TAYFUN Kısa Menzilli Balistik Füze

Başlatan カメせ, 16 Ekim 2022, 21:30:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sn.Şahin 800 km altı mı? Yoksa üstü mü?

Bunu belirtseniz yeterli😁 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 03 Şubat 2025, 18:51:01Sn.Şahin 800 km altı mı? Yoksa üstü mü?

Bunu belirtseniz yeterli😁
Yazdım ya okumuyorsunuz demek mesajlarımı Mesajı Paylaş

Bu balistik füzelere ne yapıyorlarda böyle ortasından vuruyor acaba. INS ile oalcak iş değil hatta GPS lede olacak iş değil onda hassasiyeti 10 metre. INS ile bu füzenin 50 metre uzağa düşse hedefi yine vurdu farz etmek lazım. Füze de ya optik yada aktif radar filan var yada hedefe giderken yer radarı füzeye konum bilgisi vererek füzenin INS hatalarını mümkün olan radar menziline kadar set etmesi sağlanıyor. Rusya filanda bir şeyler yapıyor Amarika da İsrail de yapıyor yoksa böyle her şey ortadan nasıl vurulacak hayret bişey.

Füzede deniz kuvvetleri renginde bu gönül gözü açık olanlar için bir işaret olabilirmi acaba. Su üstü saldırı füzesi galiba bu. Denizden denize olmaz ama karadan denize olabilir. Sonuçta brahmos dan bile daha hızlıdır terminal aşamada. Bence MMW aktif radar güdümlü su üstü balistik saldırı füzesi bu füze. Çünü mantıken öyle olması gerekiyor ve çok seçilemiyor ama hedefte bu sefer aynı Atmaca füzesi denemelerindeki gibi bir tane radar reflektöre benzeyen tripod da bir şey var.

Bu füze için abarttıkça abartılan menzillere ben inanmıyorum olsa olsa 400 km dir en fazla menzili boyundan posundan belli işte bin km gidecek bir boyutu yok. Mühendislerin tek derdi menzil sanmaktan da vazgeçelim o mesele olsa zaten çoktan halledilirdi. Füzede menzilden daha önemli işlerde var uğraşacak her denemede üstüne 200 km koymayın. 1000 km lik bir füze var ise o bu gördüklerimiz değildir görmediğimiz bir füzedir. Türkiye 1000 km menzilli füze için tırım tırım tırmalayacak bir ülke değil güle hakıra yapar 1000 km yi. Üstü menziller sıvı yakıtlı uzay füzelerine yakın işlerdir onlar sorun olur.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Yok sn.Delku biraz tembellik yapayım dedim belki sn şahin söyler diye...

Selimiye camii ile Rize arası kaç km diye Google'a sordum 1286 km diye cevap verdi.

Bu rakam karşısında şok oldum🤯 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 03 Şubat 2025, 18:59:20Bu balistik füzelere ne yapıyorlarda böyle ortasından vuruyor acaba. INS ile oalcak iş değil hatta GPS lede olacak iş değil onda hassasiyeti 10 metre. INS ile bu füzenin 50 metre uzağa düşse hedefi yine vurdu farz etmek lazım. Füze de ya optik yada aktif radar filan var yada hedefe giderken yer radarı füzeye konum bilgisi vererek füzenin INS hatalarını mümkün olan radar menziline kadar set etmesi sağlanıyor. Rusya filanda bir şeyler yapıyor Amarika da İsrail de yapıyor yoksa böyle her şey ortadan nasıl vurulacak hayret bişey.

Füzede deniz kuvvetleri renginde bu gönül gözü açık olanlar için bir işaret olabilirmi acaba. Su üstü saldırı füzesi galiba bu. Denizden denize olmaz ama karadan denize olabilir. Sonuçta brahmos dan bile daha hızlıdır terminal aşamada. Bence MMW aktif radar güdümlü su üstü balistik saldırı füzesi bu füze.

Klasik yöntemler işlemez burada. GPS+INS ile de aynen yazdığınız gibi, en azından bizim için bu hassaslıkla vuramayız. Farklı bir yaklaşım gerekiyor.

Eğer çok hızlı ise başlık ki öyle, sivri ucun hemen önünde sıkışarak ısınan ve hatta iyonize olan hava nedeniyle, ön kısımda hemen hemen tüm EM tayfı kapsayan opak bir bölge oluşuyor.

Aklımda uygun bir hassas güdümleme tekniği var, ama o bende saklı kalsın... Mesajı Paylaş

Erdoğan Karakuş Paşa yıllardır söyleyip durdu zaten menzilini. Rize havaalanı rizeden daha batıda Mesajı Paylaş

Putty beni çok korkuttu. Artık hiç söyleyemem... :) Mesajı Paylaş

Kanunların sağı solu belli olmaz kimse içeri girmiyo dersin sonra bir sevimli suç işlersin 7 yıl hapis yersin adam mı öldürdük bu nasıl ceza dersin kimse seni duymaz bile. Devletin sırrını amcandan filan bile duysan söylememekte fayda var. Yüz bine yakın savunma sanayi çalışanı var daha da fazlası asker var hatta erler var neler gördüler kim bilir ama bir tanesi şaşırıpta ağzından bir şey kaçırmıyor sende kaçırma inşallah

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Olur tabii. Asla söylemem. Mesajı Paylaş

Yarın yunan forumlarından öğrenirsiniz tam menzilini :)) Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz