F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (16.9%)
EF-2000 Tranche3
42 (47.2%)
Rafale
11 (12.4%)
SU-35
13 (14.6%)
MİG-35
4 (4.5%)
SU-57
20 (22.5%)
JF-17 Block3
9 (10.1%)
FC-31
10 (11.2%)

Toplam Oy Verenler: 89

Ordu birinci Körfez harbinde hazır değildi; halâ ekmek torbası, kütüklük, çelikimsi miğfer, anadoluda sadece m-47'leri ve modernize edilmiş m-48'i olan, hava savunması duster lara ve oerlikona emanet, tanksavar olarak 89 mm tangır tunguru kullanan, Almanya'dan gelen Doğu Alman başlıklarını ve ak-47'leri sevinçle karşılayan; tümen yapısında ve çoğunlukla piyade birliğinden oluşan; tüm teşkilatlanması savunma maksatlı ve insan ağırlıklı bir orduyduk. Tabanca kılıflarımız ve çatal bıçaklarımız bile Amerika'dan geliyor ve USA damgası taşıyordu. Sadece 5 tane komando tugayı (ki onlar da tamamen yaya unsurlardan oluşuyordu) bulunuyordu. 10 tane taaruz helikopteri, çok az uh-60 (jandarmada) ve ağırlıkla uh-1 vardı.

Torumtay paşa ince hesaplanmış bir zayiat ön raporu hazırlattı onbinlerce kayıp öngören. Özal yine de girmek isteyince baktı ki ikna edemiyor, Emre itaatsizlik yapmamak için size hayırlı işler diyerek istifa etti. Allah ondan razı olsun.

Sonrasında zaten herkes ikna oldu ve ordu modernizasyonu başladı. Tugay yapısına geçildi, topçu mobilize oldu, mekanize birlikler modernize edildi, tanksavarlar alındı, m-60'lar ,yeni f-16'lar filan alındı. Komandolar artırıldı Vs vs vs..

Hayalleri ile imkanları denk gitmeyenler yüzünden kaybettiğimiz alanı ve kuvveti hazır olmadan almaya çalışırsak ne olacağdı. Kaldı ki demografi bize tam düşmandı ve araya 80 sene girmişti.

Neyse..

İran konusuna gelirsek; içinde Güney Azerbaycan gibi milli bir amaç barındırdığından dolayı imkan varsa savaşmadan vekalet savaşı , gayrınizami harp ve her türlü destek marifeti ile halledebiliyorsak halledelim. Molla rejimi yıkılırsa canı cehenneme. Mesajı Paylaş

http://tr.m.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrkiye-PKK_%C3%A7at%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1

Buyrun bu PKK,PYD vesaire kayıplarımız,esirlerimiz,yaralılarımız şeklindeki veriler

http://www.quora.com/How-many-soldiers-military-personnel-and-military-personnel-in-the-American-army-died-in-the-Iraq-War-How-many-people-die-in-criminal-conflicts-between-Americans-in-the-USA#:~:text=%E2%80%9CSavunma%20Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20taraf%C4%B1ndan%20tutulan%20D%C3%BCnya,ise%20sava%C5%9F%20d%C4%B1%C5%9F%C4%B1%20nedenlerle%20%C3%B6ld%C3%BC.

Buyrun ABD'nin 1.körfez savaşı kayıpları;

"200-300 arasında  ABD askeri hayatını kaybetmiş "

hava desteği alacak olan Türk Askeri birliği nasıl 10000 kayıp verecekmiş onu anlamadım

Unutmayalım hani 2016 darbesinde söylemişlerdi ya televizyonlarda birçok üst düzey general için "karargah tipi" çoğunun savaş tecrübesi yok ,liyakat haricinde üst kademelere getiriliyor diye kendi ağızları ile söylediler ve Amerika ile NATO uyumluluğu olan generallerin seçildiğinden de bahsettiler.

Hani şunu söylemeye çalışıyorum biz ABD ile çalışsaydık onlar vekil güç olarak kürt grupları ile birlik olmazlardı aynı şekil o kürt gruplarla bizi cezalandırmazlardı...

Birinci körfez savasına girmemenin cezasını daha çok PKK ile savaş verip kayıplarımızla daha fazla ödedik keza 1 Mart tezkeresi de aynı şeyin devam etmesine neden oldu?

Katılırsınız,katılmazsınız sizin bilceğiniz şey Mesajı Paylaş

http://youtu.be/EZW8iXiRHGM?si=87nKBAxypp5hS5Jv

Buyrun kurmay Albay Dursun Çiçeğin 1 Mart tezkeresi hakkındaki görüşleri,kendisi ıslak imza kumpasıyla ergenekon ve balyoz kapsamında içeri kumpasla alınan benimde görev yaptığım amfibi tugay'ın personelidir.

Bu arada o kahraman milletvekilleri arasında;

Kozmik odayı araştıran Bülent Arınç

Ve

Önce Akp den başlayan daha sonra HDP de rol alan Mehmet fırat mir dengin

Var mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 29 Mart 2025, 13:45:04Hani şunu söylemeye çalışıyorum biz ABD ile çalışsaydık onlar vekil güç olarak kürt grupları ile birlik olmazlardı aynı şekil o kürt gruplarla bizi cezalandırmazlardı...

Birinci körfez savasına girmemenin cezasını daha çok PKK ile savaş verip kayıplarımızla daha fazla ödedik keza 1 Mart tezkeresi de aynı şeyin devam etmesine neden oldu?

Katılırsınız,katılmazsınız sizin bilceğiniz şey

Katılmıyorum. Kesinlikle katılmıyorum. Birinci Körfez Savaşı'na katılmadığımız için ABD izi Kürt grupları destekliyor iddiası kesinlikle safsata! Biz o gün ABD'nin tüm şartlarını kabul etmiş olsaydık bile bugün aynı şekilde ABD'nin desteklediği Pkk ve uzantılarıyla uğraşıyor o-la-cak-tık! Çünkü onları bazı terör gruplarını İsrail için destekledi. Uzun vadeli planlanmış bir şey bu. Pkk gibi gruplarla mücadele eden bizleri hem dost görünmek,  hem silah satarak, hem soğuk savaşta Rusya'ya karşı cephe oluşturmak amaçlı, hem bölgesel planlarında potansiyel askeri güç olarak kullanmak için, hem terörle mücadele için para harcatarak, hem de içimize yerleştirdiği hainlerle bir seviyede tutarak kontrol etti. Zincirin son halkasında olan ülkemizi parçalamak için bölücü grupları desteklemek her zaman gerekliydi.

Mesela 15 Temmuz'da başarılı olsalardı kesinlikle bir terör devleti kuracaklardı, ses çıkaran bütün vatanseverleri kumpaslarla ortadan kaldıracaklar, kalanları sindireceklerdi, Türk Ordusunu Suriye'ye ve hatta İran'a süreceklerdi. Bizim için değil İsrail için.

ABD'nin dümenine tekrar girersek aynı durumlarla karşılaşacağız. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Geride kaldı artık başkanım şimdi ne yapacağız bilmiyorum...

Çünkü bana sorarsanız hala ABD güdümündeyiz ve hala kliklerinin Türkiyede olduğunu düşünüyorum Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz