F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

CIZIM ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.2%)
EF-2000 Tranche3
41 (47.1%)
Rafale
11 (12.6%)
SU-35
12 (13.8%)
MİG-35
4 (4.6%)
SU-57
20 (23%)
JF-17 Block3
9 (10.3%)
FC-31
10 (11.5%)

Toplam Oy Verenler: 87

Bu alımlar motor sorunlarını da çözebilir. Bu durumda Hürjet için de sorunlar çözülmüş olur.

Biden'ın bence son çıkışı biraz Yahudi Lobisi'nden intikam tarzında oluyor. Seçim süresince belli ki Trump tarafını desteklediler. Bir şekilde biraz da intikam aldıklarını düşünüyorum.

Sadece temkinli olmakta fayda var. Bu anlaşmalar ortada yok ve ortada olanlar için de somut bir hareket yok. Elle tutulur bir şey henüz göremedik. Beklentilerim

1. Türkiye'de motor üretimi
2. Türkiye'de F16 üretimi
3. F35 programına geri dönüş
4. Blok 50 için güncellemeler

Bu 4 konudan bir tanesinde elle tutulur bir şey görmemiz lazım.

Mesajı Paylaş

O kadar zamandır, dengeler değişir, ilişkiler değişir, F-35'ler gelir, deyince bana laf atanlar, şimdi benden daha çok hevesli oldular. ;D

Şaka bir yana F-35 konusunda doğru düzgün bir siyaset izlenmesi şuan çok önemli. İlişkiler belli bir düzene otururken, doğru adımlar bize büyük kazanımlar sağlayabilir. Her zaman ki hastalığımız olan, saplantıların kafamızı karıştırmaması lazım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kabardey - Bugün, 11:29:28O kadar zamandır, dengeler değişir, ilişkiler değişir, F-35'ler gelir, deyince bana laf atanlar, şimdi benden daha çok hevesli oldular. ;D

Şaka bir yana F-35 konusunda doğru düzgün bir siyaset izlenmesi şuan çok önemli. İlişkiler belli bir düzene otururken, doğru adımlar bize büyük kazanımlar sağlayabilir. Her zaman ki hastalığımız olan, saplantıların kafamızı karıştırmaması lazım.

F-35 hakkında size en çok ben salladım :D

Ama siz haklı çıktınız , tebrikler👌

Benim şimdi merak ettiğim F-35'e dönüş diğer muharip uçak alım sayımızda ne gibi değişikliklere yol açacak?

Eurofighter feda edilir diyordum ama savunma  bakanı " ABD dışı uçak alacağız" görüşünü tekrar etti demek ki Eurofighter da gelecek.

Bu alım bolluğunda elimizdeki eski 30 F-4'ler ile her ne kadar Özgür projesi ile ömrü uzatılacak denilsede F-16 Block 30'lar envanter dışı  kalabilir... Mesajı Paylaş

Türkiye ABD depolarında bekletilen 6 adet ilk üretilen F-35'lere ek olarak 20 adet F-35B ve 40 adet F-35A alımı yönünde talebini iletti.

Böyle bir haber geçilmiş...Sayı 66 gibi duruyor. Doğru mu acaba? Mesajı Paylaş

Bence 6 adet F35A 40 adetlik paketin içindedir. Yalnız F35 gelecek ise ALmanya bir zahmet ambargoyu kaldırmasın. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - Bugün, 12:14:47Benim şimdi merak ettiğim F-35'e dönüş diğer muharip uçak alım sayımızda ne gibi değişikliklere yol açacak?

Eurofighter feda edilir diyordum ama savunma  bakanı " ABD dışı uçak alacağız" görüşünü tekrar etti demek ki Eurofighter da gelecek.

Bu alım bolluğunda elimizdeki eski 30 F-4'ler ile her ne kadar Özgür projesi ile ömrü uzatılacak denilsede F-16 Block 30'lar envanter dışı  kalabilir...

Hocam, EF işinde o kadar angaje olduk ki, bu noktadan sonra dönüş olacağını düşünmüyorum. 40 adet EF, çok büyük bir ekonomik yada siyasi kırılma olmaz ise alınacak gibi görünüyor. Ben hala, eğer bağımsızlık isteniyorsa, Rafale alınması taraftarıyım. Almanya ile olmaz o iş.

Özgür projesinin amacı eldeki F-16'ların yarısı block 70 olacakken, kalan yarısını da Özgür ile uçar halde tutmaktı. Ayrıca F-35 ortaklığında iken bile, F-16'ların yarısının, F-16 block 70 modernizasyonu kararı alınmıştı, bunu da hatırlatmak gerek. Bir diğer etkisi de TF-X projesi için deneme tahtası olmaktı. Fakat proje o kadar dalgalandı ki, TF-X ile neredeyse eş zamanlı gider hale geldi. Block 30'lar Özgür'e başladı. Demek ki istenilen noktaya gelindi. Fakat Özgür-I sadece ilk adım, block 70 ayarına çıkılacaksa, Özgür-II uygulanması hatta uçaklara ek podlar takılması lazım. Mesajı Paylaş

Benim bu konudaki tek endişem KAAN projesine halel gelmemesi. Mesajı Paylaş

Öyle bir hava oluşmuş ki sanki 6 adet parası ödenmiş F-35 benim malım demekle olmuyor, kesinleşmiş karar yok ortada. Türkiye isteklerini iletmiş, ABD'nin kararı nasıl olacak orası karanlık.

Zamanında İran da F-16 ve F-14 sipariş etmişti, parası ödenmiş jetleri devrimden sonra vermediler. Tamam hünkarım deyip istediğini yapacaksın veya bedel isteyecekler, bedel nasıl ve ne şekilde olacak orasını bekleyip göreceğiz.  Vereceklerini sanmıyorum, bedeli çok ağır olabilir. Mesajı Paylaş

Bu işin hukuğunu bilen varmı nasıl olacak CATSA kanunu var kongreden geçmesi gerek her durumda her halde. Ama ABD bu kanunu çıkartırken başkana mutlaka ulusal güvenlikle alakalı istisnalarla ilgili kanunda arka kapı bırakmıştır  mutlaka. Amarikalılar bu işleri çözümsüz şekilde kitleyip kalacak şekilde kurmazlar iyi düzenlerler kanunlarını. Bu işin hukuğunu bilen var mı nasıl çözülür. 6 uçağımız var diyoruz ama benim anımsadığım bu uçakları USAF teslim almıştı artık 6 uçağımız yok benim sandığım. Bana siyasi bir sallamasyon manevra gibi geldi doğrusu bu yeni gelişmeler. Tam orko luk mesele eskiden olsa ona sorardık Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz