F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

Hayırlı olsun. Her şey bir yana F-35 gelecek mi gelmeyecek mi tartışması da bitmiş oldu. Bence beklenen hedefleri tutturamayan bir uçaktan kurtulduk. Mesajı Paylaş

" Vladimir, gel buraya sana işimiz düştü"

Hani şu bahsı geçen SU-57' ler  vardı ya... Mesajı Paylaş

Rus uçağıydı, Çin uçağıydı bunlar tamamen medyada çıkan saçmalıklar. Rus medyası da işleri daha da kızıştırmak için bunları pompalıyor. Daha önceleri de defalarca yazdım. MMU gelene kadar Typhoon bizi idare eder eğer ki alınırsa. Yoksa MMU gelen kadar F-16'ların yüklerini hafifletmek ve ömürlerini uzatmak için SİHA sistemlerine daha fazla başvururuz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 21 Nisan 2021, 20:53:17
Rus uçağıydı, Çin uçağıydı bunlar tamamen medyada çıkan saçmalıklar. Rus medyası da işleri daha da kızıştırmak için bunları pompalıyor. Daha önceleri de defalarca yazdım. MMU gelene kadar Typhoon bizi idare eder eğer ki alınırsa. Yoksa MMU gelen kadar F-16'ların yüklerini hafifletmek ve ömürlerini uzatmak için SİHA sistemlerine daha fazla başvururuz.

Benim aklımdan daha ziyade estetik ameliyatlı  SU 57 geldi. 200 adet olması şart değil sadece göstermelik beş veya on adet arasında üniteler.

Typhoonlar başımıza tam bela olur mali açıdan. Alman Hava kuvvetlerin 140 uçaktan sadece 14 adeti operasyonel. Başka hava kuvvetleri nde ya patır patır düşüyorlar veya Avusturya gibi envanter dışına çıkarmaya bakıyorlar. Euro Fighter serüveni sona ermeye başlıyor Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: fırtına06 - 21 Nisan 2021, 20:25:16
Evet metin hocamın da yazdığı gibi F-35 gelirmi gelmezmi tartışmaları da böylece sona ermiş oldu. Bundan sonra hava kuvvetlerimizin en önemli önceliği TFX projesi olmalı. Ayrıca ABD'nin geri ödeyeceği 1.4 milyar doların da TFX projesine aktarılıp en kısa zamanda prototip üretim aşamasına geçilmeli.

Doğru . Ancak her ne kadar bu forumdaki görüşlerimde ; "tüm imkanlarımızla MMU'ya yoğunlaşmalıyız" desem de devlet ve kurmay aklı "Acaba MMU tam randımanlı ne zaman devreye girer , aksama-olumsuzluk durumunda  hava kuvvetleri zaafa uğrar mı?" diye de sormalıdır...

Yani ben 2 filo kadar F-16V alınmasının taraftarıyım tabi ABD  1,4 milyar dolardan kurtulmak için bu satışa izin verirse , bu tazminatın gücüyle zorlarsak " Ama CAATSA bize F-16 V vermelerine imkan tanımaz...

Sonuçta MMU'nun aksaması ihtimalini de göz önünde bulundurup önlemler almalıyız...Sadece İHA'larla olmaz bu iş...Muharip jet alımı gerekebilir.... Mesajı Paylaş

Özellikle, Korelilerin kfx etkinliğinde bizi de müşteriler arasında zikretmeleri çok manidar dı.

F35 projesinin adının tam olarak konmasından sonra artık önümüze bakabiliriz dediğimizde, acaba 2-3 filo kfx?

Bana kalsa, mius, avcı jet siha daha iyi olur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Alpars - 22 Nisan 2021, 07:11:46
Özellikle, Korelilerin kfx etkinliğinde bizi de müşteriler arasında zikretmeleri çok manidar dı.

F35 projesinin adının tam olarak konmasından sonra artık önümüze bakabiliriz dediğimizde, acaba 2-3 filo kfx?

Bana kalsa, mius, avcı jet siha daha iyi olur.

KFX projesinde Lockheed Martin'in de adı geçiyor CAATSA'dan dolayı ABD bize sattırmaz KFX'i. Ayrıca 24 Nisan'da ABD başkanı Biden'in Ermeni soykırımını tanıyacağı iddia ediliyor bu olursa ABD ile ipler tamamen kopacaktır. Mesajı Paylaş

F-35 dosyası şuan kapandı. Önümüze bakmak lazım. MMU daha çok önem vermemiz takvimi en azından 1-2 yıl önce çekmemiz gerekir. Ama MMU motor sorunu var sıkıntı orada Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Washington DC'nin en prestijli hukuk firmalarından Arnold & Porter'la F-35 için lobi yapsın diye anlaşmıştık...

Demek ki bu şirketi  F-35 projesi içinde kalalım diye değil paramızı kurtaralım diye anlaşmışız...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 22 Nisan 2021, 10:09:12
Washington DC'nin en prestijli hukuk firmalarından Arnold & Porter'la F-35 için lobi yapsın diye anlaşmıştık...

Demek ki bu şirketi  F-35 projesi içinde kalalım diye değil paramızı kurtaralım diye anlaşmışız...

Asıl soru şimdi ne yapacağız. Bütün kaynakları MMU harcamak daha mantıklı. Başkasından uçak almak hem zaman kaybı. Mesajı Paylaş
Ayakta ölmek,diz üstü yaşamaktan daha iyidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz