F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (16.9%)
EF-2000 Tranche3
42 (47.2%)
Rafale
11 (12.4%)
SU-35
13 (14.6%)
MİG-35
4 (4.5%)
SU-57
20 (22.5%)
JF-17 Block3
9 (10.1%)
FC-31
10 (11.2%)

Toplam Oy Verenler: 89

2016 dan beri düşman ve catsaa ile muhattaptık bir ay önce red flag

İki-üç gün önce Almanya ramsstein'da ortak tatbikat ve havada F35'e yakıt nakliyatı gerçekleştirdik

Şimdi hala hangi İsrail'den izin bekleniyor

Sonuçta diğer NATO üyesi ülkelere göre benim yeni uçak alımım İsrail endeksli ise o iş sağlıklı değildir. Mesajı Paylaş

Bugün Türkiye'nin F16 programını F35 lehine yavaşlatmaya niyetlendiğine dair bir haber okudum. Şimdi bulamadım.

F16 Block 70 ve F16 Block 70 modernizasyon siparişinin iptal edilip bunun için de ödenen paranın F35 programına aktarılması da gündemdeymiş.

Trump ile mayıs ayında yapılacak görüşmede S400 ile ilgili bir orta yol bulunursa Türkiye hem F35 tedarik programına hem de 100 adet orjinal siparişine sayısına dönebilir.

F16 ve belkide Eurofighter siparişleri iptal olabilir.

Tabi İsrail ,Yunanistan ve Rum lobileri harıl harıl çalışıp dursun Trump gibi bir Başkan Lobicilikten etkilenme oranı sıfır. Mesajı Paylaş

Yetmez ama evet lâkin; proje tedarik ortağı olunmasa bile fabrika seviyesi bakım yeteneği mutlaka elde edinilmeli.

İlaveten Kaan ve hürjet motorlarının tei'de üretilmesi için lisans anlaşması mutlaka aynı anlaşmada olmalı ki sonradan onlara da engel çıkmasın.

İşte o zaman yarınlara güvenle bakabiliriz.

Af edersiniz de siper geldikten sonra yıllardır güncellenmemiş s-400'ün de canı cehenneme artık. Konyaya radarıyla eğitime gider.

U dönüşünün kralını görmezsek ne olayım. Mesajı Paylaş

Kafayı gömüp KAAN için tüm gücümüzle çalışmalıyız , bu hadsizlerin nazı ile uğraşılmaz...

Bunların "biz size istediğiniz uçağı veririz , uçak geliştirmeyle uğraşmayın" tuzağına düşmeden yavaş ve emin adımlarla çalışmalıyız...

40 F-16 alınacak o iş Allah'ın emri... F-16 filosu bize lazım...

80 tane de Eurofighter bizi her türlü düşmandan (özellikle de bakın sizden uçak alıyoruz NATO'dan kopmuyoruz izlenimi yaratarak)  korur...

Kimse "F-35 ile AB-Nato üyesi ülkelerle çatışmaya girersek bu uçakları uçuramayız" fantazisine girmesin , zaten öyle de olacak , uçuramayacaksın ambargo yiyeceğinden.

Hiç olacağını düşünmüyorum ama F-35 sadece 5.nesil teknolojisini öğrenebilmek amacıyla 20 civarı alınabilir... Mesajı Paylaş

Bu arada elektronik harbe hazırlık için radarlara sürekli güncelleme gelmesi gerekiyordu sanırsam. Ukrayna'daki kill swicth olayı da sanki buydu Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 15 Nisan 2025, 21:11:49Kafayı gömüp KAAN için tüm gücümüzle çalışmalıyız , bu hadsizlerin nazı ile uğraşılmaz...

Bunların "biz size istediğiniz uçağı veririz , uçak geliştirmeyle uğraşmayın" tuzağına düşmeden yavaş ve emin adımlarla çalışmalıyız...

40 F-16 alınacak o iş Allah'ın emri... F-16 filosu bize lazım...

80 tane de Eurofighter bizi her türlü düşmandan (özellikle de bakın sizden uçak alıyoruz NATO'dan kopmuyoruz izlenimi yaratarak)  korur...

Kimse "F-35 ile AB-Nato üyesi ülkelerle çatışmaya girersek bu uçakları uçuramayız" fantazisine girmesin , zaten öyle de olacak , uçuramayacaksın ambargo yiyeceğinden.

Hiç olacağını düşünmüyorum ama F-35 sadece 5.nesil teknolojisini öğrenebilmek amacıyla 20 civarı alınabilir...

Benim görüşüm farklı sn.Serkan1976

Sn.Mahmut Akşit istenirse tf6000 üretime alınabilir demişti

Ben tf6000 ile anka3 ve kızılelma üretimine hızlıca başlar...motor ömrünü dert etmem daha doğrusu etmezdim hem insansız sistemler olduğu için sertifikasyon işi kolay olur.

Tf6000 üretime geçirirsemde hemen iki motorlu B2 benzeri daha uzun menzil,taşıma kapasite ve elektronik donanımlı anka3 heavy veya anka4 adlı platformu hayata sokardım

Tf10000 de testler devam ediyorken bunu hızlandırmak adına yurtdışı kaynaklı mühendis alırdım rolls Royce,kmw,motorsich,pratt withney,Ge,lyulka vb.firmalardan ki bence tf10000 ilede baya test yapmışızdır

Bununla da afterburnerlı kızılelma yapar hatta kızılelma C denilen çift motorlu aftırburner olan versiyonunu en geç 2026 sonuna kadar devreye sokarım

Birdiğeri murad programı daha doğrusu murad aesa radara ait ve söylentisi olan murad100 ve murad200 radarı bunlarıda tf6000 ve tf10000 gibi hızlandırırdım

Yani en geç 2027 başında anka ve kızılelma türevlerini seri üretime alırdım

Ayrıca heklenme gibi durumlara karşı yapay zekası yüksek anka ve kızılelma üretirdim yani yapay zekayı geliştirirdim

Parayı daha doğrusu F16,ef2000 hatta f35 için ayrılcak parayı

Tf6000
Tf1000
Murad 100 ve 200
Yapay zeka
Anka ve kızılelma

Gibi platform ve sistemlere harcardım.

Bu saatten sonra ne F16 ne ef2000 ne f35 için kimsenin ağzının kokusunu çekmeye gerek yok

F35 için birşey diyemem Ama 4 ve 4.5 nesil F16 ve ef2000 bizim anka ve kızılelmadan değerli değil bence

Beni bu duruma bizim politik hatalarımız ve müttefiklerimizin bizi oyalaması,gecikmeli teslimatları veya teslim etmeme gibi faktörleri bu şekilde düşünmeme neden oldu....

Alsınlar platformlarını başlarına çalsınlar Mesajı Paylaş

Sn. Denizci, kanaatimce söylediklerinizin gerçekleşebilmesi için belirttiğiniz sürelere bence 5-10 yıl eklemelisiniz. O kadar kolay değil bunları bu kadar kısa sürelerde yapabilmek. Mesajı Paylaş

Motor ömrü diye bir şeyi kriter yapmazsan tıpkı Sovyetler Birliği gibi çok kısa sürede hayata geçirirsin

Mahmut Akşit kendi röportaj verdi istenilirse tf6000 üretime girer diye
Murad 100 akıncı ve F16 da deneniyor

İki kuş cepte

Bir tf10000 var altını çizeyim testleri yapılıyor belki idefte birşeyler duyarız

Yapay zeka gibi algoritmasal ve yazılımsal birşey bu kadar zor olmamalı

F16 için en az 8-10 milyar dolar ef2000 için en az 5.5 milyar dolar

Bu bütçe ile işler nasıl hızlanır görürsünüz

Zaten ef2000,F16 gibi platformlar 2028-2030 dan önce üretilmeyecek

Biz o zamana kadar tf6000 ile 100-120 adet anka3 ve Ke üretiriz

2029-2030 gibi kızılelma C ve B2 tarzı anka üretiriz

Sonuçta insansız olduğu için sertifikasyon kısa sürer

Bu iklimde kimseden uçak alamıyacağız yada terbiye edilmeden

İsrail ile barış
Doğu Akdeniz'den çekil

Şu an bunları kısmen uyguluyoruz

En ufak tersleşmede uçakları göndermezler

Zaten şu an oyalanıyoruz Mesajı Paylaş

yapay zeka icin donanimi cepte goruyorsun ki oyle olmadigi herkes bugun gordu. ABD Cin'e nvidia and amd'nin sattigi GPU'lari lisans altina aldigi (daha once zaten almisti ve sunnetlenmis sekilde satiliyordu, simdi onu da kisitliyor). Eger o algoritmalari calistiracak donanimin yoksa ya da onu uretecek bir yariiletken fabrikan yoksa topalsin bir anlamda
Mesajı Paylaş

Bugün yurtdışı kaynaklı savaş uçaklarından vazgeçsek yaklaşık 15-20 milyar dolar eder sn.meaculpa

Sizce bu 20 milyar dolar ile neler yapılır? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz