F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.2%)
EF-2000 Tranche3
41 (47.1%)
Rafale
11 (12.6%)
SU-35
12 (13.8%)
MİG-35
4 (4.6%)
SU-57
20 (23%)
JF-17 Block3
9 (10.3%)
FC-31
10 (11.5%)

Toplam Oy Verenler: 87

Meselenin aslı adam ne diyorsa onu yapıyor...

Bizimkiler 2023 de uçaklar sorunlu olduğu için almak istemiyoruz dediler..

2024 de ise ne hikmetse ABD bize f35 verebilir,40 adet f35 talebimiz var diye,bir önceki açıklama yapılmamış gibi hareket edebiliyorlar....

İlla eski kaynakları bulup buraya mı getireyim

Biz her konuda a dediğimiz şeye ertesi gün b diyebiliyoruz...İlla bunun örneklerini vereyim

Bunda şaşıralacak yada alınganlık yapacak ne var ki anlamadım.. Mesajı Paylaş

ABD'liler maşallah o kadar güvenilir ki bizim bakan yalan söylüyor tabii(!) Yoksa hiç ABD'li yetkililer yalan söyler mi? Onlar dünyanın en güvenilir insanlarıdır. Bazılarının ise ABD'li yetkililerin yalan söylediği aklına hiç gelmiyor.

Birisi sana gelip eskiden satmak istemediği bir malı şimdi satabileceğini söylese sen söze itibar ettiğinde yalancı mı olursun yoksa bunu sana satacağını söyleyip sonra yalanlayan mı yalancı oluyor?

Maşallah bazı arkadaşlar ABD'lilerin sözlerine sürekli itibar edip bakanın açıklamalarına yanlış ve yalan diyebiliyor. Söze itibar edip söylediklerini söyleyip seni yalanlayan adam bal gibi de yalancıdır. ABD verebiliriz demese bakan bey neden çıkıp ABD'liler şimdi F-35 konusunda verebiliriz dedi desin?

Bakan beyin yalan ve ya da yanlış söylediği bir şey yok. ABD denilen terör örgütü bir gün siyah diyor bir gün beyaz. Asıl bunların sözüne itibar etmemek lazım. Dünyanın en güvenilmez ülkesidir ABD. İpiyle kuyuya insen ipini keser, sözüyle iş yapsan sözünden döner. Mesajı Paylaş

Ben bize vereceğiz deyipte vermediği bir silah sistemi görmedim...

Bizim envanterimizde bunu söylüyor...

Peki bizim bakan için yalan söylüyor demedim, yanlış açıklamalarda bulundurulmuş dedim.

Peki sizin dediğiniz gibi olsun bizim bakanı yalancılık ile suçladım varsayalım

Bizim bakan siper için ürün1 100 km
Ürün2 150 km ürün 3 için ise 180 km olacak dedi.

Halbuki daha önce Gürcan okumuş biz ürün2 ye booster takarak 1.5-2 kat menzile ulaşacağımızı ifade etmişti.

Peki ürün3 200-300 km olursa bizim bakan yalancı olmuyacak mı?yada konuya vakıf olmadığı.

Sadece bu siper örneği ve burdaki çelişkiler bile bizim yetkililere güven olmuyacağının kanıtı iken;

Bizim Türk yetkililerinin avukatlığı için gösterdiğiniz çaba takdire-şahan. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 29 Kasım 2024, 23:06:20Ben bize vereceğiz deyipte vermediği bir silah sistemi görmedim...

Bizim envanterimizde bunu söylüyor...

Peki bizim bakan için yalan söylüyor demedim, yanlış açıklamalarda bulundurulmuş dedim.

Peki sizin dediğiniz gibi olsun bizim bakanı yalancılık ile suçladım varsayalım

Bizim bakan siper için ürün1 100 km
Ürün2 150 km ürün 3 için ise 180 km olacak dedi.

Halbuki daha önce Gürcan okumuş biz ürün2 ye booster takarak 1.5-2 kat menzile ulaşacağımızı ifade etmişti.

Peki ürün3 200-300 km olursa bizim bakan yalancı olmuyacak mı?yada konuya vakıf olmadığı.

Sadece bu siper örneği ve burdaki çelişkiler bile bizim yetkililere güven olmuyacağının kanıtı iken;

Bizim Türk yetkililerinin avukatlığı için gösterdiğiniz çaba takdire-şahan.

Yaşar Güler'in teknik bir konuya vakıf olmaması ayrı şey, yalancılıkla yahut yanlış açıklamalarda bulundurulmuş demek ayrı şey.

Burada ABD'nin hiç vermediği ne var demişsiniz. Direkt Patriot derim. Yıllarca satabiliriz deyip bin bir bahaneyle satmadılar mı? 3 yıldır F-16 konusunu hala netleştirmediler, tarihler vs. belli değil.

Burada konumuz şu: ABD bir bakanımıza açık açık söylediği şeyi reddediyorsa bu suç bakanın değildir. Her olayda ABD'lilerin her söylediğini doğru kabul edip bizim yönetimimizi her konuda yalan söylüyor diye düşünmek sağlıklı bir bakış açısı değil. Bu adamlar Suriye'den çekileceğiz deyip çekilmeyen bir ülke bunların sözüne itibar mı edeceğiz?

Bakan kafayı mı yedi olmamış bir konuşmayı gelip meclis toplantısında dile getirsin. Adama açık açık F-35 konusunda açık kapı bırakmadılarsa bu adam şizofren değilse ki bakan olduğuna göre değil, ABD'li muhatapları apaçık bakana söylediği şeyi sonra reddedecek kadar yüzsüz.

Mesajı Paylaş

Kaçkere burda patriotun verildiği fakat teknoloji transferi yada pahalı bulunduğu için tarafımızca reddedildiği burda paylaşıldı

İsterseniz patriotun verildiğine dar kaynakları paylaşayım mı?

Madem ABD;Bakanımız  söylediği birşeyi reddediyorsa yada söylemedim diyorsa,O zaman bakanımız çıkacak ve diyecek ki Abd'liler bizimle böyle konuşmamıştı,çok açık bir şekilde bize F35 leri verebilceklerini söylemişlerdi şimdi ise ABD liler çıktı ve tamtersi birşekilde F35 konusundaki pozisyonumuz değişmedi diyorlar,sözlerine güvenilmez dün farklı konuşuyorlar bugün farklı konuşuyorlar...

Şeklinde bir açıklaması var mı? Bu olayın akabinde...malesef yok bu demektir ki biz f35 konusunda kendi kendimize gelin güvey olmuşuz yada alakasız bir ABD li yetkilinin açıklamasından kendimiz çalmışız kendimiz oynamışız.

Ayrıca bu ülke çernobil felaketinde özellikle Karadeniz bölgesi için çayı,suyu rahat rahat içebilirler hiçbir sıkıntı yok...Diyen "bakanlar" gördü sonuç Karadeniz'in çoğu yeri kemoterapi merkezi Mesajı Paylaş

Tamam birader ABD yetkilileri haklı, bizim bakan yalan söylüyor.

Sana göre zaten seninle aynı ideolojiye mensup olmayan herkes yalancı. Misal bunu senin sahip olduğun ideolojiye mensup bakan söylese ve bakanı ABD yalanlasa buradaki herkes biliyor ki bu sefer ABD niye bakana söylediği sözü yalanlıyor diye ABD'yi eleştireceksin.

Trump bile 4-5 yıl önce çıkıp Türkiye bizden defalarca Patriot istedi ama satmadılar onlarda gitti S-400 aldı demedi mi? Buyurun kaynak: https://www.voaturkce.com/a/trump-s400-konusunda-turkiyeyi-suclamiyorum/5017658.html

Obama yönetimini suçlamış bu konuda.

Aynen kesin sadece Patriot'un teknolojik transferine yanaşmadıkları için satmadılar. Trilyon dolarlık F-35 projesine ortak edip üretici yaptılar ama bilmem kaç yıllık teknolojiye sahip kıytırık Patriot'ların teknolojisini vermek istemediler yani. Mesajı Paylaş

İyi ABD nin patriot tekliflerini ben yetkililerden paylaşayım

Ve çin in seçildiği FD2000 yada HQ9 ihalesinde patriot varmıymış yoksa yokmuymuş birlikte bakarız

Hatta yanlış hatırlamıyorsam armağan Kuloğlu paşanın bile 2008 de ABD bize faiş fiyatlardan patriot verdiği bizim istemediğinizi söylemişliği var..

Trump acaba bizim hava savunma ihalemiz konsunda ne kadar bilgili olabilir ki....onun biz vermedik demesi Amerikalıların bize patriot vermediği anlamına gelmiyor

Aramanız gereken kilit konular

O zamanki savunma sanayi müsteşarı kimdi ben söyleyeyim Murad Bayar

Aramanız gereken konu Loradimis Mesajı Paylaş

Chat GPT ye darbe girişimi, rahip olayı, S400 sürecini, Halk bankası davasını kronolojik olarak listelemesini istedim. Hissiyatımca olaylar bu olayların yarattığı psikolojik silsile ile tetiklenerek bu günerae geldi

ChatGPT cevap verdi;

Türkiye-ABD İlişkilerindeki Gerilimler: Kronolojik Liste
15 Temmuz 2016: Türkiye'de FETÖ yapılanması tarafından darbe girişimi gerçekleştirildi. Türkiye, ABD'den FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iadesini talep etti, ancak talep karşılanmadı. Bu durum, iki ülke arasında güven krizine yol açtı.

Ekim 2016: İzmir'deki Protestan papazı Andrew Brunson, FETÖ ve PKK ile bağlantılı olduğu iddialarıyla tutuklandı. Bu durum, ABD ile Türkiye arasında diplomatik gerilim başlattı.

13 Eylül 2017: Türkiye, Rusya ile S-400 hava savunma sistemi alımı için anlaşma imzaladı. ABD ve NATO müttefikleri bu kararı endişe ile karşıladı.

Mart 2018: ABD, Türkiye'yi S-400 alımından vazgeçirmek için çeşitli diplomatik girişimlerde bulundu, ancak sonuç alamadı.

25 Haziran 2018: ABD, Türkiye'nin F-35 programındaki rolünü askıya almayı değerlendirdiğini duyurdu. S-400 alımı bu kararın gerekçesi olarak gösterildi.

1 Ağustos 2018: ABD, Rahip Brunson'ın serbest bırakılmaması nedeniyle Türkiye'ye yaptırım uyguladı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun mal varlıkları donduruldu.

10 Ağustos 2018: ABD, Türkiye'den ithal edilen çelik ve alüminyum ürünlerine ek gümrük vergisi koydu. Türk Lirası ciddi bir değer kaybı yaşadı.

12 Ekim 2018: Andrew Brunson, mahkeme kararıyla serbest bırakıldı ve ABD'ye döndü. Bu gelişme, yaptırımların kaldırılmasının önünü açtı.

12 Temmuz 2019: Türkiye, Rusya'dan ilk S-400 hava savunma sistemi bataryalarını teslim aldı. ABD, bu durumun NATO'nun güvenlik sistemlerini tehlikeye atacağını savundu.

17 Temmuz 2019: Türkiye, S-400'leri teslim aldıktan birkaç gün sonra, ABD tarafından F-35 programından çıkarıldı. ABD, Türkiye'nin bu sistemleri NATO'nun güvenliğini tehlikeye atarak kullanacağını iddia etti.

15 Ekim 2019: ABD'de Halkbank'a İran yaptırımlarını delmekle suçlayan dava resmen açıldı. Türkiye, davanın siyasi motivasyonlarla açıldığını ifade etti.

14 Aralık 2020: ABD, CAATSA (ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası) kapsamında Türkiye'ye yaptırımlar uyguladı. Bu yaptırımlar, özellikle Savunma Sanayi Başkanlığı'nı hedef aldı.

Ocak 2021: Halkbank davası ABD'de devam ederken Türkiye, bu davanın iki ülke ilişkilerinde yargıdan öte siyasi bir araç olarak kullanıldığını iddia etti.

Tahmini Genel Bağlantılar
15 Temmuz Sonrası Etkiler: Darbe girişimi, ABD-Türkiye ilişkilerinde derin bir güven krizine neden oldu. Türkiye'nin FETÖ lideri Gülen'i iade talebine yanıt verilmemesi, S-400 alımı gibi bağımsız savunma hamlelerine zemin hazırladı.
Diplomatik Baskılar: Rahip Brunson olayı ve Halkbank davası, ABD'nin Türkiye üzerindeki diplomatik ve ekonomik baskı araçları olarak kullanıldı.
S-400 ve F-35 Gerilimi: Türkiye'nin S-400 alımı, F-35 programından çıkarılması ve CAATSA yaptırımlarını tetikledi. Bu gerilimler, NATO içindeki uyum sorunlarını da ortaya çıkardı. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Sn.Putty Türkiye'nin uzun menzilli hava savunma ihalesi ne zaman bâşladı yada kronolojik süreci ne diye sorup cevabını burda paylaşır mısınız? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz