F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

haklısınız   lhd  ler  arasındada ciddi farklılıklar  oluyor   




bu geminin üzerinde  f-35  rahatlıkla kullanılır   , benim aklım  daha ufak  boyutlarda  havuzlu çıkarma  gemilerine  gitmişti oysaki bu uçak gemisi  gibi. Mesajı Paylaş

Aslında Harrierlarda dikey kalkış yapamıyo,Harrierda F-35Bde tam yükle dikey kalkış yapamazlar kısa bir piste ihtiyaç duyarlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: FoXhounD - 21 Haziran 2011, 15:05:42
Aslında Harrierlarda dikey kalkış yapamıyo,Harrierda F-35Bde tam yükle dikey kalkış yapamazlar kısa bir piste ihtiyaç duyarlar.

Aslında Harrier'ın dikey kalkış yapma yeteneği teorik olsa da mevcut. Ancak özellikle silah yüklü ike dikey kalkış motora aşırı yük bindiriyor ve muazzam bir yakıt sarfiyatına neden oluyor. Bu yüzden tercih edilmiyor. Mesajı Paylaş

Lockheed Martin yeni bir official web sayfası açmış F-35 için.Dolu dolu maşallah uçak hakkında ne ararsanız var.E artık bir bilgi vermeden önce bir bakmak zahmetine girilir umarım.

http://www.f35.com/default.aspx



Mesajı Paylaş

Paris Havacılık Fuarına katılan F-35'in test pilotlarından ilginç yorumlar inanılmaz görüntüler

Bir uçağın geliştirme sürecinde test pilotları neler yaşar?

Kuşkusuz, yeni kuşak savaş uçaklarının karmaşıklığı ve barındırdıkları alıcılar, pilotların çok daha bilgili ve deneyimli olmasını zorunlu kılıyor.

Dolayısıyla, geleceğin "top gun"ları, uçağı yöneten kişi olmaktan çok, sistemleri kontrol eden görevlilere dönüşecek.

Geleceğin pilotları, otomatik cihazlardan yayılan hedef ve konum bilgilerini alacak, değerlendirecek ve gerisini uçağa bırakacak.

Pilotların, veri yoğunluğu karşısında yanlış uygulamalar yapmalarını engelleyecek sistemler de geliştiriliyor. Bu, İngiliz uzay mekiği mühendislerinin kullandığı ikaz sistemlerine benzer bir cihaz.

Uçuş sırasında pilota destek veren sistem, herhangi bir aksaklık halinde alarm veriyor. Uçağa ulaşan bilgilerin çok yüklü olduğunu ikaz ediyor, pilotun yaşam-destek sistemlerindeki aksaklıkları haber veriyor.

Yanı sıra, pilotun cihazlara sesiyle kumanda etmesini sağlayan ses tanımlama yazılımları da, F-35 için planlanan teknolojilerden.

F-35 'lerin geliştirilmesi oldukça uzun bir süreç. Bu süreçte binlerce insan ter döküyor emek sarfediyor.

Kuşkusuz süreçte en çok ter döken de uçağın test pilotları. Test pilotları neler yaşıyor? İşte F-35'in test pilotlarına ait yayınlanan en son video. Diyeceksiniz ki reklam gibi bu? E o kadar da olacak....


www.gazeteci.tv Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

linke tiklayip videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Hangi linke tıklamamız lazım? Gazeteci.tv'ye tıkladığımızda çıkmıyor. Mesajı Paylaş


Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.



Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz