Nükleerde sona geldik

Başlatan SKYWOLF, 15 Temmuz 2009, 14:07:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Siemens'ten Türkiye'ye yanıt: Akkuyu için ihracat izni alamıyoruz...

Zaten vermesini beklemek mucize...

Yahu Akkuyu nükleer santralini Almanya ile ortak yapsak bile ambargo yeme ihtimalimiz %90'iken insanlar nasıl oluyorda tüm Avrupa'nın  savaşta olduğu Rusya ile ortak NÜKLEER santral yapılırken ambargo yiyince şaşırıyor aklım almıyor...

Mesajı Paylaş

siemensin Türkiyeden gönderinmeli Mesajı Paylaş

Tekrar ediyorum Aydın bey bunu da cimere yazsın bence. Almanya ya hiç korkmadan ayarı kaçırmadan aynı onların bize yaptığı gibi kısmi misilleme yapmak gerekiyor. Kritik teknolojilerin ve askeri ürünlerin ihracına kısıtlama getirelim yemin ediyorum Almanya'da sanayi durur. Siz Türkiye yi hafife almayın çok büyük bir tedarikçi ülke Türkiye. Rusya uçak olayında bir denedi ithalatı kıstı rusya da araba fabrikalarından mutfak ocağı fabrikalarına kadar üretim durdu . Almanya için sanayinin sıhhati kutsal bir alandır vallahi billahi akşamı bulmaz oturup konuşalım derler. İnat eder alternatif çareler bulurlar sanıyorsunuz ama Alman kafası öyle işlemiyor Alman kafasına göre ikinci doğru yanlıştır doğru olan tek bir tanedir ve o yapılmalıdır. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 15 Eylül 2024, 12:10:34Alman kafasına göre ikinci doğru yanlıştır doğru olan tek bir tanedir ve o yapılmalıdır.

!!! Budur işte, bravo. Bir beğeni ateşledim size.

Dediğim gibi, bu adamı (@putty) seviyorum. ;D Fikirlerine bazen katılmasam da. Herifçioğlu, izahı sayfalarca sürebilecek olguları tek cümleyle izah edebiliyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 15 Eylül 2024, 12:31:00
Alıntı yapılan: putty - 15 Eylül 2024, 12:10:34Alman kafasına göre ikinci doğru yanlıştır doğru olan tek bir tanedir ve o yapılmalıdır.

!!! Budur işte, bravo. Bir beğeni ateşledim size.

Dediğim gibi, bu adamı (@putty) seviyorum. ;D Fikirlerine bazen katılmasam da. Herifçioğlu, izahı sayfalarca sürebilecek olguları tek cümleyle izah edebiliyor.
Ben de , uyuz biri olsa da...
Forumlara aykırı uyuzlar da gerek hep dediğim gibi.Hayatta 1000 kişiden 999 aynı şeyi söylüyor da biri saçma sapan birşeyler diyorsa ,o bir kişiyi daha dikkatli dinlenmek gerek,belki gerçek o (1)dedir, iyi bir komutan o 1'i duyar ve düşünür. Mesajı Paylaş

İnsan insana cemiyette uyuz der mi yahu Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 15 Eylül 2024, 12:10:34
Tekrar ediyorum Aydın bey bunu da cimere yazsın bence. Almanya ya hiç korkmadan ayarı kaçırmadan aynı onların bize yaptığı gibi kısmi misilleme yapmak gerekiyor. Kritik teknolojilerin ve askeri ürünlerin ihracına kısıtlama getirelim yemin ediyorum Almanya'da sanayi durur. Siz Türkiye yi hafife almayın çok büyük bir tedarikçi ülke Türkiye. Rusya uçak olayında bir denedi ithalatı kıstı rusya da araba fabrikalarından mutfak ocağı fabrikalarına kadar üretim durdu . Almanya için sanayinin sıhhati kutsal bir alandır vallahi billahi akşamı bulmaz oturup konuşalım derler. İnat eder alternatif çareler bulurlar sanıyorsunuz ama Alman kafası öyle işlemiyor Alman kafasına göre ikinci doğru yanlıştır doğru olan tek bir tanedir ve o yapılmalıdır.

Türkiye sadece SİLİSYUM VE BOR madenlerinin ihracatını durdursun diyecektim demiyorum.
Bunun yerine bu ürünlerin ticari fiyatlarını iç ve dış piyasa için farklılaştırması süper olur.
Bu ürünleri dışarıya tonu 10 bin dolara içeriye 5 bin dolara satacaksın bakın o zaman siz ekonomiye olan etkisini bu ÖRTÜLÜ ambargo olacak dünyaya.
Tabi bu fiyatlandırma etkisi ile türkiyede orta vadedeişssizlik %5-7 arasına düşer...

Bu tavsiyemi cimere en az 3 defa yazdım yıllar önce... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 15 Eylül 2024, 14:10:09
İnsan insana cemiyette uyuz der mi yahu
Demez , ama bir de bunu Harzemşah'a soralım mı :)) Mesajı Paylaş

Dış ticarette en büyük pay bu adamlarda olduğu ve bunu değiştirecek hamleler yapmadığımız sürece bu adamların kahrını çekmeye devam edeceğiz. Sanki dünyada başka ülke yok Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 15 Eylül 2024, 18:29:26
Alıntı yapılan: putty - 15 Eylül 2024, 14:10:09
İnsan insana cemiyette uyuz der mi yahu
Demez , ama bir de bunu Harzemşah'a soralım mı :))
Hiç bir şey anlamadım Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz