F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.6%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.9%)
Rafale
11 (12.9%)
SU-35
12 (14.1%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.5%)
JF-17 Block3
9 (10.6%)
FC-31
10 (11.8%)

Toplam Oy Verenler: 85

Alıntı yapılan: sephiroturk - 12 Mayıs 2018, 00:01:10
Ya arkadaşlar ciddi anlamda soruyorum ..F-35 için ayrılmış bir bütçe var mı gerçekten ?! Þu kadar fon ayrıldı F-35 e ona dokunmak yasak gibi birşey  mi yoksa sipariş ettikçe ssm ın yıllık bütçeden mı ödeniyor...ben hep uçakları parti parti sipariş ettiğimiz için parasıda ssm nın bütçesinden ödeniyor diye sanıyorum ama gerek sosyal medyada gerek burda "kalan parayı..." başka yere harcama fikirleri aldı başını gidiyor ... kast ettikleri bütçeyi F-35 yerine misal TF-X e harcamaksa saçma zira F-35 siparişleri yıllara dağıtılarak yapılıyor o kadar etkilemez bence diğer projeleri
bu tarz bütçeler sene başında toplantılarda belirleniyor ssm bütçesine ekleniyor.ve maliye bakanlığının bütçe sunumunda kalem kalem gösterilir.ssm ise bu kararı ssik toplantılarında verir.bu sene 10 uçak alacağız maliyeti bu der ve ssikten 10 uçak kararı çıkarsa bu bütçeye ssm harcaması olarak girer.yıl sonunda bütçede extrem değişiklikler olması için extrem kararlar alınması gerekir.ilk ssik te 10 uçak alınacak deyip parası yollanır da sonra 15 e çıkartılırsa burda maliye ek bütçe bulmak durumunda kalır işte sıkıntı orda başlar.şu ana kadar verilen siparişlerin bir kısmı ödendi bir kısmının kaporalarıda yattı diye biliyorum.ama durum siyasi kaypak zeminlerde titreştiğinden siparişler ve ödemeler bariz değişkenlikler gösterebilir. Mesajı Paylaş

#1111
radara rahatça yakalanmasına yarayacak reflektör olmadan aktif görevde kullanılması yasak ki Türkiye de buna dahil diye bir sitede okudum bunun doğruluğu ne kadar?Eğer öyleyse biz bu uçağa ne diye o kadar para dökeceğiz ve bu yetmezmiş gibi Amerika'ya göbekten bağlı olacağız. Mesajı Paylaş

#1112
Alıntı yapılan: gokkurt - 12 Mayıs 2018, 00:59:50
radara rahatça yakalanmasına yarayacak reflektör olmadan aktif görevde kullanılması yasak ki Türkiye de buna dahil diye bir sitede okudum bunun doğruluğu ne kadar?Eğer öyleyse biz bu uçağa ne diye o kadar para dökeceğiz ve bu yetmezmiş gibi Amerika'ya göbekten bağlı olacağız.
Teknoloji o kadar hızlı gelişiyorki reflektör olsada uçaklar radara elbet yakalanacak. Hatta Çinliler Güney Koreden kalkan bir F-35i radarda izlediklerini bile öne sürdüler. Bizzat Amerikalı subayların kendi sözleri var. onlar dahi emin değiller F-35in görünmez oldugundan...Kısacası görünmezlik falan diyoruzda , ne zamana kadar ? Mesajı Paylaş
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EÞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

Radara yakalanmayan bir uçak tasarlayıp, radara yakalanması için üzerine bir cihaz takılarak uçurulması neden şart koşulsun! Biraz saçma değil mi? Belki de sivil havacılıkta vahim kazalara neden olmaması için takip edilebilmesi isteniyordur. Savaş dışı durumlarda veya özel görevler haricinde bu şekilde hava trafiğinin sağlıklı çalışmasını amaçlıyor olabilirler. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Öyle bir zorunluluk yok. Genel itibariyle uçaklar görev dışındaysa, o reflektör ile uçarlar. Tabi bu uçağın sahibi olan ülkeyi ilgilendirir. Güney Kore olayında o F-35'in üzerinde kesin reflektör vardı. Amerikalılar, Çine blöf yaptı. Evet gördünüz uçağın görünmezliği bu kadar diyor. Aslında durum çok farklı. Güney Kore 40 adet alacakken sayıyı 70 adetlere boşuna çıkartmadı. Son zamanlarda belçika'da F-35 alma kararı aldı. Almanya'da hava kuvvetleri komutanı istifa etti. Alman hükümeti F-35 istemediği için. Israilli komutan Abd bu uçakları bize vererek Ortadoğuyu önümüze serdi dedi vs. Bu uçaklarda bilmediğimiz çok şeyler var.
Mesajı Paylaş

Alman hava kuvvetleri komutani ne zaman istifa etti? Link var mi? Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''


Quantum radar teknolojisi halen genel olarak teoride kaldığı belirtilmekle  birlikte ,Çin devlet resmi yayın organı 2016 yılından bu yana bu teknolojinin kulanımda olduğunu belirtmekte. ''fakat halen çoğu uzman bunun bir iddiadan öteye gitmediği kanısında'' Quantum radar  teknolojisi kullanılarak stealth teknolojisi kullanılan ucakların görünmezliğini bertaraf ettiği belirtilmekle birlikte ,Quantum teknolojisi kullanılan radarlar  ,klasik radar çalışma prensibine benzemediğinden dolayı quantum radarın çalışır durumda olduğu durumda dahi izlenmesi olanaksız olduğu belirtilir. Yani eldeki ARRAM lar iş görmezmiş.

ABD kendi hava kuvvetlerinde kullanmayı planladığı ana ucak modellerinden biri olan F35 stealth teknolojisine dayanan uçağı ,veya başka hasım bir ülkenin geliştirmiş olduğu stealth teknolojisine  göre üretilmiş olan bir ucağından nasıl korunacak?  Quantum radarı görünemiyorsa  kendisini bu gün veya yarın Quantum radar teknolojisi kullanılan bir ülkeye karşı nasıl hava harekatı yapacak ?

Sizlerin paylaşmış olduğunuz yorumlarınızdan yararlanarak,şahsi görüşüm Quantum radarı halen ya teoride ya da yeni çok gizli bir teknoloji . Düz mantık ile ABD türü ülkeler bir teknoloji geliştiriyorsa mutlaka o teknolojiyi de bertaraf etmeye yönelik teknoloji geliştirmek zorunda . F35  aydınlatma için ayrı aparat takılmasının ise belirtmiş olduğunuz gibi bu ucakların sivil ve mevcut klasik radarlarca takip edilebilmesi için olduğunu düşünüyorum.
Mesajı Paylaş

Türkiye Savunma Sanayi Müsteşarı Prof.Dr. İsmail Demir, F-35 savaş uçaklarının teslimatı konusunda bir sorun görmediklerini, bir sorun yaşanırsa Türkiye'nin alternatifsiz olmadığını söyledi. CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Demir, S-400 ve F-35 tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 100 adet F-35 için taahhüdü olduğunu, 30 adet için kesin sipariş verdiğini belirten İsmail Demir, "F-35'in teslimatı konusunda bir sorun görmüyoruz, bir sorun olması için sebep de yok zaten. Yıllar önce yapılmış bir anlaşma var. Bizim kulvarımızın dışında gelişecek olaylarla ilgilenmiyoruz, biz meselenin teknik yönüyle ilgileniyoruz. Burada da anlaşmanın kendi içinde şartları var.

F-35 projesi ortak program ofisi tarafından yönetiliyor. Eğer anlaşmaya rağmen ABD tarafından siyasi bir karar alınır teslimat konusunda sorun çıkartılırsa bu programın kendi içinde de bir çıkmaza neden olur. Bu durum diğer ülkeler bazında da müthiş bir güven sarsılmasına neden olur. Biz programın ortağızı, sadece TAI yok, başka Türk şirketleri de var" dedi.

İsmail Demir, F-35 dışında alternatif arayışlar içinde olmadıklarını ancak Türkiye'nin F-35 konusunda alternatifsiz olmadığını kaydetti. Mesajı Paylaş
TURK OGUZ BEGLERİ BUDUN EÞİDİN. ÜZE TENGRİ BASMASAR , ASRA YİR TELİNMESER , TÜRK BUDUN , İLİNGİN TÖRÜNGÜN KİM ARTATI UDAÇI ERTİ ?

[quote author=Yabgu link=topic=9.msg81217#msg81217 date

İsmail Demir, F-35 dışında alternatif arayışlar içinde olmadıklarını ancak Türkiye'nin F-35 konusunda alternatifsiz olmadığını kaydetti.
[/quote]

"Seni boynuzlamadim ama beni terkedersen yemeyenin malini yerler"

Biri şuna A. Dilipak'in lafini hatirlatsin! Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz