TAYFUN Kısa Menzilli Balistik Füze

Başlatan カメせ, 16 Ekim 2022, 21:30:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: DelKu - 03 Şubat 2025, 19:12:09Erdoğan Karakuş Paşa yıllardır söyleyip durdu zaten menzilini. Rize havaalanı rizeden daha batıda

Erdoğan Karakuş'tan Ezber Bozan UFO Açıklaması: "1983'te UFO Gördüm!"

Erdoğan Karakuş paşamı pek şey etmemek lazım... Mesajı Paylaş

Ben teknik değil de "taktik" kullanımı açısından uyduruk bir şeyler söyleyeyim ;

- orta menzilli bir balistik füze; mobil olmalı ve barış konumundan harekat alanında o sektör için önceden belirlenmiş esas ateş mevzisinden mümkünse başka bir esas ateş mevzisine intikal etmesine gerek kalmadan  hedef bölgeyi (ülkeyi) tamamen kapsamalı. Kısa menzilli balistik füzeler ise harekat alanında başka başka esas mevzilere intikal edebilir.

Örneğin hedef ülke Irak ise ; orta menzilli bir balistik füze örneğin barış hangarı Konya'da ise ; esas atış mevzisi örneğin Siirt ise; Konya'dan Siirt'e intikal edebilmeli ; Siirt'ten de tüm Irak'ı menzil olarak kapsamalı. 

(kısa menzilli bir füze ise;hedefe göre şırnaktan , Hakkari'den, Van'dan ateşlenip sadece harekat alanını kapsasa yeterlidir .tüm ülkeyi kapsamasına gerek yok.)

O bakımdan eğer hedefiniz Yunanistansa; orta menzilli füzenizin menzili batı bölgesindeki belirlenmiş atış mevzisinden (örneğin afyondan) tüm yunanistan karasını (Girit dahil) ve deniz ekonomik sahasını kapsaması lazım.  (Kısa menzilli füzeleriniz ise Edirne'ye, çorluya, İzmir'e, Muğla'ya gidip kendi hedeflerine yönelik çok sık yer değiştirebilir) aynı füze bataryası ile saydığım bu yerlerden,gerektiğinde ya da bir kaç saatte bir farklı hedeflere füze atılabilir mesela)

Konuyu canlandırabilmek için uydurduğum bu jenerik mevzi isimlerinden hareketle;

Eğer hedefiniz yunanistansa size 500-800 km menzilli bir orta menzilli füze yeterlidir belki; ama İran oradan illa ben de hedef olmak istiyorum diye yırtınıyorsa o zaman orta menzilli füze ailenizi 2000-2500 km'lere çıkarmanız icap ediyor ki örneğin Siirt'ten fırlatınca tüm İran'ı kapsasın, kucaklasın. Füze ailesi derken hem balistik hem seyir füzelerini takım olarak düşünmek lazımdır.

Bu bağlamda şunu da belirtmek gerekir ; eğer menzili ne olursa olsun kısa ve orta menzilli füzeleriniz atmosferden çıkmadan menziline gidebilirse hem hedef vuruş keskinliği hem sürati itibarı ile engellenemez veya nadiren engellenebilir. Terminal aşamada Ufak da bir hareket yaparsa o zaman zaten geçmiş ola. Bir nevi İskender tarif ediyorum farkındaysanız.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 03 Şubat 2025, 19:52:29
Alıntı yapılan: DelKu - 03 Şubat 2025, 19:12:09Erdoğan Karakuş Paşa yıllardır söyleyip durdu zaten menzilini. Rize havaalanı rizeden daha batıda

Erdoğan Karakuş'tan Ezber Bozan UFO Açıklaması: "1983'te UFO Gördüm!"

Erdoğan Karakuş paşamı pek şey etmemek lazım...

Ne var ki bunda , o kadar çok sivil ve askeri uçak pilotu ufo görmüştür ki, ama bu tepkiye mazhar olmamak için çoğunluk bahsetmez. 2013te silivrideki ufoyu istanbulun yarısı gördü Mesajı Paylaş

Unidentified Flying Object

Tanımlanamayan uçan cisim

Adam uzaylı gördüm demedi ki. Havada tanımlanamayadığı uçan bi şey görmüş.  Uçağın arkasına bağlanmış salatalık da olabilir mesela. Mesajı Paylaş

Füzenin üzerindeki bu optik pencereler ne ola ki?
Tercom , dsmac? Mesajı Paylaş

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Tercom ve dsmac sadece seyir füzelerinde olur yeri yaladığı için Mesajı Paylaş

Typhoon konusuna kısa bir ek yapmak isterim. Atışa dair açıklanan Notama dikkat edin. Ama bu mesafe füzenin tam olarak menziline de delalet etmez. Motorun çalıştığı süre ve fırlatılış açısı gibi konular da size fikir verebilir. Bu meyanda K. Kore'nin fırlattığı bir füze o kadar uzun süre havada (ve hatta atmosfer dışında) kalmıştı ki gerçek menzilin düştüğü mesafe ile alakası kalmamıştı. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz