F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

fırtına06 ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

16 milyar dolari kendi F-X projemize yatirsak cok iddali bir ucak yapabiliriz.  Kendi sanayimizi ve teknolojimizi gelistiririz...
16 milyar dolar... Cok büyük bir mebla Mesajı Paylaş

tsk 100 tane f-35 ucagı alıcaktı bildigim kadarıyla ama yazlım sorunu cıkmıstı sorun asıldımı yoksa proje iptal mi edildi? Mesajı Paylaş

slm keske biraz sitede arastırma yapsaıydın o f 35 konusu zaten acık ....saygılar Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Alıntı yapılan: levo - 25 Eylül 2011, 16:11:24

16 milyar dolari kendi F-X projemize yatirsak cok iddali bir ucak yapabiliriz.  Kendi sanayimizi ve teknolojimizi gelistiririz...
16 milyar dolar... Cok büyük bir mebla

Peşin verilmiyecek ya o para büyük ihtimalle fms kanalıyla taksit taksit verilir.Amerikanın sömürü düzeni budur işte önce seni projeye davet eder.Sonra sana 100 tane uçuk satar.Sen birden alamazsın gel sen bunu fms kanalıyla al der.Yani adam silah satarken öyle bir şekilde çalışıyorki! hem silahı ondan alıyorsun hem senin finansmanını sağlıyor kendi bankasına para kazandırıyor.Hemde seni yedek parçaya, bakıma çarta, çurtu bağımlı yapıyor.Üstüne birde şu uçağı şu bölgede kullanamazsın gibi direktifler verip silaha kısıtlama koyuyor.Uzun lafın kısası bence ülkemiz bu uçağı almakla büyük bir yükümlülük altına girip kendi topuğuna kendisi sıkmış olur ki bunu ben kesinlikle istemem.

Amma ve lakin bu uçakların görünüşü ve özellikleri harika :D.Eğer Türkiye es kaza alımını iptal ederse büyük ihtimalle maketini alıp yatığımın baş uçuna koyacam. 8) Yani karışık duygular içindeyim biraz duygusal birazda gercekci. Mesajı Paylaş
Usule hakim olmayan esasa mahkum olur.

Usule hakim olmayan esasa mahkum olur.

Ben esas bu avrupa ve abd uçaklarına olan sevdayı anlamıyorum bir kere şu cumhuriyete bir rus uçağının alındığını görsem dişimi kıracam. Mesajı Paylaş

Geçen gün Sansürsüz programına TAI genel müdürü çıktı. F-35lerin gövdesinde bir bölümün Türkiyede üretildiğini Türkiye'ye ilk F-35'in yanlış hatırlamıyorsam 2015'te geleceğini söyledi. Mesajı Paylaş

F-35'te arızalar çıktı maliyet artınca proje tehlikeye girdi

3 Aralık 2011
F-35'te arızalar çıktı
Savunma sanayi tarihinin en yüksek bütçeli ortak projesi olan F-35 savaş uçağının üretimi tehlikeye girdi. ABD'li üretici Lockheed Martin tarafından tasarlanan ve geliştirilen F-35 savaş uçağının, test aşamasında yaşanan sorunlar ve azalan siparişler nedeniyle teslim tarihi ertelendi.

Projenin son 12 ayda beklenmeyen şekilde artan bütçesinin de uçağın üretim seviyesine gelmesini engelliyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon tarafından projenin zora girdiği doğrulanırken, yapılan açıklamada "Ortaya çıkan sorunlar çok küçük. Ancak bunların hepsi biraraya geldiğinde ve bunun bir uçakta olduğunu düşündüğünüzde projenin ne kadar zora girdiğini anlamak zor değil" ifadesine yer verildi. Pentagon'un 2 bin 400'den fazla F-35 uçağından almayı plandadığı belirtilirken, bunun sadece ABD'ye olan maliyetinin ise 382 milyar doları bulabileceği kaydedildi.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19381714.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

o projeye milyarlar  harcadılar  ,  nekadar tehlikeye girsede  devam edecektir
tarihimiz  boyunca  yediğimiz  en büyük kazık  sanırım tarihin en  büyük bütçeli ortak savunma  projesi olarak  sunulan  f-35 ler  olacak. Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz