F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (16.9%)
EF-2000 Tranche3
42 (47.2%)
Rafale
11 (12.4%)
SU-35
13 (14.6%)
MİG-35
4 (4.5%)
SU-57
20 (22.5%)
JF-17 Block3
9 (10.1%)
FC-31
10 (11.2%)

Toplam Oy Verenler: 89

Alıntı yapılan: TolgaHM - 22 Aralık 2024, 11:54:46Savunma Bakanlığının gönlünde hala en az 2 filo F35 alıp Malatya/Erhaç üssüne koyma isteği var.

Trump geldiğinde ve yeni yönetim şekillendiğinde bunun görüşmeleri tekrardan yapılacaktır.

Hem de iş programına geri dönüş de olursa ballı kaymak olur.

En azından buradan gelecek paralarla tüm personelin maaşları çıkar. Hiç yoktan iyidir.

Sarı kafalıdan biraz ümitliyim. Bu geçen günlerde reise ve Türkiye'ye çok övgüler yağdırdı. Herhalde çantasında birkaç Hediyelikler var Mesajı Paylaş

Trump bir suriyeden çekilse de ypg bizle baş başa bıraksa, yeminle 1 hafta dayanamazlar çünkü tabanları yok.... Mesajı Paylaş

Trump gelmeden LM, ABD Hava Kuvvetlerine, satabildiği kadar F-35 satmaya çalışıyor. Mesajı Paylaş

Trump gelince F-35 projesinin de akıbetini açıkçası merak etmekteyim. Elon Musk F-35'i başarısız bir proje olarak tanımlıyor ve Trump ciddi anlamda Musk'ın fikirlerini daha doğrusu yönlendirmelerine önem veriyor.


Yarı fiyatına 100 tane alalım diye teklif götürelim. ;D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 22 Aralık 2024, 18:23:14Trump gelince F-35 projesinin de akıbetini açıkçası merak etmekteyim. Elon Musk F-35'i başarısız bir proje olarak tanımlıyor ve Trump ciddi anlamda Musk'ın fikirlerini daha doğrusu yönlendirmelerine önem veriyor.


Yarı fiyatına 100 tane alalım diye teklif götürelim. ;D


KAAN bize yeter... Belik stealth-5.nesil uçak teknolojisini deneyimlemek için 2 filo alınabilir ama daha fazlası asla...
Ayrıca birkaç yıla kadar radar teknolojisinde yaşanacak gelişmeler stealth uçak teknolojisine darbe kurabilir...Kuantum Radarlar geliyor... Mesajı Paylaş

#4475
Fas f-35 için abd ile anlaşma sağlamaya hazırlanıyor. aslında süreç 2020 yılında israil'in desteğiyle daha doğrusu fas'ın israilden yardım istemesiyle başlamış. bugün gelinen nokta da ise fas muhtemelen f-35 alacak.

https://www.ulusavunma.com/fas-hava-kuvvetleri-f-35-savas-ucagi-tedarik-edebilir/

https://www.barlamantoday.com/2024/12/30/morocco-becomes-first-african-country-to-acquire-american-f-35-fighter-jets/

sorun cezayir ve batı sahra anlaşmazlığı. çünkü cezayir rusya'dan su-57 almak için görüşmelere başlamıştı. ek bir anekdot olarak israil fas'ın batı sahra konusundaki eğemenliğini 2023 yılında tanımıştı.

https://tr.euronews.com/2023/07/17/fas-israil-bati-sahradaki-egemenligimizi-tanidi-konsolosluk-acacak Mesajı Paylaş

Fas ile İspanya arasında problemler mi var ? Hatta ABD Fas'ın mı yanında yer alıyor, sanki aklımda böyle bir şeyler kalmış. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 30 Aralık 2024, 22:26:33Fas ile İspanya arasında problemler mi var ? Hatta ABD Fas'ın mı yanında yer alıyor, sanki aklımda böyle bir şeyler kalmış.

Ben kendi bildiklerimi yazayım :)

1. İspanya'nın Afrika kıtasında toprağı var. Ufak da olsa bu toprakları talep ediyor Fas.
2. Dünyada dinler savaşı halen devam ediyor ve İslam bunun parçası değil. Dünyada tek bir din savaşı var o da Hristiyanlar ve Yahudiler arasında. İspanya çok ciddi bir Hristiyan ülke ve Filistin meselesinde Filistin'i tanıyan hatta geçen hafta büyükelçi kabul ettiler. İspanya'nın Türkiye ile müttefik olmasının en büyük sebebinin de bu dinler savaşı olduğunu düşünüyorum.
3. İsrail tarafından korkunç bir hızda silahlandırılan bir Fas var. Bu da araları limoni olan Fas ve İspanya'yı daha da germekte.
4. Kaçak göçmenler
5. En bariz olanı da Batı Sahra. İspanyol işgalindeki toprakları, 1970'lerde geri alıyor Fas falan ama o da bir ton problem getiriyor.

Bilin bakalım biz kimi destekliyoruz :)


Mesajı Paylaş

#4478
Fas'ın derdi İspanya ile değil, Cezayir ile yahu! Aralarında toprak anlaşmazlığı var, Fransa'ya karşı müşterek verilen bağımsızlık savaşından kalma. Olayı biraz irdelemiştim. Bence sonuç olarak Fas haklı.

Her neyse, ABD bir kaç nedenden dolayı Fas'ın yanında yer aldı. Her şeyden evvel, Fas'ın hasmı olan Cezayir her türlü batılı işgalciden nefret eder; doğal olarak bu listeye İsrail de dahildir. Ayrıca Cezayir köklü bir Rusya ve çok büyük olasılıkla Çin müttefikidir.

Son olarak, ABD olası bir İslamcı gücün Fas üzerinden Atlantik Okyanusuna erişmesini engellemek istiyor. İslami çoğunluğa sahip iki komşu ve hatta kardeş devletin arasında bu şekilde ikilik çıkması, ABD ve şürekasının çok hoşlarına gitti, sizin anlayacağınız. Mesajı Paylaş

#4479
Alıntı yapılan: Merzifonlu - 31 Aralık 2024, 00:09:26Olayı biraz irdelemiştim. Bence sonuç olarak Fas haklı.

Tam olarak hangi konuda haklıdır bilemem ama Cezayir ile Fas'ın ilişkilerinin kötü olmasının asıl sebebi Batı Sahra. Fas oraları tarihsel olarak benim topraklarım iddiası var. Savaştan 30 öncesine kadar Ukrayna da Rus/Sovyet toprakları idi, tarihsel olarak benim topraklarım diyor. Fas haklı ise Rusya da haklıdır o zaman.

Fas'ın F-35 almasının asıl sebebi 1 ay önce Cezayir Çin Zhuhai fuarında Rusya'dan Su-57 alımı için kontrat imzalamıştı. Fas'ın F-16'ları keklik olur onlar gelince ve bu sebepten dolayı apar topar F-35 almaya çalışıyor.
Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz