LEVENT Yakın Hava Savunma Sistemi. SeaRAM.

Başlatan カメせ, 16 Ağustos 2021, 12:32:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Þimdi biz bu füzeyi kara sistemlerine uyarlarsak güzel olur

Mesela rapierler bu füzeyi atabilir yada yerine rapier gibi sistem oluşturulabilir

Korkut'a monte edilebilir.

Helikopterler ki burdan kasıt saldırı helikopterlerine entegre edilebilir.

Kara konuşlu ram lançeri ile kullanılabilir .

Sonuçta hafif bir füze,menzilde iyi
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 05 Mart 2024, 09:28:42

Mesela rapierler bu füzeyi atabilir yada yerine rapier gibi sistem oluşturulabilir

Korkut desen, bir yere kadar OK. Ama helikopterde işi ne bu füzenin? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 05 Mart 2024, 11:08:07

Korkut desen, bir yere kadar OK. Ama helikopterde işi ne bu füzenin?

Apache'nin yada cobra helikopterlerinin ucunda aim9 sidewinder var,bizimkilerin neyi eksik😉 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 05 Mart 2024, 11:55:39

Apache'nin yada cobra helikopterlerinin ucunda aim9 sidewinder var,bizimkilerin neyi eksik

Peki neden helikoptere bozdoğan veya direkt sungur'un kendisini takmak yerine sungurdan türetilmiş bir gemi savunma füzesi takıyoruz? Mesajı Paylaş

Tank helikopter devri bitti

devir vakum bombasi  devir   nükler bomba Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: İbrahim - 05 Mart 2024, 12:04:39
Peki neden helikoptere bozdoğan veya direkt sungur'un kendisini takmak yerine sungurdan türetilmiş bir gemi savunma füzesi takıyoruz?

+1. Zaten benim kastım tam da buydu. "Uçak değil de füze vursun ve bunu becerirken, aynı zamanda deniz ortamına dayansın", diye yapıyoruz bu füzeyi. Yani pahalı bir füze. Orjinalleri daha ucuzken, neden helikoptere bunu koyalım? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 05 Mart 2024, 11:55:39

Apache'nin yada cobra helikopterlerinin ucunda aim9 sidewinder var,bizimkilerin neyi eksik

Peki neden helikoptere bozdoğan veya direkt sungur'un kendisini takmak yerine sungurdan türetilmiş bir gemi savunma füzesi takıyoruz?

Sungura göre menzili uzun Bozdoğan'a göre hafif olduğu için Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 05 Mart 2024, 12:36:56

+1. Zaten benim kastım tam da buydu. "Uçak değil de füze vursun ve bunu becerirken, aynı zamanda deniz ortamına dayansın", diye yapıyoruz bu füzeyi. Yani pahalı bir füze. Orjinalleri daha ucuzken, neden helikoptere bunu koyalım?

Sayın Merzifonlu, ben de az önce gördüm platformlar arasında hava platformları da yer alıyor. Yine de bana helikopterde bu füzeyi kullanmak makul gelmiyor. Ancak ortak lojistik altyapı ve füze maliyetini azaltmak için yapılabilir. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: DelKu - 05 Mart 2024, 06:34:52
Füzenin önkanatçıklarının görevi RF dalgalarını toplayan antenler olabilir mi ? Bir fikir sadece.!
o boyuttaki bir füzede peşisıra 2 ayrı kanat grubu pek alışıldık tasarım değil çünkü.

olabiir ve yapmakta mümkündür zira tek kullanımlık olduğu için kablonun arızalanma ihtimali sıfırdır... Mesajı Paylaş

Merzifonluya katılıyorum artık rica ederiz şu helikopterlere aktif öz savunma sistemi yapsın mühendisler. Yıl olmuş 21 yy hala daha SA7 ile helikopter neden vuruluyor havada vursunlar bu gelen füzeyi. Daha küçük uygun bir füze yapsınlar helikopterler e özel. Hep böyle omuzdan atılan füze ile vurulacakmı helikopterler Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz