Fransa’nın Yeni Gözetleme İHA’sı

Başlatan fırtına06, 09 Temmuz 2021, 19:47:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Thales'in geliştirdiği uzun menzilli UAS 100 İHA'nın yarı ölçekli prototipi ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Issoire Aviation, Hionos ve Thales'in ortak çalışma ürünü olan UAS 100'ün maliyet etkin çözüm olarak geliştirildiği belirtiliyor. Tam otonom olan platform 5,4 m kanat açıklığına sahip olacak ve 10 kg yük taşıyabilecek.

Thales'in açıklamasına göre yaklaşık 200 km menzile sahip olması beklenen İHA, Ekim'de Fransa'nın Bordeaux kentinde düzenlenecek olan UAV Show'da sergilenecek.

Kıyı ve sınır güvenliğinin yanı sıra, keşif ve gözetleme görevlerinde kullanılması planlanan UAS 100'ün iki adet elektirikli ve bir adet içten yanmalı olmak üzere toplam üç adet motoru bulunuyor. Verilen bilgilere göre üç motor İHA'nın 5 saat otonom şekilde uçmasını sağlıyor.

Tam ölçekli UAS 100'ün ilk uçuşu için ise 2022 yılı işaret ediliyor.

https://www.c4defence.com/fransanin-yeni-gozetleme-ihasi/ Mesajı Paylaş
  • Gösterim 2,375 
  • Yabancı Hava Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 5 Yanıtlar

Eyvah bizim TB 2 ler  elimizde kalacak :o Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Tigerfish - 09 Temmuz 2021, 23:43:12
Eyvah bizim TB 2 ler  elimizde kalacak :o

;D Önce bu alet savaş şartları da dahil 300.000 saat uçsun, sonra... Mesajı Paylaş

Bugüne kadar hep TB2'nin her ne kadar çok iyi görevler icraa etsede çirkin,basit vb bir hava aracı olduğunu düşündüm.
Ta ki koca Thales firmasının şu resimdeki İha'yı ürettiğini duyana kadar...
Çirkinin de çirkini olur muymuş , oluyormuş demek ki Thales yapmış.
Bizim mühendisleri tekrardan tebrik ederim. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 10 Temmuz 2021, 07:03:54
Bugüne kadar hep TB2'nin her ne kadar çok iyi görevler icraa etsede çirkin,basit vb bir hava aracı olduğunu düşündüm.
Bizim mühendisleri tekrardan tebrik ederim.

+1
Aynen. Bu nedir ya! ::) ;D ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: serkan1976 - 10 Temmuz 2021, 07:03:54
Bizim mühendisleri tekrardan tebrik ederim.

Güzellik hersey degil.

Benim hatunda güzeldi sonra kendisi cadi cikti.

Bosver cirkin olsun ama görevini laikiyle yapsin. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz