Anka3

Başlatan tumucin, 28 Mart 2023, 17:10:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: inca - 05 Ocak 2024, 23:17:45
Alıntı yapılan: serkan1976 - 05 Ocak 2024, 18:41:52
2-3 ay ilişkiler yumuşasın bizimkiler Ermenistan'a bile Anka-3 satar...
O kadar ileri görüşlü ve stratejik düşünürler yani...

-1
  Buna benzer bir hareketin daha önce yapıldığına ben şahit olmadım. Sizin hatırladığınız varsa vereceğiniz bilgiyi merakla beklerim.

Süleyman Soylu: 15 Temmuzun arkasında Birleşik Arap Emirlikleri var.

Reuters: Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'ne 20 adet Bayraktar SİHA sattı....

Bu yeterli sanırım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 05 Ocak 2024, 23:57:27
Alıntı yapılan: inca - 05 Ocak 2024, 23:17:45

-1
  Buna benzer bir hareketin daha önce yapıldığına ben şahit olmadım. Sizin hatırladığınız varsa vereceğiniz bilgiyi merakla beklerim.

Süleyman Soylu: 15 Temmuzun arkasında Birleşik Arap Emirlikleri var.

Reuters: Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri'ne 20 adet Bayraktar SİHA sattı....

Bu yeterli sanırım.

BAE ve Suudiler tek seferde yeterli sanırım. İkiside Baykar'a o kadar büyük siparişler verdiler ki fabrika kurup orada üretme sözleri bile verdik. Mesajı Paylaş
Toprakların ucu deniz olan bir ulusun sınırını, halkının kudret ve yeteneğinin hududu çizer bu yüzden mükemmel ve kaadir bir Türk Donanmasına malik olmak gayedir.

İnsanlı Anka-3 lazım bize, B-2 spirit gibi, GNSS, GPS ve RF ile güçlü ülkelerle baş edilmesi zor. Elektronik harpte güçlüler.

Kerkes projesi var ama o mini ve mikro iha'lar içindi sanırım. Ükemizi, sınırlarımızı ve çevre ülkeleri geçtim. Tüm dünyanın dünyanın haritasını çıkartmak ve güncellemen lazım boyuna.

Millet boyuna insansız Hürjet, Hürkuş ve Kaan diyor da bu işler o kadar kolay değil. Öyle olsa Abd ve Çin yapardı. Mesajı Paylaş

"İnsanlı Anka-3 lazım bize, "

bunu ben uzun süredir söylüyorum.
Anka  veya KE  ailesinden bir  modelin mutlaka hem insanlı hem insansız  modelinin olması gerek.
Anka 3  mü  olur?  Anka 4  mü  olur?
belki Anka 4 daha  uygun olur,   bunu bir takım halinde pazarlamak  ciddi bir satış başarısı getirir.
---
fakat  benim gözümde ihaların  motorlarından bile daha ciddiye alınması gereken bir ihtiyaç var.
TSK  kullanımındaki tüm ihaların  "BAZI"  kaynak kodlarının   yeniden ve farklı  komutlar şeklinde yazılması ve 2025  içinde  tüm envantere bu güncellemenin verilmesi  yerinde olabilir.
Mesajı Paylaş

Anka-3'ün insanlısına gerek yok. Zaten KAAN onu yanında kontrol edecek...
Hadi KAAN'da Dron kontrolü olmadı diyelim , Anka-3'ün insanlısı zaten KAAN...
KAAN ' da olmayıp Anka-3 insanlıda olmasını beklediğiniz özellik ne ki? Daha küçük olması mı? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 06 Ocak 2024, 12:57:03
Anka-3'ün insanlısına gerek yok. Zaten KAAN onu yanında kontrol edecek...
Hadi KAAN'da Dron kontrolü olmadı diyelim , Anka-3'ün insanlısı zaten KAAN...
KAAN ' da olmayıp Anka-3 insanlıda olmasını beklediğiniz özellik ne ki? Daha küçük olması mı?
%100 Katılıyorum.
Anka-3 derin bombardıman ve derin keşif için tasarlanmış bir uçak. Pilot, koltuk ve yaşam desteği üniteleri demek hem faydalı yük potansiyelini çok aşağıya çeker hem de uçağın genel yapısı değişeceğinden RCS değerlerini ters etkileyebilir.

Millet, Hürkuş'u insansız hale getirip pilotunu tehlikeye atmayalım derken, Anka-3'ü insanlı hale getirmeyi düşünmek mantıklı gelmiyor.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 06 Ocak 2024, 15:07:52
Anka-3 derin bombardıman ve derin keşif için tasarlanmış bir uçak. Pilot, koltuk ve yaşam desteği üniteleri demek hem faydalı yük potansiyelini çok aşağıya çeker hem de uçağın genel yapısı değişeceğinden RCS değerlerini ters etkileyebilir.

Katılıyorum, Ayrıca Anka 3ün insanlısını yapacaksan çok büyütmek gerekiyor, avantajlı olması için direkt B-21 yapmak gerekiyor, O da şu anda gereksiz Mesajı Paylaş

Anka 3 den B-21 yapmaya calisacagiz hedefimiz bu Mesajı Paylaş

TEİ , TUSAÞ ve Baykar'ın tasarım hızına yetişemiyor...

Sayın TEİ ; Acil motor bekleniyor ... Mesajı Paylaş

+1 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz