Büyük acı Büyük yas Deprem

Başlatan Acemiçaylak, 16 Şubat 2023, 06:58:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mehmetçik, çocuklarla maç yaptı
Küçük çocukların askerleri gördüklerinde koşup boynuna sarıldığı anlar yürekleri ısıtırken, güzel görüntüler ortaya çıkıyor

Mesajı Paylaş

Ülkemiz büyük deprem riski altında malumunuz son 3 yılda yaşanan ağır yıkıcı depremlerde bunu gördük.
Son yaşanan depremde gördük ki vatandaşlarımız gönüllü seferberlik yapıp afet bölgesine gitsede enkaz da teknik eleman eksiği çıktı arama kurtarma personelleri açığı ortaya çıktı.
Bu teknik personel açığını gidermek ve akabinde toplumu depreme karşı bilinçlendirmek için askerlik yukumlulerine belirli celplerde deprem ve arama kurtarma egitimi verilebilir bir on günlük onbes günlük kırıcı Hilti domuz damı kurma tünelde ilerleme eğitimi verilebilir.
Böyle bir eğitimin askerde verilmesi oldukça yararlı olur sivil yaşamda çoğu insan işinden gücünden fırsat bulup eğitim alamıyor bilgilenemiyor. Ama askerlik zaman açısından oldukça ideal. Mesajı Paylaş
Þehit Piyade Yarbay İlker Çelikcan. Saygı ve Rahmetle.

Alıntı yapılan: Bogü Alp - 23 Şubat 2023, 22:14:10
Ülkemiz büyük deprem riski altında malumunuz son 3 yılda yaşanan ağır yıkıcı depremlerde bunu gördük.
Son yaşanan depremde gördük ki vatandaşlarımız gönüllü seferberlik yapıp afet bölgesine gitsede enkaz da teknik eleman eksiği çıktı arama kurtarma personelleri açığı ortaya çıktı.
Bu teknik personel açığını gidermek ve akabinde toplumu depreme karşı bilinçlendirmek için askerlik yukumlulerine belirli celplerde deprem ve arama kurtarma egitimi verilebilir bir on günlük onbes günlük kırıcı Hilti domuz damı kurma tünelde ilerleme eğitimi verilebilir.
Böyle bir eğitimin askerde verilmesi oldukça yararlı olur sivil yaşamda çoğu insan işinden gücünden fırsat bulup eğitim alamıyor bilgilenemiyor. Ama askerlik zaman açısından oldukça ideal.

Güzel bir fikir... Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

2. Ordu Komutanlığı birliklerin 06.00'da arama-kurtarma çalışmalarına başladı Kahramanmaraş  büyük felaketinden 15 gün geçti...
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Bogü Alp - 23 Şubat 2023, 22:14:10
Böyle bir eğitimin askerde verilmesi oldukça yararlı olur sivil yaşamda çoğu insan işinden gücünden fırsat bulup eğitim alamıyor bilgilenemiyor. Ama askerlik zaman açısından oldukça ideal.

Aslında en büyük eksiklik kalite kontrol ve güvenlik testleri arabayı alırken bile ekspertiz var ancak evi alırken sadece müteahhide güvenmek zorundasın deprem testi mecburi olmalı insanlara güvenerek iş yapılmaz ne demişler babana bile güvenme Mesajı Paylaş

Efendim o dediğiniz meskenler için şart daha önce de tartışmistik bina yapım aşamasında ve iskan alırken denetlenmeli üstüne rüşvet adim kayirmayi engellemek için üst denetimin olması şart.
Burada insan faktörü için bu öneriyi yazdım.
Sivil yaşam da çoğu insan işten güçten fırsat bulup basit sade bir deprem egitimi bile alamıyorlar kaldı ki Arama kurtarma gibi eğitimleri doğru düzgün kimse alamıyor.
Ama askerlik yukumlulerin 6 ay içerisinde bu eğitimi rahatlıkla alabilir hepsine deprem hakkında bir iki gunluk eğitim aralarında gönüllü olup komutanların becerilerine göre seçtiği erlere de 15 20 günlük arama kurtarma egitimi rahatlıkla verilebilir. Bu egitimi gönüllü alan kişiler de sisteme dahil edilip her hangi bir acil durumda kendilerine ulaşılıp faydalanabilir.
Emin olun sadece deprem sırasında yapılması gerekenleri öğretseler pek çok kişinin hayatı kurtulur.
Mesajı Paylaş
Þehit Piyade Yarbay İlker Çelikcan. Saygı ve Rahmetle.

Alıntı yapılan: Bogü Alp - 24 Şubat 2023, 10:43:35
Efendim o dediğiniz meskenler için şart daha önce de tartışmistik bina yapım aşamasında ve iskan alırken denetlenmeli üstüne rüşvet adim kayirmayi engellemek için üst denetimin olması şart.
Burada insan faktörü için bu öneriyi yazdım.
Sivil yaşam da çoğu insan işten güçten fırsat bulup basit sade bir deprem egitimi bile alamıyorlar kaldı ki Arama kurtarma gibi eğitimleri doğru düzgün kimse alamıyor.
Ama askerlik yukumlulerin 6 ay içerisinde bu eğitimi rahatlıkla alabilir hepsine deprem hakkında bir iki gunluk eğitim aralarında gönüllü olup komutanların becerilerine göre seçtiği erlere de 15 20 günlük arama kurtarma egitimi rahatlıkla verilebilir. Bu egitimi gönüllü alan kişiler de sisteme dahil edilip her hangi bir acil durumda kendilerine ulaşılıp faydalanabilir.
Emin olun sadece deprem sırasında yapılması gerekenleri öğretseler pek çok kişinin hayatı kurtulur.

+1
Temel askeri eğitim süresinin çoğu zaten sol-sağ sol-sağ yürüyerek geçiyor. Kalabalık ordu olması için bir sürü insanı bir araya getirip oyalanacak birşeyler vermeleri gerekiyor. O oyalanacak şeylerin çoğu topluma faydalı şeyler olsa...

Ayrıca daha önce de belirttiğim gibi okullarda zorunlu ders olmalı. Lisede bir dönem verilse, gerekirse uygulamalı olarak, çok faydalı olur. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Afganistan'daki yetimhaneden Türkiye'ye destek Afganistan Cevizcan bölgesindeki Dar-ul İkram yetimhanesi çocukları Türkiye'deki depremzedeler için yardım topladı.

Mesajı Paylaş

Bir ülkenin bütün dostlarımı sefil olur kardeşim arada bir tane isveç norveç gibi dostumuz olsaya. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Deprem bölgelerine koşan askerler, enkaz çalışmalarından sıcak çorba dağıtımına kadar her alanda görev yaptı Bölgelerdeki varlığıyla vatandaşa  güven hissini sağlayan askerler, minik çocukların en büyük destekçisi oldu.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz