F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Alıntı yapılan: GÖLELİ - 25 Şubat 2012, 14:53:24
Alıntı yapılan: M.B.T - 24 Şubat 2012, 23:48:32
Alıntı yapılan: GÖLELİ - 23 Şubat 2012, 16:32:09
Alacağını zaten dünya alem biliyor,bare biraz aba altından sopa gösterseydinizde şu kodların alımı konusunda biraz elimiz güçlü kalsaydı ..Bu elinde  kozu herkese göstererek batak oynamaya benziyor ..Kozunu millete gösterirsen böyle  batman kaçınılmaz olur....
Aba altından sopa göstermeyle olsaydı,diğer ortak ülkeler çoktan sahip olurdu bu kodlara.

Sayın MBT , ABD'nin kimseye kodların tamamını vereceği falan yok, elbette onun farkındayım.Diğer ülkelere kodların verilmemesi onlar için çokta risk arz etmiyor..Ama bizim için durum öyle değil .Biz şuanda bile terörle mücadele veren ve her an bölgesinde savaşa sürüklenebilecek bir ülkeyiz .Dolayısıyla, uçağa kimseye muhtaç kalmadan ,kapısında mühimmat için yalvarmadan kendi ürettiğimiz mühimmatları takma mecburiyetimiz var ..
Ama sen çıkıpta daha kodların müzakereleri sonuca bağlanmadan 100 tane İsterük te İsterük dersen , adam niçin sana dünya kadar mühimmat satıp para kazanmak varken kodları veripte bu kazançtan vazgeçsin ..Öyle değil mi..En azından müzakerelerin sonuçlanmasını beklemeyip ,olumlu sonuca göre siparişlerini vermeli ,olumsuz sonuçlanması durumunda da siparişini 100 değilde 50'ye düşürebilirlerdi bence..
Yanlıs hatırlamıyorsam geçmiş zaman bazı ülkelerde baya bir ısrar etmişti bu kodlara.Biri ingiltere idi.diğerlerini hatırlayamadım.
Bugün 100 tane alacağız diyoruz,yarın bir kriz çıkıyor 50 oluyor.Birde bakmışsın 10 taneye düşmüş.
Rakamlar sürekli değişiyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: sephiroturk - 25 Şubat 2012, 19:19:00
Türkiye F-35 e katilirken 57. Hükümet koalisyondu ,içinde mhp nin görevdeki genel baskani sayin devlet bahçeli vardi.. Burasi malümunuz .. Bunun yaninda o dönemde milli savunma bakani mhp nin kayseri milletvekili sayin sabahattin çakmakoglu, bu isim ayrica 2007 cumhurbaskanligi seçiminde mhp nin adayi idi.
Mhp li vekillerin F-35 ile ilgile ilk sonu önergeleri degil.  Daha önce ayni konu Izmir vekili erdal sipahi tarafindan sorulmustu.
Bu projeye dahil olurken hiç çekince yokmus gibi , cumhurbaskanligina layik gördükleri bir ismin döneminde tam anlamiyla katildigimizi unutmus olmalilarki f-35 hakkinda sürekli yazili ve sözlü soru önergeleri verir oldular...
Simdi Göleli kardesim..
Bakan alacaz, aliyoruz, aldik diyor ama sebebi soru soranlar degilmi ?

Bi hatirlatma daha yapayim müsadenle, yanlissam düzeltirsiniz,..
Brezilya da büyük bir savas uçagi siparisi verme arefesinde, önceki cumhurbaskanlari Luiz Inacio Lula Da Silva isteseydi ihaleyi sonlandirirdi ( kendisi fransiz Rafale taraftariydi ) ancak kendisi görev süresi bitmek üzere oldugu için böylesine büyük bir seçimi halefine birakmanin daha dogru olduguna kanaat getirdi çokta iyi bir duRus sergiledi bence..
Keske  dönemin koalisyon hükümeti bir kaç ay sonra yapilan genel seçimleri bekleseydi demiyorum ama keske mhp liler bazi sorulari ve cevaplari önce ve kendi içlerinde bulsalardi diyebilirim..

Sayın sephiroturk, Öncelikle amacım özellikle siyasi bir grubu veya kişiyi eleştirmek değil .Ama koskoca bakan olmuş birisi çıkıpta her soru sorana abuk sabuk cevaplar vermek zorunda da değil öyle değil mi ? Aslında bütün bunlar temelde İşe göre adam değilde,adama göre iş verildiği içindir bence..Yani herkes hakettiği veya bildiği anladığı işi yapsaydı zaten bu ülke bu durumda olmazdı.
Ayrıca yazdıklarınıza çok büyük oranda katıldığımı da belirtmek istiyorum..Brezilyadan güzel bir örneği vermişsiniz .Keşke bizim ülkemizde de o şekilde olsaydı ,ama nerde kaliteli işler kaliteli insanlar tarafından yapılır...Bizim ülkemizde bu tür ahlaklı etik davranışlar çok lüküs kaçar ..
Mesajı Paylaş

Içtenliginize inaniyorum, bende siyasi tarafa kaydirmak için söylemedim analizimi,  zannedersem anladiniz sizde keza ben bu güne kadar f-35 tercihinden ülkem adina hiç pismanlik duymadim, biz bir yola girdik hayirli olsun dedik burda amatörce sohbet ediyoruz projeyle ilgili.
Ben senide anliyorum, çok dogru buldugum 2 uçak siparisi verme hamlesinden sadece günler sonra açik açik "100 uçak alcaz" demek bir yanlis bir dogruyu götürür cinsinden oldu.
Ama soruyu yönelten vekilde kabahatli, ben soru sorma seklinden bakan üzerinden hükümeti sikistirma pesinde oldugu hissine kapildim siz ne dersiniz bilmem.
Mesajı Paylaş

sana katılıyorum f 35 uçakları bence 2 tane alınmalı ve yerli uçak için zaman kazanılmalı biz inanıyorum f 35 den daha iyi uçaklar yapabiliriz       ilk masajım sevgilier Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ATALAY05 - 26 Şubat 2012, 15:31:45
sana katılıyorum f 35 uçakları bence 2 tane alınmalı ve yerli uçak için zaman kazanılmalı biz inanıyorum f 35 den daha iyi uçaklar yapabiliriz       ilk masajım sevgilier
Sakaci!
Ilk jet ucagimizi yapacagiz ve F35'ten iyi olacak oyle mi :)
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 27 Şubat 2012, 02:26:52
sana katılıyorum f 35 uçakları bence 2 tane alınmalı ve yerli uçak için zaman kazanılmalı biz inanıyorum f 35 den daha iyi uçaklar yapabiliriz       ilk masajım sevgilier
Sakaci!

Bu güzeldi işte :D Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 27 Şubat 2012, 02:26:52
sana katılıyorum f 35 uçakları bence 2 tane alınmalı ve yerli uçak için zaman kazanılmalı biz inanıyorum f 35 den daha iyi uçaklar yapabiliriz       ilk masajım sevgilier
Sakaci!

İnşallah olur. Zor ama imkansız değil. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

İnşallah olur da, zor olur. Ilk ucakta F35 mahiyentinde bir ucak insa etmek imkansizi zorlamak gibi birsey birader. Biz F16 ayarinda bir ucak yapsak bile basari sayarim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 27 Şubat 2012, 15:22:25
İnşallah olur da, zor olur. Ilk ucakta F35 mahiyentinde bir ucak insa etmek imkansizi zorlamak gibi birsey birader. Biz F16 ayarinda bir ucak yapsak bile basari sayarim.

2020 sonrasında kullanmak için yapacağımız uçak F-16 ayarında olacaksa hiç yapmayalım... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 27 Şubat 2012, 19:48:36
Alıntı yapılan: Nutuk - 27 Şubat 2012, 15:22:25
İnşallah olur da, zor olur. Ilk ucakta F35 mahiyentinde bir ucak insa etmek imkansizi zorlamak gibi birsey birader. Biz F16 ayarinda bir ucak yapsak bile basari sayarim.

2020 sonrasında kullanmak için yapacağımız uçak F-16 ayarında olacaksa hiç yapmayalım...

Ne demek istediğinizi anlıyorum ama bu gibi sözler değilmidir bizi geri bırakan sözler(ironi açısından bakmak amacıyla size eleştiri değildir)
Devrim arabası filminde büfecinin aha bu ithal kalem aha buda yerli malıdeyip kalemi kırdığı sahne geldi aklıma.
Biz yapalımda varsın f-16 ayarında olsun onuda kullanacak yer buluruz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz