TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı

Başlatan tumucin, 13 Ekim 2023, 13:32:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

https://x.com/Selcuk/status/1861290313374925138?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1861290313374925138%7Ctwgr%5E07d8031a1f83b9eccbc6cd182c1ee5fbb9bb15c6%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fdefencehub.live%2Fthreads%2Fuav-ucav-programs-anka-series-kC4B1zC4B1lelma-tb-series.6%2Fpage-642

TB3'ün 2nci ve 3üncü iniş kalkış testleri.
Son inişte uçak 40-50 metrede duruyor.
Arkadaki asansörden kaçmak için devamlı çok ileride iniş yapıyor. Ama çok çabuk durabilme kabiliyeti var. ABD uçak gemilerine, utanmasa, enine yandan iniş yapabilir. Mesajı Paylaş

ALLAH'a hamdolsun, TB-3 TCG Anadolu'yu su yolu yapmış resmen... 

Emeği geçen, bize bu gururu yaşatan herkesi tebrik ederim.

Açık söyleyeyim, ben bu kadar başarı beklemiyordum.

Hamdolsun, artık dünyada maliyet etkin bir çözüm olarak kendi "siha yakın hava desteğine" sahip tek çıkartma gemisi bize ait.

Artık Yunan düşünsün  ;D Mesajı Paylaş

Şöyle ne zaman farkedeceksiniz diye saatlerdir bakıyorum...

Ama bizim forum daha doğrusu askeri forumdakiler alık...

Dikkatli bakın bu sefer aselflırda var tb3 de Mesajı Paylaş

. Mesajı Paylaş

Videodaki 2. inişte TB-3'ün "ilk teker koyma" noktası ile "durma" noktasını photoshopta birleştirip ölçtüm.

Yaklaşık 55-60 metrede durdu. Yüklü durumda %50 artsa, yaklaşık 90 metrede dursa, yine bile pistin yarısını bile kullanmıyor.

Tebrikler Baykar.

(Gemi yaklaşık 231m. uzunluğunda. Uzunluk boyunca da yaklaşık "7 eşit bölüm" beyaz çizgiyle bölünmüş. Her bir bölüm yaklaşık 33 metre (kabaca yaklaşık 30 metre).

Mesajı Paylaş

O değil de bu Baykar'ın hızına da maşallah yetişilmiyor. Daha dün gibi ilk uçuşu izlemiştik. Silahlı uçuşu da görelim. Hava şartları daha kötüyken bakalım nasıl olacak. Onu da merak ediyorum. Mesajı Paylaş

Belki Arka asansörün yapısı güçlendirilip darbeye daha dayanıklı bir hale getirilebilir, böylece gelişebilecek bir aksilikte asansör kaybedilmemiş olur Mesajı Paylaş

http://youtu.be/9DKh6vc83HA?si=feCGj_29Y2bFU-3W

Dk.9 dan itibaren burda da deyinilmiş durma mesafesi ikinci prototipte 50 metre diye Mesajı Paylaş

TB-3 kanatları 165 derece katlandığı gibi arka uzatma kollarıda 160 derece öne doğru katlanırsa süper olur.... Mesajı Paylaş

Alıntı YapKolombiya hava kuvvetlerinden üst düzey bir heyet bayraktar tb3 ü incelemek üzere Türkiyeye geliyor.

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz