F-35 Müşterek Taarruz Uçağı Projesi

Başlatan Felix, 22 Mart 2009, 00:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

F-35 LERİN İPTALİ DURUMUNDA ALTERNATİF ALINABİLECEK UÇAKLAR!

Gripen NG
15 (17.4%)
EF-2000 Tranche3
39 (45.3%)
Rafale
11 (12.8%)
SU-35
12 (14%)
MİG-35
4 (4.7%)
SU-57
20 (23.3%)
JF-17 Block3
9 (10.5%)
FC-31
11 (12.8%)

Toplam Oy Verenler: 86

#1500


Lockheed Martin 2018 yılı için hedeflediği 91 F-35 üretimi ve teslimatını gerçekleştirmiş. 54 adet ABD için, 21 adet diğer ortak ülkeler için ve 16 adet de ortaklar dışındaki müşteriler için...

Önümzdeki yıl için de planlanan sayı 130 uçak.

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı YapKevin Sky
@EmirLouise
Turkish Navy planing to Buy 32 F-35B for its LHDs. Navy already selected two pilots to be trained on the F-35B in the U.S. According to sources soon after a DIEC decision would be made regarding F-35B procurement for the Turkish Navy

https://twitter.com/EmirLouise/status/1077317690090508288?s=20 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir - 24 Şubat 2016, 08:53:20
F-35 PROJESİ

Bir gecikme yok. Tartışmalar başladığı zaman aynı şeyi söylüyorduk. Onun neticesinde gördünüz uçak teslim edildi. Biz sadece kendi işimize bakıyoruz. Bizim Malatya'da tesisler kuruluyor. F35 motorlarının Amerika'da bakım onarım tesisi var, ancak Amerika dışındaki ilk tesis Türkiye'de olacak. Bakım onarımları yapacak kabiliyet Eskişehir'de kurulmaya devam ediyor.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/canli-yayinda-acikladi-ilk-kez-turkiyede-olacak-41067026
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Kore ilk F-35 için Mart ayını bekliyor

Güney Kore, ABD'ye sipariş verdiği 40 adetlik F-35 uçağının ilk ikisini Mart ayında alacak.

Koreli Yonhap haber ajansında yer alan habere göre, "İki F-35A Mart ayı sonuna kadar Güney Kore'ye gelecek. Nisan veya Mayıs aylarında ise belirlenen üslere konuşlandırılacak".

2014 yılında 40 adet F-35 sipariş eden Güney Kore 10 uçağı bu yıl içinde teslim alması bekleniyor. Geri kalan uçakların ise 2021'in sonundan önce Kore'de olması planlanıyor.

Kaynak: www.defenceandtechnology.com


http://defenceandtechnology.com/2019/01/14/Kore-ilk-f-35-icin-mart-ayini-bekliyor/ Mesajı Paylaş

Türkiye'nin de üretim programında yer aldığı F-35 savaş uçağının aynı anda 5 hedefe 5 adet güdümlü mühimmat bıraktığı görüntüler sosyal medyada viral oldu.



Video kaynakları, hedeflerden en az birinin "neredeyse 64 mil hızla hareket ettiğini" iddia etti.

28 Kasım 2018 tarihinde çekildiği belirlenen görüntüler ABD Hava Kuvvetleri'nin Edward Hava Üsü'nün resmi instagram sayfasından da yayınlandı.

Hem F-35 hem de F-35B modellerinden Paveway IV güdümlü bomba bırakıldığı belirlendi.

Askeri uzmanlar videonun F-35'in yeteneklerini göstermesi açısından önemli olduğuna vurgu yapıyor. F-35 programını eleştirenler çoğu zaman uçağın düşmanca bir ortamda etkin şekilde çalışabilme becerisinde sınırlı olduğunu iddia ediyordu.

Bununla birlikte 2018'de hem İsrail Hava Kuvvetleri hem de ABD Deniz Kuvvetleri F-35'i etkin şekilde kullandı.

F-35 uçaklarına yönelik özellikle çoğu karmaşık silah sisteminin maliyet ve bakımına yönelik eleştiriler sürüyor.



http://www.kokpit.aero/f35-bes-hedef-bes-bomba Mesajı Paylaş

Türk Hava Kuvvetleri personelinin ABD'nin Luke Hava Üssü'ndeki F-35 eğitimleri devam ediyor.



Türk Hava Kuvvetleri için imal edilen iki adet F-35 uçağı 21 Haziran 2018 yılında teslim edilmişti. Hali hazırda pilot/bakım eğitimleri Arizona'daki Luke Hava Üssü'nde sürüyor.

Mart 2019'da alınacak 2 uçakla toplam 4 F-35, pilot/bakım eğitimleri için 2020 sonuna kadar ABD'de kalacak, 5 ve 6'ncı uçaklar ise 30 Kasım 2019'da Malatya Erhaç'taki 7. Ana Jet Üs Komutanlığına intikal edecek.

Ayrıca, F-35 savaş uçaklarının üs olarak kullanacağı Malatya'daki askeri tesis içerisinde, uçak sığınakları, hangarlar, hangaretler entegre eğitim merkezi, filo ve karargah binaları, yemekhane, misafirhane, bakım atölyeleri, depolar, ısı merkezi, spor tesisleri, taksi yolları, beton kaplamalar, bağlantı yolları, peyzaj, tesisat galerileri ve altyapı işlerinin yapımı Nurol İnşaat tarafından devam ediyor.

http://defenceandtechnology.com/2019/01/23/turk-hava-kuvvetlerinin-f-35i-egitimde/ Mesajı Paylaş

The National Interest, Amerikan beşinci kuşak F-35 Lightning II'nin, düşman füzesi fırlatıldıktan sonra onu imha etmek için sadece birkaç dakikası olacağını yazdı.



Dergiye göre, aynı zamanda, imha edilebilmesi için füzenin 30 kilometrenin üzerine çıkmaması gerekiyor. Bu da, F-35'lerin düşman füzelerinin fırlatılacağı yere son derece yakın olması gerektiği anlamına geliyor.

Dergi, bu sınırlı yeteneği, F-35 Lightning II'lere yüklenen geliştirilmiş havadan havaya güdümlü AIM-120 AMRAAM orta menzilli füzenin özellikleriyle açıklandığını belirtiyor. Bu durumdan çıkış yolu olarak F-35 Lightning II için füze karşıtı silah geliştirildiği kaydediliyor.

F-35 Lightning II'nin uçan bir anti-balistik füze sistemi (ABM) radarı ve anti-füze taşıyıcısına dönüştürülmesi imkanına, Pentagon'a Ocak 2019'da ABD Başkanı Donald Trump tarafından sunulan ABM Araştırma Raporuyla izin verildi.

https://tr.sputniknews.com/savunma/201901251037280888-abd-savas-ucaklari-fuze-savunma-alanindaki-yetenekleri-sinirli/ Mesajı Paylaş

#1507
Verdiğin kaynak F-35'i göklere çıkaracağına bekleyemezsiniz elbette. Mesajı Paylaş

Þimdi biliyoruz ki F-35'le bazı sorunlarımız var.  Alım , kullanım güvenliği vs. Ayrıca bize fayda oranında bana ait bazı kuşkular var. İlk F-35'ler satılmazsa nasıl bir plan izleyebiliriz ona bakalım. Biz her ne kadar göremesekde aslında biraz meşakatli ve riskli olsa da elimizde bir ikinci plan var.

Bu plana göre, bir sabah uyandık ve abd Türkiyeye F-35 vermeyeceğini deklare etti ;

+ F-4'lerin envanter dışına çıkması lazım F-4 filolarının yerine 2 filo f-16 filosu kaydırıyoruz. F-16'lar f-4'lerle karşılaştırıldığında silah yükü, hız, menzil ve irtifa olarak çok fazla bir fark yok, uçurum asla yok. Hatta kgk/hgk/lgk gibi akılı mühimmatlar sayesinde çok fazla serbest düşüş genel maksat bombası taşımaya gerek kalmadığından çok ciddi bir zafiyet yaşatmamasını bekliyorum. Kaydırılan 2 F-16 filosunun yerine de büyük bir hızla Hürjetler ile doldurulabileceğini düşünüyorum. Ben Fa-50 seviyesinde ki bu uçak 4. nesil savaş uçağı olarak nitelendiriliyor- bir uçak bekliyorum. Aesa radar, aselpod ve akıllı mühimmatlarla her ne kadar f-16'dan ful hız, irtifa , manevra kabiliyeti kadar daha makul bir uçak olacaksada mühimmat ve elektronik altyapısıyla f-16'ları aratmıyacağını düşünüyorum. Zaten sihalarda bayağı yük aldılar f-16'lardan.

+ Artık f-35'ler yok Lhd'lerde hangi uçağı kullanacağız ? Arkadaşlar teoride f-18 , rafale-m ve bunun gibi uçaklar ski-jump rampasıyla yardımsız kalkmak için 180 metre'ye ihtiyaç duyuyorlar. Anadolu ve trakya 231 metre. Keza İns vikramaditya'da mig-29 gibi tf-x ile benzer ağırlık itki oranına sahip uçaklar gemi daha uzun olsada takribi bu kadar bir uzunluktan kalkıyor. Hele ki thrust vectoring olursa tf-x 'de bu mesafe daha da azalır. Eğer geri iniş olarak kurtarma halat sistemini de kurarsak anadolu ve trakya ya pratikte catobar sistemini kurmuş oluruz ve tf-x'i bu uçaklardan kaldırırız. Tabi tf-x'in katlanır kanatlı deniz şartlarına uygun bir versiyonunu yapmak gerekir ama o uçağı yaptıktan sonra onu yapmak o kadarda zor değil.

+ İki sorunu'da çözdük. Tek ne kaldı Tf-x çıkınca ne olacak ? Arkadaşlar kağıt üstünde Tf-x her ne kadar hava-hava uçağı olarak tasarlansa da hava-yer görevlerinide aynı derecede etkili yapacağına eminim. Keza ihtiyacı olan herşey var. Çift motor, Yüksek iç istasyon taşıma kapasitesi, uzun menzil, yüksek irtifa , hız, geniş gövde, dahili f-35'deki eots benzeri elektro optik sensör (burun altında), gelişmiş aesa radar. F-35 yerine hava-yer görevlerinde Tf-x kullansak inanın hiçbir şey kaybetmeyiz hatta yerli olması muhteviyatıyla güvenlik ve ekonomik anlamda kazanırız. Þöyle bir bakış açısı var bazı arkadaşlarda . Sanki f-35 bizim bilmediğimiz çok gizli ve gelişmiş özellikleri varmış ta biz onu almasak çok şeyden olacakmışız gibi bir hissiyat en basitinde eziklik psikolojisi var. Arkadaşlar F-35 a/b/c modelleri olan stealth gövdeli , gelişmiş elektronik a/d yapabilen güçlü radarlı bir saldırı uçağı. Aynılarını tf-x de kağıt üstünde yapabilir.


------------------------------------------------------------------------

Þimdi gelelim 2. konuya =

Üstteki bahsettiğim konuyu yaparsak ne kaybederiz, ne kazanırız ?


Ne kaybederiz =
---------------------------
+ Stealth 5. nesil bir savaş uçağına sahip olmak için biraz daha bekleriz.
+ Hürjetlerle idare etmek zorunda kalabiliriz.
+ Anadoluyu biraz modifiye etmek zorunda kalırız.

Ne kazanırız =
-----------------------------
+ Sadece Amerikanın istediği ülkelere karşı değil her ülkeye karşı kullanabileceğimiz bir uçağa sahip oluruz.
+ Savaşın başında ve ortasında dışardan bir elle kullanım dışı kalması riskine sahip bir uçağa sahip olmayız. Birbirimizi kandırmayalım. Bu uçaklar komple elektronik ve bir çok sisteme bağlı bir uçak. Böyle birden bom diye patlamasa da çok kolay uzaktan downgrade edilebilecek veya kullanılmaz hale getirilebilir bir uçak. Yanında taş devri teknolojisi gibi kalan f-16'larla bile zamanında neler yaşadık. Ona yerli bir modernize yaptırmamak için neler yaptılar. Demek ki bir durum vardı.
+ Maliyet olarak çok daha kazançlı çıkarız. Ben tf-x'in birim maliyetinin f-35'den daha az olacağını düşünüyorum. Ve paranın genelde yerli şirketlere ve oradan vergi yoluyla bir kısmınında devlete döneceğinden binen yükün daha da azalacağını düşünüyorum.
+ Lhd lerimiz hava-hava kabiliyeti daha güçlü bir uçak taşır.
+ Bombardıman filomuz hava-hava kabiliyeti daha güçlü bir uçağa sahip olur.
+ Altyapı ortaklığından bakım, eğitim vs. maliyetleri düşer.
+ Tf-x projesinin gelişimine daha fazla kaynak ayırırız.
+ Tf-x daha çok üretilir buda ihracat potansiyelini arttırır.

Vs. vs. daha çok maddeler yazılabilir buraya.


-------------------------------------------------------------------------

Toparlarsak F-35 alınmazsa ne avrupaya kul olmadan nede altyapısı, kullanımı maliyetli rus uçağı almadan disiplinli , akıllı bir planlamayla daha hayırlı bir yola yelken açabiliriz. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


   F-35 ler verilmezse mutlaka TFX gelene kadar birkaç filo gap filler amaçlı başka tip savaş uçağının alınması taraftarıyım.Evet F-35 gelmezse dünyanın sonu gelmez neticede Almanya da almıyor bu uçağı ama F-4 lerin envanter dışına çıkacak olması ve F-16 ların da gövde ömürlerini giderek tüketmemiz bizi 2020 lerin sonlarına doğru oldukça zorlayacaktır.Sadece 238 adet F-16 ile 2030 lara giremeyiz ki o zaman kadar kaza kırımların olmayacağının garantisi de yok.Hürjetden bir F-16 veya Gripen çıkmaz ne kadar gelişmiş radar ve aviyonikle donatırsan donat neicede hafif sınıf bir eğitim ve yakın destek uçağı olacak.Asla bir F-16 performansına ulaşamaz ve bu tip 4-4,5 nesil uçaklarla başedemez.TFX desek 2033 yılı telaffuz ediliyor seri üretime girmesi için ve anlamlı sayılara ulaşıp filolar haline dönüşmesi 2040 ları bulur.O yüzden mutlaka başta avrupalı alternatiflerin değerlendirilmesinin gerektiğini ve birkaç filo uçak alımının elzem olduğunu düşünüyorum Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz