F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

kabardey ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.6%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.9%)
Rafale
11 (12.9%)
SU-35
12 (14.1%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.5%)
JF-17 Block3
9 (10.6%)
FC-31
10 (11.8%)

Toplam Oy Verenler: 85

''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Savaş Var Denildiğinde Biz;


Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 28 Mayıs 2018, 10:59:16

Aynen zaten tüm bunların sebebi ermeni, rum , israil diasporaları ve o senatörlerin çabası değilmi . Sallantıdaki trumpda her dala sarılıyor başta kalmak için.

Ermeni, Rum lobilerinin etkinligi yok gibi, bir Yahudilerin dogru durust bir lobisi var.

Bence Amerikanin kivirmasi S-400 bile degil ama Turkiyenin TFx'e yonelmesi.

Ne zaman Turkiye bir tank, ucak, gemi isine kollari sivasa her turlu ambargolarla ugrasmak zorunda kaliyoruz (basta hangi yonetim olursa olsun) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 28 Mayıs 2018, 16:29:57
Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 28 Mayıs 2018, 10:59:16

Aynen zaten tüm bunların sebebi ermeni, rum , israil diasporaları ve o senatörlerin çabası değilmi . Sallantıdaki trumpda her dala sarılıyor başta kalmak için.

Ermeni, Rum lobilerinin etkinligi yok gibi, bir Yahudilerin dogru durust bir lobisi var.

Bence Amerikanin kivirmasi S-400 bile degil ama Turkiyenin TFx'e yonelmesi.

Ne zaman Turkiye bir tank, ucak, gemi isine kollari sivasa her turlu ambargolarla ugrasmak zorunda kaliyoruz (basta hangi yonetim olursa olsun)

Ermeni lobisi olmazmi sayın nutuk hemde feci var. Ww1 öncesi bir sürü ermeni abd ye götürüldü orda eğitim alıp osmanlıya donup manda kurdurtalim diye . Yine başka sebepler den dolayıda bir sürü göçen var. Ben konu hakkında çok makale okudum . Yunanlılar da ermeniler kadar ciddi üniversitelerde ciddi bir yunan kültürü var. Yunan asıllı çok fazla okumuş adam var orada. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Ver papazı al uçağı


Sedat Ergin
sergin1@hurriyet.com.tr

TEKNOLOJİDEKİ en son gelişmelerin bir savaş uçağı üzerine uyarlanmış en ileri modelini temsil ediyor F-35'ler. Dördüncü nesilde başı çeken F-16, F-18 ve MİG-29'lardan sonra, F-35 beşinci neslin, yani geleceğin uçağı.

Bu uçakların kendisinden önceki nesle kıyasla önemli üstünlüklerinden biri, karşı tarafın radarlarının algılama menzilini ciddi bir şekilde daraltması. 'Düşük görünürlük' (low observability) denilen bu özellikleriyle ancak çok yakın bir mesafede fark edilebiliyorlar.

Önceki nesilde radar, gece uçuş sistemi, elektronik savaş sistemi, hedefleme gibi işlevler uçakta farklı podlarla ayrı ayrı düzenlenirken, F-35'lerde bütün bu işlevler tek bir sistem içinde (sensör füzyonu) bütünleştiriliyor.

Bütün bu özellikleri ile kokpiti tek kişilik bir savaş harekât merkezine dönüştürebiliyor F-35. Hem hava/hava hem de hava/yer olmak üzere çok amaçlı tasarlanan bu uçak, halen yalnızca ABD ve İsrail hava kuvvetlerinin envanterinde bulunuyor. Batı dünyasının hava kuvvetlerinde muhtemelen 2050-2060 yıllarına kadar uzanacak bir perspektifte savaş uçağı olarak liderliği F-35 üstlenecek.

*

Türkiye başından itibaren, daha 1998 yılından bu yana beşinci nesil F-35 projesinin içinde yer alıyor. Avustralya ve 8 NATO ülkesinin yer aldığı bu projede F-35'lerin bazı parçaları Türkiye tarafından sağlanıyor.


Türkiye'de hizmet ömürlerini tamamlamakta olan son 40 F-4'ün (Fantom) yerini önümüzdeki dönemde ABD'den gelecek F-35'ler alacak. Kademeli olarak ilk
aşamada 30 uçağın alınması ve ardından 2020'li yılların ortalarına doğru bu uçakların Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterindeki toplam sayısının 100'ün üstüne çıkması planlanıyor.



Üzerinde mutabık kalınan programa göre F-35'lerin ilk ikisinin çok yakında, önümüzdeki haziran ayında yapımcı Lockheed Martin tarafından Türkiye'ye resmen teslim edilmesi gerekiyor. Gövdelerinde Türk bayrağı arması da bulunan bu iki savaş uçağının Teksas Fort Worth'teki tesiste yapılan deneme uçuşları tamamlandı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ABD'ye bu uçaklarda F-35 eğitimi almaları için pilot da gönderdi.

Her şey tamam görünüyordu ki... Rahip Brunson meselesi patlak verdi... Bir de Rus yapımı S-400'ler...

*

ABD Kongresi'nde ortaya çıkan olumsuz gelişmeler nedeniyle bu iki savaş uçağının Türk Hava Kuvvetleri'ne teslimi tehlikeye girmiş bulunuyor.

Kongre'nin Senato ve Temsilciler Meclisi kanatlarında savunma komitelerinde bütçe yasa tasarısı görüşülürken yapılan ek değişikliklerle F-35'lerin tesliminin durdurulması talep edildi. Gerekçe olarak İzmir'de tutuklu bulunan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un durumu ve Türkiye'nin Rusya'dan alacağı S-400 hava savunma sistemleri gösterildi.


Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nden geçen metin, çok açık ifadelerle rahip Brunson'ın tutukluluğu nedeniyle Türkiye'nin beşinci nesil uçak üretim programından çıkarılmasını öngörüyor. Aynı metinde Rusya'dan S-400 alması halinde Türkiye'ye ayrıca yaptırım uygulanması da öngörülüyor.



Temsilciler Meclisi'nin savunma komitesinden geçen metinde ise Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini alırsa Türkiye'ye belli başlı bütün silah sistemlerinin satışının askıya alınması gerektiği belirtiliyor.

Kararın kesinleşmesi için komitelerde kabul edilen bu önergelerin ortak bir metin haline gelmesi ve ayrıca yasalaşma süreci içinde son aşamada Senato ve Temsilciler Meclisi genel kurullarından da geçmesi gerekiyor.

Kesinleştiği noktada metin yasa haline geldiği için ABD yönetiminin elini kolunu bağlayabilir.

*

Geldiğimiz noktada Fetullah Gülen'in ABD'de görmekte olduğu himaye, ABD'nin Suriye'de PKK'nın uzantısı YPG'ye verdiği destek, rahip Brunson'ın tutukluluğu ve S-400 füzelerinin alımı nedeniyle zaten kördüğüme dönmüş olan Türk-ABD ilişkilerindeki sorunlar yumağına, son iki başlığın birleşerek ürettiği bir de F-35 krizi eklenmiş bulunuyor.

Ankara'dan aldığım havaya göre F-35'lerin engellenmesinin Türk Hava Kuvvetleri'ne operasyonel yeteneklerine –geçmişteki ambargo döneminde olduğu gibi- bir zarar vermesi söz konusu değil. Hava Kuvvetleri, önümüzdeki 20 yıl içinde her halükârda ana uçak olarak F-16'larla yola devam edecek.

Sorun askeri olmaktan çok F-35'in bir baskı kartına dönüşmesinin, ABD ile ilişkileri daha da yokuş aşağı itme potansiyelini taşımasından kaynaklanıyor. Ayrıca, bu tasarrufun, Türkiye'de var olan ABD aleyhtarı iklimi daha da kuvvetlendirip ülkeyi Batı'dan iyice uzaklaştıran bir merkezkaç etkisi yapması muhtemeldir.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/sedat-ergin/ver-papazi-al-ucagi-40851970 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

http://www.internethaber.com/turkiyeden-abdye-rest-f-35ler-verilmezse-1876129h.htm

Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yapmış:
F-35 TESLİMİNDE ENGEL GÖRMÜYORUM: Çavuşoğlu, son dönemde ABD Kongresi'nde Papaz Brunson'un tutukluğunun devam etmesi ve Rusya'dan alınmakta olan S-400 hava savunma sistemleri nedeniyle F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslim edilmesini engelleme girişimlerine ilişkin soruları da yanıtladı.

Bu uçakların teslimi konusunda "Benim şahsen bir endişem yok" diyen, Çavuşoğlu, "Çünkü bu, paraları ödenmiş, kapsamlı bir anlaşma. İçinde parça üretimi de var. Bugüne kadar taksitlerimizi ödemişiz. Bu anlaşma, S-400 veya başka bir konuya bağlı değil. 'Benim canım sıkıldı, oynamıyorum' diyeceği bir anlaşma da değil. Hukuki yükümlülükleri de var," bilgisini verdi.

F-35'DE SON SÖZ ABD YÖNETİMİNDE: Bakan Çavuşoğlu, şu ana kadar ABD hükümetinden "vermiyoruz" gibi bir baskının gelmediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz NATO üyesiyiz, önemli bir üyesiyiz. Tüm bu alımlarımızı da müttefiklerimizden yapmak isteriz. Müttefiklerimiz de keyfi engeller çıkarmamalı. Savsaklamamalı. İhtiyacım varsa bir yerden karşılayamazsam mutlaka acil ihtiyacımı bir yerden karşılarım. Ama ben bir engel, problem çıkacağını düşünmüyorum. Kongrenin aldığı bazı yaptırım kararlarında, büyük bir bölümünde yönetime bir yetki payı bırakıyor. Sadece Rusya'ya yaptırım konusundan yetki hakkı bırakmadı. Ama büyük çoğunluğunda son kararı yönetim veriyor." Mesajı Paylaş

Rus uzman: ABD, Türkiye'deki F-35 teknolojisinin Rusya'nın eline geçebileceğinden korkuyor



ABD'nin Türkiye'nin S-400 satın almasıyla ilgili tavrını değerlendiren Rus askeri uzman Boris Aleksandroviç Rojin, Washington'ın Türkiye'ye siyasi baskı yapmasının yanı sıra, bu alışveriş nedeniyle Rusya'nın F-35'ler gibi ABD yapımı silah teknolojilerine erişim sağlayabileceğinden endişe duyduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan CIGR Askeri-Siyasi Gazetecilik Merkezi'nden uzman Boris Aleksandroviç Rojin, Washington'ın yalnızca siyasi baskı yapmadığını, ayrıca ABD'nin silah teknolojisinin bir şekilde Rusya'nın eline geçebileceğinden endişe duyduğunu söyledi.

ABD Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Heather Wilson, Atlantik Konseyi'nin düzenlediği  'ABD İttifaklarını Güçlendirme' başlıklı panelde, Washington'ın Türkiye'nin F-35'lerle birlikte S-400 füze savunma sistemini bir arada kullanmasından endişe duyduklarını söylemişti.

Rojin "Bu sözler bir taraftan siyasi baskı aracı olarak kullanılıyor. Zira ABD, Türkiye'nin, NATO ülkelerinden olabileceği gibi Rusya'dan da silah almak istediğini açıkça söylemesinden rahatsızlık duyuyor. ABD bir şekilde Türkiye'nin yüksek teknolojili silah pazarında tekel olduğunu empoze etmeye çalışıyor. Diğer taraftan da Rusya'nın Türkiye'ye yüksek teknolojili silahlar sevk ederek öyle ya da böyle ABD yapımı silahlara erişim imkânı bulmasından korkuyorlar. Washington, F-35'lerin ihracat için üretilen versiyonlarının, ABD teknolojisinin, Rusya'nın eline geçmesinden çekiniyor" ifadelerini kullandı.

'ABD'NİN SÖYLEMLERİ DAHA ÇOK SİYASİ NİTELİKLİ'

Rojin, Türkiye silah pazarına yönelik aktif rekabet görüldüğü bu dönemde ABD'nin bu söylemlerinin daha çok siyasi nitelikli olduğunu da ifade etti.

Rojin, "Þimdi Türkiye'deki uzman çevrelerinde Türk askeri teçhizatlarında ABD ve Avrupa'dan sevkiyatlara bel bağlandığı konusu tartışılıyor. Nitekim bu Türkiye'nin ALTAY tankı üretimi planı üzerinde de etki etti" dedi.

'TÜRKİYE, SİLAH ALIM KANALLARINI ARTTIRMAYA ÇALIÞIYOR'

Rojin, Türkiye'nin Avrupa ve ABD ile ilişkilerindeki sorunlar nedeniyle kendisinin üretemediği yüksek teknolojili silahları alabileceği kanalları arttırmaya çalıştığını belirtti.

'TÜRKİYE, 'ALTERNATİFİMİZ VAR' DİYOR'

ABD'nin Türkiye'ye yaptığı baskılara değinen Rojin "Türkiye 'eğer silah ticaretinde bize engel olursanız, alternatiflerimiz var' mesajı veriyor. S-400 satın alınmasıyla da bunun yalnızca lafta kalmadığını gördük" dedi.

Wilson, "Türkiye, NATO üyesi ve aynı zamanda ABD yapımı uçakları var, F-35'ler gibi. Türkiye F-35 ortağı ancak bu uçakları S-400'lere yakın bir yerde tutmasını istemeyiz. Türkiye ile görüşmeler devam ediyor ve bu uçakları teslim almadan bu sorunun çözüleceği konusunda umutluyum" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.kokpit.aero/f-35-teknoloji Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

F-35'i neden S-400'lere yakın tutmamızdan endişeleniyorlar? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 01 Haziran 2018, 11:39:22
F-35'i neden S-400'lere yakın tutmamızdan endişeleniyorlar?

S-400 radarları üzerinden f-35'in stealthliğine dair verileri alabilirler diye olabilir mi ? Hangi menzilde hangi irtifada hangi şartlarda yakalanabiliyor. Yapılması gereken özel radar algoritmalarını temsil etme vs.

Diğer yandanda bölgede güç dengesinde israili üstte tutmak gibi bir ibare vardı bir yerde. Bir sınırda s-400 şemsiyesi, awacs ve 4x gövde içi amraamlı f-35 büyük bir hava üstünlüğü olabilir. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 01 Haziran 2018, 11:49:46
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 01 Haziran 2018, 11:39:22
F-35'i neden S-400'lere yakın tutmamızdan endişeleniyorlar?

S-400 radarları üzerinden f-35'in stealthliğine dair verileri alabilirler diye olabilir mi ? Hangi menzilde hangi irtifada hangi şartlarda yakalanabiliyor. Yapılması gereken özel radar algoritmalarını temsil etme vs.


Aynı durum İsrail için de geçerli değil mi? İsrail'in hemen yanı başında, Suriye'de Rus hava savunma sistemleri yok mu?
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz