliyorum Avrupa Ülkeleri'nin ortak firması.

Þunu eklemek isterim ben Nato'ya karşı değlim ABD'ye de karşı değilim ama Abd'nin Türkiye'ye silah satışında  Kıbrıs'tan
beri ve 2. Irak Savaşın'daki Tbmm vetosu'ndan beri bin türlü zorluk çıkardığı ortada Cobra helikopterleri'ni vermiyorlar,
jsf'de uçuş yazılım kodlarını vermiyorlar vs vs. Bu nedenle Türkiye'nin üreteceği kendi savaş uçağını 2020 den önce 2015 2016'da
devreye alması lazım o zamana kadar da 50-80 arası Eurofighter alımı yapılmalı benim düşündüğüm çözüm bu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KEMAL61 - 06 Haziran 2011, 16:10:50
Eurofighter Gmbh firması ben uçağı üreten firmanın bu isimde olduğunu biliyorum Avrupa Ülkeleri'nin ortak firması.

Þunu eklemek isterim ben Nato'ya karşı değlim ABD'ye de karşı değilim ama Abd'nin Türkiye'ye silah satışında  Kıbrıs'tan
beri ve 2. Irak Savaşın'daki Tbmm vetosu'ndan beri bin türlü zorluk çıkardığı ortada Cobra helikopterleri'ni vermiyorlar,
jsf'de uçuş yazılım kodlarını vermiyorlar vs vs. Bu nedenle Türkiye'nin üreteceği kendi savaş uçağını 2020 den önce 2015 2016'da
devreye alması lazım o zamana kadar da 50-80 arası Eurofighter alımı yapılmalı benim düşündüğüm çözüm bu.
Neden ???  türk hava kuvvetleri  avrupa  ve  ortadoğudaki en iyi  hava kuvvetlerinden birisi ,  ayrıca  kullandığımız  uçaklar   oldukca modern , f-4 lerin kullanım  amacı nedirki  f-4 leri  göz  önüne  getiriyorsunuz?  240 adet f-16 ya ne oldu???
diyelimki  acil uçağa  ihtiyacımız  var  acaba  2016 ya  kadar  80  uçağı bize kim  verecek? lütfen  arkadaşlar  5. nesil bir uçağın  üstün olduğu  yönler vardır  ama envanterimizdeki  f-16 ların  yetersiz  olmadığından eminim,  envanterimizdeki  f-16 larımız  bizi  koruyabilecek  kabiliyettedir ve  uzun vadede  uçak  alımı  planlıyoruz  yani  şu anda ihtiyacımız  olduğu için  değil

Eurofighter  = bu günün  uçağı.
f-35 = geleceğin uçağı.
Mesajı Paylaş

eurofighter alimi diye birsey yok kesin karar soylenmisti Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Enes kardeşim ukalalık yapmak istemem ama ben askeri okul geçmişi olan biriyim yıllarca bu uçakların tip ve performanslarını
inceledim.Þüphesiz Hava Kuvvetlerimiz en iyi hava kuvvetlerinden birisi ve F16 da dünyanın en modern savaş uçağı ama asıl
görevi hava-hava (hava önleme).Þu anda Hava-yer (bombardıman) görevini 50 civarında f4 2020 Terminatör yapmakta.
Zaten ilave f16 Block 50 alımıyla ve f16 modernizasyonuyla  hava-hava angajmanında tamamen mükemmel bir konuma
ulaşılmış olacak ama hava-yer görevi için f4 2020 ler yetersiz kalabilir diye düşünüyorum bu nedenle bir miktar Eurofighter
ya da f15 alınmalıdır.Tabi bu benim düşüncem herkesin görüşlerine saygım var.
Yani Jsf projesi tamamen iptal edilirse bu başka bir modelle telafi edilmelidir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: KEMAL61 - 06 Haziran 2011, 17:26:08
Enes kardeşim ukalalık yapmak istemem ama ben askeri okul geçmişi olan biriyim yıllarca bu uçakların tip ve performanslarını
inceledim.Þüphesiz Hava Kuvvetlerimiz en iyi hava kuvvetlerinden birisi ve F16 da dünyanın en modern savaş uçağı ama asıl
görevi hava-hava (hava önleme).Þu anda Hava-yer (bombardıman) görevini 50 civarında f4 2020 Terminatör yapmakta.
Zaten ilave f16 Block 50 alımıyla ve f16 modernizasyonuyla  hava-hava angajmanında tamamen mükemmel bir konuma
ulaşılmış olacak ama hava-yer görevi için f4 2020 ler yetersiz kalabilir diye düşünüyorum bu nedenle bir miktar Eurofighter
Yani Jsf projesi tamamen iptal edilirse bu başka bir modelle telafi edilmelidir.
Yıllarca uçakları inceledim diyorsunuz ama şu iletiniz baştan aşağı yanlışlarla dolu,bir kere f-16 multirole bir uçaktır hava-yer kabiliyetide gayet yeterlidir.Hava kuvvetlerimizin eksik kaldığı taraf safkan bir hava hava uçağıdır bana göre.Ayrıca hava_yer görevleri için ef ve f-15 i önermeniz ise cidden ılginç, iki uçakta safkan hava hava uçağıdır. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: nightshade - 06 Haziran 2011, 20:11:05
Yani Jsf projesi tamamen iptal edilirse bu başka bir modelle telafi edilmelidir.
Yıllarca uçakları inceledim diyorsunuz ama şu iletiniz baştan aşağı yanlışlarla dolu,bir kere f-16 multirole bir uçaktır hava-yer kabiliyetide gayet yeterlidir.Hava kuvvetlerimizin eksik kaldığı taraf safkan bir hava hava uçağıdır bana göre.Ayrıca hava_yer görevleri için ef ve f-15 i önermeniz ise cidden ılginç, iki uçakta safkan hava hava uçağıdır.

Sn. Nightshade ben kimseyle fikir tartışmasına girmek niyetinde değilim öyle diyorsanız öyledir.F16 nın çok rollü (multirole) bir
uçak olduğunu ben de biliyorum ama Yunan uçaklarıyla it dalaşına da F16 giriyor.Þunu söylemek istedim "ağırlıklı olarak
hava hava görevlerinde f16 kullanılıyor" .Hava yer için Eurofighter'ı değil F15'in alınması gerektiğini söyledim.
Bu arada aşırı silahlanmanın gereksiz olduğunu biliyorum.Ben sadece jsf alınmıyacaksa 80-100 civarı Ef Typhoon , F4 2020'lerin
yerine de F15'in alınmasını savundum.Bu arada F15 ağırlıklı olarak hava yer görevlerinde kullanılır.Usaf'da hava hava görevleri
f14-f16-f18 Bombardıman görevleri de f15-stealth ve B tipi uçaklarla yapılır.
Mesajı Paylaş

Sevgili KEMAL61; f-16 ağırlıkla hava-hava görevleri için kullanılmıyor bizde. Ağırlıkla hava-yer görevleri için kullanıldığını söyleyebilrim. Ki zaten bu alanda en başarılı uçakların başında gelir. Bir f-15 strike eagle'den tek farkı menzilinin kısa olmasıdır. Bu da havada yakıt ikmali imkanımız olduğu için sorun oluşturmuyor.

Hava-yer için eurofighter alınsın f-16'lar hava-hava ağırlıklı kullanılsın demek kelimenin tam anlamıyla cahillik. Hava-hava görevlerinde ef f-16'dan daha etkin bir uçaktır. Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Alıntı yapılan: KEMAL61 - 06 Haziran 2011, 20:42:52
Alıntı yapılan: nightshade - 06 Haziran 2011, 20:11:05
Yıllarca uçakları inceledim diyorsunuz ama şu iletiniz baştan aşağı yanlışlarla dolu,bir kere f-16 multirole bir uçaktır hava-yer kabiliyetide gayet yeterlidir.Hava kuvvetlerimizin eksik kaldığı taraf safkan bir hava hava uçağıdır bana göre.Ayrıca hava_yer görevleri için ef ve f-15 i önermeniz ise cidden ılginç, iki uçakta safkan hava hava uçağıdır.

Sn. Nightshade ben kimseyle fikir tartışmasına girmek niyetinde değilim öyle diyorsanız öyledir.F16 nın çok rollü (multirole) bir
uçak olduğunu ben de biliyorum ama Yunan uçaklarıyla it dalaşına da F16 giriyor.Þunu söylemek istedim "ağırlıklı olarak
hava hava görevlerinde f16 kullanılıyor" .Hava yer için Eurofighter'ı değil F15'in alınması gerektiğini söyledim.
Bu arada aşırı silahlanmanın gereksiz olduğunu biliyorum.Ben sadece jsf alınmıyacaksa 80-100 civarı Ef Typhoon , F4 2020'lerin
yerine de F15'in alınmasını savundum.Bu arada F15 ağırlıklı olarak hava yer görevlerinde kullanılır.Usaf'da hava hava görevleri
f14-f16-f18 Bombardıman görevleri de f15-stealth ve B tipi uçaklarla yapılır.
Usaf'ın envanterinde f-14 mü kalmış.F15-stealt? usafta böyle bir uçak yok.F-15 in hava yer kabiliyeti gayet iyi olsada,f-15 in ùretilme amacı hava hava'dır. Mesajı Paylaş

f-14 ta nezaman çıktı la :D
bir tek iran ordusu kullanıyor.1994  temi ne çıkmıştın USAFTAN Mesajı Paylaş

Arkadaşlar tekrarlıyorum,

F 117 STEALTH  Bombardıman uçağıdır , Düşük radar izi ve stealth özellikleri olan  22 Raptor ile değşitirilmesi düşünülüyor  (Bakınız Wikipedia)
F15 Strike Eagle Hava Önleme Uçağıdır ama Irak Savaşında Scud Rampalarının imhasında da kullanılmıştır
F16 Çok Rollü yani hava yer ve hava hava görevleri için üretilmiştir.Hava hava görevlerinde (ülkemizde Ege'de  ve k.ırak operasyonlarında kullanılmaktadır.)

Ben konunun uzmanı değilim hata yapmış olabilirim ama alay edilmesini yadırgadım.

Biraz önce bana cahil diyen ve alay eden siz sayın ilgilileri internet wikipedinden incelemeye davet ediyorum.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz