F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Mesajı F-35 başlığına eklemek daha uygundu sanırım ama ben yanlışlıkla buraya ekledim ve mesajımı silemiyorum..Acaba silinmesi ya da taşınması mümkün mü?

Yanlışlık için kusura bakmayın
:( Mesajı Paylaş

f-35  projesi  iptal  edilmez  ama  olduki  iptal edildi  diyelim  ,  ana yüklenici  firma  bizden  aldığı  yüklü miktardaki parayı  geri  teslim  edermiki?   projede  oluşan  mühendislik  sorunları  dedikleri  13  büyük  sorun  nasıl  oluyorda  çözümlenemiyor  anlamıyorum  ,  sonuçta  mühendislik  hatası  olarak  sunuluyorsa  bir  oluru  vardır  bence
eğer  sorunlar büyükse  geçenlerde  haberleri  çıkan   ingiltereye  gönderilmeye  hazır  olan  f-35 lerde  bu  sorunlar  yokmuyduki  üretim  yapıldı? 
amerika  birilerini  iyi  kandırıyor  ama  ne  amaçla  yapıyor  anlamadım. Mesajı Paylaş

Japonya Amerikan F-35'i seçti

Japon Hava Kuvvetleri, F-4'lerden oluşan savaş uçağı filosunu Amerikan F-35 uçaklarıyla yenileyecek.

Tokyo, Lockheed Martin şirketinden 8 milyar dolar karşılığında 42 adet Müşterek Saldırı Uçağı satın alacağını duyurdu.

Japon Hava Kuvvetleri'nin ihalesine Eurofighter Typhoon ve Boeing F/A-18 Sper Hornet de katılmıştı.

Tokyo'nun açıklaması, Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in ölümünden sonra bölgede yaşanan belirsizliğin arttığı bir döneme rastlıyor.

Japonya, Çin'in askeri gücünün artmasını da kaygıyla izliyor. Tokyo, Çin savaş gemilerinin bölgede faaliyetlerini artırması nedeniyle kıyı güvenliğini takviye edeceğini açıklamıştı.

Japon Savunma Bakanı Yasuo İçikava, savaş uçaklarının faaliyet göstereceği koşulların dönüşümden geçmekte olduğunu, ancak F35'lerin yeni ihtiyaçlara ihtiyaç cevap verebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Japonya ile Washington arasındaki yakın ilişkiler nedeniyle Tokyo'nun F-35'lerde karar kılması yüksek olasılık olarak görülüyordu.

Amerika Birleşik Devletleri, Japonya'nın ana askeri müttefiki ve iki ülke düzenli olarak bölgede askeri tatbikatlar düzenliyor.

Japonya'nın kararı, üretimde yaşanan gecikmeler ve F-35'lerin pahalı olduğu eleştirileri nedeniyle zorda olan Lockheed Martin'in konumunu güçlendirecek.

Bazı uzmanlar, Japonya'nın kararının savaş filosunu yenilemek isteyen Güney Kore gibi bazı ülkeleri de F-35'e yönlendirebileceğini belirtiyor.

Anlaşmanın, teslim tarihi gibi detayları daha sonra belirlenecek ancak uçakların üretiminde Japon şirketlerinin de yer alması planlanıyor.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2011/12/111220_japan_f35.shtml Mesajı Paylaş

Japonya Amerikan F-35'i seçti

Japon Hava Kuvvetleri, F-4'lerden oluşan savaş uçağı filosunu Amerikan F-35 uçaklarıyla yenileyecek.

Tokyo, Lockheed Martin şirketinden 8 milyar dolar karşılığında 42 adet Müşterek Saldırı Uçağı satın alacağını duyurdu.

Japon Hava Kuvvetleri'nin ihalesine Eurofighter Typhoon ve Boeing F/A-18 Sper Hornet de katılmıştı.

Tokyo'nun açıklaması, Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in ölümünden sonra bölgede yaşanan belirsizliğin arttığı bir döneme rastlıyor.

Japonya, Çin'in askeri gücünün artmasını da kaygıyla izliyor. Tokyo, Çin savaş gemilerinin bölgede faaliyetlerini artırması nedeniyle kıyı güvenliğini takviye edeceğini açıklamıştı.

Japon Savunma Bakanı Yasuo İçikava, savaş uçaklarının faaliyet göstereceği koşulların dönüşümden geçmekte olduğunu, ancak F35'lerin yeni ihtiyaçlara ihtiyaç cevap verebilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Japonya ile Washington arasındaki yakın ilişkiler nedeniyle Tokyo'nun F-35'lerde karar kılması yüksek olasılık olarak görülüyordu.

Amerika Birleşik Devletleri, Japonya'nın ana askeri müttefiki ve iki ülke düzenli olarak bölgede askeri tatbikatlar düzenliyor.

Japonya'nın kararı, üretimde yaşanan gecikmeler ve F-35'lerin pahalı olduğu eleştirileri nedeniyle zorda olan Lockheed Martin'in konumunu güçlendirecek.

Bazı uzmanlar, Japonya'nın kararının savaş filosunu yenilemek isteyen Güney Kore gibi bazı ülkeleri de F-35'e yönlendirebileceğini belirtiyor.

Anlaşmanın, teslim tarihi gibi detayları daha sonra belirlenecek ancak uçakların üretiminde Japon şirketlerinin de yer alması planlanıyor.

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2011/12/111220_japan_f35.shtml Mesajı Paylaş

Bu Japonların da kafası hiç çalışmıyor. Onca sorunu olan bir uçağı seçerek kazıklanıyorlar. Üstelik kodları da vermeyecekler. Kendi uçaklarını yapsalar ya! Ya da teknoloji harikası EF alsınlar. ;D ;D 8) 8) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 20 Aralık 2011, 15:36:53
Bu Japonların da kafası hiç çalışmıyor. Onca sorunu olan bir uçağı seçerek kazıklanıyorlar. Üstelik kodları da vermeyecekler. Kendi uçaklarını yapsalar ya! Ya da teknoloji harikası EF alsınlar. ;D ;D 8) 8)
biri  taşmı  attı  ne :D  japonlar  alıyorsa  uçağa  güveniyorlar  demektir.
aklıma  bazı  sorular takılıyor
*japonlar  uçaklarını  nezaman  teslim  alacaklar , bizden  öncemi?
*8 milyar dolar  42 uçak  için  fazla  değilmi ,  bizde  bu  fiyattanmı  alacağız? yada  daha  farklı  sormak  gerekirse  eğitim  yada  yedek parça  içinmi  fiyat  bukadar  uçmuş?
Mesajı Paylaş

tsunamiden sonra cabuk toparlanmalarına hiç saşmamak lazım çünkü çalışkan ve ülkelerine cok baglı insanlar ve bi o akadar da dürüst!Ayrıca şu ÖZSAVUNMA KUVVETLERİ lafına hastayım!:)
  Mesajı Paylaş

Anlaşmayı 2012 başlarına doğru yapmayı planlıyorlar, teslimatın da 2016'da başlaması isteniyor sanırım. Uçak başına fiyat 113 milyon dolar olarak belirtilmiş; demek ki 8 milyar doların içinde yedek parça vs gibi şeylerin bedeli de var. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: BERKCAN SOYKAN - 26 Aralık 2011, 18:55:05
DÜNE KADAR SURİYEYE BAĞIRIYOR DİYE ERDOĞANA KIZANLAR...ÞİMDİ ERDOĞANIN NE KADAR HAKLI OLDUĞUNU GÖRÜN!FRANSA ERMENİ YASASI KABUL EDİYOR VE İSRAİL DE KABUL EDİYOR.OLAYA BAKIN FRANSA ERMENİSTAN İSRAİL ÜÇGENİ VE MOSSAD AJANI BEÞER ESEDİN İSRAİLE GİZLİ YARDIMI...İHANETİ SEYREDİN DE BEYLER ERDOĞANLA İLGİLİ OLUR OLMAZ VİDEO ATMAYIN.TÜRKİYEDE AZERBEYCAN-İRAN-PAKİSTAN -ÇİN VE RusYADAN KURULU BİR HAT KURACAK.ABD KIZAR MI*BU SEFER KIZARSA KIZSIN.ÇÜNKÜ ARTIK ABDNİN BU İKİ YÜZLÜLÜĞÜ VE NE ESEDE NE FRANSA VE İSRAİLE BİR ÞEY DİYEMEMESİ BU COĞRAFYADA TÜRKİYENİN ELİNİ KİLİTLEYECEK DEĞİL.ABD İSRAİLE SÖZ GEÇİREMİYORSA BU BİZİM SORUNUMUZ DEĞİL...NE BİZ ABDYİZ NE ABD TÜRKİYE..HER DEVLET KENDİNE..HAAAA.BU ARADA..TÜRKİYE BAÞKA BİR DEVLETİN KENDİNE SALDIRAMAYACAĞI DEĞİL SALDIRMAYI AKLINDAN BİLE GEÇİREMEYECEĞİ SİLAHLAR ÜRETTİ.BİRDE BİZ İRAN GİBİ ASIP KESİP HİKAYE OKUMUYOZ.BU BİR GERÇEK.YANİ ANLAYACAĞINIZ FRANSANIN İSRAİLİN VE ÖZELLİKLE ESEDİN DE BİR VAKTİ VAR.HABER VEREYİM DEDİM...BY UKAB!

Büyük harfle yazmamanız konusunda forum kurallarına uygun davramanızı daha önce iki defa belirtmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Ayrıca konuyla alakası olmayan mesaj göndermekte aynı kurallara uygun değil. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

İlk F-35'lerin geliş tarihi belli oldu
Savunma Sanayi Zirvesi sonrası ilk açıklama: F-35'ler 2015 yılında gelecek..
05.01.2012 - 15:47

TSK'nın yeni nesil savaş uçağı ihtiyacını karşılamak için ilk iki adet F-35'in siparişinin verilmesi konusunda adım atıldı. Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, F-35 uçağının siparişinin verilmesi hususunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkili kılındı. İlk etapta iki adet F-35 2015'te filoya katılacak.

Türkiye'nin 125 milyon dolar katkıda bulunduğu ve 11 ülkenin ortak olduğu proje 2003 yılında savaştaki her amaç için farklı uçak geliştirmenin masraflı olmasından dolayı tek bir uçağın tüm görevleri yerine getirmesi amacıyla ortaya atıldı. Projeyle birlikte başta ABD olmak üzere birçok ülke hava filolarını tamamen değiştirmeyi planlıyor. Uçak başına maliyetin 150 milyon dolardan fazla olması bekleniyor.

EN ZOR PARÇA TÜRKİYE'DE YAPILDI

Türkiye'nin havacılık ve uzay merkezi konumunda olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Þ. (TUSAÞ), F-35 uçağının orta gövdesinde bulunan ve uçaktaki en karmaşık yapısal bileşenler olarak tanımlanan "Air Inlet Duct Kompozit Hava Giriş Kanalları"nın imalatını gerçekleştirdi. F-35 uçaklarının "Orta Gövde" imalatını ABD dışında dünyada tek kaynak olarak gerçekleştiren TUSAÞ, üstün teknoloji "Fiber Serme Tezgahları"nı kullanarak tamamını kompozit malzemeden ürettiği ilk "Air Inlet Duct Kompozit Hava Giriş Kanalı"nı Temmuz 2010'da teslim etti.

HANGİ ÜLKELER KATKIDA BULUNUYOR?

ABD programın birincil müşterisi ve destekçisi konumunda bulunuyor. Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve İngiltere programa katkı veren diğer ülkeler.

http://www.ensonhaber.com/ilk-f-15lerin-gelis-tarihi-belli-oldu-2012-01-05.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz