TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı

Başlatan tumucin, 13 Ekim 2023, 13:32:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TCG-Trakya yerine uçak gemisi yapmıyor muyuz artık? Tasarımı bile başladı uçak gemisinin.

Hatta öncesinde STOBAR düşünülürken şimdilerde CATOBAR dillendirilmeye başlandı.

Lakin ben hep bunu hatırlatacağım: KAAN seri üretime geçer geçmez hemen tek motorlu küçük KAAN için çalışmalara başlamalıyız. Şu an proje yoğunluğu, gerek para gerekse ekip sayısı nedeniyle bazı projeler bile öncelik sırasına konmuşken tek motorlu bir 5. nesil şu an olmaz ama KAAN artık seri üretime hazır olduğunda ekip F-35, J-35 boyutlarında ve uçak gemisinde de kullanılacak uçak için çalışmalara hızlıca başlamalı. Mesajı Paylaş

TCG-Anadolu gibi dar ve çok tehlikesi olan bir gemi güvertesine tüy gibi inip kalkmış. Emeği geçen herkesi kutların. Çok hızlı ve çok sağlam giden bir iş çıkıyor. Özel sektör gümbür gümbür geliyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 20 Kasım 2024, 05:07:10TCG-Trakya yerine uçak gemisi yapmıyor muyuz artık? Tasarımı bile başladı uçak gemisinin.

Hatta öncesinde STOBAR düşünülürken şimdilerde CATOBAR dillendirilmeye başlandı.

Lakin ben hep bunu hatırlatacağım: KAAN seri üretime geçer geçmez hemen tek motorlu küçük KAAN için çalışmalara başlamalıyız. Şu an proje yoğunluğu, gerek para gerekse ekip sayısı nedeniyle bazı projeler bile öncelik sırasına konmuşken tek motorlu bir 5. nesil şu an olmaz ama KAAN artık seri üretime hazır olduğunda ekip F-35, J-35 boyutlarında ve uçak gemisinde de kullanılacak uçak için çalışmalara hızlıca başlamalı.
Cumhurbaşkanı'nın açıklamasından benim anladığım, hem TCG-Trakya hemde Uçak gemisi yapılacağı idi.
Uçak gemisinin yapılması 2035'lerden sonrasına kalır. Oysa TCG-Trakya inşasına yarın başlanabilir. STOBAR bile olsa bir uçak gemisinin üzerini ve içini dolduracak ekipman ve silahların geliştirilmesi zaman alacaktır. Bizim bu teknolojiyi hayata geçirmemizi engellemeye çalışacakları kesin. Gizli kapalı çok ambargo ile karşılaşacağımızı da düşünerek, çoğu teknolojiyi yerli hale getirmemiz gerekecektir. Bu da zaman alır.

TB3 burada kalmaz. Daha çok gelişir. TCG Anadolu, helikopter ve UCAV gemisi olarak TB3'ün harekat gemisi olur. TCG-Trakya'da KE için kullanılır. Bu şekilde STOBAR ile jet uçağını gemiye indirip kaldırma kabiliyetini de kazanmış oluruz. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 20 Kasım 2024, 13:08:47
Alıntı yapılan: Archangel99 - 20 Kasım 2024, 05:07:10TCG-Trakya yerine uçak gemisi yapmıyor muyuz artık? Tasarımı bile başladı uçak gemisinin.

Lakin ben hep bunu hatırlatacağım: KAAN seri üretime geçer geçmez hemen tek motorlu küçük KAAN için çalışmalara başlamalıyız. Şu an proje yoğunluğu, gerek para gerekse ekip sayısı nedeniyle bazı projeler bile öncelik sırasına konmuşken tek motorlu bir 5. nesil şu an olmaz ama KAAN artık seri üretime hazır olduğunda ekip F-35, J-35 boyutlarında ve uçak gemisinde de kullanılacak uçak için çalışmalara hızlıca başlamalı.
Cumhurbaşkanı'nın açıklamasından benim anladığım, hem TCG-Trakya hemde Uçak gemisi yapılacağı idi.
Uçak gemisinin yapılması 2035'lerden sonrasına kalır. Oysa TCG-Trakya inşasına yarın başlanabilir. STOBAR bile olsa bir uçak gemisinin üzerini ve içini dolduracak ekipman ve silahların geliştirilmesi zaman alacaktır. Bizim bu teknolojiyi hayata geçirmemizi engellemeye çalışacakları kesin. Gizli kapalı çok ambargo ile karşılaşacağımızı da düşünerek, çoğu teknolojiyi yerli hale getirmemiz gerekecektir. Bu da zaman alır.

TB3 burada kalmaz. Daha çok gelişir. TCG Anadolu, helikopter ve UCAV gemisi olarak TB3'ün harekat gemisi olur. TCG-Trakya'da KE için kullanılır. Bu şekilde STOBAR ile jet uçağını gemiye indirip kaldırma kabiliyetini de kazanmış oluruz.

Orayı kaçırmışım. Trakya'da yapılacaksa Anadolu ve Trakya tamamen helikopter ve SİHA gemisi olarak kullanılır, uçak gemisi ise klasik uçak gemimiz olur. Mesajı Paylaş

Trakya' yayı yaparken, eğer Anadolu nun klonu olacaksa...

2 müthiş dokunuş yapsalar, Trakya bir anda çok değişik bir boyutta yetenekler kazanır.

1.) Anadolu'nun arkadaki asansörü yana alıp pisti geminin kıçına kadar hatta 5 metre dışarı doğru konsol gibi uzatıp piste ekstra 15 - 20 metre kazandırmak.

2.) Birde riskli inişler için bir yarısı gövde dışına taşan konsol çapraz pist eklense, neredeyse uçakgemisi De Gaule kadar bir şey ortaya çıkar.

Bu arada demiyorum Trakya yı uçak gemisine çevirelim diye , sadece çok daha kullanışlı hale getirmiş oluruz diyorum... 2 masif dokunuş...
Mesajı Paylaş

TCG-Anadolu'dan edinilen tecrübe ile biraz geliştirilmiş hafif acılı pist eklenmiş ikinci Lhd olarak TCG-Trakya yapılır.

TCG-Trakya envantere girdiğinde, TCG-Anadolu yarı ömür modernizasyonuna alınarak üzerinde gerekli değişiklikler yapılır, böylece iki adet ikiz Lhd olur.

O zamanlara kadar uçak işini de çözmüş oluruz, üzerlerine 8'er adet insanlı uçak konuşlandırıldığında , mis gibi iki adet Light uçak gemimiz daha olur.

Tabii bu arada safkan Uçak gemimiz de gelir.

Yani 2035'li yıllarda çağ atlamış oluruz.

Çok mu uçtum acaba  ;D Mesajı Paylaş

LHD diye google image lerde arama yapın tüm seyir halinde LHD gemiler (buna Anadolu da dahil) şu fotodaki gibi çıkar yani güvertede bir sürü helikopterler, dikey havalanan uçaklar olur. Bizimkinde eğer SIHA inip kalksın diye güverte boşaltılmak zorunda kalacak ise bu biraz garip sadece sıkıntı olarak.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Tei'nin PD-300H adinda 304 beygirlik PD-170 serisinden turetilen gelistirme asamasindaki motoru vardi. O motor tek basina TB-3'un neredeyse 2 kat daha faydali yuk tasimasina imkan verebilir.
Mesajı Paylaş

inişe dair tüm tahminlerim tuttu.
---
bu uçak,  bu haliyle malesef gemiye özel bir uçak  oldu.
hepinizin aklında yeni uçak gemisiyle ilgili  fikirler var;  ama benim aklıma başka bir şey geliyor bir süredir.
Sancaktar gemisinden iki adet daha geleceğini iddia ediyorlar. 
o gemileri 30 metre kadar uzun yapmayı ve  TB3  için  bir pist koymayı cidden değerlendirmek gerek.
bu ülkenin 4 denize kıyısı var ve donanma aynı anda 4 denizde de TB3  kaldırabilecek gemiye sahip  olabilir.

ben  öteden beridir   İtalya'nın 185  metrelik gemisinin  bile çok şeye yeteceğini düşünüyorum.
TB3  fikrimin iyice pekişmesini sağladı açıkçası.

ve fakat,  er veya geç WTOL  uçak gerekecek.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz