F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

Blueredgreen ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 03 Aralık 2011, 10:19:12
Kazık mı? Neye göre kazık?
kaynak kodları  açısından  kazık  ,  yoksa   bütün  uzmanların  ortak  görüşü  f-35  dünyanın en  iyi  uçakları  arasında  olduğudur ,
uçağı  alırken  uçak  başına  155 milyon  dolar  ödenir  ,millet  f-15 lere  100 milyon  dolar  öderken  f-35 e  155 milyon  dolar  ödenmesi  çokta  büyük  bir  miktar  gibi  gelmiyor  ama  daha  sonrası?   türkiye  artık  üreten bir  ülke  ,  yeni  üretilen  som  ve  daha  sonrası  için  düşünülen  hava- hava mühimmatı  yada  dahada  sonrası  için  düşünülen  başka mühimmatlarımızın  f-35 lerde kullanılabilmesi  için  yine  abd  nin  uzun  süren  politik  kararlarını  beklememiz  gerekecek ,  hava-hava  mühimmatlarımıza  bakıyorumda  bölgenin  en  büyük  hava kuvvetlerinden  birisiyiz  ama  elimizde  doğru  düzgün  hava-hava  mühimmatı  yok  yani  silah  var  ama  kurşun  yok  ,  abd  den  talep  edilen  füzeler  hem  az  sayıda  veriliyor  hemde  uzun  süren  politik  kararları  beklememiz  gerekiyor  ,  kendi başımıza  modernize  şansımız  olmayacak  ve  onca  para  dışarıya  akıtılacak  ,  bu  tomiyi  zengin  etmek  anlamına  geliyor  ,  biz  tomiye  bunca  parayı  verirken  tomi  uçağın  iplerini hiçbirzaman  bize  vermiyor  ,  bence  bu  dosdoğru  şekilde  kazıktır. Mesajı Paylaş

sence  haksızmıyım ,

koskoca  türk  hava  kuvvetleri  envanterindeki  orta  menzilli  hava-hava  mühimmatlar

AIM-120A AMRAAM  Orta Menzilli 176 1993 yılında tedarik edilmiştir.[41]
AIM-120B AMRAAM  Orta Menzilli 138 1997 yılında tedarik edilmiştir.[41]
AIM-120C-7 AMRAAM  Orta Menzilli 107 [42][43]

sanada  komik  gelmiyormu?  en  son  füzeleri  8  yıl  önce  talep  etmişiz  ,  talep  ettiğimiz  füzelerin  teslimatı daha bitmedi  ve sadece 107  adet  füzeyi  vermek  için  yıllarca karar  alınması  beklendi
bütün  hava savunma  yükü  hava  kuvvetlerimizin  sırtındayken  bukadarcık  mühimmat  hangi harpte  nekadar  yeterli  olacak?
sadece  f-16 sayımız  240  ama  orta  menzilli  füze  sayımız  420  ,   silahı  veriyorlar  ama  kurşunu  vermiyorlar  ,  bu sıkıntıyı  yerli  mühimmatla  aşmak  isteyen  türkiye  yerli  mühimmatı  hazırladığında  bu  mühimmatın  kullanımı  için  amerikanın  onayını  kaç  yıl  bekleyecek? Mesajı Paylaş

Haksızsın.
F-35 ayarında bir uçağı yapabileceğimizi veya bir başkasından kodlarıyla birlikte alabileceğimizi mümkün görebiliyor musun? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 03 Aralık 2011, 14:11:30
Haksızsın.
F-35 ayarında bir uçağı yapabileceğimizi veya bir başkasından kodlarıyla birlikte alabileceğimizi mümkün görebiliyor musun?
mümkün  değil  .  bir  anlamda  almaya  mecbur  kalıyoruz yada  bırakılıyoruz
tarafını  seçersin  üreticinin  izin verdiği  kadarıyla  yetinirsin   yada  kendin  üretirsin  ama  kendi  üretimimiz  bir  5. nesil  uçak  şimdilik  malesef  mümkün   görünmüyor  inşallah  gelecekte  bu  sıkıntılardan  kurtuluruz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 03 Aralık 2011, 14:38:16
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 03 Aralık 2011, 14:11:30
Haksızsın.
F-35 ayarında bir uçağı yapabileceğimizi veya bir başkasından kodlarıyla birlikte alabileceğimizi mümkün görebiliyor musun?
mümkün  değil  .  bir  anlamda  almaya  mecbur  kalıyoruz yada  bırakılıyoruz
tarafını  seçersin  üreticinin  izin verdiği  kadarıyla  yetinirsin   yada  kendin  üretirsin  ama  kendi  üretimimiz  bir  5. nesil  uçak  şimdilik  malesef  mümkün   görünmüyor  inşallah  gelecekte  bu  sıkıntılardan  kurtuluruz.
ABD F-35 lerde yerli muhimmat kullanmamiza izin vericegini soylemisti zaten ancak yazilimi komple vermeye yanasmiyorlar.Ayrica F-16 yazilimlarini verdiler istedigimiz muhimmati takip kullanabiliyoruz siz hala ne muhimmat sikintisindan bahsediyorsunuz anlamis degilim. Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

şimdi 150 tane kaynak kodları verilmiş ortak üretim.belli ölçüde teknoloji transferi yapılmış.ilerki projerlerde ortak geliştirme vaat eden avrupalı ef2000 i mi yoksa 100 tane kaynak kod verilmemiş f-35 i mi tercih edersiniz ben ef2000 i tercih ederim.bencede baya bir kazık, 16 milyar dolar bazı ülkelerin gsmh kadar bir mevla Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: çiğil42 - 06 Aralık 2011, 10:25:29
şimdi 150 tane kaynak kodları verilmiş ortak üretim.belli ölçüde teknoloji transferi yapılmış.ilerki projerlerde ortak geliştirme vaat eden avrupalı ef2000 i mi yoksa 100 tane kaynak kod verilmemiş f-35 i mi tercih edersiniz ben ef2000 i tercih ederim.bencede baya bir kazık, 16 milyar dolar bazı ülkelerin gsmh kadar bir mevla

Ben de aksini düşünüyorum. 2020 sonrası için kullancağımız tamamen yeni nesil bir uçağı bu fiyata alabilmek hiç de kazık değil. Kullanıma girdiği tarihte stealh özelliği ile günümüzdeki pek çok yüksek performanslı uçağı bile alt edebilecek bir teknolojiye sahip uçağın, vaadlere kanarak alacağımız ve belki de elimizde patlayacak olan, rakipleri karşısında güçsüz kalabilecek olan ve hatta pilotlarımız tarafında kullanılıp beğenilmeyen EF2000 uçağı karşsında bariz üstünlüğü söz konusuyken, halen kazıklandık sözleriyle feryat etmek pek mantıklı gelmiyor bana. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

şimdi 150 tane kaynak kodları verilmiş ortak üretim.belli ölçüde teknoloji transferi yapılmış.ilerki projerlerde ortak geliştirme vaat eden avrupalı ef2000 i mi yoksa 100 tane kaynak kod verilmemiş f-35 i mi tercih edersiniz ben ef2000 i tercih ederim.bencede baya bir kazık, 16 milyar dolar bazı ülkelerin gsmh kadar bir mevla
Hocam siz EF´i tercih etmemizin en buyuk nedenlerinden biriside maliyetdi.Ikincisi ise ABD havacilik sanayisinde kendisini kanitlamis bir ulke,ve F-35 gercekten guzel bir ucak her ulkenin envarterine sokmak isteyecegi bir ucaktir.Ayrica bizim yillardan beri ABD ile suren silah ticaretimiz var.Bizim simdi kalkipda EF almamiz bussuru eksta maliyet getiricektir.Ornegin;Eurofighter´i aldigimizda eksta pilot egitimi,ekstra altyapi,bakim,personel vs vs.Zaten Jsf´yi secmemizin altinda siyasi olaylarinda oldugu kanisindayim.Yani bu boyle sizin dusundugunuz gibi 100 EF aliyim,100 JSF aliyim demekle olmuyor.Malum manav yonetmiyorlar.
Saygilarimla... Mesajı Paylaş
Adaletin hakim olduğu yerde silahın yeri yoktur.

Alıntı yapılan: seyyah - 07 Aralık 2011, 20:55:34
Hocam siz EF´i tercih etmemizin en buyuk nedenlerinden biriside maliyetdi.Ikincisi ise ABD havacilik sanayisinde kendisini kanitlamis bir ulke,ve F-35 gercekten guzel bir ucak her ulkenin envarterine sokmak isteyecegi bir ucaktir.Ayrica bizim yillardan beri ABD ile suren silah ticaretimiz var.Bizim simdi kalkipda EF almamiz bussuru eksta maliyet getiricektir.Ornegin;Eurofighter´i aldigimizda eksta pilot egitimi,ekstra altyapi,bakim,personel vs vs.Zaten Jsf´yi secmemizin altinda siyasi olaylarinda oldugu kanisindayim.Yani bu boyle sizin dusundugunuz gibi 100 EF aliyim,100 JSF aliyim demekle olmuyor.Malum manav yonetmiyorlar.
Saygilarimla...

Eğer projeye doğru zamanda katılabilseydik hazır alımdan ziyade ortak üretim ve/veya teknoloji transferi gibi avantajlar elde edebilirdik EF'dan ve milli savaş uçağı projesi için önemli bir bilgi birikime kavuşabilirdik ama olmadı belki de kuvvet EF'ı uygun görmedi teknik açıdan..Mevcut durumda F-16'larda olduğu gibi (TAI'deki montaj hattını ortak üretimden saymıyorum) F-35'te de hazır alım yapacağız,yani belli bir katkı sağlıyoruz mali olarak ve bazı parçalar yine ülkemizde üretilecek ama uçağa sahip olma anlamında F-16'lar için durum neyse F-35 için de olacak bizim için.. Mesajı Paylaş

EF seçen İngiltere bile ilk partileri devre dışı bırakıyor. Modernize etmeye bile çalışmadılar. İlk üretilen partinin kabileyetlerinin de sınırlı olduğu belli. Ayrıca şu anda bize gel diye yalvaranların o zaman böyle demeyeceğini tahmin edersiniz herhalde. Bırakın ortak üretimi Güneydoğuda kullanmayın bile diyebilirlerdi. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz