TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı

Başlatan tumucin, 13 Ekim 2023, 13:32:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: aydındurmus - 10 Şubat 2024, 17:29:16
TB-3 sihaya 2 adet turbofan motor takılmalı kale 3700 gibi...

Kalenin motorları uzun süre çalışmaya uygun değil diye biliyorum, ayrıca turbofan koyarsak her şeyi değiişir farklı drone olur Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AlicanAli__ - 10 Şubat 2024, 17:35:36
Alıntı yapılan: aydındurmus - 10 Şubat 2024, 17:29:16
TB-3 sihaya 2 adet turbofan motor takılmalı kale 3700 gibi...

Kalenin motorları uzun süre çalışmaya uygun değil diye biliyorum, ayrıca turbofan koyarsak her şeyi değiişir farklı drone olur

gibi diyorum takılmadığı durumda tcg anadoluya inmesi pek rantabıl olmayacak ya sürekli pervane değişecek yada sürekli ön tarafta kaporta düzeltme veya değişt,rme meselesi olacak.
Turbofan motorun ömrünü 10 15 bin saate çıkarırsak hemen hemen bütün sorunlar kalkar.
TB-3 ün bunca zamandır inmemesinin sebebi hala sıkıntı olacağından sulandırıp mümkün olduğunca uzatmaya çalışıyorlar bence... Mesajı Paylaş

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 'Bayraktar TB3'ün Yüksek İrtifa Sistem Performans Testini başarıyla tamamladığını açıkladı.

http://youtu.be/u-cnnqrCWqc?si=iMimcbKh_2URiabu Mesajı Paylaş

Gözümüz  bugünlerde Kaandan başka bir şey görmez oldu
Mesajı Paylaş

Selçuk bayraktar ve Haluk bayraktar kızmasın şu anda Kaan uçtuğu için zafer sarhoşuyuz... Mesajı Paylaş

TB3 ün yeni bir testi olmuş

Yanlış anlamasınlar ama 6 ay geçti uçalı Anadolu'yu simüle eden özel bir ski jump pistten havalanma inme testi yapılmayacak mı.   Bu tesis inşa ediliyormu Anadolu da ilk deneme yapılmayacaktır heralde. Hem iniş hem kalkış için Anadoluya benzetilmiş bir test tesisi lazım bunun haberi neden hiç yok tesisi göstersinler artık

Yani şöyle bir şey düşünmüyorlar mı

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Cats kamerasının,kalkis aninda gövde içinde olması ve kalkistan sonra dışarı çıkması çok mantikli olmus. Mesajı Paylaş

24 saat havada durabilen tb2 neden Anadolu'ya konuşlansın düşünüyorum bulamıyorum. Bu konuda bütün konsantrasyon ve öncelik kızılelmada olmalı. Mesajı Paylaş

Basit neden geliştireyim,

Çekersin Anadoluyu Libya iç savaşı gibi bir savaş bölgesinin sahihilinin kıyı savunma füzeleri menzili dışına, Hemen oracıkta sürekli baskılama operasyonları yürütürsün, hele rakibin hava üstünlüğü de yoksa tam kıvamında olur... Mesajı Paylaş

TB 3 bence Anadolu gemisi ile alakası olmayacak. TB2 nin eksikleri giderildi yeni uçak bu olacak. Tekerler kapanıyor, kanat katlanıyor, motor daha güçlü, sat com var ve tüm bunlara rağmen hala daha bir male ihadan biraz daha küçük bu çok önemli. On numara taktik iha oldu bu hali ile. Taktik iha boyutlarında stratejik male iha oldu tam olarak şimdi. Bir dileğim var bu uçak için bir alt model olarak hızı 500 km/h gibi turboprop pervaneli bir motor ile 2 saat havada kalan muharip öncelikli model yapılmalı. TB2 yi artık üretmenin lüzumu yok bence. Kanatları düşünün 12 metreydi F16 nın 3 metre daha fazlasıydı bir taktik iha için fazla yer kaplıyordu.

Bu taktik iha larda zaten var olan röle uçak üzerinden karasal haberleşme menzilini arttırma kabiliyetini daha iyileştirmek lazım. 500 km uzaklığa Sat Com kullanmadan aradaki aktarıcı röle uçaklar ile haberleşmek ama bunu birden çok uçak ile yapmayı iyileştirmek lazım. En az 20 tane TB3 ün 500 km uzakta ağ merkezli olarak karasal haberleşme ile idaresi sağlanmalı. Bence vardır bu özellik ama IP tabanlı DNS düğümleri kurgulu haberleşme protokolü olduğunu sanmıyorum ona çalışılması iyi olur. Bu çalışma uçağı on kere daha değerli bir ürüne dönüştürür pazarda. Baykar bunun için 100 tane mühendis çalıştırsın o katmanlı TCPIP haberleşme örgüsünü çalışsın yerleştirsin sisteme.  Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz