TAYFUN Kısa Menzilli Balistik Füze

Başlatan カメせ, 16 Ekim 2022, 21:30:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tayfun balistik füzesinin atıldığı araç. Daha önce hiç duymadım ve görmedim. İsmi ya da markası Bozat. BMC'nin üretimi mi acaba bununla alakalı bir bilgi bulamadım.

Mesajı Paylaş

Alıntı Yap500++ kilometre menzilli Roketsan #TAYFUN Kısa Menzilli Balistik Füzesi'nin atış görüntüleri.

https://twitter.com/TayfunErdil
Mesajı Paylaş
]

Yarında Cenk gelir herhalde diye umuyorum, Tayfun ve Siper gördük, yeni bir şey değil. Mesajı Paylaş

Ben yeni füze tanıtılır diye bekliyordum ama sanırım olmayacak. Mesajı Paylaş

Balistik füze Tayfun ikinci kez test edildi

Türkiye'nin yerli balistik füzesi Tayfun'un Rize-Artvin Havalimanı'ndan 2. kez test atışı gerçekleştirildi.
Roketsan ve Savunma Sanayii Başkanlığı, Roketsan tarafından geliştirilen Tayfun için 18 Ekim 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk kez test atışı yapılmıştı. Geçen 7 ayın ardından 12 Mayıs günü yine bir test atışı görüntüleri resmi olarak Roketsan tarafından paylaşılan Tayfun'un bugün Rize-Artvin Havalimanı'ndan yeniden test atışı gerçekleştirildi.

Saat 06.44'te yeniden test atışı yapılan Tayfun'un test atışı esnasında Rize-Artvin Havalimanı'nın içerisinde ve etrafında yoğun güvenlik önlemi alınırken, Tayfun Füzesi'nin test atışının Rize ayağı başarı ile tamamlandı. Füzenin kaç kilometre mesafeye gönderildiği ile ilgili bilgi verilmedi.

Genellikle 300 kilometreye kadar olan balistik füzeler 'Taktik Balistik Füze (TBM)'; 300-1000 kilometre arasında menzile sahip balistik füzeler ise 'Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM)' olarak tanımlanıyor. Tayfun Füzesi'nin kısa süre içerisinde envantere alınması bekleniyor. Tayfun ile Türk Silahlı Kuvvetleri, önemli bir caydırıcılık kapasitesine ulaşmış olacak.

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/balistik-fuze-tayfun-ikinci-kez-test-edildi-42271752 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: re - 23 Mayıs 2023, 19:30:22
Türkün gücü

M.Karayılan tespit edildiğinde kafasına 1 tane Tayfun neden atmıyoruz... Uçaklar kalktığında , İHA'lar kalktığında ABD-Avrupa haber veriyorsa balistik füze atsınlar...Telefon açılana kadar-uyarılana kadar kafasına füzeyi yer Karayılan... Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz