Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun.

Başlatan Merzifonlu, 02 Mayıs 2022, 08:39:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Þeker bayramı biraz eğlenceliydi bayramın adı Ramazan bayramına dönünce bir kasvet geldi bayrama. Þeker bayramı bayağı eğlenceli bir bayramdı tv de bayram özel eğlence programları filan olurdu şimdi o sevap mı bu günah mı onları konuşuyorlar. Bir bayram lazım insanlara anlatabildim mi Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Hayirli bayramlar arkadaslar.

Þeker bayrami diye bir şey yoktur!  Ramazan bayramidir ismi! Mesajı Paylaş

Osmanlıda ne bayramı olarak kutlanıyormuş hiç merak eden , okuyan olmuş mudur ? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 11 Nisan 2024, 10:58:26

Þeker bayrami diye bir şey yoktur!  Ramazan bayramidir ismi!

Vardır ve @putty haklıdır. Bayramı bayram olmaktan çıkardılar.

Þeker Bayramımız kutlu olsun. Mesajı Paylaş

Dini bayramdan bir karnaval çıkartacak halimiz yok en iyisi dini bayramlar kasvetli kalsın onun yerine en iyi aday Hıdırellez karnavalı kutlamamız lazım
Zatten ufaktan bir şeylerde var. Batılıların cadılar bayramı var karnavalları var hintlilerin boya atılan bayramları va. Müslümana biraz neşelenmek haram mı

Türkün Hıdırellez'i

Hintlilerin bayramı

amarikalıların bayramı

Almanların bir sürü karnavalı var

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Merzifonlu - 11 Nisan 2024, 14:35:34
Alıntı yapılan: M.B.T - 11 Nisan 2024, 10:58:26

Þeker bayrami diye bir şey yoktur!  Ramazan bayramidir ismi!

Vardır ve @putty haklıdır. Bayramı bayram olmaktan çıkardılar.

Þeker Bayramımız kutlu olsun.

+1

Yazıp sildiğim yazımda aynı şeyi yazmıştım , gene kavga çıkmasın diye sildim.
Sadece meraklısı biraz araştırsın diye ipucu bıraktım, Osmanlı döneminde ne olarak kutlanıyor diye !
Sahi ne diye kutlanırmış hiç merak eden oldu mu ?

Þeker bayramı değişi cumhuriyetin dayatması filan değildir, bayramlar da kavga konusu edilmemeli,
güleryüzlü bayramları biz X- kuşağı, xmen'ler :) olarak çok özledik, suçumuz büyük ülkeye sahip çıkamadık biliyorum ama bazı şeyleri özlememize engel değil zannedersem.

Matrix filminin 3 cüsünde bir sahne var, Neo ile Trinity beraber makinalar şehrine doğru giderken sentinellerden kaçmak için bulutların üstüne sıçrıyorlar o anda güneşi ve masmavi bir gökyüzünü görüyorlar ama geri karanlık dünyaya geri düşüyorlardı ya işte o güneşi görmemiş olsaydık dayanılacak gibi değildi de o güneşin tadını bir kere almış kişi herşeye rağmen devam etmek istiyor, bir gün diyorsun bir gün benim ülkem de en iyisi olacak
Mesajı Paylaş

Ramazan bayramınız kutlu olsun!

Özbek pilavı olsun her türlü bayramı şenliğe çevirir. Mesajı Paylaş

Tüm forumdaşların Þeker Bayramını en candan dileklerimle kutluyorum.

Bu Bayram, ramazan ayının bitişini kutlama için oluşturulmuş bir bayramdır. "Ramazan" oruç tutulan bir Aydır.
Bu kutlamada fitre verilmesi adettir.
Fıtır" aynı zamanda "Fıtır sadakası", "Þükür sadakası" veya "Fitre" olarak da bilinen, Þükür sözcüğü,  "Þık-kef-rı" şeklinde yazılır. Bu kelime hem şükür hem de şeker anlamına gelir. Geleneksel olarak bayramı kutlama amaçlı olarak ziyaretçilere verilen şeker ve tatlılar da bunun bir sonucudur. Bu nedenden dolayı Ramazan Bayramı, halk arasında, Þeker Bayramı olarak bilinir.
Lütfen siyasallaştırmayalım!
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 11 Nisan 2024, 17:09:27
Tüm forumdaşların Þeker Bayramını en candan dileklerimle kutluyorum.

Bu Bayram, ramazan ayının bitişini kutlama için oluşturulmuş bir bayramdır. "Ramazan" oruç tutulan bir Aydır.
Bu kutlamada fitre verilmesi adettir.
Fıtır" aynı zamanda "Fıtır sadakası", "Þükür sadakası" veya "Fitre" olarak da bilinen, Þükür sözcüğü,  "Þık-kef-rı" şeklinde yazılır. Bu kelime hem şükür hem de şeker anlamına gelir. Geleneksel olarak bayramı kutlama amaçlı olarak ziyaretçilere verilen şeker ve tatlılar da bunun bir sonucudur. Bu nedenden dolayı Ramazan Bayramı, halk arasında, Þeker Bayramı olarak bilinir.
Lütfen siyasallaştırmayalım!

Yorulmadan bıkmadan açıklama yazmak , +1 beğeniyi hak eder

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz