BMC POWER

Başlatan Alpars, 05 Şubat 2021, 08:25:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Siyasetçi, bürokrat, asker adı üstünde yani SANAYİCİ değiller, hem motoru test edip hem ALTAY tankını yapmazlar, sonuçta hepsi ikbal derdindedir, risk almazlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 28 Eylül 2024, 22:28:44
Madem Batu Sakarya ya gönderildi.O zaman bizim .G.Kore motoru ile 50 adet Altay üretmemize gerek kaldı mı? Sonuçta g.Korelilerin bile tercih etmediği g.Kore motorunu ihya ettik bizim sayemizde para ile olmuyacak testler ve düzeltmeler kazandılar.Batu en fazla 2025 ve 2026 da denenir.2027 de en geç seri üretime geçer.

Aslında üretim kapasitesini arttırarak müşteriye hem Batu hemde doosan dv27K seçim hakkı ile sipariş hakkı verebilir miyiz?

Aslında diğer sorum

Risk alarak batu'nun testleri bitmeden batu'nun ölçülerine göre Altay'ı üretsek zamandan tasarruf eder miyiz?

- G. Koreliler motoru değil, aktarmayı tercih etmedi. Evet, aktarmayı bizim sayemizde adam ettiler.

- Altay zaten BATU ölçülerine göre tasarlandı. Ölçüsü değişen Altay olmadı, onun yerine G. Kore güç paketi oldu. Onu biz yeniden şekillendirdik. Yani risk alacak bir durum yok!

- BATU ne zaman hazır olur, biz buradan bilemeyiz. Ama içimden bir ses diyor ki, biz G. Kore güç paketini hiç kullanmayacağız. Üretim doğrudan BATU ile başlayacak bence. Neyse, bekleyip göreceğiz artık. Mesajı Paylaş

Biz neyi başarmaya çalışıyoruz onu iyi anlamak lazım. MTU motorunun eş değerini yapmaya çalışıyoruz ama hedef nedir aslında. 1500 BG motor üretmek tek başına bir hedef değil çünkü biz 5000 BG motorda zaten üreten bir ülkeyiz trenlerde filan kullanıyoruz. Bu gücü bu hacme sıkıştırma meselesi var. Oda yetmez gücü üretirsin ama MTU nun verimliliğinde yakıt tasarrufunda başarmak gerek. Oda yetmez ömür hedeflerini de başarman gerek. Bunların bir kaç tane dahası bir araya gelince MTU nun motoru oluyor. Bu yeni motor yine ALTAY o sığar ama belki bir karış eni boyu büyük olur biraz ağır olur. Buna razı gelmek kötü bir durum olmaz belki Kore de biraz bunu yaptı. Ama verimlilik ömür gibi şeyler daha zor katlanılacak hedeflerdir orada bizim motor 100 km daha az gittim mi askerin kaşları çatar. Ömür de sıkıntılı bir şeydir ondada makul derecede hedefe ulaşmış olmak gerek. Yani 1500 bg motor var 1500 bg motor var. Þu açıdan bu yazdıklarım moral verici olmalı aslında. MTU dünyanın yüz metre rekoru kıran atleti gibi bir firmadır onu geçeceğim demek çok çalışmakla başarılamayabilir. Ama bir karış büyük olması bir maşrapa fazla yakması göze alınabilir şeylerdir o zaman hedefler makul ve başarılabilir olur mantıken. Ama iki karış büyüğü on maşrapa fazla yakanı olmamalı buda bizim hikayemiz olacak inşallah. Makul hedef MTU ayarında motor ile kabul edilebilir arasında bir şeydir Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 29 Eylül 2024, 00:42:02Makul hedef MTU ayarında motor ile kabul edilebilir arasında bir şeydir

+1. Yine az yazarak çok şey anlattınız @putty.

Dediğim gibi, bu adamı seviyorum. Arada sırada, örneğin "medeni ülkeler" diyerek hayal aleminde gezse de!  ;)

Not: Medeni ülke yoktur, kabiliyeti olan ülke vardır. İnsanlar medeni olurlar, ülkeler olmaz. Ülkeler kabiliyetli olurlar. Çünkü bir ülkenin çıkarı, diğerinin yıkımı olabiliyor. Zangezur koridoru meselesi gibi! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 28 Eylül 2024, 22:28:44
Madem Batu Sakarya ya gönderildi.O zaman bizim .G.Kore motoru ile 50 adet Altay üretmemize gerek kaldı mı? Sonuçta g.Korelilerin bile tercih etmediği g.Kore motorunu ihya ettik bizim sayemizde para ile olmuyacak testler ve düzeltmeler kazandılar.Batu en fazla 2025 ve 2026 da denenir.2027 de en geç seri üretime geçer.

Aslında üretim kapasitesini arttırarak müşteriye hem Batu hemde doosan dv27K seçim hakkı ile sipariş hakkı verebilir miyiz?

Aslında diğer sorum

Risk alarak batu'nun testleri bitmeden batu'nun ölçülerine göre Altay'ı üretsek zamandan tasarruf eder miyiz?

alınan motor iyi veya kötü acilen şimdilik kullanılır zira 2026-27 den bahsediliyor seri üretim için şu anda eldeki motorlarla düşük yoğunluklu üretim yaparlar teslim ederler baktılar performans bekleneni karşılamıyor modifiye edilip batu takılır sonuçta motorun şase montaj yerleri değiştirilip bir iki değşiklikle yapılabilir fakat şu anda gerçek muharebe alanında sağ kalabilecek tanka acilen ihtiyaç var... Mesajı Paylaş

transmisyon da üretilmiş mi?
hem Ankara fabrikası  faliyete geçti mi?
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: korsan2 - 29 Eylül 2024, 10:33:20
Transmisyon da üretilmiş mi?

Hem Ankara fabrikası  faaliyete geçti mi?

Üretilmiş.

Tam kapasiteyle faaliyete geçti mi bilmiyorum. Ama en azından LRIP fazı için yeterli kapasitede olduğu anlaşılıyor. Mesajı Paylaş

Mtu motor 2000 kg
Kore motoru 2500 kg
BATU.          1800 kg

Sınıfında en iyi güç/ağırlık oranı.

Batunun mavi batu adıyla insansız deniz araçlarında kullanılacak 1400 beygirlik versiyonu da gelecek.
Mesajı Paylaş

Batu tamamen yerli deyip 2-3 ay sonra " bazı kompentlerin yurtdışından temininde zorluk yaşıyoruz" demezler inşallah...

Bu durumu sık sık yaşadık biliyorsunuz... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 29 Eylül 2024, 13:53:09
Batu tamamen yerli deyip 2-3 ay sonra " bazı kompentlerin yurtdışından temininde zorluk yaşıyoruz" demezler inşallah...

Bu durumu sık sık yaşadık biliyorsunuz...

Diyecekler tabi ki de, çünkü bazı parçalar dışarıdan alındı. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz