İDEF 2023

Başlatan fırtına getiren, 12 Temmuz 2023, 23:34:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Kaptan-I Derya - 31 Temmuz 2023, 16:08:56
Benim tahminlerimin çok çok altında bir fuar oldu savunma sanayisinde her şeyi 2023'e atıyorduk tanıtım, test ,gösterim vs vs. Mesela hala Gezgin füzesini göremedik ya da Roketsanın hiçbir balistik füzesini Cenk Tayfun vs göremedik.ASELSAN'ın kritik ileriye dönük birkaç radar projesinin de maketini vs göremedik. Ya da torpido projelerinde gelinen aşamayı Orta sınıf torpidodaki durumu Som'un diğer varyantlarını vs vs. Bu böyle gider. Eskiden bildiğimiz gördüğümüz projelerin maketleri gelmiş ya da birkaç ekstra bilgi öğrendik. Hani hem 100. Yıl hemde savunma sanayimizde her şeyi 2023 e atma olayımızdan sonra bana göre çok sönük bir fuar olarak kaldı. Umut edelim ki Saha Expo daha bilgi verici ve daha canlı bir fuar olur. Bu işin savunma sanayi bölümü gelen kişiler reklamlar vs bilmiyorum.

Þunu da söylemeden edemeyeceğim. Tüyap fuar alanı artık İdef için yeterli gelmemeye başladı. Çoğu firma yer darlığından mütevellit çoğu aracını/birebir maketini getirmemişti.

Bu işin denize kıyısı olan aynı zamanda kara araçlarının ve hava araçlarınında aşağıdaki videodaki gibi demonstrasyon ile kabiliyetlerini sergileyebilecekleri, firmaların ve kuvvetin birleşik harekaat konseptlerini gösterebileceği, son olarakta deniz unsurlarının yakından sergileneceği bir yerde olması lazım. Sonuçta Er Meydanda Belli Olur.

O yüzden ben askeri tatbikatlardaki sergi alanlarını bu tarz işler için daha makul buluyorum ama o zamanda işin masabaşı tarafı eksik kalıyor. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

İdefte eksik ürünler der isek

ASELSAN
Green pine tarzı aesa antibalistik radarı diyebilirim gözüme eksik gelen

F16 lar için db110 tarzı keşif podu

Roketsan

Gezgin ve Gökhan füzesi aynı şekil kara atmaca araçta kanisteri ile sergilenebilirdi

Sage

Lazer çalışmaları

BMC

Batu güç grubu takılı Altay prototipi yada video görüntüsü(çok iyi reklam ve birçok konuda cevap olabilirdi)

Aklıma basit olarak bunlar geldi...

Eksik göze gelenler olarak.....

Birde dediğiniz gibi hürkuş,Anka,gökbey,T129 vb araçlar gösteri uçuşu yapabilirdi

Mesajı Paylaş

Az önce idefte gözden kaçırdığım yada burda dikkat çekmeyen bir ürün gördüm....

TDU genel müdürü Ümit Öztürk tarafından tatılan termal iz bastıran örtüler ...

Gerçekten üzerinize örttünüz mü termal izi kapatıyor...

Bir taş yada örtü gibi gözüküyorsunuz termal kameralara yakalanmanız imkansız...

Yarın öbür gün teröristlere bu teknoloji veya kamuflaj verilerde yaptığımız onca flır ve İHA ,siha çöp olur endişelenmiyor değilim.

Hatta fuardaki en korkunç teknoloji diyebilirim gördüğüm. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 31 Temmuz 2023, 17:53:45
İdefte eksik ürünler der isek

ASELSAN
Green pine tarzı aesa antibalistik radarı diyebilirim gözüme eksik gelen

F16 lar için db110 tarzı keşif podu

Roketsan

Gezgin ve Gökhan füzesi aynı şekil kara atmaca araçta kanisteri ile sergilenebilirdi

Sage

Lazer çalışmaları

BMC

Batu güç grubu takılı Altay prototipi yada video görüntüsü(çok iyi reklam ve birçok konuda cevap olabilirdi)

Aklıma basit olarak bunlar geldi...

Eksik göze gelenler olarak.....

Birde dediğiniz gibi hürkuş,Anka,gökbey,T129 vb araçlar gösteri uçuşu yapabilirdi
Gezgin ve Gökhan'ı Sage, Akbaba'yı Roketsan yapıyor. Ben de bunlar ile ilgili maket bekliyordum ama hiçbiri yoktu Mesajı Paylaş

Bu arada genel olarak gözden kaçtı, 30 mm Venom LR topu, revolver olarak dizayn edilmiş ilk topumuz. Calibresi itibariyle paralanan mühimmat uygulaması için güzel bir seçim. 240 ila 1200/1400 atım/dl hızı arası ayarlama yapılabiliyor. 113 cal olarak uçaksavar  görevinde namlu biraz kısa gibi. Uçaksavar  olarak etkili menzili kısıtlı olabilir. Ama helikopter, uçak ve kara araçları için ideal. ASELSAN bu silah için de atom benzeri çalışma yaparsa, namlu biraz daha uzarsa, 2x 35 mm Korkut vs yerine tek namlulu daha Compact sistemler gelebilir Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 03 Ağustos 2023, 15:50:45
Bu arada genel olarak gözden kaçtı, 30 mm Venom LR topu, revolver olarak dizayn edilmiş ilk topumuz. Calibresi itibariyle paralanan mühimmat uygulaması için güzel bir seçim. 240 ila 1200/1400 atım/dl hızı arası ayarlama yapılabiliyor. 113 cal olarak uçaksavar  görevinde namlu biraz kısa gibi. Uçaksavar  olarak etkili menzili kısıtlı olabilir. Ama helikopter, uçak ve kara araçları için ideal. ASELSAN bu silah için de atom benzeri çalışma yaparsa, namlu biraz daha uzarsa, 2x 35 mm Korkut vs yerine tek namlulu daha Compact sistemler gelebilir

30x113 paralanabilir mühimmat yok
30x173 de paralanabilir mühimmat var diye biliyorum ama..

Belki de vardır mesela apache 30 mm 30x113 mühimmatında yada kara araclarındaki 30x113 de paralanma özelliği yok Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 04 Ağustos 2023, 01:09:29
Alıntı yapılan: mehmet05 - 03 Ağustos 2023, 15:50:45
Bu arada genel olarak gözden kaçtı, 30 mm Venom LR topu, revolver olarak dizayn edilmiş ilk topumuz. Calibresi itibariyle paralanan mühimmat uygulaması için güzel bir seçim. 240 ila 1200/1400 atım/dl hızı arası ayarlama yapılabiliyor. 113 cal olarak uçaksavar  görevinde namlu biraz kısa gibi. Uçaksavar  olarak etkili menzili kısıtlı olabilir. Ama helikopter, uçak ve kara araçları için ideal. ASELSAN bu silah için de atom benzeri çalışma yaparsa, namlu biraz daha uzarsa, 2x 35 mm Korkut vs yerine tek namlulu daha Compact sistemler gelebilir

30x113 paralanabilir mühimmat yok
30x173 de paralanabilir mühimmat var diye biliyorum ama..

Belki de vardır mesela apache 30 mm 30x113 mühimmatında yada kara araclarındaki 30x113 de paralanma özelliği yok

Zaten 30 mm ATOM gibi sıfırdan mühimmat ve namlu elektroniği geliştirmek durumundayız. Ancak Venom 30 LR'nin ilk hızı yaklaşık 800m/sn, buna karşın 173 cal mühimmat 1030 m/sn. Menzil olarak ise 2000 metreye karşılık 3000 metre bilgisi var. Yani Venom LR menzil olarak 20-25 mm sınıfında kalıyor. 12,7'den bile düşük geri tepmesinin götürüsü düşük ilk hız. 30 mm'ye karşın düşük geri tepmesi onu helikopterler ve yarı portatif kule silahı olarak eşsiz kılıyor, ama uçaksavar olarak isteneni vermeyebilirken, drone için halen etkin olacaktır.    Mesajı Paylaş

İdef fuarında gözden kaçan ürünlerden Biri bence

Kgk siha82 mühimmatı..

Söz konusu ürün 30-35 mil yani 60km+ bir mühimmat..
Ve en büyük artısı active radar başlık taşıması..

Buda çok uzun menzilden bir mühimmatın hücumbot,tank vesaire vurabilmesi demek üstelik bu süzülen bir mühimmat...

Galiba sadece bizde aktif radar arayıcı başlıklı süzülen mühimmat var .Başka bir ülkede örneğini duymadım.... Mesajı Paylaş

Söz konusu mühimmat mach seviyesi ve biraz üstü hızla 40k feetten uçaktan bırakıldığında 130 km menzile erişiyor. Kgkların 50 k feetten ayılabilir hale geldiği söyleniyordu. Bu da sanırım 150 km yi belki daha da üzerini görmemizi sağlar bu hızlarda. İsmail Demirin menzil vermeden kgk menzillerini uzattığımız yönünde bir açıklaması  olmuştu geçen sene Mesajı Paylaş

MMW Kanatlı güdüm kitimi var
SAR modu olan uçaklarla çok kahredici olur varsa eğer Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz